Hur man strömmar video från VLC Media Player till Google Chromecast

VLC en av de mest populära mediaspelarna för Windows 10 och det är ett faktum. Detta verktyg med öppen källkod har funnits i över ett decennium. Vi älskar det eftersom det är en solid mediaspelare, men viktigast av allt, det är gratis att ladda ner och använda så länge du vill.

Vi lever nu i streamingens era och Google Chromecast tar fart och kan bli det de facto-verktyget för att streama innehåll från din persondator till din TV i vardagsrummet. Då uppstår frågan om det går att överföra videoinnehåll direkt från VLC i Chromecast ? Svaret på detta är ett rungande ja. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du streamar ditt favoritinnehåll från VLC Media PlayerChromecast i några enkla steg.

Strömma video från VLC till Chromecast

Strömma videoinnehåll från VLC i Chromecast ganska lätt att göra, så fortsätt att läsa den här guiden för att ta reda på hur du får jobbet gjort. Vi tar upp följande ämnen:

  1. Saker du behöver
  2. Anslut VLC till Chromecast
  3. Osäker sida
  4. Konvertera video

1]Saker du behöver

Så du måste ha en Google Chromecast till hands, men vi misstänker att du redan har en i ditt hem. I så fall, vad sägs om att ladda ner VLC (VLC media player) mediaspelare? Det kan erhållas genom att besöka den officiella webbplatsen.

Se också till att din Chromecast för närvarande är ansluten till din tv och påslagen. Men det visste du redan, eller hur? Perfekt(Perfekt).

2]Låt oss ansluta VLC till Chromecast

Springa (Brand)VLC Media Player på en Windows 10-dator och klicka sedan på Uppspelning > Rendera > Skanna . Därifrån kommer programmet att leta efter din Chromecast , och när den har hittats kommer du att listas. Efter det, öppna menyn igen, gå igenom samma process och tryck Chromecast .

3]Osäker webbplats

Det bör noteras att när du försöker streama en video kommer du att se en varning om en osäker webbplats. Detta är normalt, så oroa dig inte för det. Men när det här meddelandet visas finns det två alternativ att välja mellan. Den kommer att be dig att antingen streama från denna osäkra webbplats i 24 timmar eller acceptera den permanent.

För maximal säkerhet rekommenderar vi att du väljer ” Ta 24 (Acceptera 24) timmar(Timmar)”, inte konstant. Vi säger detta eftersom du aldrig vet när deras dator kommer att infekteras med skadlig programvara, som kan användas för att ansluta till Chromecast .

4]Konvertera video

Inte alla videoformat stöds när man försöker strömma innehåll till Chromecast och återigen, detta är normalt. Om du ser det här felmeddelandet klickar du på OK för att starta konverteringen automatiskt. Björn(Bear) Observera att beroende på kraften i ditt datorsystem och längden på videon, kan konverteringsprocessen ta lite tid.

Dessutom, om du har VPN – ansluta till en Windows 10-dator, streamingprocess på Chromecast från VLC kommer med största sannolikhet inte att fungera. Men hallå, du kan försöka se om du är undantaget.

VLC är en av de mest populära mediaspelarna för Windows 10, och det är ett faktum. Verktyget är öppen källkod, och det har funnits i mer än ett decennium. Vi gillar det eftersom det är en solid mediaspelare, men viktigast av allt är det gratis att ladda ner och använda hur länge som helst.

Nu lever vi i streamingtiden, och Google Chromecast vinner mark och kan bli det de facto-verktyget för att streama innehåll från din persondator till TV:n i ditt vardagsrum. Frågan är då om det är möjligt att streama videoinnehåll direkt från VLC till Chromecast? Svaret på det är ett rungande ja. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du streamar ditt favoritinnehåll från VLC Media Player till Chromecast i enkla steg.

Strömma video från VLC till Chromecast

Att strömma videoinnehåll från VLC till Chromecast är ganska lätt att göra, så fortsätt att läsa den här guiden för att lära dig hur du får jobbet gjort. Vi tar upp följande ämnen:

  1. Saker du behöver
  2. Låt oss ansluta VLC till Chromecast
  3. Osäker sida
  4. Konvertera videor

1]Saker du behöver

Strömma video från VLC till Chromecast

OK, så du måste ha en Google Chromecast till hands, men vi misstänker att en redan ligger runt ditt hus. I så fall, vad sägs om att gå vidare för att ladda ner VLC mediaspelare? Det kan fås genom att besöka den officiella webbplatsen.

Se dessutom till att din Chromecast för närvarande är ansluten till din tv och påslagen. Men det här visste du redan, eller hur? perfekt.

2]Låt oss ansluta VLC till Chromecast

Starta VLC Media Player på din Windows 10-dator och klicka sedan på Uppspelning > Rendera > Skanna. Därifrån kommer programmet att söka efter din Chromecast, och när den väl har hittats hamnar du på listan. Efter det, öppna menyn igen, gå igenom samma process och klicka på Chromecast.

3]Osäker sida

Vi bör påpeka att du kommer att se en varning för osäker webbplats när du försöker streama en video. Detta är normalt, så oroa dig inte för det. Det finns dock två alternativ att välja mellan när detta meddelande kommer upp. Den kommer att be dig att antingen streama från denna osäkra webbplats i 24 timmar eller acceptera den permanent.

För största möjliga säkerhet föreslår vi att du väljer Acceptera 24 timmar istället för permanent. Vi säger detta eftersom man aldrig vet när deras dator kommer att bli infekterad av skadlig programvara än kan dra fördel av anslutningen till Chromecast.

4]Konvertera videor

Inte alla videoformat stöds när man försöker strömma innehåll till Chromecast, och det är återigen normalt. Om du ser detta felmeddelande, klicka på OK för att starta konverteringen automatiskt. Tänk på att beroende på kraften i ditt datorsystem och längden på videon kan det ta ett tag innan konverteringsprocessen avslutas.

Dessutom, om du har en VPN-anslutning till din Windows 10-dator, kommer processen att streama till Chromecast från VLC sannolikt inte att fungera. Men hallå, du kan försöka se om du är undantaget.

Relaterade Artiklar

Back to top button