Hur man skapar liveomröstningar från Facebook-reaktionsikoner

Att skapa Facebook-reaktionsikon live-undersökningar kan verka som en utmaning, men här hjälper vi dig att lyckas. Det första vi behöver är att ha ett utvecklarkonto på https://developers.facebook.com och en fansida på Facebook.

Du måste också ladda ner och installera OBS-programmet (Öppna Broadcaster Software) och ha 3 bilder (1 bakgrund och 2 alternativ för undersökningen). Ta reda på hur du gör hela processen steg för steg i den här artikeln. Om det är första gången du hör talas om OBS eller om du inte vet hur man skärminspelning med det här programmet, ta också en titt på den här artikeln.

Vad är det bästa att börja med?

Det är lämpligt att ha 3 flikar öppna samtidigt i webbläsaren : den första med Facebook-utvecklarkontot, den andra med fansidan och den tredje med sidan livereactionspoll; förutom att öppna OBS-programmet. Om du också vill lägg till din webbkamera för att överföra din bild med OBS kan du kolla in den här artikeln där vi visar hur du gör.

Steg för att skapa en Facebook Live-undersökning

Vi kommer åt vårt utvecklarkonto och trycker på valrutan “Mina applikationer” för att gå till alternativet “Lägg till en ny applikation”; Fönstret “Skapa ett nytt applikations-ID” öppnas, fyll i uppgifterna och klicka på “Skapa ett applikations-ID”.

I fönstret “Säkerhetskontroll” placerar vi texten de ber oss om och trycker på “Skicka”; sedan vi går till fliken vår fansida och klicka på “Publiceringsverktyg” högst upp på skärmen; sedan på vänster sida klickar vi på “Videos” och sedan på höger sida på “+ Live”.

I fönstret “Skapa livevideo” vi kopierar texten till “Återsändningsnyckel” ; att vi ska klistra in en ny scen av OBS, för detta trycker vi på “Konfiguration”, i fönstret som öppnas klickar vi på “Emission”, där vi kommer att se ett fält med samma namn. “Broadcast Type” bör vara Relay Service, Facebook Live “Service” och “Server” som standard.

I det här fönstret klickar vi på “Acceptera” och nu återgår vi till fönstret som vi hade kvar på fansidan, vi klicka på den blå “Nästa”-knappen nedan för att visa oss resten av formuläret.

Vi placerar videobeskrivning, titel och taggar; sedan visar vi alternativet “Schemalägg”-knappen och klickar på “Schemalägg en livestream” ; När fönstret laddas kommer vi att gå till “Schemalagd starttid” där den aktuella tiden kommer att visas, lägg till 10 minuter till och klicka på “Schemalägg”.

Vi går till livereactionspoll-fliken och klickar på “Get Access Token”; Ett Api Graph explorer-fönster öppnas där vi kommer att se valrutan “Hämta” med listan över alla applikationer som vi har skapat i Facebook-utvecklarkontot . Vi väljer vår applikation .

En kod kommer att genereras som vi måste kopiera i “Access Identifier” och klistra in den på livereactionspoll hemsida i “Access Token”-fältet; sedan går vi tillbaka till fansidan och trycker på “Sida”-knappen för att se vår publikation, vi klickar på den för att se videons URL och vi kopierar de sista siffrorna från den.

Vi låt oss hålla oss dessa siffror på sidan livereactionspol i “Post ID”-fältet nedan ser du alternativ för att anpassa undersökningen (det finns flera reaktioner att välja mellan “gilla”, “älskar”, “Jag är förvånad”, bland annat ); de vanligaste är den berömda handen och hjärtat, i varje som vi använder kommer 1 bild att placeras.

I “Välj räknare” laddas 1 bild upp till motsvarande räknare genom att trycka på knappen med motsvarande ikon med rubriken “Välj bild”; vi kommer att inkludera 2 bilder för 2 alternativ i vår undersökning facebook live.

Klicka på “Förhandsgranska” i slutet av sidan så genereras en förhandsvisning av undersökningsräknare och bilder, på höger sida Stöd på knappen “Ladda ner”. för att ladda ner en fil (script.zip) som vi ska packa upp för att dra filen index.html till webbläsaren.

Vi återvänder till OBS-scenen och där det står “Källor” trycker vi på “+”-knappen för att lägga till bakgrundsbilden; sedan vi lägger till räknaren vi laddade upp i livereactionspoll med alternativet “BrowserSource”; Ett egenskapsfönster öppnas med ett fält som heter “URL”; och där vi ska klistra in den lokala adressen som vår webbläsare visar oss från filen index.html.

Slutligen återstår bara att integrera bilderna och texterna efter vår smak i OBS-programmet och att tryck på knappen “Starta sändning” för att starta Facebook reaktionsikoner liveundersökning. Så här kan vi skapa en liveundersökning med Facebook-reaktionsikoner. Vi önskar dig lycka till med din överföring, när du har gjort det, kom och se hur det gick.

Relaterade Artiklar

Back to top button