Hur man ställer in säkerhetsfrågor för ett lokalt användarkonto i Windows 10

I uppdatering Windows 10 april 2018(april 2018) Microsoft introducerade en ny funktion som låter dig återställa lösenordet för den lokala användarkonto(användarkonto) om du glömmer det. Före den här uppdateringen hade du inte ett enkelt alternativ att göra detta, vilket innebar att personer som använde lokalt användarkonton(användarkonto) i Windows 10 , kan stöta på några obehagliga situationer. Nu, om du vill kunna återställa ditt lösenord när du glömmer det, måste du först följa den enkla processen att ställa in några säkerhetsfrågor. Om du svarar rätt när du glömmer ditt användarlösenord(användarlösenord), kan du enkelt återställa ditt lösenord. Så här ställer du in säkerhetsfrågor för ditt konto:

NOTERA.(OBS:) Den här guiden är skriven för Windows 10 Med uppdatera från (Uppdatering)april 2018(april 2018) eller senare. Om din installation Windows 10 är föråldrad kan du inte ställa säkerhetsfrågor för dina lokala användarkonton.

Hur man ställer in säkerhetsfrågor för lokala användarkonto(användarkonto) när du installerar Windows 10

När du installerar Windows 10 till din enhet måste du skapa minst en användarkonto(användarkonto) att använda med det. Du kan skapa Microsoft konto(Microsoft-konto) eller skapa och använd en lokal användarkonto(användarkonto) som inte är relaterat till Microsoft .

Om du bestämmer dig för att använda Microsoft konto(Microsoft-konto), dess säkerhet skiljer sig från den lokala användarkonto(användarkonto) . om du har Microsoft konto(Microsoft-konto) , om du har glömt lösenordet bör du prova någon av metoderna som beskrivs i den här guiden för att återställa det: Så här återställer du ditt kontolösenord Microsoft , Outlook eller Xbox(Outlook eller Xbox-konto) .

Men om du väljer att använda lokal användarkonto(användarkonto) , under installationen Windows 10 du kommer att bli ombedd att ange ett namn och lösenord för den.

När du har angett dessa uppgifter om den nya lokala användarkonto(användarkonto), installation Windows 10 ber dig skapa tre säkerhetsfrågor till henne. Skärmen som ber dig om denna information ser ut ungefär som skärmdumpen nedan:

Windows 10 säkerhetsfrågor

Klicka eller tryck på fältet “Säkerhetsfråga (1 av 3)”(“Säkerhetsfråga (1 av 3)”) och välj en av de fördefinierade frågorna. Du kan välja vilken som helst av dem, beroende på vad du gillar bäst.

Windows 10 säkerhetsfrågor

I fältet ” Svar(Svar) » enter rätt svar(rätt svar) på den fråga du väljer och klicka eller tryck sedan på ” Ytterligare(Nästa) ” .

Windows 10 säkerhetsfrågor

Installation Windows 10 kommer att be dig göra detta två gånger till för att ställa totalt 3 (tre) säkerhetsfrågor innan du börjar använda din lokala användarkonto(användarkonto) .

Windows 10 säkerhetsfrågor

När du har slutfört de tre nödvändiga säkerhetsfrågorna, installeras Windows 10 fortsätt som vanligt med inställningen Cortana , ladda ner och installera tillgängliga uppdateringar och så vidare. I framtiden, om du någonsin glömmer ditt lösenord, Windows 10 ställer dessa säkerhetsfrågor och låter dig återställa ditt lösenord om du vet de rätta svaren.

Hur man ställer in säkerhetsfrågor för lokala användarkonto(användarkonto) efter installation av Windows 10

Du kan också ställa in säkerhetsfrågor för lokala användarkonton som skapats på en enhet som redan har Windows 10 installerat och kört.

För att göra detta, logga in med din lokala användarkonto,(användarkonto) som du vill ställa säkerhetsfrågor för. Öppna sedan appen inställningar(Inställningar)” – Ett snabbt sätt att göra detta är att klicka eller trycka på dess knapp i ” Start(Start meny) ” .

Windows 10 säkerhetsfrågor

I applikationen ” inställningar(Inställningar) » tryck eller tryck på « Konton(Konto) » .

Windows 10 säkerhetsfrågor

Gå till vänster sidofält “Inloggningsalternativ”.(“Inloggningsalternativ.”)

Windows 10 säkerhetsfrågor

På höger sida av fönstret hittar du avsnittet ” Lösenord(Lösenord)” och klicka eller tryck på länken “Uppdatera säkerhetsfrågor”.(“Uppdatera dina säkerhetsfrågor”)

Windows 10 säkerhetsfrågor

Windows 10 kan be dig att verifiera din lokala användarkonto(användarkonto) genom att ange ett lösenord. Ange det i lämpligt fält och klicka OK .

Windows 10 säkerhetsfrågor

I det nya fönstret som öppnas använder du rullgardinsmenyn för att välja de tre säkerhetsfrågor du föredrar. För var och en av dem gå in rätt svar(rätt svar) till fälten “Ditt svar” . (“Ditt svar”)När du är klar, klicka eller tryck på ” Redo(Avsluta) ” .

Windows 10 säkerhetsfrågor

Här är det! Om du har oturen att glömma lösenordet för din lokala användarkonto(användarkonto) kan du återställa det med säkerhetsfrågorna du just ställde.

Har du ställt in säkerhetsfrågor för din lokala användarkonto(användarkonto) ?

Som du har sett är det lätt att ställa säkerhetsfrågor för lokala användarkonton(användarkonto) som du har på dina datorer med Windows 10. F: Gjorde du detta? Om du inte gjorde det borde du göra det, eftersom det är det enklaste sättet att återställa din lokala användarkonto,(användarkonto) som du har glömt lösenordet till.

I uppdateringen för Windows 10 april 2018 introducerade Microsoft en ny funktion som låter dig återställa lösenordet för ett lokalt användarkonto, om du skulle glömma det. Fram till den här uppdateringen hade du inget enkelt alternativ att göra det, vilket innebar att personer som använde lokala användarkonton i Windows 10 kunde snubbla över några olyckliga situationer. Nu, om du vill kunna återställa ditt lösenord när du glömmer det, måste du först gå igenom en enkel process för att ställa in några säkerhetsfrågor. Om du svarar rätt när du glömmer ditt användarlösenord kan du enkelt återställa lösenordet. Så här ställer du in säkerhetsfrågorna för ditt konto:

NOTERA: Den här guiden är skriven för Windows 10 med uppdatering från april 2018 eller senare. Om din Windows 10-installation är äldre kan du inte ställa in säkerhetsfrågor för dina lokala användarkonton.

Så här ställer du in säkerhetsfrågor för ett lokalt användarkonto när du installerar Windows 10

När du installerar Windows 10 på din enhet måste du skapa minst ett användarkonto för att använda den. Du kan välja ett Microsoft-konto, eller så kan du välja att skapa och använda ett lokalt användarkonto som inte är kopplat till Microsoft.

Om du väljer att använda ett Microsoft-konto är dess säkerhet annorlunda än för ett lokalt användarkonto. När du har ett Microsoft-konto, om du glömmer lösenordet, för att återställa det, bör du prova en av metoderna som beskrivs i den här guiden: Så här återställer du lösenordet för ditt Microsoft-, Outlook- eller Xbox-konto.

Men om du väljer att använda ett lokalt användarkonto, under Windows 10-installationen, ombeds du att ange ett namn och ett lösenord för det.

Windows 10 säkerhetsfrågor

När du har angett dessa uppgifter om det nya lokala användarkontot ber Windows 10-installationen dig att skapa tre säkerhetsfrågor för det. Skärmen där du får denna information liknar skärmdumpen nedan:

Windows 10 säkerhetsfrågor

Klicka eller tryck på “Säkerhetsfråga (1 av 3)” och välj en av de fördefinierade frågorna. Du kan välja vilken som helst av dem, beroende på vilken du gillar mest.

Windows 10 säkerhetsfrågor

I den Svar fältet, skriv in rätt svar på frågan du valde och klicka eller tryck sedan på Nästa knapp.

Windows 10 säkerhetsfrågor

Windows 10-installationen ber dig att göra detta två gånger till så att totalt 3 (tre) säkerhetsfrågor ställs in innan du börjar använda ditt lokala användarkonto.

Windows 10 säkerhetsfrågor

När du har ställt in de tre nödvändiga säkerhetsfrågorna fortsätter installationen av Windows 10 som vanligt, med konfigurering av Cortana, nedladdning och installation av tillgängliga uppdateringar och så vidare. I framtiden, om du någonsin glömmer ditt lösenord, ställer Windows 10 dessa säkerhetsfrågor och, om du vet de rätta svaren, låter det dig återställa ditt lösenord.

Så här ställer du in säkerhetsfrågor för ett lokalt användarkonto efter att du har installerat Windows 10

Du kan också ställa in säkerhetsfrågor för lokala användarkonton som skapas på en enhet som redan har Windows 10 installerat och kört på den.

För att göra det, logga in med det lokala användarkonto som du vill ställa säkerhetsfrågor för. Öppna sedan Inställningar-appen – ett snabbt sätt att göra det är att klicka eller trycka på dess knapp på start meny.

Windows 10 säkerhetsfrågor

I den inställningar app, klicka eller tryck Konton.

Windows 10 säkerhetsfrågor

Gå till i det vänstra sidofältet “Inloggningsalternativ.”

Windows 10 säkerhetsfrågor

På höger sida av fönstret letar du efter Lösenord och klicka eller tryck på “Uppdatera dina säkerhetsfrågor” länk.

Windows 10 säkerhetsfrågor

Windows 10 kan be dig att verifiera dina lokala användarkontodetaljer genom att ange ditt lösenord. Skriv det i lämpligt fält och tryck sedan på OK.

Windows 10 säkerhetsfrågor

I det nya fönstret som öppnas använder du rullgardinslistorna för att välja de tre säkerhetsfrågor du föredrar. För var och en av dem anger du rätt svar i “Ditt svar” fält. När du är klar, klicka eller tryck på Avsluta knapp.

Windows 10 säkerhetsfrågor

Nu räcker det! Om du har oturen att glömma lösenordet för ditt lokala användarkonto kan du återställa det med hjälp av säkerhetsfrågorna som du just har ställt in.

Har du ställt in säkerhetsfrågor för dina lokala användarkonton?

Som du har sett är det lätt att ställa in säkerhetsfrågor för de lokala användarkonton som du har på dina Windows 10-maskiner. Frågan är: gjorde du det? Om du inte gjorde det borde du göra det, eftersom det är det enklaste sättet att återställa ett lokalt användarkonto som du har glömt lösenordet till.