Hur man spårar webbplatsuppdateringar

Genom att veta när en webbplats uppdateras kan du hålla dig uppdaterad med deras nya innehåll. Lyckligtvis finns det flera sätt att göra detta på annat än att manuellt kolla på ett infall när du undrar om en webbplats har ändrats.

Beroende på vilken sida du övervakar för uppdateringar kan du få varningar om allt – senaste nyheter, helt nya produkter, blogguppdateringar, nya bilar, mjukvaruuppdateringar och mer. Website Monitor kan till och med hjälpa dig veta om när en webbplats går offline .

Vissa webbplatser har inbyggda övervakningsverktyg som du kan använda för att hålla dig uppdaterad när de släpper nytt innehåll. Andra kanske inte har denna funktion, men det finns tredjepartstjänster som du kan använda för att övervaka dessa sidor för ändringar.

Använd deras e-nyhetsbrev

Webbplatser erbjuder ofta sina besökare ett nyhetsbrev på e-post(e-postnyhetsbrev) . De är nästan alltid helt gratis och kräver bara din mejladresser(e-postadress). Efter att ha prenumererat får du ett mejl varje gång sidan släpper något nytt.

Ibland kan du ställa in ett nyhetsbrev för att bara prenumerera på den typ av innehåll du vill bli meddelad om. I andra fall kommer webbplatsen selektivt att välja när och vad den ska skicka e-post till dig, men detta är vanligare med webbplatser som inte publicerar information. förtjänar(t släpper) uppmärksamhet, ofta.

Råd. Inte säker på e-postleverantör(e-postleverantör) som du använder? Det finns många alternativ, inklusive engångs-e-postkonton och anonyma och privata e-posttjänster.

Prenumerera på deras RSS-flöde

(RSS)Vissa webbplatser publicerar RSS-flöden så att besökare kan hålla sig uppdaterade med hjälp av program för kanalläsning(flödesläsare) . Du kan använda programmet för att kanalläsning(flödesläsare) online via webbapplikation(webbapp) , på din dator med en nedladdning eller via din mobila enhet med en app för RSS-läsare(RSS-läsare).

För att ta reda på om webbplatsen du vill söka efter uppdateringar använder, RSS hitta orange ikon(orange ikon) , troligen någonstans i hörnet eller längst upp/nederst på sidan bredvid sökruta(sökfältet) eller runt ikoner för sociala medier.

Om du inte hittar knappen låter de flesta kanalläsare dig skanna webbplatsen efter RSS-flöden(RSS-flöde) och ger ett enkelt sätt att prenumerera på dem. Om på webbplats(sajten gör det inte) nej RSS(RSS-flöde) -feed men du vill, prova generatorn RSS(RSS-flöde) flöden, såsom FetchRSS.

Några exempel på gratis läsare RSS(RSS-flöde) inkluderar Feedly, The Old Reader, Feeder, Omea Reader för Windows och Reeder för Mac.

Använd ett verktyg för webbplatsövervakning

Det finns verktyg som kan göra all kontroll åt dig. Dessa speciella monitorer är användbara om webbplatsen i fråga inte har RSS-flöde(RSS-flöde) om du inte gillar att använda nyhetsaggregatorer eller om ändringarna du vill spåra inte är tillgängliga via RSS-flöde(RSS-flöde).

Visualping är ett exempel på ett verktyg som skickar dig ett e-postmeddelande varje gång en specifik webbsida . (webbsida) Detta är användbart om du vill hålla reda på en sida och inte behöver meddelas om allt nytt innehåll på webbplatsen. Detta fungerar när du väljer vilken del av sidan som ska spåras ändringar.

Du kan till och med anpassa känslighet för förändring(ändra känslighet) och låt ping vänta några sekunder innan du söker efter uppdateringar. Användare av gratisversionen av Visualping är begränsade till 62 gratis kontroller per månad.

Destill Web Monitor är krom förlängning(Chrome-tillägg) , så det körs helt i din webbläsare(webbläsare) för att övervaka hela sidor för ändringar, såväl som valfri del av en webbsida. Det fungerar även med RSS -kanaler. Gratis användare får 25 webbplatsmonitorer och upp till 30 e-postmeddelanden per månad, men det kan bli fler om du betalar för en Distill.io-plan (betala för en Distill.io-plan).

ChangeTower liknar dessa andra gratisverktyg som spårar webbplatsändringar. Den kan spåra ändringar på en enda sida eller en hel webbplats.

I ChangeTower(ChangeTower) många riktigt användbara funktioner ingår, vilket gör att du kan meddelas när något innehåll ändras eller läggs till, när ändringarna matchar de sökord du anger, när en del av sidan ändras i utseende, när den ändras HTML-kod(HTML-kod) och mycket mer.

Du får upp till sex gratis checkar varje dag, med de vanligaste sökningarna inställda på 12 timmar (du kan betala för snabbare).

Prenumerera på alla sociala medier-konton

Ett annat bra sätt att hålla reda på webbplatsförändringar är att följa ett företag på dess sociala medier.

De flesta webbplatser har länkar till sina Twitter ,
Facebook , Instagram , Snapchat… you name it(Snapchat…you name) är. Prenumerera(Följ) så många som möjligt för att få ut så mycket som möjligt av deras innehåll. När de uppdaterar sin sida med något de vill att världen ska se, kommer de att se till att lägga upp det på sina sociala medieplattformar.

Vissa sociala nätverkssajter låter dig följa vissa konton för att få aviseringar så att du får en appvarning eller Priority View när de gör inlägg på sina sidor. Gör detta om du kan för att se till att du faktiskt ser meddelandet efter ändringar på deras webbplats(webbplatsändring) .

Genom att veta när en webbplats uppdateras kan du hålla koll på deras nya innehåll. Lyckligtvis finns det flera sätt att göra detta förutom att manuellt kontrollera på ett infall när du undrar om webbplatsen har ändrats.

Beroende på vilken sida du övervakar för uppdateringar kan du bli varnad om vad som helst – senaste nyheterna, helt nya produkter, blogguppdateringar, nya bilar, uppdaterad mjukvara, etc. En webbplatsövervakare kan till och med vara till hjälp för att veta när en webbplats går offline.

Vissa webbplatser har inbyggda övervakningsverktyg som du kan använda för att hålla dig uppdaterad med dem när de släpper nytt innehåll. Andra kanske inte har några sådana funktioner, men det finns fortfarande tredjepartstjänster du kan använda för att övervaka dessa sidor för ändringar.

Använd deras nyhetsbrev via e-post

Det är verkligen vanligt att webbplatser erbjuder sina besökare ett nyhetsbrev via e-post. De är nästan alltid helt gratis och kräver bara din e-postadress. När du har prenumererat får du ett e-postmeddelande varje gång webbplatsen släpper något nytt.

Ibland kan du anpassa nyhetsbrevet så att det bara prenumererar på den typ av innehåll du vill bli varnad om. Andra gånger kommer webbplatsen selektivt att välja när och vad den ska skicka e-post till dig, men det är vanligare för webbplatser som inte släpper nyhetsvärd information ofta.

Tips: Är du osäker på vilken e-postleverantör du använder? Det finns massor av alternativ, inklusive engångs-e-postkonton och anonyma och privata e-posttjänster.

Prenumerera på deras RSS-flöde

RSS-flöden publiceras av vissa webbplatser för att låta besökare hålla sig uppdaterade genom flödesläsarprogram. Du kan använda en flödesläsare online via en webbapp, på din dator via en nedladdning eller via din mobila enhet med en RSS-läsarapp.

För att veta om webbplatsen du vill söka efter uppdateringar på använder RSS, leta efter en orange ikon, troligen någonstans i hörnet eller längst upp/nederst på sidan nära ett sökfält eller runt deras sociala medieikoner.

Om du inte kan hitta en knapp låter de flesta flödesläsare dig skanna en webbplats efter RSS-flöden och tillhandahålla ett enkelt sätt att prenumerera på dem. Om webbplatsen inte har ett RSS-flöde men du vill ha det, prova en RSS-flödesgenerator som FetchRSS.

Några exempel på gratis RSS-läsare inkluderar Feedly, The Old Reader, Feeder, Omea Reader för Windows och Reeder för Mac.

Använd ett verktyg för webbplatsövervakning

Det finns verktyg som kan göra all kontroll åt dig. Dessa dedikerade monitorer är användbara om webbplatsen i fråga inte har ett RSS-flöde, om du inte gillar att använda nyhetsaggregatorer eller om ändringarna du vill spåra inte är tillgängliga via ett RSS-flöde.

Visualping är ett exempel på ett verktyg som skickar e-post till dig varje gång en viss webbsida ändras. Detta är användbart om du vill följa en enda sida och inte nödvändigtvis bli varnad om allt nya innehåll på webbplatsen. Det fungerar genom att du väljer vilken del av sidan som ska övervakas för ändringar.

Du kan till och med justera ändringskänsligheten och låta pinget vänta några sekunder innan du söker efter uppdateringar. Visualping gratis användare är begränsade till 62 gratis kontroller varje månad.

Distill Web Monitor är ett Chrome-tillägg, så det körs helt och hållet i din webbläsare för att övervaka hela sidor efter ändringar samt alla avsnitt på en webbsida. Det fungerar också med RSS-flöden. Gratis användare får 25 webbplatsmonitorer och upp till 30 e-postmeddelanden per månad, men fler kan fås om du betalar för en Distill.io-plan.

ChangeTower liknar dessa andra gratisverktyg som övervakar webbplatser för ändringar. Den kan övervaka en enda sida för ändringar eller hela webbplatsen.

Många riktigt snygga funktioner ingår i ChangeTower, som låter dig bli varnad när något innehåll ändras eller läggs till, när ändringarna matchar nyckelord du anger, när en del av sidan ändrar utseende, när HTML-koden ändras och mer.

Du får upp till sex gratis checkar varje dag, med den vanligaste uppslagningen inställd på 12 timmar (du kan betala för snabbare).

Följ alla konton i sociala medier

Ett annat bra sätt att spåra när en webbplats ändras är att följa företaget på deras sociala medieplattformar.

De flesta webbplatser har länkar till sina Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat…you name it. Följ så många som möjligt för att få största möjliga exponering för deras innehåll. När de uppdaterar sin webbplats med något de vill att världen ska göra, kommer de se till att lägga upp det på sina sociala medieplattformar.

Vissa sociala medier låter dig prenumerera på särskilda konton för aviseringar så att du får en appvarning eller prioriterad vy när de publicerar på sina sidor. Gör detta, om du kan, för att se till att du faktiskt ser inlägget efter deras webbplatsändring.