Hur man stänger av WhatsApp-aviseringar helt utan att ta bort appen

WhatsApp är förmodligen din favoritapp för snabbmeddelanden, men ibland blir sms i appen överväldigande, så mycket att du vill ta en paus från det. Det är dock inte lätt att dra sig för att ta upp telefonen när den välbekanta WhatsApp-aviseringstonen surrar. Det enklaste sättet att bli diskret är att stänga av internetanslutningen för att tysta WhatsApp-aviseringar så att det inte finns något som fångar din uppmärksamhet. Men då riskerar du att missa uppdateringar från andra viktiga appar, som Gmail. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du helt stänger av WhatsApp-meddelanden utan att behöva avinstallera appen.

Det finns vissa tredjepartsapplikationer som kan begränsa internetåtkomst till vissa appar som WhatsApp på din telefon så att det inte finns några aviseringar från just den appen som distraherar dig. Till exempel tillåter Google Digital Wellbeing användare att styra aviseringar från appar och hjälper dem att begränsa användningen av sociala medieapplikationer. Men vissa användare anser inte att det är en idiotsäker idé som kommer att hålla dem borta från att använda dessa appar. Vissa tredjepartsprogram kan också utgöra en säkerhetsrisk och dina data kan äventyras.

Alternativt kan du stänga av WhatsApp genom att mixtra med telefonens inställningar.

Hur man helt stänger av WhatsApp-aviseringar

Stäng av alla typer av aviseringar i WhatsApp

Det första steget är att inaktivera aviseringsvarningarna för WhatsApp. För detta måste du öppna WhatsApp > Inställningar > Aviseringar > och välj “Ingen” i menyn Aviseringston för Meddelanden. Vidare bör du stänga av vibrationen, välj “Ingen” under “Ljus” alternativet och stäng av “Använd högprioriterade aviseringar”. Detsamma kan göras för gruppinställningarna precis under avsnittet Meddelanden.

Inaktivera aviseringar från allmänna Android-inställningar

Android-systemet skickar även aviseringar för appar. Så för att bli helt avstängd från WhatsApp måste du stänga av aviseringarna genom att gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Appar > Välj WhatsApp > Aviseringar > Stäng av “Alla WhatsApp-aviseringar” på din Android-enhet.

Återkalla behörigheter och inaktivera mobildataanvändning i bakgrunden

Det tredje steget är att ytterligare förlama appen. Gå till Inställningar > Appar och aviseringar > Appar > Välj WhatsApp. Under Behörigheter, återkalla alla behörigheter som tillåter WhatsApp att komma åt kamera, mikrofon och filer på din smartphone. Knacka Mobil data och inaktivera användningen av mobildata i bakgrunden.

“Tvinga stopp” WhatsApp

Efter att ha återkallat alla behörigheter och inaktiverat mobildataanvändning i bakgrunden, gå till föregående skärm och “Tvinga stopp” appen. Genom att göra detta kommer appen inte att fungera och du får inga aviseringar. Men om du behöver kontrollera meddelanden i appen kan du helt enkelt öppna WhatsApp på din enhet.

På så sätt kommer du att kunna hålla dig borta från överväldigande sms på WhatsApp utan att ta bort appen eller stänga av din internetanslutning. Dessutom kommer du att förbli praktiskt taget “osynlig” för dina kontakter.


Relaterade Artiklar

Back to top button