Hur man ställer in en Wi-Fi-proxy på iPhone eller iPad

Vissa nätverk kräver att du använder proxyservrar för att komma åt Internet. Detta är typiskt för många skolor och trådlöst företag(trådlösa företag) nätverk, så det är viktigt att veta hur du konfigurerar dina enheter för att använda en proxyserver. Lyckligtvis, om du har iPhone eller iPad(iPhone eller iPad), är det enkelt att ställa in en proxyserver på dem. För att se hur det går till, steg för steg, läs den här guiden:

NOTERA.(OBS:) Vi använde en iPhone SE med iOS 12.1.2 för att skriva den här guiden. Om du behöver lära dig mer om proxyservrar och deras funktioner, läs den här guiden: Vad är en proxyserver och varför ska du använda en?

Hur man konfigurerar användningen av en proxyserver för WiFiiPhone och iPad(iPhone och iPad)

Det första du bör göra är att öppna inställningar(Inställningar) på din iPhone eller iPad.

På skärmen inställningar tryck (Inställningar)WiFi .

Spela in Wi-Fi från iPhones Inställningar-app

På skärmen WiFi hitta och tryck (lokalisera och tryck)trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) som du är ansluten till.

Trådlöst nätverk som iPhone är ansluten till

Din iPhone eller iPad visas(iPhone eller iPad visar) du alla tillgängliga alternativ för att anpassa detta trådlöst nätverk(trådlöst nätverk).

Skrolla(Bläddra) ner till slutet och tryck sedan på posten ” Konfigurera proxy(Konfigurera proxy) » . Standarden bör vara att det är det avstängd(Av) .

Justera proxyinställningar i iOS

Nu är du på skärmen proxyinställningar(konfigurera proxy) . Den har tre alternativ: “Av”, “Manuell”(Av, Manuell) och “Automatiskt(Automatisk) » . Det är tydligt att Av betyder för din trådlöst nätverk(trådlöst nätverk) ingen proxy används. Låt oss se vad du kan göra med alternativen ” Manuellt”(Manuell) och ” Automatiskt(Automatisk) » .

Tillgängliga alternativ för att ställa in en proxyserver på din iPhone

Om du känner till detaljerna för att ansluta till proxyserver(proxyserver), tryck på ” Manuellt(Manuell).” Detta gör att du kan mata in data manuellt server Port(Server, port) och autentisering(Autentisering) för proxyservern.

Omkopplare för manuell proxyinställning för iOS

Du måste gå in IP-adress (IP-adress)proxyservrar(proxyserver) i fältet Server(Server). Skriv sedan hamn(Port) , används för proxyservrar(proxyserver) . Om en proxyserver(proxyserver) kräver inte autentisering, det är all information du måste tillhandahålla, så du kan bara spara(Spara) nya inställningar och börja använda Internet.

Proxy- och portinställningar i iOS

Om för proxyserver,(proxyserver) som du ansluter till krävs Användarnamn(Användarnamn) och Lösenord(Lösenord), slå på strömbrytaren autentisering(Autentisering) och ange autentiseringsuppgifterna för proxyservern. Först efter att du har angett dem kan du spara(Spara) och använd Internet på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad).

iOS Proxy Authentication Settings

Lite tidigare såg vi att det finns ett annat alternativ att konfigurera användningen av en proxyserver på iPhone eller iPad(iPhone eller iPad). Det kallades Maskin(Automatisk) . Det här är inställningen som låter dig iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) ta emot automatiskt proxyserverkonfiguration(proxyserverkonfiguration) från routern som sänder trådlöst nätverk(trådlöst nätverk).

Du kan vanligtvis hitta sådana Wi-Fi-nätverk i skolor, i så fall behöver du bara aktivera alternativet ” Automatiskt(Automatisk)”. Inget behov av att skriva IP-adress eller port(IP-adress eller port) för proxyservern. Däremot kan du gå in URL -adress för det automatiska konfigurationsskriptet som kommer att tillhandahålla din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) Proxyinformation. Skriptet är inget annat än en liten fil. du kan få det URL(URL-adress) nätverksadministratör(nätverksadministratör) .

Konfigurera automatiskt för att använda en proxyserver i iOS

Oavsett vilken metod du använder för att ställa in proxyservrar(proxyserver) när du är klar måste du komma ihåg att klicka på ” Spara(Spara)” i det övre högra hörnet av skärmen. Annat(Annars) kommer alla dina inställningar att gå förlorade. När du har sparat dem kommer du att kunna använda Internet på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad).

Behöver du använda proxyservrar på din iPhone och iPad?

Som du har sett är det mycket enkelt att konfigurera proxyservrar på iPhone och iPad. Det är inget svårt med det, och vem som helst kan göra det. Vi är nyfikna på om du behöver använda proxyservrar på dina enheter. Är det för att du är student och din skola kräver det? Det beror på att ditt företagsnätverk(företagsnätverket) vill ha det? Om du har några frågor eller behöver hjälp får du gärna meddela oss i kommentarsfältet nedan.

Vissa nätverk kräver att du använder proxyservrar för att du ska kunna komma åt internet. Detta är fallet med många skolor och företags trådlösa nätverk, så det är viktigt att veta hur man ställer in användningen av en proxy på dina enheter. Lyckligtvis, om du har en iPhone eller iPad, är det enkelt att konfigurera användningen av en proxyserver på dem. För att se hur det görs, steg för steg, läs den här guiden:

NOTERA: För att skriva den här handledningen använde vi en iPhone SE med iOS 12.1.2. Om du behöver veta mer om proxyservrar och vad de gör, läs denna handledning: Vad är en proxyserver och varför skulle du använda en?

Hur man ställer in användningen av en proxyserver för Wi-Fi, på iPhone och iPad

Det första du måste göra är att öppna på din iPhone eller iPad.

Appen Inställningar på en iPhone

Tryck på på skärmen.

Wi-Fi-posten från iPhones Inställningar-app

På skärmen letar du upp och trycker på det trådlösa nätverk som du är ansluten till.

Det trådlösa nätverk som en iPhone är ansluten till

Din iPhone eller iPad visar alla tillgängliga inställningar för det trådlösa nätverket.

Rulla ned till slutet och tryck sedan på posten. Som standard ska det stå att det är .

Konfigurera proxyinställningar i iOS

Nu är du på skärmen. På den finns det tre alternativ: och . Det betyder helt klart att ingen proxy används för ditt trådlösa nätverk. Låt oss se vad du kan göra med alternativen och.

De tillgängliga alternativen för Konfigurera proxy på din iPhone

Om du känner till anslutningsinformationen till proxyservern, tryck på alternativet. Detta låter dig ange , och detaljer för proxyservern manuellt.

Omkopplaren för manuella proxyserverinställningar i iOS

Du måste ange proxyserverns IP-adress i fältet. Ange sedan den som används för proxyservern. Om proxyservern inte kräver autentisering, är detta all information du måste tillhandahålla, så att du helt enkelt kan dina nya inställningar och börja använda internet.

Proxyserver och portinställningar i iOS

Om proxyservern som du ansluter till kräver en och en , aktivera switchen och skriv in autentiseringsuppgifterna för proxyservern. Först efter att du har angett dem kan du använda internet på din iPhone eller iPad.

Autentiseringsinställningarna för proxyservern i iOS

Lite tidigare såg vi att det fanns ett annat alternativ för att konfigurera användningen av en proxyserver på en iPhone eller iPad. Det hette det. Detta är en inställning som gör att din iPhone eller iPad kan få proxyserverkonfigurationen automatiskt från routern som sänder det trådlösa nätverket.

Du kan vanligtvis hitta sådana Wi-Fi-nätverk i skolor, och i det här fallet behöver du bara aktivera alternativet. Du behöver inte ange någon proxyservers IP-adress eller port. Du kan dock ange en URL till ett automatiskt konfigurationsskript som ger din iPhone eller iPad information om proxyservern. Skriptet är inget annat än en liten fil. Du kan få dess URL-adress från din nätverksadministratör.

Den automatiska inställningen för användning av en proxyserver i iOS

Oavsett vilken metod du använder för att konfigurera proxyservern, när du är klar, får du inte glömma att trycka på knappen i det övre högra hörnet av skärmen. Annars går alla dina inställningar förlorade. När du har sparat dem kan du börja använda internet på din iPhone eller iPad.

Behöver du använda proxyservrar på dina iPhones och iPads?

Som du har sett är det enkelt att konfigurera användningen av proxyservrar på iPhones och iPads. Det är inget komplicerat med det, och vem som helst kan göra det. Vi är nyfikna på om du behöver använda proxyservrar på dina enheter. Är det för att du är student och din skola kräver det? Är det för att ditt företagsnätverk vill ha det? Dessutom, om du har några frågor eller om du behöver hjälp, tveka inte att meddela oss i kommentarsfältet nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button