Hur man släpper från iPhone till Mac

En av de mest underskattade och underutnyttjade iOS-funktionerna är luftdropp . Det är fantastiskt att flytta filer sömlöst från en enhet till en annan. Tidigare var man tvungen att flytta igenom filen Dropbox iCloud, e-post eller PushBullet . Men nu kan du bara trycka på en knapp luftdropp och låt det göra underverk på några sekunder.

Innan vi går vidare till hur luftdropp från iPhone till Mac (och vice versa), låt oss ta en snabb titt på vad som är luftdropp om du är en av de oinvigda.

Vad är en airdrop?(Vad är airdrop?)

Om din Blåtand aktiverad på både sändande och mottagande enheter, luftdropp är en trådlös filöverföringsmetod inbyggd i operativsystemen macOS och iOS.

Du väljer helt enkelt din fil på den sändande enheten, söker på skärmen luftdropp din mottagande enhet (som måste vara inom räckhåll för den sändande enheten) och tryck på den. Om några(Inom) sekunder kommer filen att visas på din mottagande enhet.

Låter det svårt? Det är det inte. Låt oss se hur man skickar en fil från iPhone till Mac och saker och ting kommer att bli klarare snabbt.

Hur man överför en fil från iPhone till Mac trådlöst(Hur man släpper en fil från iPhone till Mac)

Låt oss säga att jag tog en bild av min hund med min iPhone-kamera och vill överföra den till min Mac ? för det första(Först) Jag skulle se till Blåtand ingår på både iPhone och Mac (annat luftdropp kommer inte att fungera).

Att slå på Blåtand på iPhone, gå till ” inställningar(Inställningar)” och tryck på ” Blåtand » . Om en Blåtand ännu inte påslagen, tryck på omkopplaren till grönt läge.

Bluetooth i fönstret Inställningar på iPhone

Att slå på BlåtandMac gå till ” Systeminställningar”(Systeminställningar) och sedan till ” Blåtand » . Om det inte är aktiverat ännu kan du aktivera Blåtand genom att trycka på knappen på vänster sida.

Bluetooth i Systeminställningar

Nu när Blåtand aktiverat på båda enheterna, låt oss skicka detta foto via luftdropp .

iPhone till Mac(iPhone till Mac)

 • Höja(Ta med) filen du vill skicka. I det här fallet är det ett foto. Klicka på knappen “Dela” i det nedre vänstra hörnet.

Dela-ikon i Foton på iPhone

 • När Dela-menyn visas ser du omedelbart logotypen luftdropp längst till vänster. Men eftersom den mottagande enheten har Blåtand och det är inom räckhåll, du ser det ovanför logotypen luftdropp .

Enheten visas i AirDrop

 • Om enheten du letar efter inte är tillgänglig, klicka på logotypen luftdropp och det kommer att söka efter alla enheter luftdropp Bluetooth-aktiverad inom räckhåll. Om de är det, kommer de att visas under bilden.
 • När du trycker på enheten du vill skicka till kommer det att säga ” Avsändande”. (Skicka) Hela processen tar bara några sekunder.

Skickar en fil via AirDrop

 • På den mottagande enheten (macOS i det här fallet) kommer du att höra två korta pip. Sedan Finder(Finder) öppnar automatiskt standardmappen för nedladdningar och du kommer att se att din fil väntar på dig.

Fotot har flyttats till skrivbordet

 • Du kan sedan, om du vill, ta bort originalfilen från den sändande enheten. Detta är helt upp till dig.

Mac till iPhone(Mac till iPhone)

Om du vill göra det annorlunda så är det lika enkelt.

 • Gå till Upphittare och då luftdropp på sidofältet. Nu kommer du att se alla enheter luftdropp med Bluetooth-stöd som är inom räckhåll. Som ni ser min Mac tog tag i min iPhone.

AirDrop på Mac

 • Låt oss säga att vi vill skicka tillbaka det här fotot till iPhone. Bara(Högerklicka helt enkelt på den, välj alternativet ” Dela med sig(Dela)” och sedan luftdropp .

Dela > AirDrop i snabbmenyn” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-V1vg4aK71VE/YnMO7I-vi2I/AAAAAAABGWM/OlbtiyO0SGAmJ99_jQ_rj-lEB8P6jg9cgCEwYBhgLKu8DABHVOhwq0dqsZlM8UJgT7Wn167k68dCZxXybSi-6nLamc30sqApnJF4ywbeeO_bkUsGKdYJXs_GnzaFpBkHJsQUUbvPhrIl6_GVESmyvxvbSlMQpq0gUoRw7ubOc8TrTb5vRzvVH-tSZeyXctHjb3RLbOLM8kFRk7zRu3jJCWLv9DFzzPG3wddPPf93ur2X_erlAZltqy1sNHpLPllq4Z0IRqtZXaCHQ_d9vFgAIl3DYYZEz9SdgA7cDzSn7_SA4ZZXUCjSiRyhCqQMllyifvtI54h_MXgUYMD1tlPYijWE7wkiSwig2h2_SQiF26wx_8kG64s4aQ7To78aldJQMaHvDyOc3-Z5sU7JsMORYpgZgsxj3-bv4K9rIg_Tfds5V0OsxA4K5B6WSwLBZsz46gFBoz4mZKwmCM4am4FMw04gDMpv7EYiXgdeCEmOrVzoSf1zxLe6tkII1hwc2v5bi0VSmmxCfKncIQfNT7bUPdo-7DGFzuKi9P066TUVxuVW7ACN6Tv_Mea9WZ0pdXCtkrTQtomS_qdYRjOPkON4YUt5GFuK8-OYH5b2_0BeZ8MHY-7gVd5c1If3tlL9PPwruxMesPs0cCSyCA-cIFRfsVVThva9bJ3d7Q9pwXiq_k784qeNH_wiZWDW-L8htvWoKMM67zJMG/s0/g7g9y0KPF7Zv5_AcljIuJzGt9vo.png”/></p>
<ul>
<li>Efter några sekunder kommer bilden att dyka upp igen på din iPhone.</li>
</ul>
<p><strong>luftdropp</strong> är en game changer när vi blir mer och mer vana vid att bära flera enheter med oss. Behovet av att göra våra filer så portabla som möjligt är viktigare än någonsin.</p>
<p>du använder <strong>luftdropp</strong>(Airdrop) ? Låt oss veta vad du tycker om det i kommentarerna nedan.</p>
<p>En av de mest underskattade och underutnyttjade funktionerna på iOS måste vara Airdrop-funktionen. Det är helt enkelt fantastiskt för att sömlöst flytta filer från en enhet till en annan. Tidigare behövde du flytta filen antingen med Dropbox, iCloud, e-post eller PushBullet. Men nu kan du helt enkelt trycka på Airdrop-knappen och låta den arbeta med sin magi på några sekunder.</p>
<p>Innan vi går in på hur man Airdrop från iPhone till Mac (och vice versa), låt oss ta en snabb titt på vad Airdrop är, om du är en av de oinitierade.</p>
<p style=Två personer hoppar ut ur ett plan

Vad är Airdrop?

Förutsatt att din Bluetooth är påslagen, på både sändande och mottagande enheter, är Airdrop en trådlös filöverföringsmetod inbakad i operativsystemen macOS och iOS.

Du väljer helt enkelt din fil på den sändande enheten, tittar på Airdrop-skärmen efter din mottagande enhet (som måste vara inom räckhåll för den sändande enheten) och trycker på den. Inom några sekunder kommer filen att dyka upp på din mottagande enhet.

Låter det komplicerat? Det är det inte. Låt oss titta på hur man skickar en fil från iPhone till Mac, så kommer det hela snabbt att bli tydligare.

Hur man släpper en fil från iPhone till Mac

Låt oss säga att jag tog ett foto av min hund med min iPhone-kamera och jag vill överföra den till min Mac? Först skulle jag se till att Bluetooth var aktiverat på både iPhone och Mac (annars fungerar inte Airdrop).

För att aktivera Bluetooth på iPhone, gå till din inställningar och tryck på Blåtand. Om Bluetooth inte redan är på trycker du på reglaget till det gröna läget.

Bluetooth i fönstret Inställningar på en iPhone

För att aktivera Bluetooth på Mac, gå till Systeminställningar och då Blåtand. Om den inte redan är på kan du slå på Bluetooth genom att klicka på knappen på vänster sida.

Bluetooth i Systeminställningar

Nu när Bluetooth är aktiverat på båda enheterna, låt oss Airdrop det fotot.

iPhone till Mac

 • Ta fram filen du vill skicka. I det här fallet är det ett foto. Tryck på dela-knappen i det nedre vänstra hörnet.

Dela-ikon i Foton på iPhone

 • När delningsmenyn dyker upp ser du Airdrop-logotypen direkt längst till vänster. Men eftersom den mottagande enheten har Bluetooth aktiverat och är inom räckhåll, kommer du att se det ovanför Airdrop-logotypen.

Enhet som visas i AirDrop

 • Om enheten du letar efter inte finns där, tryck sedan på Airdrop-logotypen och den kommer att söka efter alla Bluetooth-aktiverade Airdrop-enheter inom räckhåll. Om det finns några visas de under bilden.
 • Så fort du trycker på enheten du vill skicka till kommer det att stå Sändning Nedan. Hela processen tar bara sekunder.

Skickar fil via AirDrop

 • På den mottagande enheten (i det här fallet macOS) kommer du att höra ett snabbt två pipljud. Finder öppnas då automatiskt till din standardmapp för nedladdningar och du kommer att se din fil väntar på dig.

Foto överfört till skrivbordet

 • Du kan sedan, om du vill, ta bort originalfilen från din sändande enhet. Det är helt upp till dig.

Mac till iPhone

Om du vill göra det på ett annat sätt är det lika enkelt.

 • Gå in i Finder och sedan Airdrop i sidofältet. Du kommer nu att se alla Bluetooth-aktiverade Airdrop-enheter som är inom räckhåll. Som ni ser har min Mac hämtat min iPhone.

AirDrop för Mac

 • Låt oss säga att vi vill skicka tillbaka det fotot till iPhone. Högerklicka bara på den, välj dela med sig alternativet och sedan luftdropp.

Dela > AirDrop i högerklicksmenyn ” src=”https://lh3.googleusercontent.com/-V1vg4aK71VE/YnMO7I-vi2I/AAAAAAABGWM/OlbtiyO0SGAmJ99_jQ_rj-lEB8P6jg9cgCEwYBhgLKu8DABHVOhwq0dqsZlM8UJgT7Wn167k68dCZxXybSi-6nLamc30sqApnJF4ywbeeO_bkUsGKdYJXs_GnzaFpBkHJsQUUbvPhrIl6_GVESmyvxvbSlMQpq0gUoRw7ubOc8TrTb5vRzvVH-tSZeyXctHjb3RLbOLM8kFRk7zRu3jJCWLv9DFzzPG3wddPPf93ur2X_erlAZltqy1sNHpLPllq4Z0IRqtZXaCHQ_d9vFgAIl3DYYZEz9SdgA7cDzSn7_SA4ZZXUCjSiRyhCqQMllyifvtI54h_MXgUYMD1tlPYijWE7wkiSwig2h2_SQiF26wx_8kG64s4aQ7To78aldJQMaHvDyOc3-Z5sU7JsMORYpgZgsxj3-bv4K9rIg_Tfds5V0OsxA4K5B6WSwLBZsz46gFBoz4mZKwmCM4am4FMw04gDMpv7EYiXgdeCEmOrVzoSf1zxLe6tkII1hwc2v5bi0VSmmxCfKncIQfNT7bUPdo-7DGFzuKi9P066TUVxuVW7ACN6Tv_Mea9WZ0pdXCtkrTQtomS_qdYRjOPkON4YUt5GFuK8-OYH5b2_0BeZ8MHY-7gVd5c1If3tlL9PPwruxMesPs0cCSyCA-cIFRfsVVThva9bJ3d7Q9pwXiq_k784qeNH_wiZWDW-L8htvWoKMM67zJMG/s0/g7g9y0KPF7Zv5_AcljIuJzGt9vo.png”/></p>
<ul>
<li>Inom några sekunder kommer bilden att visas igen på din iPhone.</li>
</ul>
<p>Airdrop är en absolut spelväxlare eftersom vi blir mer och mer vana vid att bära med oss ​​flera enheter. Behovet av att göra våra filer så portabla som möjligt är lika viktigt som någonsin.</p>
<p>Använder du Airdrop? Låt oss veta vad du tycker om det i kommentarerna nedan.</p>

			<script type= jQuery(document).ready(function( $) { $.post( 'https://tuiempleo.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'mts_view_count', id: '23951'}); });