Hur man skapar, ställer in och använder en VPN-anslutning på iPhone (eller iPad)

VPN anslutningar är ett praktiskt verktyg. Vi använder dem för att komma åt vårt företagsnätverk när vi reser, för att vara anonyma på Internet eller för att komma åt blockerat innehåll på Internet. Om du har en iPhone eller iPad och vill ställa in och använda den VPN , då har du kommit rätt. I den här artikeln kommer vi att visa dig hur du skapar, ställ in och anslut(konfigurera och anslut) till VPN på valfri iOS-enhet:

NOTERA.(OBS:) Vi använde skärmdumpar tagna på en iPhone SE med iOS 12 för att illustrera denna handledning. Saker och ting kan se lite annorlunda ut på andra iPhones och iPads, men stegen är desamma.

Vad du behöver för att ansluta till ett VPN

Om du vill ansluta och använda virtuellt privat nätverk(Virtuellt privat nätverk) ( VPN ) på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad), måste du känna till några detaljer innan du ansluter:

 • IP-adress(IP-adress) eller URL adress(URL) VPN- server,(VPN-server) som du vill ansluta till.
 • Dina meriter för VPN-autentisering(VPN-autentisering) , vanligtvis i form av ett användarnamn och lösenord.
 • Andra konfigurationsalternativ relaterade till VPN-anslutning(VPN-anslutning) som du ska konfigurera, till exempel en hemlighet, RSA Secur ID eller Fjärr-ID .

När du har all information om VPN-anslutning(VPN-anslutning) som du är på väg att konfigurera, fortsätt och följ instruktionerna i den här guiden. Mer information om virtuella privata nätverk(Virtuella privata nätverk) och hur de fungerar, se Vad är VPN ? Vad gör den?

Hur man skapar och anpassar VPN-anslutning(VPN-anslutning) i iOS

Det första du behöver göra för att kunna skapa VPN-anslutning(VPN-anslutning) i iOS är att öppna applikationen ” inställningar(Inställningar) » på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad). I applikationen ” inställningar(Inställningar) » tryck « Main(Allmänt)”.

Scrolla ner tills du hittar posten VPN. Klicka på det.

VPN-inställningar på iPhone

Nu har du kommit till skärmen VPN där du kan skapa nya VPN – anslutningar, redigera befintliga och anslut eller koppla från.

Om det här är första gången du skapar VPN-anslutning(VPN-anslutning) på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad), bör du bara se ett alternativ: “Lägg till VPN-konfiguration…”(“Lägg till VPN-konfiguration…”) . Klicka på det.

Lägg till VPN-konfiguration

Sedan öppnar iOS en skärm som heter “Lägg till konfiguration”. (“Lägg till konfiguration.”) Den har flera fält att fylla i och alternativ att välja mellan. Start(Börja) med val typ (Typ)VPN som du är på väg att skapa. I iOS 12 på iPhone hade vi alternativ IKEv2, IPSec och L2TP . Ange sedan andra begärda uppgifter. Beroende på vilken typ VPN-anslutningar(VPN-anslutning) du konfigurerar, den begärda informationen kan variera, men några av dem inkluderar:

 • Beskrivning(Beskrivning) – ange en kort beskrivning som hjälper dig att identifiera VPN-anslutning.(VPN-anslutning)
 • Server(Server adress VPN-servrar(VPN-server) du ansluter till
 • konto(Konto) är användarnamnet som krävs för att ansluta till VPN
 • Lösenord(Lösenord) är lösenordet som är kopplat till VPN-konto.(VPN-konto)
 • Hemlighet(Hemligt) – ett unikt lösenord som begärs av din VPN-leverantör.(VPN-leverantör)

Du kan få all information om VPN-anslutning(VPN-anslutning) från din nätverksadministratör(nätverksadministratör) eller VPN-tjänsteleverantör. När du har angett all information klickar du på ” Redo(Klar) ” i det övre högra hörnet av skärmen.

Ange detaljer för en ny VPN-anslutning

Din VPN-anslutning(VPN-anslutning) sparas och du är tillbaka till skärmen VPN där du kan se den listad.

VPN-anslutningen sparas och visas på VPN-skärmen.

Hur man ansluter till VPNiPhone eller iPad(iPhone eller iPad)

Om du vill ansluta via VPN på skärmen VPN ställ in strömbrytaren status till position (status)(På) .

iPhone ansluten till VPN

Om du inte vill gå till ” Inställningar -> Allmänt -> VPN ”, bör du vara medveten om att iOS också lägger till en genväg till växeln VPN på huvudskärmen Inställningar » i nätverksområdet. (Inställningar) Detta är ett mycket snabbare sätt att ansluta till VPN .

VPN-växel i dina iPhone-inställningar

Hur man kopplar från VPNiPhone eller iPad(iPhone eller iPad)

Att inaktivera VPN-anslutning(VPN-anslutning) på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad), stäng av växla(Av)VPN i(VPN) inställningar eller(Inställningar) omkopplare stater(Status) till ” Inställningar -> Allmänt -> VPN “.

VPN kan inaktiveras från flera ställen i inställningarna.

Använder du(är du VPN(VPN) på din iPhone eller iPad(iPhone eller iPad)?

Som du redan har sett, skapa, konfigurera och använda VPN-anslutningar(VPN-anslutning) på iPhone eller iPad(iPhone eller iPad) – det är väldigt enkelt. Men innan du försöker skapa en ny VPN-anslutning(VPN-anslutning), bör du ha all anslutningsdata redo. Innan vi stänger den här guiden vill vi veta om du använder VPN på iPhone eller iPad. Dessutom, vad är anledningen till att du använder VPN ? Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

VPN-anslutningar är handverktyg. Vi använder dem för att få tillgång till vårt företags nätverk när vi reser, för att vara anonyma på internet eller för att komma åt blockerat innehåll på internet. Om du äger en iPhone eller en iPad och du vill konfigurera och använda ett VPN på den, har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln visar vi dig hur du skapar, konfigurerar och ansluter till ett VPN på valfri enhet med iOS:

NOTERA: För att illustrera denna handledning använde vi skärmdumpar tagna på en iPhone SE med iOS 12. På andra iPhone-modeller och iPads kan saker och ting se lite annorlunda ut, men stegen är desamma.

Vad behöver du för att ansluta till ett VPN

Om du vill ansluta och använda ett virtuellt privat nätverk (VPN) på din iPhone eller iPad måste du känna till några detaljer innan du gör anslutningen:

 • IP-adressen eller URL-adressen till VPN-servern som du vill ansluta till
 • Dina VPN-autentiseringsuppgifter, vanligtvis i form av ett användarnamn och lösenord
 • Andra konfigurationsalternativ relaterade till VPN-anslutningen du håller på att konfigurera, till exempel en hemlighet, RSA SecurID eller RemoteID.

När du har all information om VPN-anslutningen som du tänker konfigurera, fortsätt och följ stegen i den här guiden. För mer information om virtuella privata nätverk och hur de fungerar, läs Vad är VPN? Vad gör den?.

Hur man skapar och konfigurerar en VPN-anslutning i iOS

Det första du måste göra för att kunna skapa en VPN-anslutning i iOS är att öppna appen på din iPhone eller iPad. I appen trycker du på .

Den allmänna posten från inställningarna för en iPhone

Scrolla ner tills du hittar posten. Tryck på den.

VPN-inställningarna på en iPhone

Nu har du nått skärmen, som är platsen där du kan skapa nya VPN-anslutningar, redigera befintliga och även ansluta eller koppla från.

Om det här är första gången du skapar en VPN-anslutning på din iPhone eller iPad bör du bara se ett alternativ: . Tryck på den.

Lägg till VPN-konfiguration

iOS öppnar sedan en skärm som heter På den finns det flera fält att fylla i och alternativ att välja mellan. Börja med att välja vilken VPN du tänker skapa. I iOS 12 på en iPhone är alternativen vi hade och . Ange sedan övriga begärda uppgifter. Beroende på vilken typ av VPN-anslutning du konfigurerar kan de begärda uppgifterna skilja sig, men några av de vanliga inkluderar:

 • – ange en kort beskrivning för att hjälpa dig att identifiera VPN-anslutningen
 • – adressen till VPN-servern som du ansluter till
 • – användarnamnet som krävs för att ansluta till VPN
 • – lösenordet som är kopplat till VPN-kontot
 • – ett unikt lösenord begärt av din VPN-leverantör

Du kan få all information om VPN-anslutningen från din nätverksadministratör eller din VPN-leverantör. När du har angett alla uppgifter, tryck på i det övre högra hörnet på skärmen.

Ange information om en ny VPN-anslutning

Din VPN-anslutning sparas och du är tillbaka till skärmen där du kan se den listad.

VPN-anslutningen sparas och listas på VPN-skärmen

Hur man ansluter till ett VPN på en iPhone eller iPad

Om du vill ansluta med VPN, vrid omkopplaren på skärmen.

iPhone är ansluten till VPN

Om du inte vill gå hela vägen för att göra det, bör du veta att iOS också lägger till en genväg till omkopplaren på huvudskärmen, i nätverksområdet. Detta är ett mycket snabbare sätt att ansluta till ditt VPN.

VPN-brytaren på din iPhones inställningar

Hur man kopplar från ett VPN på en iPhone eller iPad

För att koppla bort en VPN-anslutning på din iPhone eller iPad, vrid omkopplaren från eller från “.”

VPN kan kopplas bort från flera ställen i inställningarna

Använder du VPN på din iPhone eller iPad?

Som du har sett är att skapa, konfigurera och använda VPN-anslutningar alla enkla saker att göra på en iPhone eller iPad. Innan du försöker skapa en ny VPN-anslutning måste du dock ha alla anslutningsdetaljer redo. Innan vi stänger den här handledningen vill vi veta om du använder ett VPN på en iPhone eller en iPad. Dessutom, vad är din anledning till att använda ett VPN? Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Relaterade Artiklar

Back to top button