Hur man skyddar en WordPress-webbplats korrekt

Hur man skyddar en WordPress-webbplats

Idag kan vi säga att mer än en tredjedel av alla webbplatser skapas under WordPress . Många av dem är också bland de mest trafikerade i världen. Det är därför det är mycket viktigt att välja att skydda sidorna, att vidta åtgärder för att förhindra att de utnyttjas uppsåtligt.

Det är en realitet att hackare siktar på det som har flest användare, på de mest populära tjänsterna. Detta är något vi kan säga om WordPress, där det varje år dyker upp många typer av attacker som utnyttjar sårbarheter för att stjäla information eller få den här sidan att fungera.

Behåll alla uppdateringar och patchar

Utan tvekan är ett av de vanligaste problemen när hackare utnyttjar vissa sårbarheter som finns i WordPress. De utnyttjar dessa brister för att injicera kod eller på annat sätt attackera den här sidan i syfte att stjäla information och äventyra dess funktion.

Användare bör behålla allt uppdateringar och installera alla tillgängliga patchar. På så sätt kan vi undvika säkerhetsproblem och ha allt korrekt. Först då kommer vi att vara säkra och våra webbplatser väl skyddade.

Ha ett starkt lösenord

En grundläggande sak att skydda allt på Internet är att alltid ha starka nycklar och komplex. Vi måste undvika att sätta de som är lätta att komma ihåg, som bara har bokstäver eller siffror och som berör oss. Helst bör detta lösenord vara helt slumpmässigt, tillräckligt långt och innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra symboler.

Om vi ​​inte insisterar på denna punkt kan vi få problem med obehörig åtkomst till vår WordPress-webbplats. Dessutom måste alla användare vi skapar också ha adekvata lösenord.

Använd inte Admin som inloggningsnamn

När du installerar WordPress och skapar användarnamnet för att komma åt administrationen måste vi undvika att sätta administration typisk . Detta beror på att hackare, när de försöker försöka attackera, är det första de försöker.

Därför rekommenderar vi inte att du använder namn som Admin, Root, etc. Bättre att lägga något annat för att förhindra eventuella inkräktare från att komma åt hanteringen av vår webbplats.

Överanvänd inte plugins

Vi har många till vårt förfogande plugins att vi kan installera och därmed göra förbättringar i WordPress. Vissa kan till och med förbättra sidprestanda, laddningshastighet och ge besökarna ett mervärde.

Vi måste dock komma ihåg att ju fler plugins vi installerar, desto mer sannolikt är det att det kommer en bugg som kan utnyttjas av en angripare. Undvik framför allt att lägga till föråldrade tillägg, som inte längre stöds och som i slutändan kan vara farliga.

Installera teman och plugins endast från betrodda webbplatser

Efter lite i tråden med det vi nämnde, är ett annat tips för att upprätthålla säkerheten i WordPress att installera teman och plugins endast från officiella webbplatser och de är säkra. Det är sant att vi kan hitta ett stort antal alternativ på nätet, varav många inte är säkra och kan sluta bli ett problem för vår webbplats.

Helst laddar du alltid ner alla de extra tilläggen, alla de teman som vi kan ändra, från beprövade webbplatser, vilket inte är några problem.

Skapa säkerhetskopior

Vi måste alltid skapa säkerhetskopior av våra filer på vilken enhet eller plattform vi använder. Detta måste även tillämpas på WordPress, eftersom vi på så sätt kan skyddas vid informationsförlust. Det är alltid en bra idé att skydda alla dina inställningar och lagrat innehåll.

Undvik brute force-attacker genom att begränsa åtkomsten

En av de vanligaste teknikerna som används av cyberbrottslingar för att stjäla lösenord är råstyrka . Det består i princip av att prova ett oändligt antal tangentkombinationer tills du hittar lösningen.

Detta kan vara ett problem, eftersom det finns datorprogram du kan prova och testa tills du hittar rätt. Vi kan dock undvika detta. Vi kan konfigurera åtkomst för att ha en testgräns. Vi kan också konfigurera en reCaptcha och därmed bekräfta att det finns en människa bakom detta anslutningsförsök.

Undvik spam i kommentarer

Artiklar vi skriver i WordPress kan ha en kommentarsektion så att läsarna kan ge sin åsikt, ställa frågor eller på annat sätt interagera. Men detta kan naturligtvis också användas av en angripare för att skicka en farlig länk.

Vårt råd i det här fallet är att skydda kommentarsektionen. Det är också intressant att lägga in ett CAPTCHA-formulär här för att kontrollera innan en kommentar publiceras. På så sätt kommer vi att undvika spam och innehåll som kan utgöra ett säkerhetsproblem.

Relaterade Artiklar

Back to top button