Hur man ställer in streaming till två datorer utan ett capture-kort

Det är otroligt enkelt att streama till två datorer utan ett inspelningskort OBS NDI . Prestandan är utmärkt och kräver inga ytterligare köp. OBS NDI kommer att använda ditt nätverk för att skicka ditt speldatorinnehåll till den strömmande datorn.

Den här guiden går igenom alla steg du behöver för att komma igång med OBS NDI och kommer att ge en uppfattning om dess prestanda. Försiktigt(Läs) varje steg för att ställa in allt korrekt.

Fungerar OBS NDI?(Fungerar OBS NDI) ? Det är bättre , hur(än) kartan fånga(Capture Card) ?

Innan jag börjar, låt oss prata om NDI-prestanda. Jag har själv använt det för både streaming och inspelning och min erfarenhet har varit exceptionell. Så länge du är ansluten till din router med Ethernet-kablar får du skarp, smidig prestanda. Kvaliteten går inte att skilja från streaming på en enda dator.

Dessutom är du inte begränsad av bildhastighet eller upplösning – vissa inspelningskort, som Elgato HD60S, tvingar dig att spela och streama i 1080p 60 fps – det har bara HDMI . Men eftersom du kommer att använda ditt nätverk för att skicka allt till din strömmande PC, kan du hålla dig till din bildskärmsport och få högre bildrutor och upplösningar.

Hur man ställer in OBS NDI på båda datorerna

 • Först måste du ladda ner och installera OBS på båda dator(PC) . Låt oss börja med vår speldator. Vi kommer till vår strömmande PC senare.
 • Stäng på en speldator OBS . Besök den här sidan för att ladda ner plugin-programmet OBS NDI. Klick ” (Klick) Ladda ner(ladda ner)”, scrolla ned och välj “obs-ndi-4.6.1-windows-installer.exe » .

 • Gå igenom installationsprocessen. När installationsprocessen är klar kommer du att uppmanas att starta om din speldator. När din speldator är på igen öppnar du den igen OBS . PÅ OBS klick ” Verktyg(verktyg)”, tryck sedan på “NDI-utgångsinställningar(NDI-utgångsinställningar) » .

 • Ett nytt fönster visas. Klick(Klicka) för att markera Nyckel takeaway(Huvudutgång) och ge den ett namn. Du måste hitta detta namn senare på din strömmande PC.

Du har nu slutfört de nödvändiga stegen på din speldator. Senare kan du lägga till dina egna scener, spela in enheter och anpassa ljud och video. Dock först(Först) låt oss gå igenom stegen som krävs för att slutföra på din PC för streaming.

 • På din strömmande PC, öppna OBS och tryck på knappen + i det nedre vänstra hörnet av scenerna för att lägga till en ny scen.

 • Ge den ett namn och klicka OK . Klicka sedan i källfältet +-knappen och välj NDI-källa .

 • Klicka på ” Källnamn”(Källnamnsrutan ) och välj din dator – du bör hitta namnet du angett här tidigare inom parentes. Se till att bandbredden är inställd på maximal. (Högst.) Alla andra inställningar kan lämnas som standard. Klick (Klick) OK(OK).

Nu ska du se att allt är OBS din strömmande PC kommer att återspegla vad som visas i OBS din speldator. Detta ger dig möjlighet att redigera och göra justeringar live utan att röra din strömmande PC.

Förbereder att arbeta med OBS (OBS NDI)NDI(leva)

Du är nu redo för din första stream, men det finns ett antal saker du måste tänka på innan du börjar.

 • Först måste du ange din streamingnyckel på datorn för att streama. Du bör också klicka på knapparna “Starta strömning” och/eller “Starta inspelning” på datorn för att streama.
 • Du behöver bara en källa och en scen OBS NDI aktiv på din strömmande PC – alla andra scener och källor kan bytas, redigeras och modifieras från din speldator.
 • Om du märker några problem, se till att dina videoinställningar är identiska på varje kopia. OBS . Om du till exempel spelar in i 1920×1080 på en speldator men skalar din strömmande utdata till 1280×720, gör detsamma på din strömmande PC.
 • Slutligen måste båda datorerna vara permanent öppna OBS så att tråden kan löpa.

Sammanfattning

Det här är min guide till att streama med OBS NDI . Det är otroligt lätt att installera, kräver inga hårdvarujusteringar och du kan streama med din ursprungliga upplösning och bildhastighet.

Det är förvånansvärt enkelt att ställa in dubbel PC-streaming utan inspelningskort genom att använda OBS NDI. Prestandan är fantastisk och den kräver inget extra köp. OBS NDI kommer att använda ditt nätverk för att skicka ditt speldatorinnehåll till din strömmande PC.

Den här guiden tar dig igenom alla steg som krävs för att komma igång med att använda OBS NDI och ger dig några insikter om dess prestanda. Se till att läsa varje steg noggrant så att du kan få allt korrekt inställt.

Fungerar OBS NDI? Är det bättre än ett fångstkort?

Innan jag börjar, låt oss prata om NDI:s prestanda. Jag har själv använt det för att både streama och spela in och min erfarenhet har varit exceptionell. Så länge du är ansluten till din router med Ethernet-kablar får du en krispig mjuk prestanda. Kvaliteten går inte att skilja från streaming på en enda PC-installation.

Utöver detta är du inte begränsad av bildhastighet eller upplösning – vissa inspelningskort, som Elgato HD60S, tvingar dig att spela och streama i 1080p 60fps – det har bara HDMI. Men eftersom du kommer att använda ditt nätverk för att skicka allt till din strömmande PC, kan du hålla fast vid din skärmport och få högre bildrutor och upplösningar.

Hur man ställer in OBS NDI på båda datorerna

 • Först måste du ladda ner och installera OBS på båda datorerna. Vi börjar med vår speldator. Vi kommer till vår strömmande PC senare.
 • Stäng OBS på din speldator. Besök den här sidan för att ladda ner OBS NDI-plugin. Klick ladda nerscrolla ned och klicka obs-ndi-4.6.1-windows-installer.exe.

 • Gå igenom installationsprocessen. När installationsprocessen är klar kommer du att bli ombedd att starta om din speldator. När din speldator är på igen öppnar du OBS igen. Inifrån OBS, klicka verktygKlicka sedan NDI-utgångsinställningar.

 • Ett nytt fönster visas. klicka för att bocka huvudutgång och ge den ett namn. Du måste hitta detta namn senare på din strömmande PC.

Du har nu slutfört de nödvändiga stegen på din speldator. Senare kan du lägga till dina egna scener, spela in enheter och justera ditt ljud och video. Men låt oss först titta på de steg som behövs för att slutföra på din strömmande PC.

 • Öppna OBS på din strömmande dator och klicka på + knappen längst ner till vänster i scenrutan för att lägga till en ny scen.

 • Ge den ett namn och klicka OK. Klicka sedan i källrutan +-knappen och klicka NDI-källa.

 • Klicka på Källnamnsrutan och välj din PC – du bör hitta namnet du angett här tidigare inom parentes. Se till att bandbredden är inställd på Högsta. Du kan behålla alla andra inställningar som standard. Klick OK.

Du kommer nu att se att allt på din strömmande PC:s OBS kommer att spegla vad som visas på din speldator:s OBS. Detta ger dig kontroll att redigera och göra justeringar medan du är live utan att röra din strömmande PC.

Gör dig redo att gå live med OBS NDI

Du är nu redo för din första stream, men det finns ett antal saker du måste tänka på innan du börjar.

 • Först måste du mata in din stream-nyckel i streaming-datorn. Du bör också klicka på knapparna starta strömning och/eller starta inspelning på din strömmande PC.
 • Du behöver bara en OBS NDI-källa och scen som är aktiv på din strömmande PC – alla andra scener och källor kan bytas, redigeras och ändras från din speldator.
 • Om du märker några problem, se till att dina videoinställningar är identiska på varje kopia av OBS. Om du till exempel spelar in på 1920×1080 på din speldator men skalar om din strömmande utdata till 1280×720, gör du samma sak på den strömmande datorn.
 • Slutligen måste båda datorerna ha OBS öppet hela tiden för att streamen ska köras.

Sammanfattning

Det är min guide till streaming med OBS NDI. Det är förvånansvärt enkelt att ställa in, kräver inga hårdvarujusteringar och du kan streama i din ursprungliga upplösning och bildhastighet.