Hur man ställer in en Apple TV 4K för första gången

Så jag har precis fått min nya Äpple TV 4K och skyndade mig att ställa in den så snabbt som möjligt så att jag kan se dessa nya 4K-filmer HDR på din 4K-TV! Det är också mycket snabbare och bättre än Äpple 2:a generationens TV som jag vägrade uppdatera tills Äpple bytte inte till 4K-stöd.

I den här artikeln går jag igenom alla steg för att ställa in din nya Apple TV 4K så att du kan börja njuta av ditt nya ultrahögupplösta innehåll. Det första steget är att ansluta den till din TV med en kabel HDMI och anslut till Internet(Internet) via kabel Ethernet. Du kommer definitivt att vilja använda en trådbunden kabel över ett trådlöst nätverk, eftersom streaming av 4K-innehåll kommer att kräva mycket bandbredd.

Konfigurera Apple TV 4K

När du slår på TV:n och växlar ingångskällan till anslutningen HDMI för Äpple TV 4K bör du se ett meddelande om hur du parkopplar fjärrkontrollen med Äpple TV 4K.

Enligt instruktionerna måste du samtidigt trycka och hålla ned knapparna ” Meny(Meny)” och ” + ”, men allt jag gjorde var att trycka på den stora knappen längst upp ett par gånger så kopplades den in.

Språkskärm på Apple TV 4K

Därefter måste du välja vilket språk du vill använda för enheten. Efter det måste du välja en region. Det bör automatiskt välja landet du befinner dig i baserat på din IP-adress.

Skärmen för val av land/region på Apple TV 4K

På nästa skärm kan du välja om du vill använda Siri och diktering(Siri och diktering) . Detta är en av de definierande egenskaperna hos enheterna, så om du inte aktiverar det kommer du inte att få alla fördelar. Äpple TV 4K.

Siri-skärm och diktering på Apple TV 4K

Därefter kommer du att tillfrågas om du vill konfigurera din enhet manuellt eller via din iPhone eller iPad. Det är mycket lättare att använda en enhet om du redan har en, så välj ” Konfigurera med enheten»(Inställning med enhet) . Den manuella metoden kräver att du skriver eller dikterar ditt Apple ID och lösenord.

Anpassa din enhets skärm på Apple TV 4k

Nästa skärm kommer att berätta hur du ansluter din iPhone eller iPad till Äpple TV 4K så att den kan ställas in automatiskt. Du måste låsa upp din telefon, ansluta den till WiFi sätta på Blåtand och sedan ta med den till Äpple TV 4K.

Instruktioner om hur du ansluter iPhone till Apple TV 4K

När du gör detta kommer en stor knappdialogruta automatiskt att dyka upp på din enhet. “Anpassa”. (Konfigurera) Klicka på den och Apple TV kommer automatiskt att ställa in ditt Apple ID-konto eller dina konton.

Popup-dialogruta med en stor

Du kommer att se ett meddelande på TV:n att enheten håller på att konfigureras. Det här steget tog mig några minuter, så du måste ha tålamod.

Justera Apple TV-skärmen

När installationen är klar kommer du att bli tillfrågad om du vill kräva ett lösenord för ytterligare köp efter det första köpet.

Kräv lösenordsfönster

Du måste då logga in på din TV-tjänstleverantör om du har ett kabel-TV-abonnemang. Om inte kan du helt enkelt hoppa över det här steget.

Logga in på skärmen Din TV-leverantör på Apple TV 4K

Du kommer då att uppmanas att aktivera eller inaktivera platstjänster på Äpple TV. Jag är inte säker på hur användbart detta är på en enhet som Äpple TV, men jag slog på den.

Skärmen Platstjänster på Apple TV 4K

Sedan kan du välja om du vill ladda ner några 4K HD-videoskärmsläckare för din Äpple TV. Jag köpte 64GB-versionen så jag inkluderade den eftersom den ser bra ut på en 4K-TV.

Nedladdningsfönster för skärmsläckare på Apple TV 4K

Slutligen kommer du att bli tillfrågad om du vill aktivera analys på enheten eller inte. Detta görs främst för att Äpple kunde se hur enheten används och få information om fel och fel.

Analysfönster på Apple TV 4K

Det är ungefär det! Du bör nu se operativsystemets huvudgränssnitt Apple TV med (Äpple)App Store TV-app, musikapp, etc.

Huvudskärmen för Apple TV OS-gränssnittet

Snart kommer jag att skriva fler artiklar om hur man använder Äpple TV 4K, under tiden luta dig tillbaka, koppla av och njut av en 4K-film på din nya Apple TV!

Så jag skaffade precis min glänsande nya Apple TV 4K och jag skyndade mig att installera den så snabbt som möjligt så att jag kunde se de nya 4K HDR-filmerna på min 4K-TV! Den är också mycket snabbare och bättre än 2:a generationens Apple TV som jag vägrade uppgradera tills Apple flyttade till stöd för 4K.

I den här artikeln ska jag gå igenom alla steg för att ställa in din nya Apple TV 4K så att du kan börja njuta av det nya superhögupplösta innehållet. Det första steget är att koppla in den, ansluta den till din TV med en HDMI-kabel och ansluta den till Internet med en Ethernet-kabel. Du kommer definitivt att vilja använda en trådbunden kabel över trådlöst eftersom streaming av 4K-innehåll kommer att kräva mer bandbredd.

Ställ in Apple TV 4K

När du slår på din TV och ändrar ingångskällan till HDMI-anslutningen för Apple TV 4K, bör du se ett meddelande om hur du kopplar ihop din fjärrkontroll med Apple TV 4K.

Para ihop ditt fjärrmeddelande på Apple TV 4K

Enligt instruktionerna ska du trycka och hålla ned Meny och + knappar samtidigt, men allt jag gjorde var att klicka på den stora knappen högst upp ett par gånger så kopplades den in.

Språkskärm på Apple TV 4K

Därefter måste du välja vilket språk du vill använda för enheten. Efter det måste du välja region. Det bör automatiskt välja landet du befinner dig i baserat på din IP-adress.

Välj land eller region på Apple TV 4K

På följande skärm kan du välja om du vill använda eller inte Siri och diktering. Detta är en av de definierande egenskaperna hos enheterna, så om du inte aktiverar detta kommer du inte att få full nytta av Apple TV 4K.

Siri- och dikteringsskärm på Apple TV 4K

Därefter kommer du att tillfrågas om du vill konfigurera enheten manuellt eller via en iPhone eller iPad. Det är mycket enklare att använda en enhet om du redan har en, så välj Konfigurera med enhet. Den manuella metoden kräver att du skriver eller dikterar ditt Apple-ID och lösenord.

Konfigurera med enhetsskärm på Apple TV 4k

På nästa skärm kommer det att berätta hur du ansluter din iPhone eller iPad till Apple TV 4K så att den kan ställas in automatiskt. Du måste låsa upp din telefon, ansluta den till WiFi, aktivera Bluetooth och sedan föra den nära Apple TV 4K.

Instruktioner för hur du ansluter din iPhone till Apple TV 4K

När du gör det kommer en popup-dialogruta automatiskt att dyka upp på din enhet med en stor uppstart knapp. Tryck på det och det kommer att ställa in Apple TV automatiskt med ditt Apple ID-konto eller konton.

Popup-dialogruta med stor inställningsknapp

På TV:n ser du ett meddelande om att enheten håller på att konfigureras. Det här steget tog några minuter för mig, så du måste ha tålamod.

Konfigurera din Apple TV-skärm

När installationsproceduren har slutförts kommer du att bli tillfrågad om du vill kräva ett lösenord för ytterligare köp efter att du har gjort ett första köp.

Fönstret Kräv lösenord

Därefter vill du logga in på din TV-leverantör om du har ett kabelabonnemang. Om inte, kan du bara hoppa över det här steget för nu.

Logga in på din TV-leverantörs skärm på Apple TV 4K

Efter detta kommer du att bli ombedd att aktivera eller inaktivera platstjänster på din Apple TV. Jag är inte säker på hur användbart detta är på en enhet som Apple TV, men jag gick bara vidare och aktiverade det.

Skärmen Platstjänster på Apple TV 4K

Därefter kan du välja om du vill ladda ner några skärmsläckare för 4K HD-video till din Apple TV eller inte. Jag köpte 64 GB-versionen, så jag aktiverade detta eftersom det ser underbart ut på 4K-TV:n.

Ladda ner videoskärmsläckare på Apple TV 4K

Slutligen kommer du att bli tillfrågad om du vill aktivera analys på enheten eller inte. Detta är mest för att Apple ska kunna se hur enheten används och för att få information om fel och krascher.

Analysfönster på Apple TV 4K

Det är ungefär det! Nu bör du se huvudgränssnittet för Apple TV OS med App Store, TV-app, musikapp, etc.

Huvudskärm för Apple TV OS-gränssnitt

Jag kommer snart att skriva fler artiklar om hur du använder Apple TV 4K, slappna av men nu, luta dig tillbaka och njut av en 4K-film på din nya Apple TV!

Relaterade Artiklar

Back to top button