Hur man stoppar crypto mining och cryptojacking i Opera

Vet du att vissa webbplatser på Internet använder din webbläsare för att bryta kryptovalutor utan din tillåtelse? Denna metod är också känd som kryptojackning och det innebär att du använder din dators resurser för att skapa kryptovalutor som sedan kan användas i den verkliga världen. Dessa resurser är din dators processor och grafikkort. Om webbsurfandet är långsamt för dig kan du prova Operas skyddsfunktion för kryptomining. Så här fungerar det och hur du aktiverar det:

Hur man aktiverar skydd för cryptocurrency mining in Opera ?

Starta webbläsaren Opera (webbläsaren Opera) och klicka på logotypen Opera i det övre vänstra hörnet. Knappen kallas “Installera och hantera Opera”.(“Anpassa och styr Opera.”)

Klicka på ikonen (Klick)Opera i det övre vänstra hörnet.

I menyn som öppnas, gå till ” inställningar(Inställningar) ” . Du kan också klicka ALT+P på tangentbordet för samma resultat.

Gå till Inställningar

Gå till Inställningar

På fliken ” inställningar(Inställningar) “Läst upp, hitta avsnittet” Privat skydd”. (Sekretessskydd) Slå på strömbrytaren där “Blockera annonser och surfa på nätet tre gånger snabbare.” (“Blockera annonser och surfa på webben upp till tre gånger snabbare.”) Klicka sedan på ” Listhantering(Hantera listor) ” för att aktivera en skyddslista som förhindrar att Opera används för brytning av kryptovaluta.

Aktivera och konfigurera annonsblockering

Aktivera och konfigurera annonsblockering

rekommenderad(Rekommenderade) listor se till att du noterade “NoCoin (skydd för brytning av kryptovaluta)”. (“NoCoin (Cryptocurrency Mining Protection.).”) Om du inte hittade det på den här listan, kolla avsnittet ” Andra listor(Andra listor)”.

Aktivera NoCoins

Aktivera NoCoins

Om du bara vill skydda dig mot cryptocurrency mining, inkludera inte andra listor i Opera och sticka Inga mynt . Om du också vill blockera generiska annonser ber vi dig att vitlista vår webbplats. Vi gör inga knepiga saker, vi respekterar våra läsare och reklam är vår främsta inkomstkälla.

Är Opera Verkligen(Stoppar Opera) Cryptocurrency Mining?

För att testa effektiviteten av den här inställningen öppnade vi flera flikar med webbplatser som ägnar sig åt kryptojackning/mining utan samtycke från sina läsare. När vi laddade dem utan ingår NoCoin(inga mynt) , Opera använde 16,4 % (Opera) processor AMD Ryzen 5 3600 (AMD Ryzen 5 3600) av vår dator med sex kärnor och tolv exekveringstrådar. Det här är mycket.

Opera utan NoCoin

Opera utan NoCoin

Efter att ha aktiverat blockering av cryptocurrency mining in Opera vi laddade samma sajter igen och CPU-användningen sjönk till 1,4 %. Detta är ganska mycket, och skillnaden kommer bara att öka på äldre datorer med svagare processorer.

Opera med NoCoin aktiverat

Opera med NoCoin aktiverat

Skyddsfunktion Inga mynt från Opera baserat på en svartlista som uppdateras regelbundet. Även om det inte kan skydda dig från alla webbplatser som bryter kryptovaluta utan ditt medgivande, kommer det att skydda dig från många webbplatser som gör det.

Gillar du den här Opera-funktionen?

Som du kan se, aktivera skydd Inga mynt i Opera väldigt enkelt. Vem som helst kan göra det med bara några klick. Innan du stänger den här guiden, låt oss veta om du gillar webbläsaren Opera. Det är en av vårt lags favoriter, tillsammans med den nya Microsoft Edge . Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

Vet du att vissa webbplatser på internet använder din webbläsare för att bryta efter kryptovalutor utan din tillåtelse? Denna teknik är också känd som kryptojackning, och det innebär att du använder din dators resurser för att generera kryptovalutor som sedan kan användas i den verkliga världen. Dessa resurser är din dators processor och grafikkort. Om det är en långsam upplevelse för dig att surfa på webben, kanske du vill prova Operas skydd mot kryptomining. Så här fungerar det och hur du aktiverar det:

Hur aktiverar man skydd för kryptomining i Opera?

Starta webbläsaren Opera och klicka på logotypen uppe till vänster. Knappen heter

Klicka på Opera-ikonen uppe till vänster

Klicka på Opera-ikonen uppe till vänster

I menyn som öppnas, gå till . Du kan också trycka på ditt tangentbord för samma resultat.

Gå till Inställningar

Gå till Inställningar

Leta efter avsnittet längst upp på fliken. Där, aktivera växeln för Sedan, klicka på för att aktivera skyddslistan som förhindrar att Opera används för kryptomining.

Aktivera och konfigurera blockering av annonser

Aktivera och konfigurera blockering av annonser

Se till att du markerar i listorna. Om du inte hittar det i den här listan, kontrollera avsnittet.

Aktivera NoCoins

Aktivera NoCoins

Om du bara vill skydda dig mot brytning av kryptovaluta, aktivera inte andra listor i Opera och håll dig till NoCoin. Om du också vill blockera vanliga annonser ber vi dig att vitlista vår webbplats. Vi gör inga tvivelaktiga saker, vi respekterar våra läsare och reklam är vår primära intäktskälla.

Stoppar Opera verkligen kryptoutvinning?

För att testa effektiviteten av den här inställningen öppnade vi flera flikar med webbplatser som gör kryptojackning/mining utan läsarens samtycke. När vi laddade dem utan att NoCoin var påslagen använde Opera 16,4 % av vår dators AMD Ryzen 5 3600-processor med sex kärnor och tolv exekveringstrådar. Det är ganska mycket.

Opera utan NoCoin

Opera utan NoCoin

Efter att ha aktiverat blockeringen av kryptomining i Opera, laddade vi samma webbplatser en gång till, och processoranvändningen sjönk till 1,4%. Det är ganska mycket, och skillnaden kommer bara att öka på äldre datorer med svagare processorer.

Opera med NoCoin aktiverat

Opera med NoCoin aktiverat

NoCoin-skyddsfunktionen från Opera är baserad på en svartlista som uppdateras regelbundet. Även om det inte kan skydda dig från alla webbplatser som gör cryptocurrency mining utan ditt samtycke, kommer det att skydda dig från många webbplatser som gör detta.

Gillar du den här funktionen i Opera?

Som du kan se är det enkelt att aktivera NoCoin-skyddet i Opera. Vem som helst kan göra det med bara några klick. Innan du stänger den här guiden, berätta för oss om du gillar Opera webbläsare. Det är en av vårt teams favoriter, tillsammans med nya Microsoft Edge. Kommentera nedan och låt oss diskutera.