Hur man spelar in ljudberättelse för Microsoft PowerPoint-presentation

PowerPoint är det bästa verktyget för dig som vill skapa presentationer. Så har det varit i mer än tio år, och vi tvivlar på att något kommer att förändras under det kommande decenniet. Nu när ett år har gått Microsoft powerpoint blev mycket bättre än tidigare.

Med nya versioner av det populära verktyget kan användare nu skapa berättarröst att använda i sina bilder. Med den här funktionen finns det ingen anledning att gå framför en fullsatt plats, spela bara in berättarrösten och lämna den för att imponera på publiken.

Vi har testat det hittills och kan med tillförsikt säga att det fungerar. Huruvida detta kommer att fungera lika bra eller bättre med liveberättelse är en fråga om preferens, och det är inte vår uppgift att bestämma det åt dig. Vårt huvudmål här är att beskriva hur man gör det, det är allt.

Gör förberedelser

Det första du behöver göra här är att göra dig redo. Se till(Se till) att din mikrofon fungerar korrekt. Om det är en extern mikrofon, anslut den till din Windows 10-dator innan du går vidare. Faktum är att vi rekommenderar att du använder en extern mikrofon istället för mikrofonen i ditt datorsystem.

Du vill också göra anteckningar och repetera innan du spelar in. Detta säkerställer att berättandet görs i en takt. Tid(Tid) är avgörande, så om du kan skona det, även om det bara är lite, så borde du.

Hur man spelar in ljud i PowerPoint

Följ de enkla stegen här för att helt förstå hur man spelar in röstberättelser i en presentation. PowerPoint .

 1. Öppna en PowerPoint-bild
 2. Gå till bildspelsmenyn
 3. Välj en tid att spela in
 4. Klicka på “Spela in från början”.
 5. Ställ in tiden för inspelning.

Låt oss titta på detta i detalj.

Gå till bildspelsmenyn

Det första du ska göra är att omedelbart öppna presentationen PowerPoint och se till att det är där du vill lägga till berättandet. Därifrån väljer du ” Bildspel”(Bildspel) och tryck sedan på “Spela in bildspel”(Spela in bildspel) för att öppna rullgardinsmenyn.

Klicka till sist “Rekord från början”(Spela in från början) för att öppna verktygen för att starta inspelning. Nu bör din PowerPoint vara i helskärmsläge.

Inspelningstid

Hur man spelar in berättarröst i PowerPoint

För närvarande bör du se tre knappar i formuläret spela in , Sluta och Repris . Du måste klicka på ” Inspelning”(Record) , som är en röd cirkelikon.

 1. När detta är gjort, kommer en nedräkningstimeranimation att visas. Detta ger en maximal fördröjning på tre sekunder, så under den tiden måste du vara förberedd.

När nedräkningen når noll börjar du prata i mikrofonen för att spela in ditt berättande.

Observera att du kan pausa inspelningen när som helst och lyssna på ditt berättande genom att trycka på replay-knappen.

PowerPoint är det bästa verktyget för alla som vill skapa presentationer. Det har varit så i mer än ett decennium, och vi tvivlar på att något kommer att förändras under det kommande decenniet. Nu, när året gick, har Microsoft PowerPoint blivit mycket bättre än tidigare.

Med nya versioner av det populära verktyget kan användare nu skapa röstberättande för användning i sina bilder. Med den här funktionen finns det ingen anledning att gå framför ett trångt område, bara spela in berättarröstet och lämna det för att imponera på publiken.

Vi har testat det hittills och kan med säkerhet säga att det fungerar. Nu, huruvida det fungerar likadant eller bättre när du ger en liveberättelse beror helt på preferenser, och det är inte vår uppgift att bestämma det åt dig. Vårt huvudsakliga mål här är att beskriva hur man får det gjort, och det är allt.

Gör förberedelser

Det första du vill göra här är att göra förberedelser. Se till att din mikrofon fungerar som den ska. Om det är en extern mikrofon, anslut den till din Windows 10-dator innan du går vidare. Faktum är att vi rekommenderar att du använder en extern mikrofon istället för den på ditt datorsystem.

Dessutom vill du ta anteckningar och repetera innan du spelar in. Genom att göra detta säkerställer du att berättandet görs på bara en enda tagning. Tid är avgörande, så när du kan spara den, även om det bara är lite, bör du göra det.

Hur man spelar in ljudberättelser i PowerPoint

Följ de enkla stegen här för att helt förstå hur du spelar in röstberättelser i din PowerPoint-presentation.

 1. Öppna PowerPoint-bilden
 2. Navigera till bildspelsmenyn
 3. Välj Tid att spela in
 4. Klicka på Spela in från början
 5. Ställ in tiden för inspelning.

Låt oss se detta i detalj.

Navigera till menyn Bildspel

Det första du ska göra är att öppna en PowerPoint-presentation direkt och se till att det är den där du vill lägga till berättandet. Därifrån väljer du Bildspel och klickar sedan på Spela in bildspel för att visa rullgardinsmenyn.

Slutligen, klicka på Rekord från början för att ta fram verktygen som är utformade för att initiera inspelningen. Nu bör din PowerPoint vara i helskärm.

Dags att spela in

Hur man spelar in berättarröst i PowerPoint

För närvarande bör du se tre knappar i form av Record, Stop och Replay. Du kommer att vilja klicka på spela in knappen, som är en röd cirkelikon.

 1. När det är gjort, kommer en nedräkningstimeranimation att visas. Detta ger en fördröjning på högst tre sekunder, så under den tiden måste du vara redo.

När nedräkningen har nått noll börjar du prata i mikrofonen för att spela in ditt berättande.

Observera att du kan pausa inspelningen när du vill och lyssna på ditt berättande genom att trycka på replay-knappen.

Relaterade Artiklar

Back to top button