Hur man stänger och tar bort appar på iPad

Du kan känna att det finns för många appar på din iPad, och om du inte vet hur du tar bort eller stänger dem kan det orsaka problem med din enhet. För många öppna appar kan tömma batteriet snabbt, och för många nedladdade appar kan ta upp plats.

Lyckligtvis, Äpple har gjort det otroligt enkelt att stänga och ta bort appar på iPad, så det tar dig bara några sekunder.

Hur man stänger appar på din iPad(Hur man stänger appar på din iPad)

Om du inte redan visste det, när du avslutar en app med hjälp av hemknappen, körs appen fortfarande i bakgrunden. Du kan ha flera applikationer som körs på detta sätt samtidigt.

Så hur ser du vilka appar som fortfarande är öppna? Allt du behöver göra är att dubbelklicka på hemknappen. Eller på nyare iPads utan hemknapp kan du glida upp från botten av skärmen och stanna i mitten utan att lyfta fingret. Du bör se alla dina öppna appar i små rektanglar.

Alla öppna appar på iPad

Om du vill stänga en av apparna på iPad sveper du uppåt på den. Genom att klicka på en av dem kommer du tillbaka till applikationen.

Om du känner att du behöver öppna många appar samtidigt, men ändå vill spara batteri, kan du gå till dina inställningar och ändra s.k. Bakgrunds app uppdatering(Bakgrunds app uppdatering) . För att hitta den, gå till ” Inställningar > Allmänt > Uppdatera bakgrundsapp .

Den här funktionen låter appar uppdatera i bakgrunden medan du är ansluten till WiFi-nätverk(WiFi). Så om du har flera appar öppna i bakgrunden kommer de alla att uppdatera sitt innehåll samtidigt. Att inaktivera den här funktionen kan hjälpa dig att spara batteri och du kan fortfarande hålla appar öppna. Du uppdaterar dem bara när du aktivt använder dem.

Du kan också välja bara ett fåtal appar att uppdatera i bakgrunden och hindra andra från att göra det.

Hur man avinstallerar appar för iPad(Hur man avinstallerar iPad-appar)

Om du märker att ditt lagringsutrymme på din iPad börjar bli mycket fullt och du tar bort foton och videor för att spara utrymme, bör du överväga att ta bort några av de appar du inte använder. Detta kommer att frigöra mycket mer lagringsutrymme på din iPad. Det finns flera sätt att helt avinstallera appar.

Det första sättet är att helt enkelt hålla ned appen tills menyn visas. Här bör du se alternativet ” Redigera startskärmen»(Redigera startskärmen) . Klicka på det och alla dina appar börjar skaka och de du kan ta bort kommer att ha en X-ikon. Ibland kommer appen också bara att ha alternativet ” Ta bort app”.(Radera app)

Ta bort programinställning i Anteckningar

Tryck på den här ikonen och klicka när bekräftelsefönstret visas Radera(Ta bort) . Appen kommer att tas bort helt från din iPad.

Ta bort

Ett annat sätt att avinstallera appar är att använda funktionen avlastning. (Offload) För att hitta den, gå till ” Inställningar > Allmänt > iPad-lagring . Under din lagring bör du se ett alternativ ” Ladda bort oanvända appar(Ladda bort oanvända appar) » . Detta gör att du kan ta bort appar från din iPad som du inte använder regelbundet, samtidigt som du behåller data i apparna så att du inte förlorar något viktigt. Klick Sätta på(Aktivera) för att använda den här funktionen.

Övergripande iPad-lagring

Om du vill aktivera eller inaktivera den här funktionen, gå till Inställningar > iTunes & App Store > Ladda bort oanvända appar .

Du kan också hitta appar som du tidigare har laddat ner och avinstallerat genom att gå till App Store . När du har öppnat den klickar du på din profilbild i det övre högra hörnet och går sedan till “Köp”. Du kommer att kunna bläddra och söka i alla appar som du någonsin har laddat ner eller installerat på din iPad tidigare.

Hur man säkerhetskopierar appar till iCloud(Hur man säkerhetskopierar appar till iCloud)

Om du är orolig för att förlora data i dina appar men vill frigöra utrymme har du alltid möjlighet att säkerhetskopiera dina appar till iCloud.

För att göra detta måste du se till att du har ett iCloud-konto samt en plats för att säkerhetskopiera dina appar. När du prenumererar på iCloud får du automatiskt 5 GB utrymme, men du kan köpa mer om du behöver det.

På en iPad väljer du ” Inställningar > Ditt namn > iCloud . Du kommer att kunna se din iCloud-lagring, hur mycket den används och hur mycket du har kvar. Du kan också se hur mycket minne vissa datatyper tar upp.

iCloud-lagringsfönster

Nedan ser du en lista över appar som använder iCloud. Det bör finnas en växel bredvid varje app. Om du klickar på detta stängs eller aktiveras iCloud-säkerhetskopiering för appen. Om du inaktiverar iCloud för en app visas ett bekräftelsepopup-fönster. Allt(Val som helst) Det som redan är lagrat i iCloud kommer att raderas om du väljer ” Radera(Radera) från min iPad.” Om du aktiverar iCloud för en app kommer data att laddas upp till den automatiskt.

Om du tittar på listan kommer du att se ett alternativ som kallas iCloud-säkerhetskopia . Du kan klicka på detta för att gå till en skärm där du kan inaktivera eller aktivera den här funktionen. iCloud Säkerhetskopiering sparar automatiskt data på din iPad till iCloud.

iCloud backup-skärm

Det här är ett bra alternativ om något händer med din iPad där du förlorar din data och vill få tillbaka dina appar, foton eller dokument. De kommer redan att sparas i iCloud så att du kan få tillbaka dem.

För att säkerhetskopiera till iCloud kan du klicka på knappen Skapa säkerhetskopia nu”(Säkerhetskopiera nu) på den här skärmen för att behålla en kopia av alla dina data på din iPad.

Du kanske känner att du har för många appar på din iPad, och om du inte vet hur du tar bort eller stänger dem kan detta orsaka problem för din enhet. Att hålla för många appar öppna kan ta ur batteriet snabbt, och att ha för många nedladdade kan ta mycket utrymme.

Tack och lov har Apple gjort det otroligt enkelt att stänga och avinstallera appar på iPad, så det borde bara ta dig några sekunder att slutföra.

Hur man stänger och avinstallerar appar på iPad

Så här stänger du appar på din iPad

Om du inte redan visste det, när du avslutar en app med hjälp av hemknappen, körs appen fortfarande i bakgrunden. Du kan ha flera appar som körs på detta sätt samtidigt.

Så hur ser du vilka appar som fortfarande är öppna? Allt du behöver göra är att dubbelklicka på din hemknapp. Eller på nyare iPads utan hemknapp kan du glida upp från skärmens nederkant och stanna i mitten utan att lyfta fingret. Du bör se alla dina öppna appar visas i små rutor.

Alla öppna appar på en iPad

Om du vill stänga en av apparna på din iPad sveper du uppåt på den för att göra det. Om du trycker på en av dessa kommer du tillbaka till appen.

Om du känner att du behöver ha många appar öppna samtidigt, men ändå vill behålla ditt batteri, kan du gå in i dina inställningar och ändra vad som heter Bakgrunds app uppdatering. För att hitta detta, gå till Inställningar > Allmänt > Uppdatera bakgrundsapp.

Med den här funktionen kan appar uppdateras i bakgrunden när du är på Wi-Fi. Så om du har flera appar öppna i bakgrunden kommer de alla att uppdatera sitt innehåll på en gång. Om du stänger av den här funktionen kan du spara batteri, och du kan fortfarande hålla appar öppna. Du får dem bara uppfriskande när du aktivt använder dem.

Du kan också välja bara några få appar för att uppdatera i bakgrunden och hindra andra från att göra det.

Hur man avinstallerar iPad-appar

Om du märker att ditt lagringsutrymme på din iPad börjar bli väldigt fullt och du tar bort foton och videor för att spara utrymme, bör du tänka på att ta bort några appar som du inte använder. Detta kommer att hjälpa till att öppna upp mycket mer lagringsutrymme på din iPad. Det finns några olika sätt att avinstallera appar helt.

Det första sättet är att helt enkelt hålla in en app tills en meny visas. Du bör se ett alternativ här som säger Redigera startskärmen. Tryck på detta, och alla dina appar börjar skaka och en X-ikon visas på de du kan ta bort. Ibland har en app också bara en Ta bort appen alternativ.

Ta bort appalternativ i Anteckningar

Tryck på den här ikonen och klicka när bekräftelserutan visas Radera. Appen kommer att tas bort helt från din iPad.

Radera

Ett annat sätt att ta bort appar är genom att använda funktionen Offload. För att hitta detta, gå till Inställningar > Allmänt > iPad-lagring. Under din lagring bör du se ett alternativ för att Ladda bort oanvända appar. Vad detta gör är att ta bort appar från din iPad som du inte använder regelbundet, men ändå behålla data i apparna så att du inte förlorar något viktigt. Klick Gör det möjligt för att använda den här funktionen.

iPad-lagring Allmänt

Om du vill slå på eller av detta kan du gå till Inställningar > iTunes & App Store > Ladda bort oanvända appar.

Du kan också hitta appar som du tidigare har laddat ner och avinstallerat genom att gå in i App Store. När du har öppnat den klickar du på din profilbild i det övre högra hörnet och går sedan till Köpt. Du kommer att kunna se och söka igenom alla appar som du någonsin har laddat ner tidigare eller har nu på din iPad.

Hur man säkerhetskopierar appar till iCloud

Om du är orolig för att förlora data på dina appar men du vill frigöra lite utrymme har du alltid möjlighet att säkerhetskopiera dina appar till iCloud.

För att göra detta måste du se till att du har ett iCloud-konto samt utrymme tillgängligt för att säkerhetskopiera dina appar. När du registrerar dig för iCloud får du automatiskt 5 GB utrymme, men du kan köpa mer om du behöver det.

Gå till på din iPad Inställningar > Ditt namn > iCloud. Du kommer att kunna se din iCloud-lagring, hur mycket som används och hur mycket du har kvar. Du kan också se hur mycket lagring som tas upp av vissa typer av data.

iCloud-lagringsfönster

Under detta ser du en lista över appar som använder iCloud. Bredvid varje app ska det finnas en switch. Att trycka på detta kommer antingen att stängas av eller på iCloud-säkerhetskopiering för appen. Om du stänger av iCloud för en app kommer det att visas ett popup-fönster som ber om bekräftelse. Allt som redan har säkerhetskopierats till iCloud kommer att raderas om du väljer att ta bort från min iPad. Om du aktiverar iCloud för en app kommer data att laddas upp till den automatiskt.

Om du tittar på listan kommer du att se ett alternativ som kallas iCloud-säkerhetskopia. Du kan trycka på den här för att gå till en skärm där du kan stänga av eller slå på den här funktionen. iCloud Backup sparar automatiskt data på din iPad till iCloud.

iCloud backup-skärm

Det här är ett bra alternativ att använda ifall något händer med din iPad där du förlorar din data och du vill få tillbaka dina appar, foton eller dokument. De kommer redan att sparas i iCloud, så du kan få tillbaka dem.

För att göra en säkerhetskopia till iCloud kan du trycka på säkerhetskopiera nu knappen på den här skärmen för att spara en kopia av alla dina data på din iPad.