Hur man ställer in en videolåsskärm på din iPhone

De flesta gillar att ställa in sitt personliga foto som sin iPhone-låsskärm eftersom det hjälper till att ge din telefon lite mer av din personlighet. Ett ännu mer unikt alternativ för att anpassa din iPhone är dock att ställa in en video som din låsskärm.

Tekniskt sett kan du inte ställa in en riktig video som din iPhones låsskärm, men du kan använda ett Live Photo för att göra ungefär samma sak. Live Photos är speciella bilder tagna på iPhone som fångar rörelser när de tas. Om du har en viss del av en video som du skulle vilja använda som din låsskärm kan du enkelt konvertera den till ett Live Photo och göra detsamma.

Tänk på att iPhone SE och iPhone XR inte kan flyttas Livefoton som en låsskärm. Men dessa telefoner har dynamisk(Dynamiska) tapeter som liknar levande tapeter.

Ställa in ett Live Photo som din låsskärm(Ställa in ett livefoto som din låsskärm)

Om du redan har ett Live Photo som du vill ställa in som bakgrund, så här hittar du inställningen och ställer in den.

 1. Öppna applikationen ” inställningar(Inställningar)” på din iPhone. Scrolla sedan ned och välj Bakgrund > Välj en ny bakgrund .

Bakgrund> Välj en ny bakgrund.” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-VCZgPv5o870/YnLwHVTkBPI/AAAAAAABGgc/q-_MPyffLeApGAklpPvNXqVeUZpnC-ADACEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNW7zJMG/s0/TVSi1w6IUrfmDx4qNddP-7T6z3s.jpg”/></p> <ol> <li>Tryck på ” <strong>leva</strong>(Live) wallpaper”, välj sedan <strong>Levande</strong>(Live)foto som du vill använda som låsskärm. </li> </ol> <ol> <li>Klick ” <strong>Ställ in låsskärm</strong>(Ställ in låsskärm) » för att placera din valda <strong>livefoto som låsskärm.</strong>(leva)</li> </ol> <p>Nu när du öppnar din iPhone kommer du att se din <strong>leva</strong>(live)foto. För att se hur den rör sig, tryck bara på och håll ned låsskärmen. </p> <h2><strong>Ställa in dynamisk bakgrund</strong>(Ställa in en dynamisk bakgrund)</h2> <p>dynamisk <strong>tapet</strong>(Dynamisk) skiljer sig från <strong>Levande</strong>(Live)bilder genom att de kommer att röra sig på egen hand och även beroende på hur du flyttar din telefon. Dock till skillnad från <strong>Levande</strong>(live)foton, du kan inte skapa dina egna <strong>dynamisk</strong>(Dynamisk) tapet. Dock kl <strong>Äpple</strong> det finns några du kan välja om du behöver en rörlig låsskärm men inte kan använda <strong>Levande</strong>(live)foto. Så här använder du dem.</p> <ol> <li>Öppna applikationen ” <strong>inställningar</strong>(Inställningar)” på din iPhone. <strong>Skrolla</strong>(Bläddra) nedåt och välj <strong>Bakgrund> Välj en ny bakgrund</strong> .</li> </ol> <p style=Ny bakgrundsskärm

 1. Välj alternativet ” dynamisk(Dynamisk) tapet” och klicka på den du vill använda.

Skärm med dynamisk tapet

 1. Klick ” Installera(Set)” i det nedre högra hörnet för att använda den som din låsskärm.

Nu när du låser upp din telefon kan du se din dynamisk(Dynamisk) tapet i aktion. Du kan flytta telefonen för att se bakgrundens rörelser, eller hålla den stilla för att se mer subtila rörelser.

Hur man förvandlar en video till ett livefoto(Hur man förvandlar en video till ett livefoto)

Om du har en video (en video) som du vill använda som en del av Levande(Live) foto för låsskärm, du kan använda appen i leva , att göra detta. Ladda ner intoLive från App Store och följ instruktionerna nedan.

 1. I appen väljer du ” Video(Video)” och välj videon du vill förvandla till ett livefoto.
 1. Använd ränderna i båda ändarna av klämman längst ner för att välja vilken del du vill behålla. Du kan göra Levande(Live)foto upp till fem sekunder långt. Du kan också redigera videon på en mängd olika sätt med hjälp av alternativen under klippet.

Redigera videofönster i intoLive-appen

 1. Klick ” Skapa(Make)” i det övre högra hörnet för att skapa en live ett foto(Foto) . Klick “Ingen upprepning(Ingen upprepning)” och sedan ” Spara Live Photo»(Spara Live Photo) längst ner på skärmen.

Ditt nya Live Photo bör visas i din fotografisk film(rulla). Nu kan du följa instruktionerna ovan för att ställa in ditt Live Photo som din låsskärm och välja den du just skapade.

Vad är skillnaden mellan dynamiska och levande bakgrundsbilder?(Vad är skillnaden mellan en dynamisk och levande bakgrund?)

Om du har en av de iPhones som inte stöder låsskärmar med Levande(live)bilder, du kanske undrar vad som är skillnaden mellan dem och skärmar dynamisk(Dynamiska) lås.

Innan(För det första) kan du inte skapa dina egna dynamiska bakgrundsbilder, som tyvärr med Levande(live)bilder. Du måste välja bland de tillgängliga som du har skapat Äpple .

iphone skärm

Om du kan använda Levande(Live) foton som bakgrund, du kommer att ha många fler alternativ för denna väg. App Store(App Store) Det finns många appar du kan ladda ner för att hitta levande bakgrundsbilder om du inte vill skapa dina egna.

Men sedan Levande(Live) bakgrundsbild måste du peka på skärmen för att se fotoanimeringen. FRÅN dynamisk(Dynamisk) tapeter de flyttar av sig själva eller beroende på hur du flyttar din iPhone. Det är mer som en riktig videolåsskärm på din iPhone.

Så det är upp till dig vilken du använder eftersom den ena inte nödvändigtvis är bättre än den andra. Och med båda alternativen får du en vacker, unik rörlig bakgrund.

De flesta gillar att ställa in sitt anpassade foto som sin iPhone-låsskärm, eftersom det hjälper till att ge din telefon och lite mer av din personlighet. Ett ännu mer unikt alternativ för att anpassa din iPhone är dock att ställa in en video som din låsskärm.

Tekniskt sett kan du inte ställa in en faktisk video som din iPhone-låsskärm, men du kan använda ett livefoto för att göra nästan samma sak. Livebilder är speciella bilder tagna på en iPhone som fångar en viss rörelse när bilden tas. Om du har en viss del av en video som du vill ha som låsskärm kan du enkelt konvertera den till ett livefoto och göra samma sak.

Ange lösenordsskärmen på en iPhone

Tänk på att iPhone SE och iPhone XR inte kan ställa in rörliga Live Photos som en låsskärm. Dessa telefoner har dock dynamiska bakgrundsbilder, som liknar Live wallpapers.

Ställa in ett livefoto som din låsskärm

Om du redan har ett Live-foto som du vill ställa in som bakgrund, så här hittar du alternativet och ställer in det.

 1. Öppna appen Inställningar på din iPhone. Scrolla sedan ned och välj Bakgrund> Välj en ny bakgrund.

Bakgrund> Välj en ny bakgrund.” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-VCZgPv5o870/YnLwHVTkBPI/AAAAAAABGgc/q-_MPyffLeApGAklpPvNXqVeUZpnC-ADACEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNW7zJMG/s0/TVSi1w6IUrfmDx4qNddP-7T6z3s.jpg”/></p> <ol> <li>Tryck på <strong>leva</strong> bakgrundsalternativ och välj sedan det Livefoto du vill använda som din låsskärm. </li> </ol> <ol> <li>Knacka på <strong>Ställ in låsskärm</strong> för att placera det Live-foto du valde som din låsskärm. </li> </ol> <p>Nu när du öppnar din iPhone ser du ditt Live-foto. För att se den röra sig, tryck och håll nere på din låsskärm. </p> <h2><strong>Ställa in en dynamisk bakgrund</strong></h2> <p>En dynamisk tapet skiljer sig från att använda ett livefoto, eftersom det rör sig av sig självt och beroende på hur du flyttar din telefon. Till skillnad från Live-bilder kan du dock inte skapa dina egna dynamiska bakgrundsbilder. Apple har dock några som du kan välja mellan om du vill ha en rörlig låsskärm men inte kan använda ett Live-foto. Så här använder du dem.</p> <ol> <li>Öppna appen Inställningar på din iPhone. Rulla ned och välj <strong>Bakgrund > Välj en ny bakgrund</strong>.</li> </ol> <p style=Ny bakgrundsskärm

 1. Välj alternativet Dynamisk bakgrund och tryck på vilken du vill använda.

dynamisk bakgrundsskärm

 1. Knacka uppsättning i det nedre högra hörnet för att använda den som din låsskärm.

Nu när du låser upp din telefon kommer du att kunna se din dynamiska bakgrund i aktion. Du kan flytta runt telefonen för att se bakgrunden röra sig, eller hålla den stilla för att se mer subtila rörelser.

Hur man förvandlar en video till ett livefoto

Om du har en video som du vill använda en del av som ett livefoto för din låsskärm, kan du faktiskt använda appen intoLive för att göra detta. Ladda ner intoLive från App Store och följ sedan instruktionerna nedan.

 1. I appen väljer du video- fliken och välj videon du vill göra till ett livefoto.
 1. Använd staplarna i vardera änden av klippet längst ner för att välja vilken del du vill behålla. Du kan göra Live-fotot upp till fem sekunder långt. Du kan också redigera videon på olika sätt med hjälp av alternativen under klippet.

Redigera videofönster i intoLive-appen

 1. Knacka Göra i det övre högra hörnet för att skapa ditt Live Photo. Knacka Ingen upprepning och då Spara Live Photo längst ner på skärmen.

Ditt nya Live-foto bör dyka upp i din kamerarulle. Nu kan du följa instruktionerna ovan för att ställa in ett Live-foto som din låsskärm och välja det du just har skapat.

Vad är skillnaden mellan en dynamisk och levande bakgrund?

Om du har en av de iPhones som inte stöder Live-fotolåsskärmar, kanske du undrar vad skillnaden är mellan dessa och dynamiska låsskärmar.

För det första kan du tyvärr inte skapa dina egna dynamiska bakgrundsbilder som du kan med Live-bilder. Du måste välja bland de tillgängliga som Apple har skapat.

iPhone skärm

Om du kan använda Live-foton som bakgrundsbild har du många fler alternativ som går den vägen. Det finns massor av appar som du kan ladda ner på App Store för att hitta levande bakgrundsbilder om du inte vill göra dina egna.

Med levande bakgrundsbilder måste du dock trycka ner på skärmen för att se animeringen av fotot. Med dynamiska tapeter flyttar de runt på egen hand eller efter hur du flyttar din iPhone. Det här känns mer som en verklig videolåsskärm i din iPhone.

Så det är upp till dig vilken du använder, eftersom den ena inte nödvändigtvis är bättre än den andra. Och med båda alternativen får du en fin, unik, rörlig bakgrund.

Relaterade Artiklar

Back to top button