Hur man stänger av Transparency i Windows 11

Windows 11 kommer med en ny transparenseffekt i användargränssnittet. Om du inte gillar det kan du enkelt stänga av det. I den här guiden kommer vi att visa dig två sätt du kan inaktivera transparens i Windows 11(stäng av transparens i Windows 11) .

Att göra Windows mycket vackrare och gör dem mjukare, Microsoft lagt till transparenta effekter till användargränssnittet i Windows 11 . De ser bra ut i färg, speciellt när vi använder färgglada skrivbordsbakgrunder. Aktivitetsfältet och snabbmenyn visas genomskinliga med bakgrundsfärger. Deras färg ändras beroende på bakgrundsfärgen som appliceras på skrivbordet. Om du letar efter ett sätt att inaktivera dem har vi två lösningar för det. Låt oss se vad de är och hur du kan stänga av transparens i Windows 11 .

Hur man möjliggör transparens i Windows 11 ?

Transparenseffekter är aktiverade som standard i Windows 11 . Om du inaktiverade dem kan du återaktivera dem på samma sätt som du inaktiverade dem med inställningarna personalisering(Personlig) eller tillgänglighet(Tillgänglighet) i applikationen ” inställningar(inställningar)”.

Hur man inaktiverar genomskinlighet(Öppenhet) till Windows 11 genom anpassningsinställningar(Personliga inställningar)

För att inaktivera transparens i Windows 11 med hjälp av inställningar personalisering(Anpassning):

 1. Högerklicka på skrivbordet
 2. Välj Anpassa
 3. Anpassningsinställningarna öppnas
 4. Klicka på fliken Färger
 5. Stäng av omkopplaren för transparenseffekter .(Genomskinlighet)

Om vi ​​går in på detaljerna i processen, högerklicka på ditt Windows 11-skrivbord och välj ” Personalisering(Anpassa)” i snabbmenyn.

Inställningar öppnas Personalisering . (Personlig)Klick(Klicka) på fliken ” Färger(Färger) » bland alternativen « Personalisering(Personlig) » .

Färger i personalisering

Du kommer att tas till anpassningssidan färger. (Färger) På denna sida kan du se transparenseffekter(Transparenseffekter) med en vippbrytare i hörnet. Stäng av den här strömbrytaren(Växla) för att inaktivera transparenseffekter.

Inaktivera transparenseffekter

Ändringarna kommer att påverka användargränssnittet när du inaktiverar det.

Inaktivera transparens i Windows 11 genom tillgänglighetsinställningar(Tillgänglighetsinställningar)

För att inaktivera transparens i Windows 11 genom inställningar specialfunktioner :(Tillgänglighet)

 1. Öppna appen Inställningar
 2. Klicka på tillgänglighet
 3. Klicka sedan på fliken Visuella effekter
 4. Leta efter transparenseffekter.
 5. Stäng av effektknappen genomskinlighet(Genomskinlighet)

Låt oss dyka in i detaljerna i processen.

Öppna applikationen ” Inställningar » från menyn « (Inställningar)Start(Start)” eller med ett kortkommando Win+I på tangentbordet. I fönstret ” inställningar(Inställningar) » tryck « Speciella förmågor(Tillgänglighet)” i menyn till vänster.

Tillgänglighet i inställningar

I speciella inställningar möjligheter(Tillgänglighet) välj fliken Visuella effekter(Visuella effekter) för att se de olika effektinställningarna som körs i användargränssnittet fönster.

Visuella effekter i inställningar

I inställningarna för visuella effekter kan du se transparenseffekter(transparenseffekter). Stäng av strömbrytaren bredvid Effekter genomskinlighet(Transparency) för att inaktivera transparens.

Inaktivera genomskinlighet Windows 11

Det här är sätten du kan inaktivera transparens på Windows 11 .

gör det(Gör) insyn i prestanda Windows 11/10 ?

Nej, transparenseffekter påverkar inte din dators prestanda på något sätt. Effekter lägger bara till ett nytt utseende till panelen uppgifter(Aktivitetsfältet) och snabbmenyn.

Relaterad läsning. (Relaterad läsning:) (Hur man fäster en app till aktivitetsfältet i Windows 11.)

Windows 11 kommer med en ny transparenseffekt i sitt användargränssnitt. Om du inte gillar det kan du enkelt stänga av det. I den här guiden visar vi dig två sätt som du kan använda stäng av transparens i Windows 11.

För att göra Windows mycket vackert och lägga till flytande natur till dem, lade Microsoft till transparenta effekter till sitt användargränssnitt i Windows 11. De ser bra ut i färger, särskilt när vi använder färgglada bakgrunder för skrivbord. Aktivitetsfältet och snabbmenyn ser genomskinliga ut med nyanser av bakgrundsfärg i dem. Deras färgändringar enligt bakgrundsfärgen gäller för skrivbordet. Om du letar efter ett sätt att stänga av dem har vi två lösningar för att göra det. Låt oss se vad de är och hur du kan stänga av transparens i Windows 11.

Hur aktiverar jag transparens i Windows 11?

Transparenseffekterna är aktiverade som standard i Windows 11. Om du har stängt av dem kan du aktivera dem igen på samma sätt som du stängde av dem via inställningar för anpassning eller tillgänglighet i appen Inställningar.

Hur man stänger av transparens i Windows 11 via anpassningsinställningar

Så här stänger du av transparens i Windows 11 med inställningar för anpassning:

 1. Högerklicka på skrivbordet
 2. Välj Anpassning
 3. Anpassningsinställningarna öppnas
 4. Klicka på fliken Färger
 5. Stäng av omkopplaren för Transparenseffekter

Om vi ​​går in på detaljerna i processen, högerklicka på skrivbordet på din Windows 11 och välj personifiera i snabbmenyn.

Hur man stänger av transparens i Windows 11

Det kommer att öppna inställningar för anpassning. Klicka på färger fliken bland anpassningsalternativen.

Färger i personalisering

Det tar dig till sidan för anpassning av färger. På den sidan kan du se Transparenseffekter med en vippströmbrytare i hörnet. Stäng av den strömbrytaren för att stänga av transparenseffekterna.

Stäng av Transparency Effects

Ändringarna kommer att påverka användargränssnittet så snart du stänger av det.

Inaktivera transparens i Windows 11 via tillgänglighetsinställningar

Så här inaktiverar du transparens i Windows 11 via tillgänglighetsinställningar:

 1. Öppna appen Inställningar
 2. Klicka på tillgänglighet
 3. Klicka sedan på fliken Visuella effekter
 4. Hitta transparenseffekter.
 5. Stäng av knappen Transparenseffekter

Låt oss gå in på detaljerna i processen.

Öppna inställningar app från Start-menyn eller med hjälp av Win+I genväg på tangentbordet. Klicka på i fönstret Inställningar tillgänglighet i menyn till vänster.

Tillgänglighet i Inställningar

I Tillgänglighetsalternativen väljer du visuella effekter fliken för att se olika inställningar för effekter som körs i Windows användargränssnitt.

Visuella effekter i Inställningar

I inställningarna för visuella effekter kan du se Transparenseffekter. Stäng av växlingsknappen bredvid Transparenseffekter för att stänga av transparens.

Stäng av Transparency Windows 11

Det här är de sätt som du kan använda för att stänga av transparens i Windows 11.

Påverkar transparens prestanda för Windows 11/10?

Nej, transparenseffekter påverkar inte din dators prestanda på något sätt. Effekterna lägger bara till ett nytt utseende till aktivitetsfältet och snabbmenyn.

Relaterad läsning: Så här fäster du en app till aktivitetsfältet i Windows 11.

Relaterade Artiklar

Back to top button