Hur man spelar World of Warcraft med en handkontroll

Fortfarande förmodligen den mest populära multiplayer (M)multiplayer(P) rollspel uppkopplad(G) – spel (MMORPG) )(MMORPG) i världen, Värld av Warcraft(o)( Wow (M))(Warcraft) gör sig redo för släpp(R) åttonde tillägg(Wow) . Fastän Wow fortsätter att göra framsteg i berättande, strid och klassidentitet(klassidentitet), efter femton år är han fortfarande nöjd med sitt arkaiska förhållningssätt till spelet.

Till skillnad från nyare, modernare MMORPG(MMORPGs) som du tycker är lämpligt att lägga till gamepad-alternativ(gamepad-alternativ), Värld av Warcraft förblir envist traditionell i sin tangentbord och mus gränssnitt(gränssnitt för tangentbord och mus) . Det inte överraskande,(överraskande att se) eftersom spelet är fokuserat på användningen av PC kringutrustning.

Men att välja en bekväm session i soffan kan ibland vara att föredra framför ryggsmärtor som orsakas av långa timmars bordsspelande. Lyckligtvis, Konsolport hjälpa dig att spela Värld av Warcraft med hjälp av en styrenhet.

Hur man spelar World of Warcraft med en handkontroll(Hur man spelar World of Warcraft med en handkontroll)

Konsolport – det är ett tillägg Värld av Warcraft(Warcraft-tillägg) som stöder PlayStation Dualshock4 ( DS4 ), Xbox 360 och Xbox ett såväl som kontroller ånga. Detta tillägg har inte officiellt teamsupport WoW-utvecklare(WoW-utveckling) Activision-Blizzard men fungerar precis som alla andra tillgängliga tillägg WoW-gemenskap(WoW-gemenskap).

Installationen är förvånansvärt enkel och kräver inget mer än Konsolport-tillägg(ConsolePort-tillägg), ett av kontrolleralternativen ovan, WoWMapper och själva spelet Värld av Warcraft(Warcraft-spel).

Konfigurera en kontroller för användning med World of Warcraft(Ställa in en kontroller för användning med World of Warcraft)

Att ansluta den gamepad du väljer är det första steget. Styrenheter Xbox och Steam(Xbox och Steam-kontroller) är lätta att ansluta till PC:n eftersom de kan anslutas med en dongel ( Xbox ) eller Blåtand ( Ånga ). För DS4 ytterligare nedladdning krävs DS4Windows .

Ångkontrollinställning(Steam Controller Setup)

Att använda ångkontroller(Steam controller) med Konsolport , måste du ställa in antingen Steam-skrivbords- eller överlagringsprofilerna. Du måste också ladda ner tillägget ConsolePort Original (ConsolePort Original-tillägget).

 1. Efter lastning tillägg placerar .vdf-filen(.vdf-fil) till Steam-mapp(Steam-mapp) . Det borde se ut ungefär så här C:\Program Files (x86)\Steam\controller_base\templates .
 2. När du har placerat den, kör eller starta om Steam-klient(Steam-klient) .
 3. Med Steam igång, gå till Inställningar > Styrenhet > Skrivbordskonfiguration > Bläddra i konfigurationer > Mallar .
 4. Sök och välj Officiell ConsolePort(ConsolePort Official) från listan.
 5. Återvänd till ” Inställningar > I spel och avmarkera “Aktivera Steam-överlägg medan du spelar”(Aktivera Steam-överlägget medan du är i spelet) för att undvika motstridiga kortkommandon.
 6. Avsluta inställningarna och nu din skrivbordsprofil(skrivbordsprofil) konfigurerad för Konsolport .

Ett annat sätt att aktivera ångkontroller(Steam controller) för Konsolport – via överlägg.

 1. Lägg till wow klient(WoW-klient), eller WoW-64.exe eller WoW.exe(WoW-64.exe eller WoW.exe) , i Steam-klient(Steam-klient) som ett icke-Steam-spel.
  • Du kan göra detta i din Steam bibliotek(Steam Library) genom att klicka +LÄGG TILL ETT SPEL i det nedre vänstra hörnet fönster och välja (fönster och urval) “Lägg till ett icke-Steam-spel…”.(Lägg till ett icke-Steam-spel…)
 2. Återvänd till Inställningar > Styrenhet > Storbildskonfiguration och hitta World of Warcraft.
 3. Välj Hantera genväg > Konfigurera styrenhet > Bläddra i konfigurationer .
 4. fliken Mallar(fliken Mallar) välj Officiell konsolport(ConsolePort Official) .

WoWMapper

WoWMapper är en gratis och lättanvänd körbar fil som måste laddas ner innan du går in Värld av Warcraft . Den kommer att söka efter spelet, handkontrollen och ConsolePort-tillägg(ConsolePort-tillägget) och formulera interaktionen mellan dem.

Allt du behöver göra är att ladda ner ZIP-filen (ladda ner .zip) från GitHub packa upp den och kör den i bakgrunden medan du spelar. Nödvändigtvis(Gör) kör appen från webbläsarens dialogruta(webbläsardialog) och du är klar.

Konsolport(Konsolport)

Ladda ner ConsolePort-tillägget gratis från webbplatsen CurseForge.com(CurseForge.com). Packa upp den och lägg till den i mappen Wow Tillägg . Detta kan vanligtvis hittas i C:\Program Files\World of Warcraft\Interface\AddOns . Dra den uppackade versionen Konsolport rätt i mapp(AddOns-mappen) AddOns .

ConsolePort-kalibrering och plats(Konsolportkalibrering och layout)

Nu kan du springa Värld av Warcraft .

 1. I det nedre vänstra hörnet teckenvalsskärm, tryck(teckenvalsskärm) knapp Tillägg(Tilläggsknapp) .
 2. Se till att alla kryssrutor är markerade Konsolport FÖRUTOM avancerat alternativ .
  • YtterligareDe (avancerade) alternativen rekommenderas endast efter att du förstår tillägget med standardalternativen.
 3. Gå in i spelet med en av dina karaktärer.
 4. Nu måste du kalibrera Konsolport med din handkontroll. Det kommer att ta en serie knapptryckningar för att ställa in kontrollenheten på knapplayout(standardknapplayout)
  • Layout standard(standardlayout) ger dig direkt kontroll över din karaktär med vänster analog, medan kameran kan styras med höger.

Härifrån kan du anpassa resten av knapparna på din handkontroll för att passa den mest intelligenta användningen av förmågor i spelet. Var du placerar dina nyckelbindningar avgörs av din egen spelstil och vad som passar dig.

Konsolport erbjuder en mer universell syn på världens mest framgångsrika MMORPG . Det är begränsat på grund av bristen på en inbyggd stöd för kontroller(kontrollerstöd) Blizzard, men gör fortfarande ett bra jobb standardkalibrering(standardkalibrering) . Tillägget kan enkelt aktiveras eller inaktiveras direkt från meny(Tilläggsmeny) av tillägg, och dina inställningar kommer att finnas kvar oavsett om de är aktiva eller inte.

Fortfarande förmodligen den mest populära Maggressiv Multraspelare Olinje Role Playout Game (MMORPG) i världen kommer World of Warcraft (WoW) på sin åttonde expansion. Även om WoW fortsätter att göra framsteg i berättande, strid och klassidentitet, är det efter femton år fortfarande nöjd med sin arkaiska inställning till hur spelet spelas.

Till skillnad från nyare, mer moderna MMORPGs som har sett det lämpligt att lägga till ett gamepad-alternativ, har World of Warcraft förblivit envist traditionellt i sitt tangentbord och musgränssnitt. Detta kommer inte som någon riktig överraskning eftersom spelet är skräddarsytt för användningen av kringutrustning till PC.

Men att välja komforten med en soffbunden session kan ibland vara att föredra framför ryggsmärtan som lagts ner timmar på ett spel bakom ett skrivbord. Tack och lov är ConsolePort här för att hjälpa dig att spela World of Warcraft med en handkontroll.

Hur man spelar World of Warcraft med en handkontroll

ConsolePort är ett World of Warcraft-tillägg som stöder PlayStation DualShock4 (DS4), Xbox 360 och Xbox One, samt Steam-kontroller. Det är ett tillägg som inte har officiellt stöd från WoW-utvecklingsteamet på Activision-Blizzard, utan fungerar precis som alla andra tillägg som är tillgängliga för WoW-communityt.

Installationen är förvånansvärt enkel och kräver inte mycket mer än ConsolePort-tillägget, ett av de tidigare nämnda kontrolleralternativen, WoWMapper och själva spelet World of Warcraft.

Konfigurera en handkontroll för användning med World of Warcraft

Att ansluta den gamepad du väljer är det första steget. Både Xbox- och Steam-kontrollerna ansluts enkelt till en PC eftersom de kan anslutas med antingen dongel (Xbox) eller Bluetooth (Steam). DS4 kommer att kräva ytterligare en nedladdning i form av DS4Windows.

Inställning av Steam Controller

För att kunna använda Steam-kontrollern med ConsolePort krävs att du konfigurerar antingen din Steam-skrivbords- eller överlagringsprofil. Du måste också ladda ner ConsolePort Original-tillägget.

 1. När tillägget har laddats ner, placera .vdf-filen i din Steam-mapp. Det borde se ut ungefär C:\Program Files (x86)\Steam\controller_base\templates.
 2. Efter att ha placerats, starta eller starta om din Steam-klient.
 3. Med Steam startat, navigera till Inställningar > Styrenhet > Skrivbordskonfiguration > Bläddra i konfigurationer > Mallar.
 4. Sök efter och välj ConsolePort Official från listan.
 5. gå tillbaka in Inställningar > I spel och avmarkera Aktivera Steam Overlay medan du är i spelet för att undvika motstridiga nyckelbindningar.
 6. Avsluta Inställningar och nu är din skrivbordsprofil konfigurerad för ConsolePort.

Ett annat sätt att aktivera Steam-kontrollern för ConsolePort är genom överlägget.

 1. Lägg till WoW-klienten, antingen WoW-64.exe eller WoW.exe, till Steam-klienten som ett icke-steam-spel.
  • Du kan göra detta från ditt Steam-bibliotek genom att klicka +LÄGG TILL ETT SPEL finns längst ner till vänster i fönstret och väljer Lägg till ett icke-Steam-spel…
 2. Navigera tillbaka till Inställningar > Styrenhet > Storbildskonfiguration och hitta World of Warcraft.
 3. Välj Hantera genväg > Konfigurera styrenhet > Bläddra i konfigurationer.
 4. På fliken Mallar väljer du ConsolePort Official.

WoWMapper

WoWMapper är en gratis och lättanvänd körbar fil som du måste starta upp innan du loggar in på World of Warcraft. Det kommer att söka efter spelet, kontrollern och ConsolePort-tillägget och formulera en interaktion mellan dem.

Allt du behöver göra är att ladda ner .zip från GitHub, extrahera det och köra det i bakgrunden medan du spelar. Se till att köra programmet från webbläsardialogen så är du igång.

Konsolport

Ladda ner ConsolePort-tillägget gratis från CurseForge.com. Packa upp det och lägg till det i din WoW Addons-mapp. Detta kan vanligtvis hittas på C:\Program Files\World of Warcraft\Interface\AddOns. Dra den uppackade versionen av ConsolePort direkt till AddOns-mappen.

Kalibrering och layout för konsolport

Du kan nu starta World of Warcraft.

 1. Längst ned till vänster på teckenvalsskärmen klickar du på knappen Tillägg.
 2. Se till att alla kryssrutor för ConsolePort har markerats UTOM det avancerade alternativet.
  • Avancerade alternativ rekommenderas bara när du har fått grepp om tillägget med standardalternativen.
 3. Gå in i spelet med en av dina karaktärer.
 4. Du måste nu kalibrera ConsolePort med din kontroller. En serie knapptryckningar kommer att behövas för att mappa ut din kontroller till standardknapplayouten.
  • Standardlayouten ger dig direkt kontroll över din karaktär med den vänstra analoga medan kameran kan styras med den högra.

Härifrån kan du anpassa resten av knapparna på din handkontroll för att passa den mest förnuftiga användningen av förmågor i spelet. Var du placerar tangenterna kommer att avgöras av din egen spelstil och vad som än fungerar för dig.

ConsolePort ger en mer mångsidig version av världens mest framgångsrika MMORPG. Den är begränsad på grund av Blizzards brist på stöd för inbyggt kontroller, men gör fortfarande ett fantastiskt jobb med sin standardkalibrering. Tillägget kan enkelt aktiveras eller inaktiveras direkt från Addons-menyn och dina inställningar kommer att finnas kvar oavsett om det är aktivt eller inte.

Relaterade Artiklar

Back to top button