Hur man skickar privata e-postmeddelanden till Gmail

Om du någonsin behöver skicka ett e-postmeddelande som innehåller känslig information kan du använda oberoende privata e-posttjänster för att göra detta, eller lära dig hur du gör det i gmail .

gmail kommer med ett speciellt konfidentiellt läge som låter dig skicka e-postmeddelanden som försvinner efter en viss tid. Om du är en integritetsmedveten användare kommer du också att gilla det här läget eftersom det gör det omöjligt för mottagaren att vidarebefordra, kopiera, skriva ut eller ladda ner ditt personliga e-postinnehåll.

Här är allt du behöver veta om konfidentiellt läge gmail och hur man använder den för att skicka privata e-postmeddelanden till gmail .

Vad är Gmails konfidentiella läge?

Gmails konfidentiella läge(Gmail) låter dig skicka konfidentiella eller personliga e-postmeddelanden till andra användare gmail såväl som personer som använder andra e-postklienter (använd andra e-postklienter) som Outlook, Yahoo eller iCloud.

När du skickar ett e-postmeddelande i konfidentiellt läge kan du manuellt ställa in ett utgångsdatum för det – det datum då e-postmeddelandet försvinner från kontot gmail mottagare. Det här är en praktisk funktion om du skickar information om “bränn efter läsning” till någon och inte vill ha den i deras inkorg. Du kan ställa in e-postmeddelandet så att det upphör att gälla efter 1 dag eller lämna det i upp till 5 år.

En annan fördel med att använda Gmails konfidentiella läge är möjligheten att ange ett lösenord. SMS krävs för att läsa din e-post. Det betyder att ingen kommer att kunna läsa innehållet i ditt meddelande utan texten som innehåller lösenordet som behövs för att öppna det.

Hur man använder konfidentiellt läge(Läge) in gmail

Det är ganska enkelt att använda Gmails konfidentiella läge för att skicka privata e-postmeddelanden. Du kan göra detta både på en dator och på en smartphone.

Hur man skickar privata e-postmeddelanden i Gmail

För att skicka privata e-postmeddelanden till din dator i privat läge i gmail gör följande.

 1. Öppna gmail och logga in på ditt konto.

 1. Välj i det övre vänstra hörnet av skärmen Skriva(komponera) .

 1. Längst ner i fönstret Nytt meddelande » leta efter alternativet « (nytt meddelande)Slå på/av konfidentiellt läge och välj den.

 1. I fönstret för konfidentiellt läge ställer du in utgångsdatum och om du vill kräva ett lösenord SMS för att läsa din e-post (detta ger extra säkerhet).

 1. Välj Spara(Spara) .
 2. Om du väljer att ställa in ett lösenord, gmail kommer också att be dig att verifiera ditt telefonnummer och mottagarens telefonnummer innan du skickar e-postmeddelandet. Ange ditt telefonnummer och välj Skicka(Skicka) för att fortsätta.

Sedan kan du fortsätta skapa e-postmeddelandet och välja ” Skicka(Skicka)” när den är klar.

Hur skickar man personliga e-postmeddelanden(Privata e-postmeddelanden) till Gmail mobilapp(Gmail mobilapp)

Om du föredrar att skicka e-post när du är på språng kan du använda mobilappen gmail istället för ett skrivbord för att snabbt skriva och skicka ett konfidentiellt e-postmeddelande. För att skicka ett personligt e-postmeddelande på mobilappen gmail gör följande.

 1. Öppna appen gmail på din smartphone och logga in på ditt konto.
 2. Välj i det nedre högra hörnet av skärmen Skriva(komponera) .

*kompilera email_gmail-appen*

 1. I fönstret ” Skriva(Skriv)” välj ” Mer(Mer) » (tre horisontella punkter i det övre högra hörnet av skärmen.

 1. Välj Konfidentiellt läge(Konfidentiellt läge) .

 1. I fönstret för konfidentiellt läge ställer du in utgångsdatum och om du vill kräva ett lösenord SMS för att läsa din e-post (detta ger extra säkerhet).

 1. Välj Spara(Spara) .

Skriv din e-post och klicka på ” Skicka(Skicka)” när den är klar.

Hur man öppnar konfidentiell e-post

Tack vare funktionen för konfidentiellt läge kan du skicka privata e-postmeddelanden till mer än vilken användare som helst gmail , men också till personer som använder olika e-postleverantörer. Om du använder gmail för att öppna ett konfidentiellt e-postmeddelande kan du göra det på samma sätt som du öppnar vanliga e-postmeddelanden på en dator eller smartphone. Om avsändaren har begärt en åtkomstkod av SMS får du ett sms och du måste ange koden i gmail innan du kan öppna e-postmeddelandet.

Om du använder en annan e-postleverantör, öppna det konfidentiella e-postmeddelandet och följ länken i det för att begära en åtkomstkod. Du får ett sms, varefter du måste ange en kod för att se innehållet i brevet.

Innan du skickar konfidentiella uppgifter via e-post(Känsliga data via e-post)

Det är generellt sett ingen bra idé att skicka några känsliga uppgifter över Internet, eftersom du inte kan vara säker på att något är 100% säkert på Internet. Även om Gmails konfidentiella läge inte låter mottagaren vidarebefordra eller skriva ut din e-post, kan de fortfarande ta ett foto eller skärmdump av det och sedan hitta sätt att spara det och dela det med andra.

För att förhindra att din egen data används mot dig, lär dig hur du krypterar alla dina online- och offlinedata (krypterar alla dina online- och offlinedata), samt andra sätt att skicka säkra krypterade e-postmeddelanden (skicka säker krypterad e-post) gratis. Men ibland är den bästa praxisen att försöka undvika att skicka privat eller känslig information över Internet.

Har du någonsin skickat ett e-postmeddelande med personlig information? Du(Använde) Gmails konfidentiella läge för denna eller någon annan metod? Dela din e-postsekretessupplevelse i kommentarsfältet nedan.

Om du någonsin behöver skicka ett e-postmeddelande som innehåller känslig information kan du använda oberoende privata e-posttjänster för att göra det, eller lära dig hur du gör det i Gmail istället.

Gmail kommer med ett speciellt konfidentiellt läge som låter dig skicka e-postmeddelanden som försvinner efter en viss tid. Om du är en integritetscentrerad användare kommer du också att älska det här läget för hur det gör det omöjligt för mottagaren att vidarebefordra, kopiera, skriva ut eller ladda ner innehållet i din privata e-post.

Här är allt du behöver veta om Gmails konfidentiella läge och hur du använder det för att skicka privata e-postmeddelanden i Gmail.

Vad är Gmails konfidentiella läge?

Gmails konfidentiella läge låter dig skicka konfidentiella eller privata e-postmeddelanden till andra Gmail-användare, såväl som personer som använder andra e-postklienter som Outlook, Yahoo eller iCloud.

När du skickar ett e-postmeddelande i konfidentiellt läge kan du manuellt ställa in ett utgångsdatum för det – det datum då e-postmeddelandet försvinner från mottagarens Gmail-konto. Det här är en funktion som är praktisk om du skickar någon information av typen “bränn efter att ha läst” och inte vill att den ska ligga i inkorgen. Du kan ställa in din e-post så att den löper ut så snart som om 1 dag eller lämna den i upp till 5 år.

En annan fördel med att använda Gmails konfidentiella läge är möjligheten att ställa in ett SMS-lösenord som krävs för att läsa din e-post. Det betyder att ingen kan läsa innehållet i ditt meddelande utan texten som innehåller lösenordet som krävs för att öppna det.

Hur man använder konfidentiellt läge i Gmail

Det är ganska enkelt att använda Gmails konfidentiella läge för att skicka privata e-postmeddelanden. Du kan göra det både på din dator och din smartphone.

Hur man skickar privata e-postmeddelanden i Gmail

För att skicka privata e-postmeddelanden på din dator med konfidentiellt läge i Gmail, följ stegen nedan.

 1. Öppna Gmail och logga in på ditt konto.

 1. Välj i det övre vänstra hörnet av skärmen Komponera.

 1. Längst ner i nytt meddelande fönster, hitta ett alternativ för att Slå på/av konfidentiellt läge och välj den.

 1. I fönstret för konfidentiellt läge ställer du in utgångsdatum och om du vill kräva ett SMS-lösenord för att läsa din e-post (detta ger extra säkerhet).

 1. Välj Spara.
 2. Om du väljer att ange ett lösenord kommer Gmail också att be dig bekräfta ditt och mottagarens telefonnummer innan du skickar din e-post. Ange ditt telefonnummer och välj skicka att fortsätta.

Du kan sedan fortsätta skriva ditt e-postmeddelande och välja skicka när det är klart.

Hur man skickar privata e-postmeddelanden i Gmail Mobile App

Om du föredrar att skicka dina e-postmeddelanden när du är på resande fot kan du använda Gmail-mobilappen istället för skrivbordet för att snabbt skriva och skicka ett konfidentiellt e-postmeddelande. Följ stegen nedan för att skicka ett privat e-postmeddelande i Gmail-mobilappen.

 1. Öppna Gmail-appen på din smartphone och logga in på ditt konto.
 2. Välj i det nedre högra hörnet av skärmen Komponera.

*skriv e-post_gmail-appen*

 1. Inuti Komponera fönster, välj Mer (de tre horisontella prickarna i det övre högra hörnet av skärmen.

 1. Välj konfidentiellt läge.

 1. I fönstret för konfidentiellt läge ställer du in utgångsdatum och om du vill kräva ett SMS-lösenord för att läsa din e-post (detta ger extra säkerhet).

 1. Välj Spara.

Skriv din e-post och välj skicka när den är klar.

Hur man öppnar ett konfidentiellt e-postmeddelande

Tack vare funktionen för konfidentiellt läge kan du skicka privata e-postmeddelanden inte bara till vilken Gmail-användare som helst utan även till personer som använder olika e-postleverantörer. Om du använder Gmail för att öppna ett konfidentiellt e-postmeddelande kan du göra det på samma sätt som du öppnar dina vanliga e-postmeddelanden med ditt skrivbord eller din smartphone. Om avsändaren begärde ett SMS-lösenord får du ett sms och måste ange koden i Gmail innan du kan öppna e-postmeddelandet.

Om du använder en annan e-postleverantör, öppna det konfidentiella e-postmeddelandet och följ länken i det för att begära ett lösenord. Du kommer att få ett sms och sedan måste du ange koden för att se e-postmeddelandets innehåll.

Innan du skickar känsliga uppgifter via e-post

Det rekommenderas i allmänhet inte att skicka några känsliga uppgifter över internet eftersom du inte kan vara säker på att något är 100 % säkert online. Även om Gmails konfidentiella läge hindrar mottagaren från att vidarebefordra eller skriva ut din e-post, kan de fortfarande ta en bild eller en skärmdump av den och hitta för att spara och dela den med andra användare senare.

För att förhindra att din egen data används mot dig, lär dig hur du krypterar all din online- och offlinedata, samt andra sätt att skicka säkra krypterade e-postmeddelanden gratis. Men ibland är den bästa praxisen att försöka undvika att skicka privat eller känslig information över internet.

Har du någonsin skickat ett e-postmeddelande med privat information tidigare? Använde du Gmails konfidentiella läge eller någon annan metod för att göra det? Dela din upplevelse av e-postsekretess i kommentarsfältet nedan.