Hur man spelar in skärm på iPhone

Om att ta skärmdumpar eller dela bilder inte hjälper dig att kommunicera effektivt kan du fånga åtgärden på din iPhone med skärminspelning med ljud.

Skärminspelning(Skärm) på skärmen på din iPhone är ett enkelt, bekvämt och effektivt sätt att dokumentera något i en video (dokumentera något i en video). Du kan använda den för onlineutbildning, utbildningsändamål eller för att hålla presentationer.

Här är stegen för att spela in skärmen på din iPhone.

Hur man spelar in skärm på iPhone(Hur man skärminspelning på iPhone)

Du kan spela in iPhone-skärmaktivitet med det inbyggda skärminspelningsverktyget eller en tredjepartsapp.

Hur man spelar in skärm på iPhone med ditt eget skärminspelningsverktyg(Hur man skärminspelning på iPhone med Native Screen Recording Tool)

 1. För att starta skärminspelning och ljudinspelning på din iPhone, se till att din iPhone kör iOS 11 eller senare. För att kontrollera om du använder den här versionen, välj ” Inställningar > Allmänt .

Inställningar > Allmänt” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-T8IvHeViW3k/YnLu9iDnCXI/AAAAAAABGps/g73Jkti6pqUbiAsXc8IkMvEuiPTZKtLNgCEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNS7zJMG/s0/SUPeRCT5bUEEsrYmsW5LpPY1lBM.png”/></p>
<ol>
<li>Rör ” <strong>O</strong>(Om) programmet”.</li>
</ol>
<p style=Om avsnittet som helhet

 1. Kontrollera avsnittet ” Mjukvaru-version(Mjukvaru-version)”.

Programvaruversion avsnitt

 1. Slå sedan på verktyget skärminspelning. (Skärminspelning) Du kan göra detta genom att välja ” Inställningar > Kontrollcenter .

Inställningar > Kontrollcenter” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-69tdRmkstZE/YnMFq4FmHwI/AAAAAAABGVU/HNA5cwKFPwQIJVXvzrPowWbM0ZzUhEeggCEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNW7zJMG/s0/trijcE3Z68KcsTsfsle4N4VitJs.png”/></p>
<ol>
<li>Rör ” <strong>Anpassa kontroller»</strong>(Anpassa kontroller) .</li>
</ol>
<p style=Alternativet Anpassa kontroller

 1. Tryck på ikonen + (plus/lägg till) Nära skärminspelning(Skärminspelning) .z.

Plusknapp bredvid skärminspelning

 1. Höja Centrum(Kontrollcenter) kontroller genom att svepa uppåt från den nedre kanten eller svepa ner från skärmens övre högra hörn, beroende på din iPhone-modell.

Kontrollcenterskärmen

 1. Slå sedan på läget “Stör inte(Stör ej)” genom att trycka på halvmåneknappen. Läge “Inte besvära sig”(Stör) är praktiskt eftersom det tillfälligt pausar alla meddelanden och samtal som annars skulle kunna störa skärminspelningen.

halvmåneknapp

 1. Du kan också schemalägga när du vill pausa aviseringar eller stänga av dem under en viss tidsperiod. För att göra detta, klicka på knappen ” Stör inte(Stör ej) » ner .

Stör ej-alternativ

 1. Klicka ner uppgifter(Spela in) .

Inspelningsknapp på kontrollpanelen

 1. Rör “Mikrofon(Mikrofon) ” för att slå på mikrofonen.

Mikrofonknapp

Notera(Notera) . När din mikrofon är aktiverad förblir den aktiverad för framtida skärminspelningsändamål om du inte inaktiverar den.

 1. Klick ” Börja filma”(Starta inspelning) och vänta tills timern går ut innan inspelningen startar.

Starta inspelning-knappen

Notera(Notera) . Alla appar tillåter inte skärminspelning på iPhone.

 1. Tryck sedan på din iPhone-skärm för att dölja menyn Kontrollcenter. (Kontrollcenter) Nu är du redo att spela in video och ljud på din iPhone-skärm. Ett rött statusfält visas överst på din iPhone-skärm för att visa att du spelar in.

  Om du klickar på det röda fältet visas ett popup-fönster som frågar om du vill stoppa inspelningen. Men om du tittar på historien Instagram eller video (Instagram)på Youtube(YouTube) och andra öppna mediefiler visas inte det röda fältet.

Röd statusfält högst upp på iPhone-skärmen

Notera(Notera) . Eventuellt externt ljud eller ljud som inte skapats av din iPhone kommer inte att spelas in. Du måste slå på mikrofonen för att spela in din konversation eller annat ljud än det som spelas upp på själva iPhone. Kolla in vår lista över de bästa mikrofonerna för livestreaming.

 1. För att stoppa inspelningen, tryck på den röda stapeln och tryck sedan på “Sluta(Sluta) ” .

Fönstret för bekräftelse av skärminspelning Stopp

Öppna applikationen ” Foto(Foton)” för att hitta ditt bidrag bland andra foton och videor. Härifrån kan du visa, redigera, trimma och dela din video via e-post, sociala medier eller meddelanden.

Hur man spelar in skärm på iPhone med en app från tredje part(Hur man skärminspelning på iPhone med en app från tredje part)

Om du behöver fler funktioner än vad det inbyggda verktyget erbjuder skärminspelning(Skärminspelning) på din iPhone, till exempel videoredigering eller skärminspelning, kan du använda en iPhone-skärminspelare från tredje part.

De bästa iPhone-skärminspelaren erbjuder inte bara funktioner för att spela in video eller animation, utan också möjligheten att redigera eller manipulera videoinspelningar.

Det finns flera gratis och betalda videoredigeringsappar, men ibland kan det vara överdrivet att använda ett dedikerat paket om du behöver en enkel videoredigerare för att spela in.

Bland de bästa skärminspelningsapparna du kan hitta i iOS App Store kan kallas:

Närmare bestämt en app för skärminspelning TechSmith Capture låter dig spela in din skärm och din mikrofon så att du kan lägga till voice-overs eller lägga till voice-overs eller berättarröst till dina inspelningar. Appen lagrar även dina poster i ett organiserat bibliotek där du kan visa, dela eller radera dem.

TechSmith Capture-inspelningsskärm

Skriv ner det! går längre och låter dig spela in med den främre kameran och fånga dina reaktioner, särskilt när du skapar videor för sociala nätverk som Instagram-berättelser eller Youtube . På så sätt kan dina tittare se dig och din skärm samtidigt. Dessutom kan du importera gamla poster från ditt bibliotek och lägga till kommentarer och reaktionsvideor.

Skriv ner det! skärmar

webbinspelare registrerar vad som händer på webbsidan som spelas in och Screen Inspelare-livestream låter dig skapa dina egna vattenstämplar (anpassad vattenstämpel) och använda whiteboard-funktionen för att kommentera och visa upp dina färdigheter.

Skärminspelning iPhone-aktivitet(Skärminspelning iPhone-aktivitet)

Med den nya iPhone Control Center-funktionen kan du spela in dina handlingar på skärmen, oavsett om du vill demonstrera en bugg, fånga gameplay eller leda någon genom en handledning. Dessutom kan du redigera, ladda upp din video till YouTube och dela den med dina fans eller vänner.

Finns det några andra tips eller favoritappar du skulle vilja dela med dig av för att spela in din iPhone-skärm? Säga(Berätta) om det i kommentarerna.

Om att ta skärmdumpar eller dela bilder inte hjälper dig att kommunicera information effektivt kan du fånga åtgärden på din iPhone med skärminspelning komplett med ljud.

Skärminspelning på din iPhone-skärm är ett enkelt, bekvämt och effektivt sätt att dokumentera något i en video. Du kan använda den för onlineutbildning, utbildningsändamål eller för att hålla presentationer.

Någon gör en skärminspelning

Här är stegen för att spela in på din iPhone.

Hur man skärminspelning iPhone

Du kan spela in iPhone-aktivitet på skärmen med det inbyggda skärminspelningsverktyget eller med en app från tredje part.

Hur man skärminspelning på iPhone med hjälp av Native Screen Recording Tool

 1. För att starta skärminspelning och spela in ljud på din iPhone, se till att din iPhone kör iOS 11 eller senare. För att kontrollera om du kör den här versionen, välj Inställningar > Allmänt.

Inställningar > Allmänt ” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-T8IvHeViW3k/YnLu9iDnCXI/AAAAAAABGps/g73Jkti6pqUbiAsXc8IkMvEuiPTZKtLNgCEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNS7zJMG/s0/SUPeRCT5bUEEsrYmsW5LpPY1lBM.png”/></p>
<ol>
<li>Knacka <strong>Handla om</strong>.</li>
</ol>
<p style=Om avsnitt i allmänhet

 1. Kontrollera Mjukvaru-version sektion.

Programvaruversion avsnitt

 1. Aktivera sedan Skärminspelning verktyg. Du kan göra detta genom att gå till Inställningar > Kontrollcenter.

Inställningar > Kontrollcenter” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-69tdRmkstZE/YnMFq4FmHwI/AAAAAAABGVU/HNA5cwKFPwQIJVXvzrPowWbM0ZzUhEeggCEwYBhgLKu8DABHVOhyfrVkC5xxyHmT-lpSbO6tplTOd-qYMw7zeoLwopLVI33BeBPoPj-qjsiZK33TW-noKefrvpWgkU8ZzFVMBaynicowNWw8mg4lYte_BEj2z-vxdbA63bRIoA2rDCDsDQPph-RKCRTwFPCcbP9uNjggwZK_LSU2kdC94IIN3WGwvPaB2GNVogxYyYMAl_NO4lVtl_4OW1Lo14JtynnMVvCU5_-7GJxH_8EQkNxLKeaJAsZ38I9fsgwW-Eryl4ZT1FQr0j4tArLlMXa_jMW4OegjdoxpXvvVWMNppYrZBHtTYnO49AbZLVIxitcLkLdEwwc1Zotz-on9dHFLH7VRoDvjP2IoIqPX_kSoxu4_ywepGQigpB4OVL3DAf4UbLq1_SuQtrsrd5w2iMayGAcqF7uAwPk1WMMtbcm0BgynOsyJEScGNlJ2HKBA9ouspIvGYi1xTPixh-foJKkkuqnHTnvFNvwyY4I4bpvSDFTCuZOtkXev46jqs86Y-FJlJw9CtPxuxhA9LKOvSMY-df1Tm1s5l-wS2oFox3Dwmim_qEO2sqtqU610mX_rprQQb0Gjd7sJoYsxd1IPR15jK4yOEqiwRYaJ7evYyNUGuSXiZ049_RNCkplrEsjnWuJORWnUzP4z_kVyCYUXw7sMRMNW7zJMG/s0/trijcE3Z68KcsTsfsle4N4VitJs.png”/></p>
<ol>
<li>Knacka <strong>Anpassa kontroller</strong>.</li>
</ol>
<p style=Alternativet Anpassa kontroller

 1. Tryck på + (plus/lägg till) ikonen bredvid Skärminspelning.z

Plusknapp bredvid Skärminspelning

 1. Dra upp Kontrollcenter genom att svepa uppåt från den nedre kanten eller svepa ner från den övre högra sidan av skärmen beroende på din iPhone-modell.

Kontrollcenterskärmen

 1. Slå sedan på Stör inte genom att trycka på halvmåneknappen. Stör ej är användbart eftersom det tillfälligt pausar alla aviseringar och samtal som annars skulle störa din skärminspelning.

knapp för halvmåne

 1. Du kan också schemalägga när du vill pausa aviseringarna eller stänga av dem under en viss tidsperiod. För att göra detta, tryck ner Stör inte knapp.

Alternativen Stör ej

 1. Tryck ner spela in knapp.

Inspelningsknapp på kontrollpanelen

 1. Knacka mikrofon för att slå på din mikrofon.

Mikrofonknapp

notera: När din mikrofon är på kommer den att vara på för framtida skärminspelningsändamål om du inte inaktiverar den.

 1. Knacka Börja filma och vänta tills timern har gått ut innan inspelningen börjar.

Knappen Starta inspelning

notera: Inte alla appar låter dig skärminspelning på iPhone.

 1. Klicka sedan på din iPhone-skärm för att dölja kontrollcentermenyn. Nu är du redo att spela in video och ljud från aktiviteten på din iPhone-skärm. Ett rött statusfält visas överst på din iPhone-skärm för att visa att du spelar in.

  Om du trycker på det röda fältet visas en popup som frågar om du vill stoppa inspelningen. Men om du tittar på en Instagram-berättelse eller YouTube-video och andra media öppna, kommer det röda fältet inte att visas.

Rött statusfält överst på iPhone-skärmen

notera: Eventuellt externt ljud eller ljud som inte genereras från din iPhone kommer inte att spelas in. Du måste slå på din mikrofon för att spela in dig själv när du pratar eller annat ljud förutom ljudet som spelas på din iPhone. Kolla in våra toppval för de bästa mikrofonerna för livestreaming.

 1. För att stoppa inspelningen, tryck på den röda stapeln och tryck sedan på sluta.

Bekräftelsefönster för Stoppa skärminspelning

Kontrollera appen Foton för att hitta din inspelning bland dina andra foton och videor. Härifrån kan du visa, redigera, beskära och dela din video via e-post, sociala medier eller via meddelanden.

Hur man skärminspelning på iPhone med en app från tredje part

Om du vill ha fler funktioner än vad det inbyggda skärminspelningsverktyget på din iPhone erbjuder, till exempel videoredigering eller skärmdumpning, kan du använda en tredjepartsskärminspelare för iPhone.

De bästa iPhone-skärminspelaren erbjuder inte bara funktioner för att spela in video eller animationer, utan också möjligheten att redigera eller manipulera videoinspelningarna.

Det finns flera gratis och betalda videoredigeringsappar, men ibland kan det vara överdrivet att använda ett dedikerat paket om du bara vill ha en enkel videoredigerare för din inspelning.

Bland de bästa skärminspelningsapparna du kan hitta på iOS App Store inkluderar:

Speciellt låter TechSmith Capture skärminspelningsappen dig spela in din skärm och din mikrofon så att du kan lägga till röstkommentarer eller berättarröst till dina inspelningar. Appen lagrar även dina inspelningar i ett organiserat bibliotek där du kan granska, dela eller radera dem.

TechSmith Capture-inspelningsskärm

Spela in det! går längre och låter dig spela in med din främre kamera och fånga dina reaktioner, särskilt när du skapar videor för sociala medier som Instagram-berättelser eller YouTube. På så sätt kan dina tittare se dig och din skärm samtidigt. Dessutom kan du importera gamla inspelningar från ditt bibliotek och lägga till kommentarer och videoreaktioner.

Spela in det! skärmar

Web Recorder fångar vad som händer på webbsidan du spelar in, medan Screen Recorder – Livestream låter dig skapa en anpassad vattenstämpel och använda whiteboard-funktionen för att kommentera och visa upp dina färdigheter.

Skärminspelning iPhone-aktivitet

Med den nya iPhone Control Center-funktionen kan du spela in din skärmaktivitet oavsett om du vill demonstrera en bugg, fånga gameplay eller gå igenom en handledning. Dessutom kan du redigera, ladda upp din video till YouTube och dela den med fans eller vänner.

Finns det andra tips eller favoritappar som du vill dela för att spela in din iPhone-skärm? Berätta för oss om det i kommentarerna.