Hur man skapar kataloger och underkataloger i Linux med kommandot ‘mkdir’

Tillgången till att skapa kataloger är en möjlighet som Linux erbjuder sina administratörer, som kan kommandospråket för att köra det.

Men även om det verkar vara en tillräckligt enkel idé, är verkligheten att det är mycket viktigt att få dessa tillstånd för dem som arbetar genom dessa team.

Om man inte har dem skulle det vara omöjligt för någon att redigera, lägga till eller ta bort filer som är lagrade på sin egen dator. Att vara riktigt tråkig för vissa.

Det är därför det kännetecknas av att vara ett system som kan vara hanteras genom kommandofönstret För att han förhindrar att information manipuleras av gäster .

Att skapa kataloger i en mapp utförs också genom ett kommando, känt som » mkdir “, Vilket är en akronym för göra underkatalog .

Att lära sig hur man implementerar detta kommando i kommandorutan är mycket enkelt, eftersom det till och med är extremt objektivt med avseende på dess funktion. Så det är bara att fortsätta läsa för att få reda på lite mer om det, eller lär dig hur du döljer filer och mappar i linux .

Använd kommandot mkdir för att skapa kataloger i Linux

Kommandot “Skapa underkatalog” har en ganska enkel syntax. Tja, det räcker med att skicka kommandot, följt av namnet på katalogen du vill ge mappen för att skapa den.

Men som nämnts ovan måste användaren som GNU/Linux-administratör se till att han har mappbehörigheter där det kommer att ändra innehållet.

Om inte, efter att ha skrivit klart kommandot, ett felmeddelande visas och det kommer att vara omöjligt att skapa den önskade mappen.

För att använda kommandot korrekt, utför proceduren som beskrivs ovan: skriv akronymen, följt av argumentet du ska använda för att namnge katalogerna som kommer att skapas.

Ett exempel på detta skulle vara » mkdir mapp1 “, så det nya innehållet kommer att skapas i mappen du för närvarande arbetar i. Om du vill att den ska skapas på en plats anger du den så här: » mkdir/folders/folder1 “, där “mappar” är det bibliotek där du vill hitta innehållet.

Andra användbara kommandon

Medan kommandot » mkdir » är på gång av avrättning för att skapa kataloger i systemlagring kan andra kommandon förbättra mappprestandan. De kan hjälpa dig ifall du behöver utföra en specifik åtgärd, som t.ex filsökning till exempel.

  • Att börja, du kan använda » pwd “, vilket gör att du kan upptäcka mappen som förblir aktiv, det vill säga som du arbetar med just nu.
  • Om du inte vill stanna kvar i den här mappen kan du redigera och välja en annan aktiv mapp via ” CD .
  • De beställde ” ls visar innehållet i en mapp och kontrollerar att den finns
  • Slutligen, och kanske en av de viktigaste, den användningen av » chmod låter dig ändra behörigheterna i en mapp.

Skapa kataloger och underkataloger via mkdir

Syntaxen varierar för att lägga till undermappar när ett kommando infogas. Förutom att ange namnen på de nya filerna, är det nödvändigt att ange att en huvudkatalog kommer att skapas som tar hand om att innehålla resten.

Kommandot som bestäms för detta är ” -p eller -föräldrar som, som sagt tidigare, kommer att generera en huvudmapp när det behövs.

En av de stora fördelarna med denna kod är att när du använder den kommer inget fel att visas om mappen finns. Därför räcker det med att skriva följande i kommandofönstret: » mkdir -p /home/user/movies/christine “.

Baserat på syntaxen definierad ovan, definieras “Hem” som huvudkatalogen, och resten av namnet kommer att vara antalet undermappar du skapar samtidigt.

Det fantastiska verktyget som kommandot “Skapa underkatalog” kan tillhandahålla när du behöver skapa kataloger och underkataloger i mapparna som utgör din lagringsplats visas. Om mappen råkar vara dold kan du ta upp den från terminalen.

Tack vare sin enkla syntax kan alla användare som få root-behörigheter i ett datorutrymme kommer att kunna generera den här typen av innehåll via Linux-kommandofönstret.

Relaterade Artiklar

Back to top button