Hur man spelar upp videor och DVD-skivor i Windows Media Player 12

Windows Mediaspelare 12 spelar upp videoklipp och dvd(DVD-skivor) såväl som ljudfiler. Videoklipp(Video) i ditt bibliotek organiseras automatiskt åt dig och kan enkelt spelas upp med ett knapptryck. I den här handledningen kommer jag att visa dig hur du spelar upp importerade och nedladdade videoklipp och dvd(DVD-skivor).

Spela upp videor från ditt bibliotek

Videouppspelning in Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) skiljer sig inte mycket från att spela upp ljudfiler. Om du har glömt vad det är rekommenderar jag att du hoppar till vår första guide till Windows Media Player 12: (Windows Media Player 12)Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) – vad nytt och hur(Nytt och hur) det fungerar.

För att se videon, klicka bara på ” Video(Videor) » på navigeringsfält(Navigeringsfönstret) . De kommer att dyka upp i spelarbibliotek(Player Library) precis som dina ljudfiler. Dubbelklicka på filen för att spela upp den, eller välj den och klicka på ” Spela(Spela) ‘in uppspelningskontroller(Uppspelningskontroller) för att visa den.

Video spelas upp Spelar nu läge(‘Spelningsläge nu’) . Du kan spela/pausa, hoppa över, söka och spola tillbaka precis som med ljudfil(ljudfil) . Du kan också se videon i helskärmsläge genom att klicka på knappen i det nedre högra hörnet. När du är klar kan du återvända till spelarbibliotek(Player Library) genom att klicka på knappen i det övre högra hörnet.

Windows Media Player 12

Uppspelning dvd(DVD-skivor) Windows Media Player 12

Windows Player Media 12(Media Player 12) stöder också DVD-video(DVD-videor). Att se dvd klistra in det dator och vänta(maskin och vänta) framträdanden DVD-ikon(DVD-ikon) navigeringsfält(Navigeringsfönstret) . Klicka på det.

Windows Media Player 12

Härifrån kan du se alla kapitel och titlar. Högerklicka på någon kapitel och tryck (kapitel och klicka) “Spela alla”(‘Spela alla’) för att börja från början (som om du hade klistrat in det DVD-spelare och klickade (DVD-spelare och hit) “Spela”(Spela) ), eller tryck “Spela”(Spela) för att bara spela ett kapitel.

Windows Media Player 12

När du väljer “Spela alla”(‘Spela alla’), kommer du att se alla varningar FBI(FBI) , förhandsvisningar och introduktionsfilmer som vanligtvis dyker upp innan du kommer till huvudmenyn. Även om du tittar på din DVD in Windows Media Player 12 Nu spelas kan du navigera igenom DVD-meny(DVD-menyn) exakt samma som på TV(TV-apparat) . Klicka på menyalternativ för att välja dem.

Det kommer du också att märka DVD-knapp(DVD-knapp) har lagts till uppspelningskontroller(Uppspelningskontroller) . Genom att klicka på ett ord dvd du kommer tillbaka till Huvudmeny(titelmeny). Genom att klicka på den lilla pilen till höger öppnas ytterligare alternativ.

Windows Media Player 12

Nedan finns alternativen som visas när du klickar på pilen bredvid DVD-meny(DVD-meny). De flesta av dem är självförklarande, men du kan kontrollera parametrarna “Specialfunktioner”(‘Specialfunktioner’) .

Windows Media Player 12

I parametrar “Specialfunktioner”(‘Specialfunktioner’) kan du ändra ljudspår och undertexter(Ljudspår och bildtexter) (om tillgängligt) i farten. Du kan till exempel aktivera regissörens kommentar och ändra språket på undertexterna. Du kan också ändra kameravinklar om flera vyer är tillgängliga.

Windows Media Player 12

Tillbaka i den första menyn kan du också ändra video-storlek(video-storlek) . Du kan använda dessa alternativ eller bara dra och ändra storlek på hela fönstret” Avrättade”.(nu spelas)

Windows Media Player 12

Slutsats

Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) är bekvämt för att spela nedladdade eller importerade videoklipp, och DVD-skivor(DVD-skivor). Dess enda nackdel är bristen på grundläggande redigeringsfunktioner, men du kan hitta flera gratisverktyg som täcker detta (mer om detta i våra framtida artiklar). I kamerornas tidevarv mobiltelefoner, videokameror (mobiltelefon)Flip och Youtube windows spelare Media 12(Windows Media Player 12) är bra för att organisera och spela upp videoklipp.

Som alltid, om du har några frågor eller kommentarer, vänligen meddela oss via kommentarsformulären nedan.

Windows Media Player 12 spelar upp videoklipp och DVD-skivor såväl som ljudfiler. Videoklipp i ditt bibliotek organiseras automatiskt åt dig och kan enkelt spelas upp med ett klick på en knapp. I den här handledningen kommer jag att visa hur man spelar importerade och nedladdade videoklipp och DVD-skivor.

Spela upp videor från ditt bibliotek

Att spela upp videor från din Windows Media Player 12 skiljer sig inte mycket från att spela upp ljudfiler. Om du har glömt vad det handlar om rekommenderar jag att du hoppar över till vår första Windows Media Player 12-handledning: Windows Media Player 12 – Vad är nytt och hur det fungerar.

För att se dina videor, klicka helt enkelt i navigeringsfönstret. De kommer att dyka upp på samma sätt som dina ljudfiler. Dubbelklicka på en fil för att spela upp den eller välj den och tryck på för att visa den.

Windows Media Player 12

Videor spelas in. Du kan spela upp/pausa, hoppa över, söka och spola tillbaka precis som du skulle göra med en ljudfil. Du kan också se din video i helskärm genom att klicka på knappen längst ned till höger. När du är klar kan du återgå till genom att klicka på knappen uppe till höger.

Windows Media Player 12

Spela DVD-skivor i Windows Media Player 12

Windows Media Player 12 hanterar även DVD-videor. För att titta på en DVD, sätt in den i din maskin och vänta tills DVD-ikonen visas i . Klicka på det.

Windows Media Player 12

Härifrån kan du se alla kapitel och titlar. Högerklicka på valfritt kapitel och klicka för att börja från början (precis som om du hade stoppat in det i en DVD-spelare och tryckt på ) eller klicka för att bara spela upp ett kapitel.

Windows Media Player 12

När du väljer , kommer du att behandlas med alla FBI-varningar, förhandsvisningar och introduktionsvideor som vanligtvis följer innan de förs till huvudmenyn. Även om du tittar på din DVD från Windows Media Player 12:s läge, kan du navigera i DVD-menyn precis som på en TV. Klicka på menyalternativen för att välja dem.

Bortsett från detta kommer du att märka att en DVD-knapp läggs till i uppspelningskontrollerna. Genom att klicka på ordet kommer du tillbaka till titelmenyn. Om du klickar på den lilla pilen till höger visas fler alternativ.

Windows Media Player 12

Nedan finns alternativen som visas när du klickar på pilen bredvid DVD-menyn. De flesta är självförklarande – men du kanske vill kolla in alternativen.

Windows Media Player 12

I alternativen kan du byta ljudspår och bildtexter (om tillgängliga) direkt. Du kan till exempel aktivera regissörens kommentar och ändra språket för bildtexterna. Du kan också ändra kameravinklarna om flera vyer är tillgängliga

Windows Media Player 12

Tillbaka i den första menyn kan du också ändra videostorleken. Du kan använda dessa alternativ eller så kan du helt enkelt dra och ändra storlek på hela fönstret.

Windows Media Player 12

Slutsats

Windows Media Player 12 är praktiskt för att spela nedladdade eller importerade videoklipp samt DVD-skivor. Dess enda brist är bristen på grundläggande redigeringsfunktioner, men du kan hitta några gratisverktyg som täcker det (mer kommer i våra framtida artiklar). I en tid av mobiltelefonkameror, Flip-videokameror och YouTube fungerar Windows Media Player 12 bra för att organisera och spela upp videoklipp.

Som alltid, om du har några frågor eller kommentarer, låt oss veta via kommentarsformulären nedan.

Relaterade Artiklar

Back to top button