Hur man spelar in Google Meet

Fler och fler människor arbetar hemifrån nuförtiden, och tjänster som Google Meet och Zoom(Google Meet och Zoom) blir mer och mer populära. Du kan utföra online hangouts(videomöte), se alla personligen, chatta och göra affärer.

Som med kontorsmöten är åtgärdsanteckningar och sammanfattningar för onlinemöten lika viktiga. Tyvärr händer detta inte alltid. För officiell dokumentation för din träffas eller dela(möte eller dela) med dem som inte kunde närvara, överväg att spela in din Google Meet .

Vi visar dig hur du spelar in Google Meet fundera över vad som är inspelat, visa var du hittar inspelningen och förklara sedan alternativ för att dela och spara(alternativ för att dela och spara) för medlemmar.

Vem kan spela in Google Meet

För närvarande Google erbjuder inspelningsfunktion Google Meet inte till alla. Det betyder att om du har en gratis personlig Google-konto(Google-konto) kommer du inte att se inspelningsalternativ(inspelningsalternativ) .

Att brinna Google Meet du måste vara det heller mötesarrangör(mötesarrangör) , eller ingå i samma organisation som arrangören.

Dessutom måste ditt lag ha en av följande planer Google Workspace:

 • Individuell Premium-prenumerant
 • Grunderna
 • Business Standard eller Plus
 • Enterprise Essentials, standard- eller Plus
 • utbildningsstandard(utbildningsstandard), grunderna(Fundamentals) eller plus
 • Undervisa och lära

Vad är registrerat och vad som inte är det

Innan du skriver ner Google Meet kontrollera följande objekt för att se till att du spelar in det du behöver.

Är

 • aktiv högtalare
 • Inskickade filer
 • Delade skärmar
 • Chattar

Inte inspelat

 • Live undertexter
 • Andra öppna fönster
 • Aviseringar

Skriv begränsningar

Google Meet-inspelningsfunktionen är endast tillgänglig i din dators webbläsare. Om du är en mobilanvändare som var värd för ett möte kan du använda uppgifter(inspelningsalternativ) på Android eller på din iPhone (spela in på din iPhone) .

Du kan spela in möten i upp till åtta timmar. Om din session varar mer än åtta timmar, stoppas inspelningen automatiskt.

Om du fäster en mötesdeltagare påverkar det inte vem som visas i inlägget.

Hur man spelar in Google Meet

Nu när du vet vem som kan spela in, vad som ska spelas in och vad som inte ska spelas in, samt begränsningarna för inspelning, låt oss lära oss hur man spelar in. Google Meet .

 1. Besök Google Meet och logga in för att gå med eller starta ett möte.
 2. Klicka på ikonen Åtgärder(Aktiviteter)” i det nedre högra hörnet och välj ” Recording” när du är redo att börja spela in(Spelar in när du är redo att börja spela in) .

 1. Välj sedan “Börja filma”(Börja filma) .
 2. Du kommer att se en påminnelse om att låta deltagarna veta att du spelar in mötet. Välj Start(Start) .

 1. Det kan ta ett tag att komma igång; du kan se ett kort meddelande som förklarar detta. När inspelningen startar ser du en röd ikon uppgifter(Spela in) i det övre vänstra hörnet av skärmen.

 1. Fortsätt(Fortsätt) ditt möte, tänk på de punkter som kommer och inte kommer att registreras.
 2. Klicka på ikonen Åtgärder” och välj ” (aktiviteter)Inspelning”(Inspelning) om du vill stoppa inspelningen.
 3. Välj “Sluta spela in(Stoppa inspelning)” och bekräfta genom att välja ” Sluta spela in”(Stoppa inspelningen) .

Inspelningen avslutas omedelbart och du kommer att se ett kort meddelande som din inspelning kommer att sparas till Google Drive(Google Drive).

Åtkomst till Google Meet Recording File

Google Meet-inlägg(Google Meet) sparas automatiskt i google drive(Google Drive) arrangör möten(mötesarrangör) . Dessutom får du en direktlänk till filen via e-post och Google Kalender(Google Kalender) om mötet var planerat.

Åtkomst till en fil i Google Drive

 1. Besök Google Drive (Google Drive) och logga in om det behövs.
 2. Gå till avsnittet ” Min disk(Min enhet)” till vänster och hitta mappen ” Inlägg(Meet Recordings)” till höger.

 1. Det kan ta några minuter innan posten visas. Om du inte redan har det Möt inspelningsmappar(Meet Recordings-mappen) Google Drive(Google Drive) kommer att skapa den.
 2. Du kommer att se en post med mötes-ID(mötesidentifierare), samt med datum och tid(datum och tid) . Om det under mötet fanns chatt(Chatt), du kommer att se den som en separat textfil(textfil) .

Filåtkomst via e-post

Tillsammans med skrivåtkomst till Google Drive(Google Drive) Mötesarrangören får ett mejl med en direktlänk till spela in(inspelningslänk) och ytterligare en länk till chattavskrift,(chattutskrift) om tillämpligt.

Filåtkomst via Google Kalender

Om en Google Meet planeras i förväg med Google Kalender(Google Calendar) , inträdeslänk bifogad kalenderhändelse(kalenderhändelse) för åtkomst av alla mötesdeltagare.

Öppna bara Google Calendar (Google Calendar) och välj en händelse. Du kommer att se en direktlänk till inlägget både i evenemangets popup-fönster och på sida med detaljerad information(detaljsida) .

Visa, dela eller spara din inspelning

För att förhandsgranska din chattinspelning eller transkription(inspelning eller chattranskription), dubbelklicka bara på filen Meet Recordings-mappen(Meet Recordings-mappen) på Google Drive(Google Drive).

Du kan ladda ner, dela eller få en länk till en inspelningsfil (eller chatt) från Möt inspelningsmappar(Meet Recordings-mappen) eller ” Visa fil”(Filförhandsgranskning) .

Högerklicka på en fil i en mapp och välj en åtgärd från menyn. notera(Observera) att du kan utföra ytterligare åtgärder som ” Döp om(Döp om)”, “Skapa en kopia(Gör en kopia)” och ” Att öppna med(Öppna med) ” .

förhandsgranskningsskärm(Förhandsgranskningsskärm) använd ikonerna längst upp eller öppna menyn ” Ytterligare åtgärder(Fler åtgärder)” genom att välja tre vertikala prickar(tre vertikala prickar ) i det övre högra hörnet. Du kommer att se samma typer av alternativ som på mappskärmen(mappskärm) .

För att se till att du eller en deltagare kommer ihåg att göra anteckningar under ett möte, eller för att göra det lättare att dela ett möte med någon som inte kan närvara, skriv helt enkelt ner Google Meet .

Om du använder andra videokonferenstjänster utöver Google Meet du kan också spela in ett Zoom-möte (spela in ett Zoom-möte) eller spela in Skype-samtal(Skype-samtal) på alla dina enheter.

Med fler människor som jobbar hemifrån nuförtiden ökar tjänster som Google Meet och Zoom i popularitet. Du kan hålla ett videomöte online, se allas ansikten, chatta och sköta affärer.

Precis som med möten på kontoret är anteckningar med åtgärder och sammanfattningar för onlinemöten lika viktiga. Tyvärr händer det inte alltid. Om du vill ha officiell dokumentation för ditt möte eller dela den med dem som inte kunde delta, överväg att spela in ditt Google Meet.

Vi går igenom hur du spelar in ett Google Meet, granskar vad som spelas in, visar dig var du hittar inspelningen och förklarar sedan delnings- och sparalternativen för deltagarna.

Vem kan spela in ett Google Meet

För närvarande erbjuder Google inte Google Meet-inspelningsfunktionen för alla. Det betyder att om du har ett gratis personligt Google-konto kommer du inte att se inspelningsalternativet.

För att spela in ett Google Meet måste du antingen vara mötesarrangören eller inom samma organisation som arrangören.

Dessutom bör ditt team ha en av dessa Google Workspace-planer:

 • Individuell Premium-prenumerant
 • Essentials
 • Business Standard eller Plus
 • Enterprise Essentials, Standard eller Plus
 • Education Standard, Fundamentals eller Plus
 • Uppgradering av undervisning och lärande

Vad som registreras och inte registreras

Innan du spelar in ett Google Meet, granska följande objekt för att vara säker på att du kommer att spela in det du behöver.

Blir inspelad

 • Den aktiva högtalaren
 • Filer presenteras
 • Skärmar delade
 • Chattar

Blir inte inspelad

 • live bildtexter
 • Andra öppna fönster
 • Aviseringar

Inspelningsbegränsningar

Google Meets inspelningsfunktion är endast tillgänglig i din dators webbläsare. Om du är en mobilanvändare som organiserade mötet kan du använda ett inspelningsalternativ på Android eller spela in på din iPhone.

Du kan bara spela in möten i upp till åtta timmar. Om din session går längre än åtta timmar, stoppas inspelningen automatiskt.

Om du fäster en deltagare i mötet påverkar detta inte vem som visas i inspelningen.

Hur man spelar in ett Google Meet

Nu när du vet vem som kan spela in, vad som gör och inte spelar in och inspelningsbegränsningarna, låt oss lära oss hur man spelar in ett Google Meet.

 1. Besök Google Meet och logga in för att gå med eller starta ditt möte.
 2. Välj Aktiviteter ikonen längst ner till höger och välj Spelar in när du är redo att börja spela in.

 1. Välj sedan Börja filma.
 2. Du kommer att se en påminnelse om att informera deltagarna om att du spelar in mötet. Välj Start.

 1. Det kan ta en stund att börja; du kanske ser ett kort meddelande som förklarar detta. När inspelningen startar ser du det röda spela in ikonen längst upp till vänster på skärmen.

 1. Fortsätt med ditt möte, tänk på de saker som kommer att spelas in och inte.
 2. Välj Aktiviteter ikonen och välj Inspelning en gång till när du vill stoppa inspelningen.
 3. Välj Stoppa inspelning och bekräfta genom att välja Stoppa inspelning.

Inspelningen avslutas omedelbart och du kommer att se ett kort meddelande om att din inspelning kommer att sparas på Google Drive.

Få åtkomst till en inspelningsfil för Google Meet

Google Meet-inspelningar sparas automatiskt på mötesarrangörens Google Drive. Dessutom får du en direktlänk till filen via e-post och i Google Kalender om mötet var schemalagt.

Öppna filen i Google Drive

 1. Besök Google Drive och logga in vid behov.
 2. Navigera till Min enhet till vänster och leta efter Möt inspelningar mapp till höger.

 1. Det kan ta flera minuter innan inspelningen visas. Om du inte redan har en Meet Recordings-mapp kommer Google Drive att skapa en.
 2. Du kommer att se inspelningen med titeln mötesidentifieraren tillsammans med datum och tid. Om chatten ägde rum under mötet skulle du se detta som en separat textfil.

Öppna filen via e-post

Tillsammans med åtkomst till inspelningen i Google Drive får mötesarrangören ett e-postmeddelande med en direkt inspelningslänk och ytterligare en länk för chattavskriften om tillämpligt.

Få åtkomst till filen via Google Kalender

Om Google Meet schemaläggs i förväg med Google Kalender, bifogas en länk till inspelningen till kalenderhändelsen för alla mötesdeltagare.

Öppna bara Google Kalender och välj händelsen. Du kommer att se en länk direkt till inspelningen i både eventets popup-fönster och full detaljsida.

Visa, dela eller spara din inspelning

För att se en förhandsgranskning av din inspelning eller chattranskription, dubbelklicka helt enkelt på filen i Meet Recordings-mappen på Google Drive.

Du kan ladda ner, dela eller få en länk till inspelningsfilen (eller chattfilen) från mappen Meet Recordings eller filförhandsgranskningen.

Högerklicka på filen i mappen och välj en åtgärd från menyn. Observera att du kan vidta ytterligare åtgärder som t.ex Döp om, Göra en kopiaoch öppna med.

På förhandsgranskningsskärmen använder du ikonerna högst upp eller öppnar Fler åtgärder menyn genom att välja tre vertikala prickar uppe till höger. Du kommer att se samma typer av alternativ som på mappskärmen.

För att undvika att du eller en deltagare glömmer att göra anteckningar under ett möte eller för ett enkelt sätt att dela mötet med någon som inte kan närvara, spela bara in ett Google Meet.

Om du använder andra videokonferenstjänster utöver Google Meet kan du också spela in ett Zoom-möte eller spela in ett Skype-samtal på alla dina enheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button