Hur man sparar, redigerar och tar bort lösenord i Chrome

När du använder Google Krom du får tillgång till en inbyggd lösenordshanterare som gör det enkelt att spara och autofylla lösenord. Det kanske inte har de avancerade funktionerna för specialiserade verktyg som Lastpass eller 1Password (dedikerade verktyg som Lastpass eller 1Password). Men Chromes inbyggda förslag är fortfarande utmärkt för något så enkelt.

Anta(Anta) att du är relativt ny på Krom (eller bara vill veta något specifikt om dess lösenordshanterare). Om ja, i den här artikeln kommer du att lära dig allt du behöver veta om att spara, redigera och ta bort lösenord.

Logga in på Chrome(Logga in på Chrome) med Google-konto(Google-konto)

Innan du börjar rekommenderar vi starkt att du loggar in på Krom med ditt Google-konto (om du inte redan är inloggad). Detta uppmanar webbläsaren att säkerhetskopiera din webbläsarinformation (lösenord, bokmärken, historik, etc.) på servrar Google i realtid och låter dig även synkronisera data med dina andra enheter.

För att komma in i Krom välj profilikonen i det övre högra hörnet på webbläsarskärmen och välj Aktivera synkronisering(Slå på synkronisering) . Ange sedan dina uppgifter Google-konto(Google-konto) och välj Ja, jag är med(Ja, jag är med).

Standardinställningarna för synkronisering bör ladda upp dina lösenord (och andra former av webbläsardata) till molnet. För att hantera Chrome Sync (hantera Chrome Sync) öppnar du ” Dessutom(Mer ) » webbläsare (välj ikonen med tre punkter) och välj « inställningar(Inställningar) » > « Sync och Google-tjänster(Synkronisering och Google-tjänster) » > « Styr vad du synkroniserar(Hantera vad du synkroniserar) » .

Hur man sparar lösenord Google Chrome

Standard Krom uppmanar dig automatiskt att spara ditt lösenord när du loggar in på webbplatsen första gången. När den gör det, välj Spara(Spara) .

Om du inte ser Spara lösenord? (Spara lösenord? ) meddelande kort efter att du har loggat in, välj nyckelikonen i adressfältet för att få upp det. Innan du sparar kan du ändra användarnamnet eller lösenordet om de inte visas korrekt.

Råd.(Tips:) Så länge användarnamnen skiljer sig, Krom kan lagra flera lösenord för samma webbplats.

Krom kan också upptäcka kontoregistreringsformulär och föreslå starka alfanumeriska lösenord. Bara(Helt enkelt) välj lösenordsfältet och välj ” Använd föreslaget lösenord”(Använd föreslaget lösenord) . Webbläsaren bör då be dig spara dina inloggningsuppgifter kort efter att registreringen är klar.

När du besöker inloggningssidan igen med den sparade uppsättningen av referenser, Krom anger automatiskt ett användarnamn och lösenord. Om webbplatsen har flera lösenord, välj bara användarnamn eller lösenordsfält och du kan växla mellan dem.

Hur man ser lösenord(Lösenord) in Google Chrome

Krom låter dig se sparade lösenord när som helst. Börja med att öppna menyn ” Dessutom(Mer) ” . Gå sedan till ” inställningar(Inställningar) » > « Lösenord(Lösenord ) » för att visa en lista över dina lösenord i alfabetisk ordning.

På skrivbordet kan du också välja din profilbild Krom i det övre högra hörnet av skärmen och välj ” Lösenord(Lösenord ) ” för att öppna listan.

Om du ser dussintals poster kan du hitta ett specifikt lösenord genom att ange webbplatsens namn i sökområdet längst upp på skärmen. Matchande poster bör filtreras medan du skriver.

Av säkerhetsskäl Krom döljer alla lösenord i listan. För att visa lösenordet (till exempel för att kopiera det till urklipp), välj ikonen bredvid det Visa lösenord” i form av ett öga.(Visa lösenord)

Du måste sedan ange lösenordet för ditt PC- eller Mac-användarkonto (eller STIFT -kod ) för att bekräfta åtgärden. På mobila enheter använder du bara enhetens biometri.

På skrivbordet kan du också välja ikonen med tre punkter bredvid posten och välja ” Kopiera lösenord(Kopiera lösenord) ‘ för att kopiera elementet utan att expandera det.

Hur man redigerar lösenord i Chrome

När du ändrar lösenordet för en webbplats och sedan loggar in med det nya lösenordet kan du välja Uppdatera lösenord(Uppdatera lösenord) för att uppdatera posten som lagras i Chromes lösenordshanterare. Men om du inte gör det kan du ändra lösenordet direkt.

När du visar en lista med lösenord Krom klicka på ikonen med tre prickar bredvid posten och välj ” ändra lösenord(Redigera lösenord) » . På mobila enheter väljer du bara ett lösenord och klickar på ” Förändra(Redigera)”.

I popup-fönstret som visas, välj fälten ” Användarnamn(användarnamn)” och ” Lösenord(Lösenord ) » för att göra ändringar. Välj sedan Spara(Spara) .

Om du är inloggad Krom genom att använda Google-konto(Google-konto) , alla ändringar du gör bör synkroniseras på alla dina enheter.

Hur man tar bort lösenord(Lösenord) in Google Chrome

Om du har några redundanta lösenordsinmatningar Krom eller om du bara vill ta bort några av dem kan du ta bort dem.

Börja med att gå till ” inställningar(Inställningar) » > « Lösenord(Lösenord) » . Välj sedan ikonen med tre punkter bredvid lösenordet du vill ta bort och välj ” Radera(Ta bort)”. På mobila enheter klickar du på ” Redigera(Redigera) ” > ” Radera(Radera)” när du visar lösenordet. Om du vill återställa ett raderat lösenord, välj omedelbart Avbryt .(Ångra)

Hur man tar bort webbplatser från aldrig sparad lista(Aldrig sparad lista)

Längst ner på skärmen ” Lösenord(Lösenord) » Chrome hittar du en lista märkt « Aldrig sparad(Aldrig sparad) » . Om du hindrar webbläsaren från att spara lösenordet kommer motsvarande webbplats att läggas till den. Detta förhindrar webbläsaren från att tjata dig varje gång du går in på webbplatsen.

Men om du ändrar dig och vill spara lösenordet för sajten måste du välja X – en figurativ ikon bredvid (eller ” Redigera(Redigera) ” > ” Radera(Radera) » på en mobil enhet) för att ta bort den från listan. Chrome bör då visas Spara lösenord? (Spara lösenord?) nästa gång du går in på webbplatsen.

Lösenordshantering på ett enkelt sätt

Som du nyss såg kräver Chromes lösenordshanterare ingen konfiguration och är löjligt enkel att använda. Men om du föredrar avancerad funktionalitet och säkerhet, se till att kolla in vår lista över bästa tredjepartshanterare för lösenordshanterare för stationära och mobila enheter.

När du använder Google Chrome får du tillgång till en integrerad lösenordshanterare som gör det bekvämt att spara och automatiskt fylla i lösenord. Det kanske inte har de avancerade funktionerna för dedikerade verktyg som Lastpass eller 1Password. Men Chromes inbyggda erbjudande ger fortfarande kraft åt något så grundläggande.

Anta att du är relativt ny på Chrome (eller bara vill ta reda på något specifikt om dess lösenordshanterare). Om så är fallet kommer du att lära dig allt du behöver veta om att spara, redigera och ta bort lösenord i den här artikeln.

Logga in på Chrome med ett Google-konto

Innan du börjar rekommenderar vi starkt att du loggar in på Chrome med ett Google-konto (om du inte redan är inloggad). Detta uppmanar webbläsaren att säkerhetskopiera din webbläsarinformation (lösenord, bokmärken, historik etc.) till Googles servrar i realtid och låter dig också synkronisera data med andra enheter du äger.

För att logga in i Chrome, välj profilikonen längst upp till höger på webbläsarskärmen och välj Aktivera synkronisering. Fyll sedan i dina Google-kontouppgifter och välj Ja, jag är med.

Standardinställningarna för synkronisering bör ladda upp dina lösenord (och andra former av webbläsardata) till molnet. För att hantera Chrome Sync, öppna webbläsarens Mer menyn (välj ikon med tre punkter) och gå till inställningar > Sync och Google-tjänster > Hantera vad du synkroniserar.

Hur man sparar lösenord i Google Chrome

Som standard uppmanar Chrome dig automatiskt att spara ett lösenord när du loggar in på en webbplats för första gången. När det händer, välj Spara.

Om du inte ser en spara lösenord? meddelande strax efter att du har loggat in, välj den nyckelformade ikonen i adressfältet för att visa den. Innan du sparar kan du ändra användarnamnet eller lösenordet om något av dem visas felaktigt.

dricks: Så länge användarnamnen skiljer sig åt kan Chrome lagra flera lösenord för samma webbplats.

Chrome kan också upptäcka kontoregistreringsformulär och har möjligheten att föreslå starka alfanumeriska lösenord. Välj helt enkelt lösenordsfältet och välj Använd föreslaget lösenord. Webbläsaren bör då be dig spara inloggningsuppgifterna strax efter att du har slutfört registreringen.

När du besöker en inloggningssida igen med en sparad uppsättning autentiseringsuppgifter bör Chrome fylla i användarnamnet och lösenordet åt dig automatiskt. Om en webbplats har flera lösenord, välj bara fälten för användarnamn eller lösenord, så bör du kunna växla mellan dem.

Hur man visar lösenord i Google Chrome

Chrome låter dig se sparade lösenord när du vill. Börja med att öppna Mer meny. Gå sedan till inställningar > Lösenord för att få upp en lista över dina lösenord i alfabetisk ordning.

På stationära datorer kan du också välja ditt Chrome-profilporträtt uppe till höger på skärmen och välja Lösenord ikonen för att anropa listan.

Om du ser dussintals poster kan du söka efter ett specifikt lösenord genom att skriva in namnet på en webbplats i sökområdet längst upp på skärmen. Matchande poster bör filtreras medan du skriver.

Av säkerhetsskäl döljer Chrome alla lösenord i listan. För att visa ett lösenord (så att du till exempel kan kopiera det till ditt urklipp), välj det ögonformade Visa lösenord ikonen bredvid.

Du måste sedan ange din PC eller Macs användarkontolösenord (eller PIN) för att autentisera åtgärden. På mobilen använder du bara enhetens biometri.

På skrivbordet kan du också välja ikonen med tre punkter bredvid en post och välja Kopiera lösenord att kopiera föremålet utan att avslöja det.

Hur man redigerar lösenord i Chrome

När du ändrar lösenordet för en webbplats och sedan loggar in med ett nytt lösenord kan du välja uppdatera lösenord för att uppdatera posten som är lagrad i Chromes lösenordshanterare. Men om du misslyckas med det kan du redigera lösenordet direkt.

När du visar din lista över Chrome-lösenord väljer du ikonen med tre punkter bredvid en post och väljer Redigera lösenord. På mobiler väljer du bara lösenordet och trycker på Redigera.

På popup-rutan som sedan dyker upp väljer du Användarnamn och Lösenord fält för att göra ändringarna. Välj sedan Spara.

Om du har loggat in på Chrome med ett Google-konto bör alla ändringar du gör synkroniseras på alla dina enheter.

Hur man tar bort lösenord i Google Chrome

Om du har några överflödiga lösenordsposter i Chrome eller om du bara vill ta bort några kan du välja att ta bort dem.

Börja med att gå över till inställningar > Lösenord. Välj sedan ikonen med tre punkter bredvid lösenordet du vill ta bort och välj det Ta bort alternativ. På mobiler trycker du på Redigera > Radera medan du tittar på ett lösenord. Om du vill återställa ett raderat lösenord, välj Ångra omedelbart.

Hur man tar bort webbplatser från listan med aldrig sparade

Längst ned på Chromes lösenordsskärm hittar du en lista märkt Aldrig sparad. Om du stoppar webbläsaren från att spara ett lösenord läggs den relevanta webbplatsen till den. Det hindrar webbläsaren från att störa dig varje gång du loggar in på webbplatsen.

Men om du ändrar dig och vill spara lösenordet för en webbplats måste du välja X-formad ikon bredvid den (eller Redigera > Radera på mobil) för att ta bort den från listan. Chrome bör då visa spara lösenord? fråga nästa gång du loggar in på webbplatsen.

Lösenordshantering på ett enkelt sätt

Som du precis såg kräver Chromes lösenordshanterare ingen installation och är löjligt enkel att använda. Men om du föredrar förbättrad funktionalitet och säkerhet, glöm inte att kolla vår lista över bästa tredjepartshanterare för lösenordshanterare för stationära och mobila enheter.

Relaterade Artiklar

Back to top button