Hur man sparar bandbredd i Windows 10

Så här sparar du bandbredd i Windows 10: (Så här sparar du din bandbredd i Windows 10: ) Windows 10 introducerar funktionen Windows Update Delivery Optimization, där din dator kan ta emot uppdateringar eller skicka uppdateringar till angränsande datorer eller datorer i ditt nätverk. Detta görs med peer-to-peer-anslutningar. Även om detta kommer att innebära att du kommer att få uppdateringar mycket snabbare, kommer det också att lämna dig med stora bandbreddsräkningar.

Hur man sparar bandbredd i Windows 10

Så låt oss se hur man inaktiverar optimering leverans av Windows Update:(Windows Update-leverans)

1.Klicka på knappen Windows och öppna inställningar fönster.

2. Klicka på ” Uppdatering och säkerhet.(Uppdatering och säkerhet.)

3. I Windows Update klickar du på ” Extra tillval(Avancerade alternativ)” på höger sida av fönstret.

avancerade alternativ i Windows Update

4. Klicka Välj en leveransmetod för uppdateringar,(Välj hur uppgraderingar ska levereras) och flytta sedan reglaget till ” Av(Av) . ” att stänga av optimera leveransen av Windows-uppdateringar(Windows Update-leveransoptimering) eller WODO .

välj en leveransmetod för uppdateringar

5.Flytta reglaget till position AV(AV) . för att förhindra att din dator laddar ner uppdateringar från någon annanstans än servrar Microsoft; om du tror att du har råd att ladda ner uppdateringar från datorer i ditt nätverk, lämna skjutreglaget i läget PÅ och välj PC i mitt lokala nätverk.(Mitt lokala nätverk)


  • Av : Stänger av kommunikationsfunktionen helt. Du kommer att ladda ner uppdateringar, som tidigare, endast via servrar Microsoft.

  • PC på mitt lokala nätverk(Datorer på mitt lokala nätverk). Detta är det bästa alternativet jag kan rekommendera eftersom det låter dig dela Microsoft-uppdateringar över ditt hem- eller arbetsnätverk. Du behöver med andra ord bara ladda ner uppdateringar till en av dina datorer som är anslutna till ditt hem Wi(Wifi)-Fi och alla andra datorer som är anslutna till samma nätverk kommer att få uppdateringar utan att använda Internet. Så det här alternativet lagrar tekniskt dina data, inte använder dem.

  • PC på mitt lokala nätverk och PC på Internet(Datorer på mitt lokala nätverk och datorer på Internet) : Det här alternativet är det sämsta eftersom det kommer att använda din dator för att ladda ner uppdateringar Microsoft så att en annan användare kan ladda ner uppdateringar snabbare, och vad mer är, det är valt som standard. Väl(Väl) Microsoft hittade väldigt smart ett sätt att spara sin bandbredd eftersom de får några uppdateringar från ditt internet vilket inte alls är bra.

Datorer i Internet(Internet) är valda som standard och används för optimera leveransen av Windows-uppdateringar(Windows Update-leveransoptimering) . Du kan välja det här alternativet om du vill få uppdateringar snabbare och inte har något emot att betala lite mer för uppmätta anslutningar.

Du kan också ställa in din anslutning som mätt(uppmätt)

Om du vill spara mer data än kan du ställa in din Wi-Fi-anslutning som en uppmätt anslutning. Windows kommer inte att ladda ner uppdateringar på en uppmätt anslutning, men det kommer inte ens att ladda ner uppdateringar automatiskt Windows så du måste ladda ner uppdateringarna manuellt.

För att ställa in ditt nuvarande Wi-Fi-nätverk som en uppmätt anslutning, gå till ” Windows-inställningar(Windows-inställningar)” och klicka på ” Netto(Nätverk) och Internet > Wi-Fi > Hantera kända nätverk .

hantera nätverket

Välj din wifi-nätverk(Wi-Fi) och klicka på Egenskaper. Flytta sedan skjutreglaget till läget “På” i avsnittet “Ange som en uppmätt anslutning”. Nuvarande wifi-nätverk(Wi-Fi) kommer att bli en uppmätt anslutning.

konfigureras som en uppmätt anslutning

Det är allt, du har framgångsrikt lärt dig hur du sparar bandbredd Windows 10 men om du fortfarande har frågor om det här inlägget, ställ dem i kommentarsfältet.

Hur man sparar bandbredd i Windows 10: Windows 10 introducerar funktionen Windows Update Delivery Optimization, när din dator kan få uppdateringar från eller skicka uppdateringar till angränsande datorer eller datorer i ditt nätverk. Detta görs med hjälp av peer-to-peer-kopplingar. Även om detta skulle innebära att du får uppdateringar mycket snabbare, skulle det också lämna dig bakom dig med större bandbreddsräkningar.

Hur man sparar bandbredd i Windows 10

Hur man sparar bandbredd i Windows 10

Så låt oss se hur du stänger av Windows Update-leveransoptimering:

1. Klicka på Windows-knappen och öppna Windows-inställningarna.

2.Klicka på Uppdatering och säkerhet.

3. Klicka på under Windows Update avancerade alternativ på höger sida av fönstret.

avancerade alternativ i Windows Update

4.Klicka på Välj hur uppgraderingar ska levereras och flytta sedan reglaget till läge Av för att inaktivera Windows Update Delivery Optimization eller WUDO.

välja hur uppdateringar ska levereras

5. Flytta reglaget till AV så att din dator inte kan ladda ner uppdateringar från någon annanstans än Microsofts servrar; om du tror att du har råd att ladda ner uppdateringar från datorer i ditt nätverk, håll skjutreglaget i läge ON och välj PCs On My Local Network


  • Av: Detta inaktiverar datadelningsfunktionen helt. Du kommer bara att ladda ner uppdateringar som du brukade göra via Microsofts servrar.

  • Datorer på mitt lokala nätverk: Tja, det här är det bästa alternativet jag kommer att rekommendera eftersom det här alternativet låter dig dela Microsofts uppdateringar till ditt hem- eller arbetsnätverk. Med andra ord behöver du bara ladda ner uppdateringarna på en av dina datorer som är anslutna till ditt hem Wifi och alla andra datorer som är anslutna till samma nätverk kommer att få uppdateringarna utan att använda internet. Så det här alternativet sparar tekniskt dina data snarare än att använda dem.

  • Datorer på mitt lokala nätverk och datorer på Internet: Det här alternativet är det sämsta eftersom det kommer att använda din PC för att ladda upp Microsofts uppdateringar så att en annan användare kan ladda ner uppdateringarna snabbare och vad mer det är valt som standard. Tja, Microsoft har väldigt smart hittat ett sätt att spara sin bandbredd eftersom de får några uppdateringar från ditt internet och det är inte alls bra.

Datorer på Internet är valt som standard och används för Windows Update Delivery Optimization. Du kan välja det här alternativet om du vill få uppdateringar snabbare och inte har något emot att betala lite extra pengar för uppmätta anslutningar.

Du kan också ställa in din anslutning som mätt

Om du vill spara mer data än kan du ställa in din wifi-anslutning som en uppmätt anslutning. Windows laddar inte upp uppdateringar på en uppmätt anslutning men det kommer inte ens att ladda ner Windows-uppdateringar automatiskt, så du måste ladda ner uppdateringarna manuellt.

För att ställa in ditt nuvarande Wi-Fi-nätverk som en uppmätt anslutning, gå till Windows-inställningarna och klicka på Nätverk och internet > Wi-Fi > Hantera kända nätverk.

hantera vet nätverk

Välj ditt Wi-Fi-nätverk och klicka på Egenskaper. Ställ sedan reglaget till På under inställd som mätad anslutning. Det aktuella Wi-Fi-nätverket blir en uppmätt anslutning.

ställs in som mätt anslutning

Det är det, du har framgångsrikt lärt dig hur du sparar din bandbredd i Windows 10, men om du fortfarande har frågor angående det här inlägget kan du fråga dem i kommentarens avsnitt.

Relaterade Artiklar

Back to top button