Hur man spelar musik via högtalare med hörlurar på PC

Kan vi spela musik genom våra högtalare när vi använder hörlurar? Ja det kan vi. Faktum är att vi kan använda två olika ljudenheter samtidigt. Idag i det här inlägget kommer vi att lära oss tre metoder för att använda hörlurar och högtalare samtidigt på din Windows 11/10-dator.

Kan jag använda hörlurar och datorhögtalare samtidigt?

Jo det kan du! Nu, om du undrar varför någon skulle använda två ljudenheter samtidigt, händer det vanligtvis när en familjemedlem vill lyssna på musik i hörlurar medan andra vill lyssna på den genom högtalare. Vissa artister som blandar ljud kanske ibland vill spela upp ljudfiler på två olika enheter samtidigt.

Hur man spelar musik(Musik) via högtalare(Högtalare) när du använder hörlurar

Du kan spela musik(Musik) via högtalare(Högtalare) när du använder hörlurar i Windows 11/10 genom att följa proceduren nedan:

  1. Koppla in dina hörlurar
  2. Gå till Inställningar ljud(Ljud) på din PC.
  3. Ställ in din standardljudenhet
  4. Justera stereomixerinställningarna
  5. Välj andra ljudutgångsenhet

Ansluta(Anslut) högtalare och hörlurar till datorn. Se till(Se till att båda ljudenheterna är korrekt anslutna till datorn.

Navigera till volymikonen i systemfältet och högerklicka.

Välj alternativet ” Ljud(Ljud)”. Detta öppnar inställningarna ljud(Ljud) på din PC.

Klicka på ” Uppspelning(Uppspelning)” och gå till ” Dynamik”. (Högtalare. ) Högerklicka och välj ” Ställ in som standardenhet(Ange som standardenhet). Om den redan är inställd som standarduppspelningsenhet kommer alternativen inte att vara tillgängliga för dig.

Kontrollera nu, du kommer att kunna spela musik genom högtalarna medan du använder hörlurar.

Även om den här metoden låter dig spela musik genom både hörlurar och högtalare, kanske ljudkvaliteten inte är särskilt bra. Dessutom kan du märka en liten fördröjning i ljudutgången genom båda enheterna. Så om du behöver dessa inställningar för personlig eller tillfällig användning är det bra, men om du letar efter professionell ljudutgång är det bättre att prova bra ljudmixer.

Spelar högtalarna fortfarande när jag ansluter mina hörlurar till datorn?

Detta kan bero på ljudinställningar eller en ny uppdatering. Först(Först) starta om datorn och se. Om detta inte hjälper, ändra inställningarna ljud(Ljud) och uppdatera dina ljuddrivrutiner eller försök att ändra standardljudenheten.

Låt oss veta i kommentarerna om du redan har provat detta trick.

Kan vi spela musik genom våra högtalare medan vi använder hörlurarna? Ja det kan vi. Vi kan faktiskt använda två olika ljudenheter samtidigt. Idag, i det här inlägget, kommer vi att lära oss om tre metoder som vi kan använda både våra hörlurar och högtalarna samtidigt på din Windows 11/10 PC.

Kan du använda hörlurar och datorhögtalare samtidigt?

Jo det kan du! Nu, om du undrar varför någon skulle vilja använda två ljudenheter samtidigt, händer det normalt när en person i familjen vill njuta av musiken i hörlurar medan andra vill lyssna på den i högtalarna. Vissa av artisterna som blandar ljud kanske ibland vill spela upp ljudfilerna på två olika enheter samtidigt.

Hur man spelar musik via högtalare medan du använder hörlurar

Du kan spela musik genom högtalare medan du använder hörlurar på Windows 11/10 genom att följa denna procedur:

  1. Anslut dina hörlurar
  2. Gå till ljudinställningarna på din dator
  3. Ställ in standardljudenheten
  4. Justera inställningarna för Stereo Mixer
  5. Välj den andra ljudutgångsenheten

Anslut både dina högtalare och hörlurar till din PC. Se till att båda ljudenheterna är korrekt anslutna till din PC.

Gå till volymikonen i systemfältet och högerklicka.

Välj alternativet Ljud. Detta öppnar ljudinställningarna på din dator.

Hur man spelar musik via högtalare medan du använder hörlurar på PC

Klicka på Uppspelning fliken och gå till Högtalare. Högerklicka och välj”Ställ in som standardenhet“. Om den redan är inställd som standarduppspelningsenhet kommer alternativen att vara nedtonade för dig.

Kontrollera nu, du bör kunna spela musik genom högtalare medan du använder dina hörlurar.

Även om den här metoden låter dig spela musik genom både dina hörlurar och högtalare, kanske ljudkvaliteten inte är bra. Du kan också märka en liten fördröjning i ljudutgången genom båda enheterna. Således, om du behöver dessa inställningar för något av ditt personliga eller tillfälliga bruk, är det okej, men om du letar efter en ljudutgång av professionell kvalitet är det bättre att prova några bra ljudmixrar.

När jag ansluter mina hörlurar till datorn spelar högtalarna fortfarande?

Detta kan hända på grund av din ljudinställning eller en ny uppdatering. Starta först om datorn och se. Om det inte hjälper, ändra dina ljudinställningar och uppdatera dina ljuddrivrutiner, eller försök att ändra din standardljudenhet.

Låt oss veta via kommentarer om du redan har provat detta trick.

Relaterade Artiklar

Back to top button