Hur man ställer in vilotimer för Apple Music på iPhone

När enheterna blir smartare erbjuder de en större automatisering av aktiviteter. iPhone-ägare kan nu sova lugnt och veta att deras insomningstimer kan komma i vägen Apple Music tömma telefonens batteri.

v eller Spotify har eleganta sätt att komma runt detta. Lär dig hur du ställer in en vilotimer på enheter Äpple .

Användbarheten av en sömntimer

Det finns många anledningar till varför man skulle använda en insomningstimer. Om du till exempel lyssnar på en ljudbok (lyssnar på en ljudbok) kanske du inte vill vakna med ett par kapitel som hoppats över. Även om du använder ljudböcker för att invagga dig själv i sömn, är det definitivt något att undvika att vakna strax efter för att röstskådespelaren har ändrat tonen i sin röst.

Dessutom hjälper sömntimern till att förlänga telefonens batteritid. Dessutom kanske du vill minska onödiga bandbreddsförluster.

Var du hittar din egen insomningstimer för din iPhone(Native Sleep Timer)

Från och med iOS 7 har iPhone en inbyggd vilotimer. Men att hitta det är inte så uppenbart, eftersom det är dolt i en annan applikation – applikationen ” Kolla på”(Klocka). Även om du kan ladda ner och installera en dedikerad insomningstimer från tredje part, finns det fördelar med att använda en vanlig insomningstimer.

Förutom att spara lagringsutrymme kan du dölja skärmen på den inbyggda applikationen ” Kolla på(Klocka)” medan den utför sin funktion. Den inbyggda insomningstimern fortsätter att köras i bakgrunden.

Hur man ställer in Apple Music vilotimer(Apple Music Sleep Timer)

Starta processen genom att öppna applikationen ” Kolla på”(Klocka). Du kan hitta applikationen med dessa två metoder:

 • Användande kontrollcenter(Kontrollcenter) . Om du har en iPhone X eller senare kan du öppna Centrum(Control Center) styr genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet. För äldre modeller sveper du uppåt från botten av skärmen och trycker på appikonen Kolla på “.(Klocka)

Efter lansering Klockappar(Klockapp) kommer du att se Timer(Timer) i det nedre högra hörnet. Klicka på det.

Här har du följande alternativ:

 1. Timerns varaktighet. Spara varaktigheten genom att klicka på ” När timern tar slut”(När timern slutar) .
 2. I kapitlet ” När timern slutar”(När timern slutar) klicka på villkoret ” Stoppa uppspelningen”.(Sluta leka)
 3. Klick ” Installera(Ange) » för att bekräfta valet.

När du spelar Apple-låtar musik eller annat innehåll från andra appar, stoppas den automatiskt när timern går ut.

Automatisera din sömntimerrutin(Sömntimerrutin) med hjälp av Applikationer “Genvägar”(Genvägsapp)

Om du känner din dagliga rutin väl finns det ett alternativt sätt att ställa in en insomningstimer. Därför kommer dess funktion att vara aktiv under vissa perioder på dygnet utan manuell inställning.

 1. Öppna för att komma igång Genvägar app(App genvägar) .
 2. I det nedre hörnet av appen Etiketter(Genvägar) “klicka” Automatisering(Automation) » .
 3. Om du är ny på appen, klicka på den blå knappen ” Skapa personlig automatisering(Skapa personlig automation) » . Om du har använt det tidigare, klicka på ” Plus (+) i det övre högra hörnet. Tryck sedan på knappen igen Skapa personlig automatisering.”(Skapa personlig automation)

 1. I kapitlet ” Ny automation(Ny automatisering) » välj först Tider på dygnet,(Tid på dagen) när man ska pausa Apple Music . När du är klar klickar du på ” Ytterligare(Nästa) ” .

 1. Välj Lägg till åtgärd(Lägg till åtgärd) . Du kan söka efter den du vill ha. I det här fallet behöver vi paus(pausa), så skriv in det i sökfältet.
 2. I sökresultaten klickar du på den röda knappen ” Spela/Pausa .
 3. Välj ” Paus(Paus)” i bottenmenyn så att den är bockad.
 4. Komplett(Avsluta) automatiseringsinställning genom att klicka på ” Ytterligare(Nästa)” och genom att inaktivera “Fråga innan du startar(avaktivera Fråga före körning) » .

Alltså ansökan Etiketter(Genvägar)” kommer att köras automatiskt under denna tid utan att störa dig att fråga om tillåtelse innan du startar.

Ta en tupplur utan oro

Du kan använda din iPhone som en sömninducerande enhet på båda sätten – appautomatisering Etiketter”(Genvägar) och direkt från applikationen ” Kolla på”(Klocka). Att nu ändra tonen kommer inte att störa din sömn och kommer inte att förbruka din bandbredd i onödan.

Menande Äpple är det troligt att implementera en mer bekväm och intuitiv lösning i Apple Music . För nu kommer dessa metoder att räcka. Slutligen kan du utforska appen Genvägar ytterligare för att automatisera ett antal åtgärder.

När enheterna blir smartare erbjuder de stor automatisering av aktiviteter. De med iPhones kan nu slumra ner med sinnesfrid och veta att deras sömntimer kan förhindra att Αpple Music tömmer telefonens smet.

v app eller den i Spotify, det finns eleganta sätt att komma runt det. Lär dig hur du ställer in en vilotimer på dina Apple-enheter.

Användbarheten av en sömntimer

Det finns många anledningar till varför man skulle vilja dra fördel av en sömntimer. Om du till exempel lyssnar på en ljudbok skulle du inte vilja vakna med ett par kapitel som hoppats över. Även om du använder ljudböcker för att invagga dig i sömn, är det utan tvekan något som bör undvikas att vakna strax efter för att röstskådespelaren ändrade sin röstton.

Insomningstimer hjälper också till att förlänga telefonens batteritid. Dessutom kanske du vill minska onödigt slöseri med bandbredd.

Var du hittar din iPhones inbyggda sömntimer

Ända sedan iOS 7 har iPhones haft en inbyggd vilotimer. Det är dock inte så självklart att hitta eftersom det är begravt i en annan app – Clock-appen. Även om du kan ladda ner och installera en dedikerad insomningstimer från tredje part, finns det fördelar med att använda standarden.

Utöver att spara på lagringsutrymme kan du dölja den inbyggda Clock-appens skärm medan den utför sin funktion. Den integrerade insomningstimern fortsätter att köras som en bakgrundsprocess.

Hur man ställer in Apple Music Sleep Timer

Starta processen genom att öppna appen Klocka. Du kan hitta appen med dessa två metoder:

 • Använda kontrollcentret: Om du har iPhone X och senare modeller kan du öppna kontrollcentret genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet. För äldre modeller sveper du uppåt från skärmens botten och trycker på Klocka-appens ikon.

 • alternativt kan du hitta klocka app från Appbibliotek.

När du startar klocka appdu får se timer i det nedre högra området. Tryck på den.

Här har du följande val:

 1. Timerns varaktighet. Spara varaktigheten genom att trycka på När timern slutar.
 2. Inom När timern slutar tryck på Sluta leka skick.
 3. Knacka på uppsättning för att bekräfta valen.

När du spelar Apple Music-låtar eller annat innehåll från andra appar kommer den automatiskt att sluta spela när timern tar slut.

Automatisera din sömntimerrutin med appen Genvägar

Om du kan dina dagliga rutiner väl finns det ett alternativt sätt att ställa in insomningstimern. På så sätt kommer dess funktion att vara aktiv under angivna perioder på dagen utan att manuellt ställa in den.

 1. För att börja, öppna först Genvägsapp.
 2. Klicka på i det nedre hörnet av appen Genvägar Automatisering.
 3. Om du är ny på appen, tryck på den blå knappen Skapa personlig automation. Om du har använt det tidigare, tryck på Plus (+) knappen längst upp till höger. Tryck sedan på Skapa personlig automation knappen igen.

 1. Under Ny automationvälj först Tidpunkt på dygnet för när du ska pausa Apple Music. När du är klar trycker du på Nästa.

 1. Välj Lägg till åtgärd. Du kan söka efter den du vill ha. I det här fallet vill vi pausså skriv det i sökfältet.
 2. Från sökresultaten, tryck på den röda Spela/Pausa knapp.
 3. Välj Paus från bottenmenyn, så att den är bockad.
 4. Avsluta automatiseringsinställningen genom att trycka på Nästa och inaktivera Fråga före körning.

På så sätt kommer Genvägar-appen att köras automatiskt under den tiden utan att du behöver be om tillåtelse innan den körs.

Ta en tupplur utan bekymmer

Du kan använda din iPhone som en sömninducerande enhet med båda metoderna – Genvägar appautomatisering och direkt från Klocka-appen. Nu kommer en förändring i ton inte att störa din sömn eller sluka upp din bandbredd i onödan.

Genom att känna till Apple kommer det troligen att implementera en mer bekväm och intuitiv lösning inom Apple Music själv. Men under tiden kommer dessa metoder att räcka. Slutligen kan du utforska appen Genvägar ytterligare för att automatisera en rad aktiviteter.

Relaterade Artiklar

Back to top button