Hur man sorterar, taggar och betygsätter bilder i Windows Media Player 12

De flesta Windows 7-användare Uppskattar Windows Media Player 12(värde Windows Media Player 12) eftersom det låter dem enkelt och intuitivt importera, organisera och hitta ljud- och videofiler(ljud- och videofiler). Men vet du det Windows Media Player 12 kan göra samma sak med bilder? Använder sig av Windows Media Player 12 du kan sortera, tagga, bedöm och recensera(betygsätt och visa) bilder i deras bibliotek(Bibliotek) lika snabbt och enkelt som att sortera och återskapa musik och tv-program(musik och TV-program). I den här handledningen visar vi dig hur du sorterar bilder, redigerar deras detaljer och spelar upp bildspel.

Konfigurera ditt bildbibliotek

Innan du fortsätter med den här guiden, se till att du har lagt till några mappar till din bildbibliotek(Bildbibliotek). Detta kan göras från Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) (Se Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) – Vad nytt och hur(Nytt och hur) det fungerar) eller från Windows utforskaren(Windows Utforskaren) (Se Bibliotek(Bibliotek) är en fantastisk funktion Windows 7 ).

Om du vill importera bilder från en digitalkamera eller mobil enhet, läs Importera bilder från kamera eller mobil enhet(Kamera eller mobil enhet) Windows 7 .

Sortera in bilderna Windows Media Player 12(Windows Media Player 12)

Nu det i din bibliotek(Bibliotek) det finns flera bilder, det är dags att sortera dem, markera och betygsätta(tagga och betygsätt) så att du snabbt kan se dem. Som du kommer ihåg från vår tidigare guide, Views Explained Windows utforskaren(Windows Explorer Views)”, kan du visa Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) spelarbibliotek(Player Library) med olika vyer. Prestanda ikoner(Icon View) (visas här) ger dig en snygg layout med praktiska miniatyrer. I valfri vy kan du sortera bilder genom att klicka på en av kolumnerna. Klick(Klicka) en gång för att sortera i stigande ordning och(beställ och klicka) igen för att sortera i fallande ordning. Klick(Klicka) igen för att radera sorteringsregel(sorteringsregel).

På bilden nedan har vi sorterat bilderna efter taggar i stigande ordning. Alltså alla bilder med taggen Djur(Djur) visas överst. Du kan klicka på en tagg för att välja alla foton med den taggen.

På samma sätt, om du klickar på andra kolumner, kommer de att sorteras i stigande eller fallande ordning baserat på detta värde. Bilder som inte har något värde för den valda kolumnen (i det här exemplet bilder utan taggar) kommer att visas under bilder som har värden.

Redigera bildinformation med Windows Media Player 12(Windows Media Player 12)

Redigera taggar, bildtexter och mer bildinformation(bildinformation) in Windows Media Player 12 utseende något klumpigt(lite klumpigare) än tidigare version Windows Media Player 11 . Medan Windows Media Player 11(medan Windows Media Player 11) ingår “avancerad taggredigerare”, in (‘avancerad taggredigerare’)Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) Ingen sådan funktion. Utökat undantag tag editor(tag editor) i Windows Media Player 12(Windows Media Player 12) är lite av ett mysterium, men många användare har rapporterat några buggar relaterade till den här funktionen i Windows Media Player 11(Windows Media Player 11). Advanced Tag Editor(Avancerad tagg) får en yxa från Windows Media Player 12förmodligen en förbättring av kamouflage. Du klarar dig i alla fall utan den.

Istället för förlängt tag editor(tag editor) öppna ” Detaljer(Detaljvy) » när du visar din bildbibliotek(Bildbibliotek).

Windows Media Player 12

Därefter måste du välja vilka detaljer som ska visas. För att göra detta, högerklicka på någon kolumn och välj (kolumn och klicka) “Välj kolumner”(‘Välj kolumner’) .

Windows Media Player 12

I urvalsfönstret kolumner(kolumnfönster) kommer du att se en lista med tillgänglig information. Markera/avmarkera de du vill visa eller dölja. Du kan också flytta dem uppåt eller nedåt för att ändra deras visning spelarbibliotek(Spelarbibliotek). Du kan också markera rutan “Dölj kolumner automatiskt”(‘Dölj kolumner automatiskt’) , vilket kommer att dölja en kolumn om ingen visad bild innehåller ett värde för just den delen, oavsett om du väljer att dölja eller visa den. Klick OK när du är klar.

Windows Media Player 12

Nu när du återvänder till vyn ” Detaljer(Detaljvy) » din bildbibliotek(Bildbibliotek), kommer du att se valda kolumner(valda kolumner) . Kolumnsortering är nu ännu mer användbar när du får en händig lista(listvy) över alla dina filer. För att redigera ett givet värde, högerklicka helt enkelt på det och välj ” Redigera(Redigera)”. Du kan betygsätta bilden genom att vänsterklicka på stjärnan i vyn information(Detaljvy) eller genom att högerklicka och välja Uppskatta(Betygsätta) .

Windows Media Player 12

Uppspelning glida(Bildspel) -visa bilder i Windows Media Player 12(Windows Media Player 12)

Nu när du har alla dina bilder grupperade, märkta och sorterade är det dags att njuta av dem. Windows Player Media 12(Media Player 12) har elementär glidfunktion(bildspelsfunktion) -show, som låter dig “spela” bilder på samma sätt som låtar. Bara(Helt enkelt) välj de bilder du vill inkludera i bildspel och klicka (bildspel och klicka) “Spela”(Spela) .

Windows Media Player 12

Bilder kommer att visas i ” Verkställer nu(Nu spelas)” i 4 sekunder innan du går vidare till nästa. Du kan pausa, gå framåt eller bakåt med uppspelningskontroller(Uppspelningskontroller) . När du är klar klickar du på ikonen i det övre högra hörnet för att återgå till spelarbibliotek(Spelarbibliotek).

Windows Media Player 12

Slutsats

Som namnet antyder, Windows Media Player 12 stöder alla typer av media, inklusive bilder. Även om det inte ger dig någon av de kraftfulla redigerings-, delnings- eller exportfunktionerna som finns i många bildorganiseringsprogram, ger det dig ett snabbt och enkelt sätt att se alla dina bilder från ett välbekant gränssnitt. För ytterligare läsning, ta reda på hur streama musik(Strömma musik) läge av hemnätverk(Ditt hemnätverk) med hjälp av Windows Media Player 12(Windows Media Player 12). Även om vi bara nämnde musik i titeln, låter den här metoden dig visa bilder från andra datorer i din hemnätverk(hemnätverk) . Se också till att kolla in de andra artiklarna om Windows Media Player 12.(Windows Media Player 12)

De flesta Windows 7-användare använder Windows Media Player 12 eftersom det låter dem enkelt och intuitivt importera, organisera och hitta sina ljud- och videofiler. Men visste du att Windows Media Player 12 kan göra samma sak för bilder? Med Windows Media Player 12 kan du sortera, tagga, betygsätta och visa dessa bilder i din så snabbt och enkelt som det är för att sortera och spela upp din musik och TV-program. I den här handledningen visar vi dig hur du sorterar dina bilder, redigerar deras detaljer och spelar bildspel.

Konfigurera ditt bildbibliotek

Innan du börjar den här handledningen, se till att du har lagt till några mappar till din . Du kan göra detta från Windows Media Player 12 (se: Windows Media Player 12 – Vad är nytt och hur det fungerar) eller från Utforskaren i Windows (se: Bibliotek – En fantastisk funktion i Windows 7).

Om du vill importera bilder från din digitalkamera eller mobila enhet, läs Importera bilder från en kamera eller mobil enhet till Windows 7.

Sortera bilder i Windows Media Player 12

Nu när du har några bilder i din , är det dags att sortera, tagga och betygsätta dem så att du snabbt kan bläddra igenom dem. Som du kommer ihåg från vår tidigare handledning, Förklaring av Windows Explorer-vyerna, kan du bläddra igenom Windows Media Player 12 med olika vyer. Den (visas här) ger dig ett snyggt arrangemang med praktiska miniatyrer. I valfri vy kan du sortera igenom dina bilder genom att klicka på en av kolumnerna. Klicka en gång för att sortera i stigande ordning och klicka igen för att sortera i fallande ordning. Klicka en gång till för att ta bort sorteringsregeln.

På bilden nedan har vi sorterat bilderna efter tagg i stigande ordning. Som sådan visas alla bilder med taggen högst upp. Du kan klicka på taggen för att välja alla foton med den taggen.

Windows Media Player 12

På samma sätt, om du klickar på andra kolumner, kommer de att sorteras i stigande eller fallande ordning beroende på det värdet. Bilder som inte har ett värde för den valda kolumnen (i det här exemplet bilder utan taggar) kommer att visas under bilderna som har värden.

Redigera bilddetaljer med Windows Media Player 12

Att redigera taggar, bildtexter och annan bildinformation är till synes lite mer klumpig i Windows Media Player 12 än i den tidigare versionen, Windows Media Player 11. Medan Windows Media Player 11 inkluderade , finns det ingen sådan funktion i Windows Media Player 12. Undantaget av den avancerade taggredigeraren i Windows Media Player 12 är ett mindre mysterium, men många användare rapporterade några buggiga problem kring funktionen i Windows Media Player 11. Avancerad taggredigerare att få yxan från Windows Media Player 12 är sannolikt en förbättring i förklädnad. I vilket fall som helst kan du säkert klara dig utan den.

I stället för avancerad taggredigerare kan du titta in medan du tittar på din .

Windows Media Player 12

Därefter vill du välja vilka detaljer som ska visas. För att göra det högerklickar du på valfri kolumn och klickar på .

Windows Media Player 12

I fönstret Välj kolumner ser du en lista med tillgängliga detaljer. Markera/avmarkera de du vill visa eller dölja. Du kan också flytta dem uppåt eller nedåt för att ändra hur de visas i . Du kan också markera alternativet som kommer att dölja en kolumn om inga bilder som visas innehåller ett värde för just den detaljen, oavsett om du har valt att dölja eller visa den. Klicka när du är klar.

Windows Media Player 12

Nu, när du återvänder till din , kommer du att se de valda kolumnerna visas. Att sortera kolumner är ännu mer användbart nu, eftersom du får en fin listvy över alla dina filer. För att redigera ett givet värde, högerklicka helt enkelt på det och klicka på . Du kan betygsätta en bild genom att vänsterklicka på en stjärna i eller högerklicka och välja .

Windows Media Player 12

Spela bildspel i Windows Media Player 12

Nu när du har alla dina bilder konsoliderade, taggade och sorterade är det dags att njuta av dem. Windows Media Player 12 har en rudimentär bildspelsfunktion som låter dig “spela” bilder precis som du skulle göra låtar. Välj bara de bilder du vill ha med i ditt bildspel och klicka på .

Windows Media Player 12

Bilderna kommer att visas i läget i 4 sekunder innan de går vidare till nästa. Du kan pausa, hoppa framåt eller bakåt genom att använda . Om du är klar klickar du på ikonen uppe till höger för att återgå till .

Windows Media Player 12

Slutsats

Trogen namnet hanterar Windows Media Player 12 alla typer av media – inklusive bilder. Även om det inte ger dig några kraftfulla redigerings-, delnings- eller exportfunktioner som är gemensamma för många bildorganiseringsprogram, ger det dig ett snabbt och bekvämt sätt att bläddra igenom alla dina bilder från ett välbekant gränssnitt. För ytterligare läsning, kolla in hur du strömmar musik över ditt hemnätverk med Windows Media Player 12. Även om vi bara nämnde musik i titeln, låter den här metoden dig se bilder från andra datorer i ditt hemnätverk. Se också till att kolla in resten av våra Windows Media Player 12-artiklar.

Relaterade Artiklar

Back to top button