Hur man spelar in ljud i Windows 10

Om du undrar hur man spelar in ljud i Windows 10 , kommer du att bli glad att veta att det finns flera tillgängliga metoder. Oavsett om du snabbt behöver spela in din röst, spela in skrivbordsljud från din dator eller göra en röstinspelning av professionell kvalitet, kan du slutföra uppgiften med två enkla applikationer.

En applikation är redan installerad som standard i Windows 10 men en annan ansökan kallas Djärvhet och kan laddas ner från deras hemsida. Efter att du har installerat Djärvhet kan du följa stegen i avsnittet som passar dina behov.

Spela in systemljud i Windows 10(Spela in ditt systemljud på Windows 10)

Om du vill spela in systemljud i Windows 10 till exempel för att spela in ett samtal eller ljudet av en video som spelas upp i bakgrunden, måste du använda Djärvhet .

Björn(Vänligen) kom ihåg att den här guiden hjälper dig att spela in allt ljud Windows 10 , så om du bara vill spela in en sak måste du inaktivera alla andra ljud på din PC. Du kan också fräscha upp några Audacitys grunder (Audacity basics) först.

 1. Öppna för att komma igång Djärvhet , och bekanta dig sedan med kontrollerna. Den röda knappen kommer att spela in, den svarta knappen stoppar och den gröna knappen spelar allt du har spelat in.

 1. Under huvuduppspelningskontrollerna har du möjlighet att justera dina ljudinställningar. Klick(Klicka) på den första rullgardinsmenyn till vänster och välj Windows WASAPI . I den andra rutan till vänster ska du välja loopdown-alternativet för din skrivbordsljudenhet.

 1. Standardalternativet kommer redan att dyka upp i den fjärde rullgardinsmenyn, så du behöver bara hitta rätt alternativ, som också inkluderar “(loopback)” .
 1. Klicka sedan röd inspelningsknapp(röd inspelningsknapp) och spela sedan upp det ljud du vill spela in. Vänta(Vänta) tills ljudet tar slut innan du trycker på svart stoppknapp(svart stoppknapp) för att avsluta inspelningen. När du är klar kan du klippa bort det oönskade tomma ljudet i början och slutet av klippet.

 1. För att göra detta, klicka och dra ett område för att markera det. Ytterligare(Nästa) klicka “Radera(radera)” på tangentbordet. Du kan zooma in och ut för att få mer exakta höjdpunkter i ditt ljud.
 1. När du är klar klickar du på ” Arkiv > Exportera > Exportera som MP3 och välj en plats för att spara din post.

Spela in din röst snabbt i Windows 10(Spela in din röst snabbt på Windows 10)

Om du snabbt vill kunna spela in ljudet av din röst i Windows 10 och du inte är orolig för bakgrundsljud, statisk eller övergripande inspelningskvalitet, kan du använda den inbyggda Windows 10 röstinspelning app.(Windows 10)

 1. För att komma åt den, tryck på knappen Windows (nyckel)(Windows) tangentbord och sök efter Diktafon(Röstinspelare) . Tryck Diktafon(Röstinspelare) när den visas i sökresultaten.

 1. Klicka på när den öppnas mikrofonknapp,(mikrofonknapp ) och inspelningen startar. Så länge du har en mikrofon ansluten och fungerar, Diktafon(Röstinspelare) kommer att spela in din röst.

 1. Du kan använda pausknappen för att pausa inspelningen halvvägs utan att avsluta filen, samt lägga till milstolpsflaggor som kan ses när du spelar upp ljud i appen Diktafon”(Röstinspelare) .

 1. Om du vill hitta röstinspelningsfilen på din dator efter att inspelningen är klar, högerklicka på inspelningen i användargränssnittet och välj ” Öppna filplats”(Öppna filplats) .

Spela in din röst professionellt i Windows 10(Spela in din röst professionellt på Windows 10)

Om du vill ha en bättre röstinspelning bör du använda Djärvhet . Du bör också vara uppmärksam på dina ljudinställningar och överväga att köpa en bättre mikrofon och se till att bakgrundsljudet är på ett minimum.

 1. Öppna när du är redo Djärvhet . Klick(Klicka på) rullgardinsmenyn längst till vänster och välj MME .

 1. Se till(Se till) att din mikrofon eller röstinspelningsenhet är vald i rullgardinsmenyn, näst från vänster. Efter det klicka röd knapp,(röd knapp ) för att starta inspelningen. Var tyst i 10 sekunder så att inspelningen kan fånga upp 10 sekunder av bakgrundsljud och börja sedan prata.

 1. När du är klar med inspelningen, tryck svart stoppknapp(svart stoppknapp) . Det första steget för att rensa upp ditt ljud är att välja alla tysta ögonblick eller stunder där du gör misstag. tappa bort(Spela) din inspelning och lyssna.
 1. Om det finns ett avsnitt i ditt inlägg som du vill ta bort, klicka och dra musen över det för att välja det. När det är valt klickar du på knappen avlägsnande(radera) på tangentbordet för att radera det. Ta inte bort den 10 sekunder långa tystnaden i början(Radera inte den 10 sekunder långa tystnaden i början) .
 1. När du har tagit bort all tystnad, hostande eller snubblande av ord kan du använda det inbyggda verktyget Djärvhet för att rensa upp ljudet och ta bort statiskt bakgrundsljud.

 • Klick(Klicka) och dra för att välja de första 10 sekunderna av klippet.
 • Klick Effekt(Effekt).
 • Klick Ljuddämpning(Brusreducering) .
 • Klick Skaffa bullerprofil(Hämta brusprofil) .
 • Klicka sedan Ctrl+A för att välja hela ljudinspelningen.
 • Klick “Effekt(Effekt) och ljuddämpning”(Brusreducering) igen.
 • Klicka den här gången OK(OK).
 1. Djärvhet ta lite tid att bearbeta brusreduceringsfunktionen. Du bör nu höra mindre statiskt brus och bakgrundsljud när du spelar upp ljud. Slutligen, klicka och dra för att välja tystnaden i början av inspelningen och klicka på ” Radera(radera) ” för att ta bort den. För att exportera ljud, klicka på ” Arkiv > Exportera > Exportera som MP3 och välj en plats för att spara ljudet.

Efter att ha läst den här guiden bör du veta hur du spelar in ditt eget skrivbordsljud och spelar in professionella röstinspelningar med Djärvhet . Om du behöver hjälp vänligen lämna en kommentar.

Om du undrar hur man spelar in ljud på Windows 10, kommer du att bli glad att höra att det finns flera tillgängliga metoder. Oavsett om du behöver spela in din röst snabbt, spela in skrivbordsljudet från din dator eller göra en röstinspelning av professionell kvalitet, kan du få uppgiften gjort med två enkla appar.

En app är redan installerad som standard på Windows 10, men den andra appen heter Audacity och kan laddas ner från deras hemsida. När du har installerat Audacity kan du följa stegen nedan i ett avsnitt som passar dina behov.

Spela in ditt systemljud på Windows 10

Om du vill spela in ditt systemljud på Windows 10, till exempel spela in ett samtal eller ljudet av en video som spelas upp i bakgrunden, måste du använda Audacity.

Tänk på att den här guiden hjälper dig att spela in allt ljud på Windows 10, så om det bara är en sak du vill spela in måste du stänga av alla andra ljud på din dator. Du kanske också vill fräscha upp lite Audacitys grunder först.

 1. För att börja, öppna Audacity och bekanta dig sedan med kontrollerna. Den röda knappen kommer att spela in, den svarta knappen stoppas och den gröna kommer att spela upp allt du har spelat in.

 1. Under huvuduppspelningskontrollerna har du alternativ för att ställa in dina ljudinställningar. Klicka på den första rullgardinsmenyn till vänster och välj Windows WASAPI. I den andra rutan från vänster måste du välja loopdown-varianten av din stationära ljudenhet.

 1. Standardalternativet kommer redan att visas på den fjärde rullgardinsmenyn, så du behöver helt enkelt hitta motsvarande alternativ som också inkluderar “(loopback)”.
 1. Klicka sedan på röd inspelningsknapp och spela sedan upp ljudet du vill fånga. Vänta tills ljudet är klart innan du klickar på svart stoppknapp för att avsluta inspelningen. När du är klar kanske du vill klippa bort onödigt tomt ljud i början och slutet av klippet.

 1. För att göra detta, klicka och dra ett område för att markera det. Tryck sedan på radera på ditt tangentbord. Du kan zooma in och ut för att få mer exakta höjdpunkter i ditt ljud.
 1. När du är klar klickar du Arkiv > Exportera > Exportera som MP3 och välj en plats för att spara din inspelning.

Spela in din röst snabbt i Windows 10

Om du snabbt vill kunna spela in ditt röstljud på Windows 10 och du inte är orolig för bakgrundsljud, statisk elektricitet eller den övergripande kvaliteten på din inspelning, kan du använda Windows 10:s inbyggda röstinspelare-app.

 1. För att komma åt detta, tryck på Windows nyckel- på ditt tangentbord och sök efter Röstinspelare. Klicka på Röstinspelare när det visas i sökresultaten.

 1. När den öppnas klickar du på mikrofonknapp och inspelningen börjar. Så länge du har en mikrofon ansluten och fungerar, kommer Voice Recorder att spela in din röst.

 1. Du kan använda pausknappen för att pausa en inspelning halvvägs utan att slutföra filen, och du kan också lägga till milstolpsflaggor som kan ses när du spelar upp ljudet i Voice Recorder-appen.

 1. Om du vill hitta röstinspelningsfilen på din dator efter att du har avslutat inspelningen, högerklicka på inspelningen i användargränssnittet och klicka på öppna filplats.

Spela in din röst professionellt på Windows 10

Om du vill ha en röstinspelning av högre kvalitet bör du använda Audacity. Du bör också ta en titt på din ljudinställning och överväga att köpa en bättre mikrofon och se till att bakgrundsljudet är så lågt som möjligt.

 1. När du är redo öppnar du Audacity. Klicka på rullgardinsmenyn längst till vänster och välj MME.

 1. Se till att din mikrofon eller röstinspelningsenhet är vald i rullgardinsmenyn andra till vänster. Klicka sedan på röd knapp för att börja spela in. Var tyst i 10 sekunder så att inspelningen kan fånga upp 10 sekunder av bakgrundsljud och börja sedan tala.

 1. När du är klar med inspelningen klickar du på svart stoppknapp. Det första steget för att rensa upp ditt ljud är att välja alla tysta ögonblick eller stunder där du gör misstag. Spela igenom din inspelning och lyssna.
 1. Om det finns ett avsnitt i din inspelning som du vill ta bort, klicka och dra muspekaren över det för att välja det. När det är valt, tryck på radera på tangentbordet för att radera det. Ta inte bort den 10 sekunder långa tystnaden i början.
 1. När du har tagit bort all tystnad, hosta eller snubblar över dina ord kan du använda ett verktyg inbyggt i Audacity för att rensa upp ditt ljud och ta bort statiskt bakgrundsljud.

 • Klicka och dra för att markera de första 10 sekunderna av ditt klipp.
 • Klick effekter.
 • Klick brusreducering.
 • Klick Skaffa brusprofil.
 • Tryck sedan på Ctrl+A för att markera hela din ljudinspelning.
 • Klick effekter och brusreducering om igen.
 • Klicka den här gången OK.
 1. Audacity kommer att ta en stund att bearbeta brusreduceringsfunktionen. Du bör nu kunna höra mindre statiskt ljud och bakgrundsljud när du spelar upp ljudet. Slutligen, klicka och dra för att välja tystnaden i början av din inspelning och tryck radera för att ta bort den. Klicka på för att exportera ditt ljud Arkiv > Exportera > Exportera som MP3 och välj en plats för att spara ditt ljud.

Efter att ha läst den här guiden bör du veta hur du spelar in ditt eget skrivbordsljud och spelar in en professionell röstinspelning med Audacity. Om du behöver hjälp, vänligen lämna en kommentar.

Relaterade Artiklar

Back to top button