Hur man spelar trådlösa PC VR-spel på Oculus Quest med Virtual Desktop

Oculus Quest (Oculus Quest) är ett revolutionerande fristående VR-headset som låter dig gå runt i en virtuell värld utan att några verkliga kablar begränsar din stil. Men om du vill uppleva avancerad trådlös VR PC-spel på din Sökande skulle det enda alternativet vara USB -kabel och Oculus Link-funktion. Detta är inte längre fallet eftersom trådlös VR för PC erbjuds som en funktion Virtuellt skrivbord för Sökande .

Vad är ett virtuellt skrivbord?

Virtual Desktop är en applikation för Oculus Quest som låter dig se din PC:s skrivbord i en virtuell verklighetsmiljö trådlöst via WiFi . Du kan ha en skärm av vilken storlek som helst, ändra utseendet på ditt kontor och i allmänhet använda ett VR-headset som en komplett ersättning för en fysisk bildskärm. Detta är bra för integriteten, och när du reser med din bärbara dator kan det vara bekvämare än att utföra vissa uppgifter på den bärbara datorns lilla skärm.

Det finns också en version Virtuellt skrivbord för stationära datorer, designade för användning med Oculus Rift och andra trådbundna virtual reality-headset. Den här artikeln handlar bara om applikationen Oculus Quest .

Vad du behöver

För att få ditt trådlösa VR PC-spel att fungera behöver du några viktiga komponenter:

 • Oculus Quest eller Oculus Quest 2.
 • En virtuell verklighetsförberedd dator med en Ethernet-port.
 • Ethernet-anslutning mellan din dator och router.
 • Betalt exemplar Virtuellt skrivbord från affären Oculus Quest.
 • Streaming app virtuellt skrivbord för (Virtuellt skrivbord)Windows .
 • VR-spel installerat på din dator.

Virtuell Skrivbord(Desktop) finns även i betaversion för macOS, men det stöder inte VR-spel, främst för att VR-spel för närvarande inte stöds av macOS.

Rekommenderad hårdvaruinställning

Trådlös virtuell verklighet(Trådlös VR) med hjälp av virtuellt skrivbord(Virtual Desktop) på Oculus Quest kommer att fungera med ett brett utbud av hårdvaruinställningar, men vissa konfigurationer kommer att vara mindre stabila och flytande än andra. Det kanske inte spelar så stor roll när det kommer till användning virtuellt skrivbord(Virtual Desktop) för att surfa på webben, titta på filmer eller förbättra produktiviteten. Men när det kommer till trådlöst VR PC-spel är överföring med låg latens viktig.

Som nämnts i kravlistan i föregående avsnitt, rekommenderas det starkt att ansluta datorn som kör spelet direkt till routern med en kabel Ethernet. Dessutom är det önskvärt att headsetet Quest var ansluten till routern via ett 5Ghz trådlöst nätverk. (Quest) Du måste också vara tillräckligt nära routern för att få en stark fri signal.

Dyrare routrar med kraftfullare processorer(CPU:er) kommer förmodligen att ge den bästa prestandan. Du kan också försöka minimera annan nätverkstrafik i VR.

Vissa användare ansluter en dedikerad 5GHz-router till sin dator via ethernet så att hela routern är dedikerad till att endast hantera VR-datatrafik. Om du har en extra router kan det vara värt ett försök.

Skaffa trådlösa datorer VR-spel(VR-spel) på virtuellt skrivbord(Virtuellt skrivbord): steg för steg

Vi antar att du inte har någon programvara installerad och konfigurerad, från och med den installerade hårdvaran:

 1. Gå först till appbutiken Oculus Quest. Köp och installera sedan Virtual Desktop.

 1. Gå sedan till Virtual Desktop-webbplatsen och ladda ner bandstationsapplikationen för Windows .

 1. Installera streamer-appen och starta den.
 2. Ange din Oculus Quest användarnamn(Oculus Quest användarnamn) i lämpligt fält. Minimera streamern om du vill, men låt den vara aktiverad.

 1. Kör nu Virtuellt skrivbord på din Quest(Virtuellt skrivbord på din Quest) . Detta bör visa att din dator har upptäckts och du kan helt enkelt ansluta till den.
 2. Nu när du är med virtuellt skrivbord(Virtual Desktop) och du kan se din datorskärm i virtuell verklighet, tryck och håll menyn på vänster kontroll(tryck och håll ned menyn på vänster kontroll) för att öppna menyn för programinställningar. Om du använder handspårning, använd menygesten med vänster hand.

 1. Gå till fliken “Spel”.(Spelfliken) och en lista över upptäckta VR-spel ska visas, välj det du vill spela och du är klar!

Du kan också bara starta dina VR-spel från ditt skrivbord som vanligt. Virtuell Skrivbord(Skrivbord) ska upptäcka att spelet begär ett VR-headset och ta kontroll via WiFi .

Använder Oculus Air Link

Tills nyligen var det enda sättet att få in denna trådlösa VR-funktion Virtuellt skrivbord var att köpa appen och sedan ladda ner en alternativ version som lade till den här funktionen. Det är inte något som alla är bekväma med att göra, så det är bra att du nu kan spela trådlös virtuell verklighet på PC utan problem.

Men nästan samtidigt som denna funktion introducerades i versionen Virtuellt skrivbord för app store, själv Oculus släppte den officiella trådlösa virtuella verklighetsfunktionen för PC för Uppdrag 2 kallas Oculus Air Link.

Vi har redan skrivit om Oculus länk baserat på USB och det är ungefär likadant utan sladden. För närvarande är den här funktionen fortfarande i betaversion och du kan bara hitta den i avsnittet för experimentella funktioner i inställningarna sökande.(Sökande)

om du har Uppdrag 2 det är inget fel med att testa länken Oculus Air för att se om det fungerar bättre för dig än Virtuellt skrivbord . Det har vi en känsla av Oculus får nog en mer polerad lösning.

Om du fortfarande har Quest(Quest) första generationen alltså Virtuellt skrivbord är det enda spelet i stan. Om bara Oculus kommer inte att bestämma sig för att få det att fungera på sin gamla hårdvara.

Spelar icke-VR-spel

Förhoppningsvis har du nu upplevt härligheten med trådlös VR på PC, men glöm inte att du även kan spela icke-VR-spel på PC. virtuellt skrivbord(Virtuellt skrivbord) ! På en virtuell bildskärm kan du spela vanliga spel lika enkelt som du kan göra tråkigt kontorsarbete på den.

Oculus Quest är ett revolutionerande fristående VR-headset som låter dig gå runt i den virtuella världen utan att några verkliga kablar krampar din stil. Om du vill uppleva avancerade trådlösa PC VR-spel på din Quest, har dock ditt enda alternativ varit en USB-kabel och Oculus Link-funktionen. Det är inte längre sant, med trådlös PC VR som erbjuds som en funktion i Virtual Desktop for Quest.

Vad är Virtual Desktop?

Virtual Desktop är en applikation för Oculus Quest som låter dig se din dators skrivbord i en VR-miljö trådlöst över Wi-Fi. Du kan ha en skärm så stor som du vill, ändra hur ditt kontor ser ut och i allmänhet använda ditt VR-headset som en total ersättning för din fysiska bildskärm. Det är bra för integriteten och när du reser med din bärbara dator kan det vara bekvämare än att utföra vissa uppgifter på en liten bärbar datorskärm.

Det finns också en version av Virtual Desktop för stationära datorer som är avsedd att användas med en Oculus Rift och andra trådbundna VR-headset. Den här artikeln handlar bara om Oculus Quest-appen.

Vad du behöver

För att få ditt trådlösa PC VR-spel att fungera behöver du några viktiga komponenter:

 • En Oculus Quest eller Oculus Quest 2.
 • En VR-förberedd dator med en Ethernet-port.
 • En Ethernet-anslutning mellan din dator och din router.
 • En betald kopia av Virtual Desktop från Oculus Quest-butiken.
 • Virtual Desktop-streamerapplikationen för Windows.
 • Ett VR-spel installerat på din dator.

Virtual Desktop är också tillgängligt i betaform för macOS, men detta stöder inte VR-spel, främst för att VR-spel inte stöds på macOS för närvarande.

Rekommenderad hårdvaruinställning

Trådlös VR som använder Virtual Desktop på Oculus Quest kommer att fungera med en mängd olika hårdvaruinställningar, men vissa konfigurationer kommer att vara mindre stabila och smidiga än andra. Det kanske inte spelar så stor roll när det gäller att använda Virtual Desktop för webbsurfning, titta på film eller produktivitet. Men när det kommer till trådlösa PC VR-spel är överföring med låg latens viktig.

Som nämnts i listan med krav i föregående avsnitt, rekommenderas det starkt att du ansluter datorn som kör spelet direkt till routern med en Ethernet-kabel. Dessutom ska Quest-headsetet helst anslutas till routern med hjälp av ett 5Ghz trådlöst nätverk. Du bör också vara tillräckligt nära routern för att få en stark fri signal.

Avancerade routrar med kraftfullare processorer kommer sannolikt att ge en bättre upplevelse. Alternativt kan du försöka hålla annan nätverkstrafik till ett minimum när du är i virtuell verklighet.

Vissa användare har tagit till sig en dedikerad 5Ghz-router till sin dator via Ethernet så att hela routern bara är dedikerad till att hantera VR-datatrafik. Om du råkar ha en extra router kan detta vara värt att testa.

Få trådlösa PC VR-spel på virtuellt skrivbord: steg-för-steg

Vi kommer att anta att du inte har någon av programvaran installerad och konfigurerad, med början endast med hårdvaran på plats:

 1. Gå först till Oculus Quest appbutik. Köp och installera sedan Virtual Desktop.

 1. Gå sedan till Virtual Desktop-webbplatsen och ladda ner streamerappen för Windows.

 1. Installera streamer-appen och kör den.
 2. Ange din Oculus Quest användarnamn i det relevanta fältet. Minimera streamern om du vill, men låt den vara igång.

 1. Starta nu Virtuellt skrivbord på din Quest. Det ska visa att din dator har upptäckts och du kan helt enkelt ansluta till den.
 2. Nu när du är i Virtual Desktop och kan se din datorskärm i VR, tryck och håll ned menyn på vänster kontroll för att ta fram appens inställningsmeny. Om du använder handspårning, använd menygesten med vänster hand.

 1. Byt till spelfliken och en lista över upptäckta VR-spel bör visas, välj det du vill spela och du är igång!

Du kan också helt enkelt starta dina VR-spel från själva skrivbordet som du brukar. Virtual Desktop bör upptäcka att spelet ber om ett VR-headset och ta över via WiFi.

Använder Oculus Air Link

Fram till nyligen var det enda sättet att få den här trådlösa VR-funktionen i Virtual Desktop att köpa appen och sedan ladda en alternativ version som lade till funktionen. Detta är inte något som alla är bekväma med att göra, så det är bra att du nu kan spela trådlös PC VR utan det krånglet.

Men nästan exakt samtidigt som funktionen rullades in i appbutiksversionen av Virtual Desktop, har Oculus själva släppt en officiell trådlös PC VR-funktion för Quest 2 som heter Oculus Air Link.

Vi har skrivit tidigare om den USB-baserade Oculus Link och det här är i stort sett samma sak utan sladden. Just nu är funktionen fortfarande i betaversion och du kan bara hitta den under avsnittet för experimentella funktioner i dina Quest-inställningar.

Om du har en Quest 2 är det ingen fara att testa Oculus Air-länken för att se om den fungerar bättre än Virtual Desktop för dig. Vi har en känsla av att Oculus förmodligen kommer att ha den mer polerade lösningen i slutändan.

Om du fortfarande har en första generationens Quest så är Virtual Desktop det enda spelet i stan. Om inte Oculus bestämmer sig för att få det att fungera på deras äldre hårdvara.

Spelar icke-VR-spel

Förhoppningsvis har du nu upplevt härligheten med trådlös PC VR själv, men glöm inte att du kan spela icke-VR-spel i Virtual Desktop också! Vanliga spel kan spelas på den virtuella monitorn lika enkelt som du kan göra tråkigt kontorsarbete på den.

Relaterade Artiklar

Back to top button