Hur man skyddar upphovsrättsskyddat innehåll på YouTube och andra sociala nätverk

upphovsrätt(Upphovsrätt) kan tyckas meningslöst i en värld där det är så enkelt att dela, men det är viktigt och du äger fulla rättigheter till det verk du skapar. Fastän(Medan skälig användning kan skydda användare från att visa och kommentera ditt arbete, är det ett upphovsrättsintrång att fullständigt ladda upp ditt arbete till en annan plattform.

Processen att ta bort ditt arbete från någon annans kanal, sociala medier eller webbplats kan vara smärtsamt, men det är möjligt. Det finns alltid sätt att göra det svårare för individer att använda ditt innehåll, och med vattenstämplar kan du åtminstone uppmärksamma dig själv som den ursprungliga skaparen.

I synnerhet om du är på Youtube vissa videoborttagningsverktyg är också tillgängliga, vilken algoritm YouTube definierar som innehållet ditt innehåll. (YouTube)Låt oss utforska alla alternativ vi har för att skydda ditt upphovsrättsskyddade innehåll på Youtube och andra sociala nätverk.

Acceptera korrekt (Höger) säkerhetsåtgärder(Försiktighetsåtgärder) på stöveln innehåll på Internet(Innehåll online)

Tyvärr finns det plattformar på Internet som använder innehåll för sin egen fördel. Fastän(Medan) reposter kanske inte verkar ofarliga, de kan vara destruktiva när du hittar en stor kanal, säg på Youtube eller in
Instagram ta innehåll utan ditt godkännande och tjäna pengar på det.

För att minimera skadan när detta händer bör du lära dig hur du vattenmärker ditt innehåll där det är möjligt. Om du känner att det finns vissa bilder i videon som kan filmas, kan enkel text på skärmen med länkar till ditt sociala mediaflöde göra underverk för att få en engagerad publik till ditt innehåll.

Vilka verktyg du har för att skydda ditt innehåll på detta sätt beror på vilken typ av innehåll du skapar. Däremot kan vattenstämplar placeras på vilket innehåll som helst, och du kan till och med skapa vattenstämpelfria versioner för dina kunder om du använder en plattform som Patreon .

Ibland kan det räcka att inkludera information i din bio eller din videobeskrivning för att avskräcka potentiella tjuvar. Du kan använda något som “upphovsrättsskyddad. Alla överträdelser kommer att tas på allvar.”

Hur man tar bort video-(Videor) som stjäl ditt YouTube-innehåll

Innehållsidentifieringssystem på Youtube Det är inte perfekt, men det kan vara bra på att upptäcka när en annan kanal laddar ner innehåll direkt från en av dina videor. Du kan sedan kontakta den kanalen direkt via Youtube eller begär borttagning av video.

För att göra detta, besök verktygsfältet Creator Studio på (Creator Studio)Youtube . Klicka sedan på alternativet ” upphovsrätt(Copyright)” på den vänstra panelen.

Härifrån kan du se alla innehålls-ID-matchningar.
Youtube berättar hur mycket din video matchar deras och hur många visningar de har. Du har då tre alternativ att välja mellan. Du kan klicka på Arkiv-knappen för att arkivera matchningen, utropstecknet för att begära radering och Mail-knappen för att kontakta dem direkt.

Du måste sedan fylla i ett formulär med dina uppgifter och sedan välja om du vill ta bort videon direkt eller ge dem 7 dagar på sig att svara och ta bort det manuellt. Tänk på att om du väljer det omedelbara alternativet kan kanalen i fråga få en varning om upphovsrättsintrång, vilket kan leda till att kanalen tas bort. Det är upp till dig vilket alternativ du ska välja.

När det gäller upphovsrätt, Youtube ha dina saker när(när ) används systemet rättvist, så det är trevligt att se denna funktionalitet tillgänglig.

Hur begära besked(Meddelande om upphovsrättsborttagning) om upphovsrättsintrång i i sociala nätverk(Sociala media)

Om ditt innehåll är utanför Youtube , du har flera alternativ. Till exempel i Facebook det finns ett formulär för upphovsrättsrapport som låter dig rapportera innehåll som bryter mot din upphovsrätt. Systemet kanske inte är så automatiserat eller komplext som YouTubes, men det finns där. Eftersom det Instagram är ett företag Facebook du kan hitta ett liknande formulär för Instagram-innehåll här (Instagram-innehåll här) .

I enlighet med upphovsrättslagarna i Förenad (Förenad)
stater(Stater) Facebook och Instagram måste följa detta (Instagram)föreskrifter(Facebook) ta bort innehåll som gör intrång, så det bör tas bort så småningom. Lagarna i samband med detta är ganska komplicerade, och DMCA gäller endast Förenad (Förenad)stater(stater), men i Europeiska unionen, Australien(Australien) och många andra länder har liknande lagar.

Om han inte är med Instagram eller Facebook kan du lämna in ett meddelande om borttagning DMCA . Detta kommer att tvinga webbplatsvärden att ta bort det kränkande innehållet. Du kan ta reda på värd för en webbplats genom att besöka whoishhostingthis. Du kan sedan kontakta din värdleverantör direkt för att lämna in ett meddelande om borttagning.

De flesta värdleverantörer inkluderar kontaktinformation i sin upphovsrättspolicy, som vanligtvis finns på webbplatskartan längst ner på deras webbplats.

Meddelandet om borttagning behöver inte vara så komplicerat, det behöver bara inkludera dina uppgifter, så mycket detaljer som möjligt om intrånget, såsom bevis på ditt ägande och bevis på intrånget, och att du begär att innehållet ska tog bort. långt ner. Du kan använda onlinegeneratorn DMCA för att skapa ett korrekt meddelande om borttagning att skicka till värdleverantören.

Sammanfattning

I allmänhet kan processen att skydda din upphovsrätt vara lång, men det är det värt. Bara(Bara) kom ihåg att i tillåten användning kan folk använda ditt innehåll och kommentera det, och ha viss frihet att återskapa ditt arbete, men de kan inte direkt ta ditt innehåll och ladda upp det igen.

Jag hoppas att den här guiden har varit till hjälp. Om du har några frågor om stegen i den här guiden, vänligen lämna en kommentar så återkommer jag till dig så snart jag kan.

Upphovsrätt kan verka som om det är meningslöst i en värld där det är så enkelt att dela, men det spelar roll, och du äger de fulla rättigheterna till ditt skapade verk. Även om tillåten användning kan skydda användare från att visa och kommentera ditt verk, är det ett brott mot upphovsrätten för någon att ladda upp ditt verk i sin helhet på en annan plattform.

Det kan vara jobbigt att gå igenom processen att ta bort ditt arbete från någons kanal, sociala konton eller webbplats, men det är möjligt. Det finns alltid sätt att göra det svårare för individer att använda ditt innehåll också, och med vattenstämplar kan du åtminstone få tillbaka uppmärksamheten till dig som den ursprungliga skaparen.

Om du är på YouTube, specifikt, finns det också några verktyg tillgängliga för att ta bort videor som YouTubes algoritm upptäcker innehålla ditt innehåll. Låt oss ta en titt på alla alternativ vi har för att skydda ditt upphovsrättsskyddade innehåll på YouTube och andra sociala medier.

Vidta rätt försiktighetsåtgärder när du laddar upp innehåll online

Tyvärr finns det plattformar online som tar innehåll att använda för egen vinning. Även om reposter kanske inte verkar ofarliga, kan det kännas förödande när du hittar en stor kanal på t.ex. YouTube eller Instagram, tar innehåll utan ditt godkännande och tjänar intäkter på det.

För att minimera skadan när detta händer bör du lära dig att vattenmärka ditt innehåll där det är möjligt. Om du känner att det finns vissa bilder i en video som kan tas, kan enkel text på skärmen med länkar till dina sociala kanaler göra underverk för att få en intresserad publik till ditt innehåll.

Vilka verktyg du har för att skydda ditt innehåll på detta sätt beror på vilken typ av innehåll du skapar. Vattenstämplar kan dock placeras på allt innehåll, och du kan till och med skapa gratisversioner av vattenstämplar för dina kunder om du använder en plattform som Patreon.

Ibland kan det räcka med information i din bio eller din videobeskrivning för att avskräcka tjuvar. Du kan använda något som “Skyddad av upphovsrätt. Alla överträdelser kommer att tas på allvar.”

Hur man tar bort videor som stjäl ditt innehåll på YouTube

Content ID-systemet på YouTube är inte perfekt, men det kan göra ett bra jobb med att märka när en annan kanal laddar upp innehåll direkt från en av dina videor. Du kan sedan kontakta den kanalen direkt via YouTube eller begära att videon tas bort.

För att göra detta besöker du Creator Studios instrumentpanel på YouTube. Klicka sedan på ‘upphovsrätt‘ alternativ i den vänstra panelen.

Härifrån kan du se alla innehålls-ID-matchningar. YouTube kommer att berätta hur mycket av din video som matchar deras och hur många visningar de har. Du har då tre alternativ att välja mellan. Du kan klicka på “fil”-knappen för att arkivera matchningen, på utropstecknet för att begära borttagning och på e-postknappen för att kontakta dem direkt.

Du måste sedan fylla i ett formulär med dina uppgifter och sedan välja om du vill få videon borttagen omedelbart, eller ge dem 7 dagar på dig att svara och ta bort det manuellt. Tänk på att om du väljer det omedelbara alternativet kan kanalen i fråga få en upphovsrättsvarning, vilket kan sluta med att kanalen avslutas. Det är upp till dig vilket alternativ du väljer.

När det gäller upphovsrätt har YouTube sina grejer tillsammans, systemet används rättvist, så det är trevligt att se att denna funktionalitet är tillgänglig.

Hur man begär ett meddelande om borttagning av upphovsrätt på sociala medier

Om ditt innehåll läggs upp utanför YouTube har du ett antal alternativ. Till exempel har Facebook ett formulär för upphovsrättsrapportering som låter dig rapportera innehåll som gör intrång i din upphovsrätt. Systemet kanske inte är så automatiserat eller sofistikerat som YouTubes, men det finns där. Eftersom Instagram är ett Facebook-företag kan du hitta ett liknande formulär för Instagram-innehåll här.

Som en del av upphovsrättslagarna i USA måste Facebook och Instagram följa för att ta bort innehåll som gör intrång i upphovsrätten, så det bör så småningom tas bort. Lagarna kring det är ganska komplicerade, och DMCA gäller endast USA, men EU, Australien och många andra länder har liknande lagar.

Om det inte finns på Instagram eller Facebook kan du lämna in ett DMCA-meddelande om borttagning. Detta kommer att tvinga webbplatsvärden att ta bort det kränkande innehållet. Du kan ta reda på värd för en webbplats genom att besöka whoishhostingthis. Du kan sedan kontakta värdleverantören direkt för att lämna in ett meddelande om borttagning till dem.

De flesta värdleverantörer kommer att inkludera kontaktuppgifter i sin upphovsrättspolicy, som vanligtvis finns i deras webbplatskarta längst ner på deras webbplats.

Ett meddelande om borttagning behöver inte vara så komplicerat, det behöver bara inkludera dina uppgifter, så många detaljer om intrånget som möjligt, såsom bevis på ditt ägande och bevis på intrånget, och att du begär att innehållet ska tas ner. Du kan använda en DMCA-generator online för att skapa ett korrekt meddelande om borttagning att skicka till värdleverantören.

Sammanfattning

Sammantaget kan processen för att skydda din upphovsrätt vara lång men det är väl värt det. Kom bara ihåg att med tillåten användning kan individer använda ditt innehåll och kommentera det, och ha viss frihet att återskapa ditt arbete, men de kan inte direkt ta ditt innehåll och ladda upp det igen.

Förhoppningsvis har den här guiden visat sig vara användbar. Om du har några frågor om stegen i den här guiden, lämna en kommentar så återkommer jag till dig så snart jag kan.