Hur man ställer in och använder webbläsarens sandlåda på Windows

Tänka(Föreställ dig) att du kan testa vilken programvara som helst eller besöka vilken webbplats som helst utan att oroa dig för att din dator kan bli infekterad med ett virus. Detta är vad webbläsarens sandlåda gör. Detta kan göras med appen Sandlåda inbyggt Windows 10 eller annan gratis applikation Sandlåda . Dock ansökan Sandlåda är det enklaste sättet att göra detta. Har vi redan sagt att det är gratis?

Vad är en webbläsarsandlåda?

Sandlåda(Sandlåda) är en lite udda term att använda med datorer, men tänk på vad en sandlåda gör i verkligheten. Det är en uppsättning väggar för att hålla all sand inne. Annars kommer det helt enkelt att krypa ut och förstöra en del av gräsmattan. Det ger oss också lite utrymme att spela.

Den typ av sandlåda vi pratar om, webbläsarens sandlåda, gör samma sak. Det håller saker inne så att de inte kommer ut och förstör datorn. Det ger dig också en plats att spela fritt utan att oroa dig.

Windows 10 sandlåda

Om du har Windows 10 Proffs , Företag eller version för läroinstitut(Utbildning), du har en inbyggd sandlådefunktion. Vi har en artikel som visar hur du installerar och använder Windows 10 Sandbox (hur du installerar och använder Windows 10 Sandbox) . Om du har rätt version Windows och sandlådan är installerad kan du använda den för att surfa på webben. Standard är kant . Om du vill använda en annan webbläsare måste du installera den i sandlåda (Sandlåda)Windows 10 .

Men det finns ett stort problem. Varje gång du stänger Windows Sandlåda , förlorar du alla inställningar. Det betyder att nästa gång du öppnar det kommer det att vara som en helt ny installation. Windows . Du måste konfigurera om allt.

Om du vill använda en annan webbläsare än kant , måste du installera den. Du måste överföra dina bokmärken och installera om dina favoritwebbläsartillägg och tillägg. Bokmärken sparas inte. Inga tillägg eller tillägg sparas.

Det är sant att du kan anpassa Windows sandlåda för att stödja vissa saker mellan sessionerna. Men för detta måste du hitta och redigera XML-konfigurationsfilen. Det här är mer jobb än de flesta vill göra.

Sandlåda för isolerad webbsurfning(Sandboxad webbsurfning)

Sandlåda är ett sött namn, men det är ett kraftfullt sandlådeverktyg från Sophos . Sophos är ledande inom digital säkerhet. Sandlåda Det är en komplett sandlåda. Du kan köra vilket program som helst i det, så det är användbart för att testa programvara, öppna skissartade e-postbilagor och surfa på webben, bland annat. Dessutom är det gratis.

Ladda ner Sandboxie gratis nu. Installera det och gå igenom guiden för att se hur det fungerar.

Idag ska vi bara titta på Sandbox webbläsare(Sandboxie webbläsare). Däremot Sandboxie(Sandboxie) kan så mycket mer! Lek med det.

Efter att du har laddat ner och installerat Sandlåda blir det lika enkelt att surfa som att öppna en vanlig webbläsare. Sandlåda kommer att placera en genväg på skrivbordet. Bara(Helt enkelt) dubbelklicka på ikonen Sandboxed webbläsare som Sandlåda placeras på skrivbordet.

Standardwebbläsaren öppnas med alla aktuella bokmärken och tillägg. Du kan använda Internet på samma sätt som alltid. Inga ytterligare inställningar som i Windows Sandbox(Windows Sandbox), krävs inte. Det är det som gör Sandlåda är bättre för de flesta än Windows sandlåda .

Vad pågår(Händer) i webbläsarens sandlåda(Sandlåda för webbläsare) ?

Sandlåda isolerade alla processer som kör webbläsaren från allt annat som körs på datorn. Det är nästan som att ha en minidator inuti en dator.

Sandlåda ger webbläsaren tillräckligt med resurser och behörigheter för att göra vad den behöver göra. Allt inom den som försöker komma åt resurser utanför den kommer att avvisas. Du kan också se exakt vad webbläsaren gör när den gör det. Dubbelklicka på ikonen (dubbelklicka)Sandlåda i aktivitetsfältet till öppna kontrollfönstret för Sandboxie(Sandlåda kontrollfönster). Det kommer att visa alla pågående processer som webbläsarens sandlåda använder.

Hur tar man reda på vilket fönster som finns i sandlådan? Vad händer om du har flera webbläsare öppna? Bara(Bara) flytta musen till toppen av fönstret. Om detta är ett fönster Sandlåda visas en gul ram runt webbläsarens kant.

Varför webb(Don) -webbläsare har inte ännu använda sig av (Webbläsare använder redan)sandlåda(Sandlåda) ?

De flesta webbläsare använder en sandlåda. Men folk får fortfarande virus och liknande från webbplatser. Och det finns tydligen grader av sandboxning. Det är svårt att få detaljerad information om hur olika webbläsare använder sandlådan. Om de sa: “Vi lägger allt i sandlådan, förutom det och det.” då erkänner de att de inte är så säkra som de vill att vi ska tro.

Alternativen vi visar säger att de är 100 % isolerade. Förutom reverse engineering-program måste du antingen lita på dessa webbläsare eller så gör du det inte. Om du vill prova att göra omvänd konstruktion av ett program, kolla in Ghidra (omvänd konstruktion av ett program, kolla in Ghidra) . Ghidra — gratis verktyg för reverse engineering från Nationella säkerhetsbyråer(Nationell säkerhetsbyrå) NSA(NSA) ).

Vi säger inte att alla webbläsare är osäkra. De är så säkra som vi vill att de ska vara. Men du kan göra din webbläsare säkrare genom att använda webbläsarens sandlåda. Om du är orolig över säkerheten för vår nuvarande webbläsare utanför sandlådan, överväg att använda en annan webbläsare. Det finns andra webbläsaralternativ som du kanske inte känner till (webbläsaralternativ som du kanske inte känner till).

Kommer det att skydda mig visning(bläddrar) in webbläsarens sandlåda helt(Webbläsarsandlådan skyddar mig helt) ?

Kort svar: ja, webbläsarens sandlåda skyddar dig. Det långa svaret är att det inte kommer att skydda dig helt. Om du använder en webbläsarsandlåda för att bara surfa på webbplatser, ja, du är skyddad. Men om du använder en webbläsare med sandlåde för att ladda ner något och sedan öppnar den nedladdningen utanför sandlådan, är du inte skyddad. Om du inte använder Sandlåda för detta.

Skulle du använda en isolerad webbläsare? Vad skulle du använda den till? Känner du till några andra sätt att isolera webbsurfning från resten av din dator? Låt oss veta i kommentarsfältet!

Föreställ dig att du kan testa vilken programvara som helst eller besöka vilken webbplats som helst utan att behöva oroa dig för att din dator kan få ett virus. Det är vad en webbläsarsandlåda gör. Det kan göras med Sandbox-appen inbyggd i Windows 10 eller en annan gratisapp som heter Sandboxie. Sandboxie-appen är dock det enklaste sättet att göra detta. Sa vi att det redan är gratis?

Vad är en webbläsarsandlåda?

Sandlåda är en lite konstig term att använda med datorer, men tänk på vad en verklig sandlåda gör. Det är en uppsättning väggar för att hålla all sand inne. Annars smyger det bara ut för att förstöra en del av gräsmattan. Det ger oss också ett definierat utrymme att spela i.

Den typ av sandlåda vi pratar om, en webbläsarsandlåda, gör samma sak. Det håller saker inne så att det inte kryper ut och förstör datorn. Det ger också en plats att spela fritt utan oro.

Windows 10 sandlåda

Om du har Windows 10 Pro, Enterprise eller Education-versionen finns det en inbyggd sandlådefunktion. Vi har en artikel som visar hur du installerar och använder Windows 10 Sandbox. Om du har rätt version av Windows och installerar sandlådan kan du använda den för att surfa på webben. Den använder som standard Edge. Om du vill använda en annan webbläsare måste du installera den i Windows 10 Sandbox.

Men det finns en stor utmaning. Varje gång du stänger Windows Sandbox förlorar du alla inställningar. Det betyder att nästa gång du öppnar det är det som en helt ny installation av Windows. Du måste ställa in allt igen.

Om du vill använda en annan webbläsare än Edge måste du installera den. Du måste överföra dina bokmärken och installera om dina favoritwebbläsartillägg och tillägg. Inga bokmärken sparas. Inga tillägg eller tillägg sparas.

Det är sant att du kan konfigurera Windows Sandbox för att underhålla vissa saker mellan sessionerna. Men det innebär att hitta och redigera en XML-konfigurationsfil. Det är mer jobb än de flesta vill göra.

Sandboxie för Sandboxed webbsurfning

Sandboxie är ett sött namn, men det är ett kraftfullt sandlådeverktyg från Sophos. Sophos är branschledande inom digital säkerhet. Sandboxie är en komplett sandlådelösning. Du kan köra vilket program som helst i det, så det är användbart för att testa programvara, öppna skissartade e-postbilagor och bland annat – surfa på webben. Dessutom är det gratis.

Ladda ner Sandbox gratis nu. Installera det och gå igenom handledningen för att se hur det fungerar.

Vi ska bara titta på Sandboxie webbläsare idag. Sandboxie kan dock göra mycket mer! Lek med det.

När du har laddat ner och installerat Sandboxie blir det lika enkelt att surfa som att öppna din vanliga webbläsare. Sandboxie kommer att placera en genväg på skrivbordet. Dubbelklicka helt enkelt på Sandboxed Web Browser-ikonen som Sandboxie kommer att placera på skrivbordet.

Standardwebbläsaren öppnas med alla nuvarande bokmärken och tillägg. Du kan använda webben precis som du alltid har gjort. Ingen ytterligare installation krävs som med Windows Sandbox. Det är det som gör Sandboxie bättre för de flesta än Windows Sandbox.

Vad händer i webbläsarens sandlåda?

Sandboxie har isolerat alla processer som får en webbläsare att fungera från allt annat som körs på datorn. Det är nästan som att ha en minidator inuti en dator.

Sandboxie ger webbläsaren precis tillräckligt med resurser och behörigheter för att göra vad den måste göra. Allt inom den som försöker komma åt resurser utöver det kommer att nekas. Du kan också se exakt vad webbläsaren gör när den gör det. Dubbelklicka på Sandboxie-ikonen i systemfältet för att se Sandlåda kontrollfönster. Det kommer att visa alla processer som körs som webbläsarens sandlåda använder.

Hur kan du se vilket fönster som är i sandlåde? Vad händer om du har några webbläsare öppna? Flytta bara musen till toppen av fönstret. Om det är ett Sandboxie-fönster visas en gul markerad ruta runt webbläsarens kant.

Varför använder inte webbläsare redan en sandlåda?

De flesta webbläsare använder en sandlåda. Ändå får folk fortfarande virus och sådant från webbplatser. Och det finns tydligen grader av sandboxning. Det är svårt att få detaljer om hur de olika webbläsarna använder sandlådor. Om de sa: “Vi sandboxar allt utom sådant och sådant.” då skulle de erkänna att de inte är så säkra som de vill att vi ska tro.

Alternativen vi visar säger att de är 100% sandlåde. Utöver omvänd konstruktion av programmen måste du välja att lita på dessa webbläsare eller inte. Om du vill prova omvänd konstruktion av ett program, kolla in Ghidra. Ghidra är ett gratis verktyg för reverse engineering från National Security Agency (NSA)

Vi säger inte att alla webbläsare är osäkra. De är så säkra som vi vill att de ska vara. Men du kan göra din webbläsare säkrare med en webbläsarsandlåda. Om du är orolig över säkerheten för vår nuvarande webbläsare utanför sandlådan, överväg att använda en annan webbläsare. Det finns fler webbläsaralternativ som du kanske inte känner till.

Kommer surfning i en webbläsarsandlåda att helt skydda mig?

Det korta svaret är att ja att surfa i en webbläsarsandlåda kommer att skydda dig. Det långa svaret är att det inte kommer att skydda dig helt. Om du använder webbläsarens sandlåda för att bara surfa på webbplatser, ja, du är skyddad. Men om du använder sandlådewebbläsaren för att ladda ner något och sedan öppnar den nedladdningen utanför sandlådan, är du inte skyddad. Om du inte använder Sandboxie för det också.

Skulle du använda en webbläsare i sandlåde? Vad skulle du använda den till? Känner du till några andra sätt att isolera din webbsurfning från resten av din dator? Låt oss veta i kommentarsfältet!

Relaterade Artiklar

Back to top button