Hur man stoppar WiFi Slå på automatiskt på Android

Din telefon kan automatiskt ansluta till ditt nätverk Wi(WiFi) -Fi, även om du stängde av det manuellt. Det är relaterat till funktionen Google som automatiskt slår på nätverket WIFI. Du kanske har märkt att din WIFI ansluts automatiskt till din enhet kort efter att du stängt av den. Detta kan vara en irriterande funktion på din Android -enhet, och du kan förhindra automatisk aktivering WiFi på din (WiFi)Android – enhet.

De flesta Android-användare gillar inte den här Google-funktionen eftersom den innehåller Wi(WiFi) -Fi även om du stänger av det manuellt. Därför, för att hjälpa dig att lösa detta problem, har vi en liten guide om Så här stoppar du Wi-Fi från att slås på automatiskt på Android, som du kan följa.(hur du stoppar WiFi-start automatiskt på Android som du kan följa.)

Anledning till att automatiskt slå på Wi-Fi på Android(Anledningen till att WiFi slås på automatiskt på Android)

Google kom med en väckningsfunktion WiFi som ansluter din Android-enhet till ditt nätverk WiFi . Den här funktionen dök upp på Google Pixel- och Pixel XL-enheter, och sedan på alla senaste versioner av Android. Väckningsfunktion Wi(WiFi) -Fi fungerar genom att skanna ett område efter närliggande nätverk med en stark signal. Om din enhet kan ta upp en stark signal Wi(WiFi)-Fi som du normalt kan ansluta till på din enhet kommer den automatiskt att slå på din WiFi .

Anledningen till denna funktion var att förhindra onödig dataanvändning. När du till exempel lämnar ditt hem kan du använda din mobildata. Men så fort du går in i ditt hem känner den här funktionen automatiskt av och ansluter din enhet till ditt nätverk. Wi(WiFi)-Fi för att förhindra överanvändning av data.

Hur man slutar WiFi automatiskt på(WiFi slås på automatiskt) på Android

Om du inte är ett fan av väckningsfunktionen WiFi kan du följa dessa steg för att stäng av WiFi automatiskt på din Android-enhet. (inaktivera WiFi som slås på automatiskt på din Android-enhet.)

1. Gå till inställningar(Inställningar) för din enhet.

2. Öppna nätverks- och internetinställningar(Nätverks- och internetinställningar). Det här alternativet kan variera från telefon till telefon. På vissa enheter kommer den här inställningen att visas som Anslutningar eller Wi-Fi.(På vissa enheter visas det här alternativet som Anslutningar eller Wi-Fi.)

Öppna nätverks- och internetinställningar genom att klicka på Wi-Fi-alternativet.

3. Öppna avsnittet Wi-Fi. Skrolla(Bläddra) nedåt och tryck på ” Dessutom(Avancerad)”.

Öppna Wi-Fi-sektionen och scrolla nedåt för att öppna Avancerade inställningar.

4. I avsnittet “Avancerat”. inaktivera(stäng av) switch ” Slå på Wi automatiskt(Slå på WiFi automatiskt) -Fi ” eller ” Skanning är alltid tillgänglig(Skanning alltid tillgänglig)” beroende på din telefon.

stäng av växeln för alternativet

Det är allt; din Android-telefon ansluter inte längre automatiskt till ditt Wi-Fi-nätverk.(Det var allt, din Android-telefon kommer inte längre att ansluta till ditt WiFi-nätverk automatiskt.)

Vanliga frågor (FAQ)(Vanliga frågor (FAQ))

Q1. Varför slås mitt WiFi på automatiskt?(Q1. Varför slås mitt WiFi på automatiskt?)

Din Wi(WiFi) -Fi slås på automatiskt på grund av funktionen Google « Uppvaknande WiFi “, som automatiskt ansluter din enhet efter att ha skannat en stark signal(WiFI) Wi-Fi, som du vanligtvis kan ansluta till på din enhet.

Q2. Vad är Wi-Fi Auto-Turn på Android?(Fråga 2. Vad är att slå på WiFi automatiskt på Android?)

Fungera Wi-Fi slås på automatiskt(Turn-On Automatically WiFi) introducerades Google i Android 9 och senare för att förhindra överanvändning av data. Den här funktionen ansluter din enhet till ditt nätverk Wi(WiFi)-Fi så att du kan spara din mobildata.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Vi hoppas att den här guiden handlar om hur man stoppar Wi-Fi från att slås på automatiskt(hur man stoppar WiFi automatiskt påslag på Android ) på din Android-enhet var till hjälp och du kunde enkelt stänga av WiFi Wake på din enhet. Om du gillade artikeln, låt oss veta i kommentarerna nedan.

Din telefon kan ansluta automatiskt till ditt WiFi-nätverk, även när du stänger av den manuellt. Detta beror på en Google-funktion som automatiskt slår på WIFI-nätverket. Du kanske har märkt dina WIFI-anslutningar till din enhet automatiskt strax efter att du stängt av den. Detta kan vara en irriterande funktion på din Android-enhet, och du kanske vill stoppa WiFi från att slås på automatiskt på din Android-enhet.

De flesta Android-användare gillar inte den här Google-funktionen eftersom den slår på ditt WiFi även när du stänger av det manuellt. Därför, för att hjälpa dig att lösa det här problemet, har vi en liten guide på

Hur man stoppar Wi-Fi-start automatiskt på Android

Anledningen till att WiFi slås på automatiskt på Android

Google kom med en “WiFi-väkningsfunktion som ansluter din Android-enhet till ditt WiFi-nätverk. Den här funktionen kom med Googles pixel- och pixel XL-enheter och senare med alla de senaste Android-versionerna. Wi-Fi-väckningsfunktionen fungerar genom att skanna området efter närliggande nätverk med starka signaler. Om din enhet kan fånga en stark WiFi-signal, som du vanligtvis kan ansluta till på din enhet, kommer den automatiskt att slå på ditt WiFi.

Anledningen bakom denna funktion var att förhindra onödig dataanvändning. Till exempel, när du går ut ur huset kan du använda din mobildata. Men när du väl kommer in i ditt hem upptäcker och ansluter den här funktionen automatiskt din enhet till ditt WiFi-nätverk för att förhindra överdriven dataanvändning.

Hur man stoppar WiFi-start automatiskt på Android

Om du inte är ett fan av WiFi-väkningsfunktionen kan du följa dessa steg för att

1. Gå till inställningar av din enhet.

2. öppen nätverks- och internetinställningar. Det här alternativet kan variera från telefon till telefon.

Öppna nätverks- och internetinställningar genom att trycka på wifi-alternativet

3. Öppna avsnittet Wi-Fi. Scrolla ner och tryck på Avancerad alternativ.

Öppna Wi-Fi-sektionen och scrolla nedåt för att öppna Avancerade inställningar.

4. I det avancerade avsnittet, Stäng av växeln för alternativet ‘Slå på WiFi automatiskt‘eller’Skanning alltid tillgänglig‘beroende på din telefon.

stäng av reglaget för alternativet

Vanliga frågor (FAQ)

Q1. Varför slås mitt WiFi på automatiskt?

Ditt wifi slås på automatiskt på grund av Googles “WiFi wakeup”-funktion som automatiskt ansluter din enhet efter att ha skannat efter en stark WiFi-signal, som du vanligtvis kan ansluta till på din enhet.

Q2. Vad är att slå på WiFi automatiskt på Android?

Funktionen Slå på automatiskt WiFi introducerades av Google i Android 9 och senare för att förhindra överdriven dataanvändning. Den här funktionen ansluter din enhet till ditt WiFi-nätverk så att du kan spara din mobildata.

Rekommenderad:

Vi hoppas denna guide hur man stoppar WiFi-start automatiskt på Android enheten var till hjälp och du kunde enkelt inaktivera funktionen “WiFi-väckning” på din enhet. Om du gillade artikeln, låt oss veta i kommentarerna nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button