Hur man skapar gaming YouTube-videor som ett proffs

En av de mest populära typerna av videor som folk tittar på på YouTube är spelvideor. Om du är ett fan av den här typen av innehåll kanske du undrar vad som krävs för att skapa dina egna spelvideor. på Youtube(Youtube).

Du kommer att upptäcka att om du verkligen är intresserad av spel tar det inte lång tid att lägga upp sådant här innehåll. Att ha en dator och dina favoritspel är allt du egentligen behöver för att skapa en enkel spelvideo.

Men om du vill förbättra kvaliteten på dina videor finns det många sätt att göra det. De flesta av dessa tips kan också implementeras gratis eller till ett mycket överkomligt pris. Om du vill att din spelkanal ska öka ditt antal prenumeranter är det viktigt att vara uppmärksam på hur du gör och redigerar dina videor.

Skärminspelning av dina spel(Skärminspelning av dina spel)

Om du vill att dina videor ska vara så tydliga och skarpa som möjligt är det ett måste att spela in din spelskärm. Beroende på om du använder en konsol eller dator kan detta vara väldigt enkelt eller svårt att hitta.

Om du spelar dina spel på PC, finns det massor av gratis skärminspelare där ute. populär är OBS , som många streamers använder för sina spel, men den har också skärminspelningsmöjligheter. Du kan läsa vår guide om att installera och använda OBS på Windows och Mac (installera och använda OBS på Windows och Mac) .

Om du använder Windows 10 kan du även spela in din skärm med spel(Game Bar) paneler . För att öppna den behöver du bara trycka på knappen Fönster +G.

Om du använder en konsol beror hur du spelar in din skärm på vilken konsol det är.

PS4

PS4 gör det väldigt enkelt att spela in videor. (spela in videor) Allt du behöver göra är att dubbelklicka på ” Dela med sig(Dela)”, och inspelningen startar. Du kan ändra längden på inspelningssessioner genom att trycka en gång på knappen Dela” och välj sedan ” (Dela med sig)Inställningar för delning och sändning > Videoklippinställningar > Längd på videoklipp.

Xbox ett

Under spelet du vill spela in, tryck på knappen Xbox . När menyn är öppen, tryck på knappen se . Välj sedan “Spela in nu”(Spela in från och med nu) . Du kan spela in videor upp till 10 minuter långa, men om du behöver längre videor kan du använda en extern hårddisk för att spela in videor upp till en timme långa.

Använd din mikrofon och kamera(Använd en mikrofon och kamera)

Förutom själva speldelen av din video måste du också bestämma om du vill lägga till kommentarer. Detta inkluderar vanligtvis de mest populära spelvideorna, men det är upp till dig.

Om du planerar att prata om ditt spelande kanske du vill överväga att köpa en bra mikrofon. Du kan använda din dators inbyggda mikrofon, men du kommer definitivt att sakna ljudkvaliteten. Ett bra, relativt billigt alternativ är Blue Snowball-mikrofonerna.

Om du inte vill köpa en mikrofon ännu, är ett annat alternativ att använda mikrofonen på din smartphone. Hos Apple(Apple) iPhone har en app som heter Röstmemo , som kan spela in ljud av valfri längd. För användare Android de flesta enheter har en app Röstinspelare . Dessa appar gör ett bra jobb om du inte har en mikrofon.

Om du också vill spela in ditt ansikte medan du spelar, bör din dators kamera fungera utmärkt, såvida du inte planerar att lägga mer vikt vid det i dina videor. Om så är fallet kan det vara rätt väg att gå att investera i en bättre kamera.

Ladda ner programvara för videoredigering(Ladda ner programvara för videoredigering)

När du har spelat in allt spel och ljud behöver du programvara för att få ihop allt. Det finns många gratis eller billiga videoredigerare som du kan använda. Det finns gratis alternativ Movie Maker för Windows eller iMovie för Mac-användare (iMovie för Mac) . Om du behöver något med ytterligare funktioner, Davinci Resolve är gratis och ger användarna högkvalitativ redigeringsprogramvara.

När du har hittat programvaran du vill använda importerar du alla dina video- och ljudinspelningar. För att göra den här processen enklare, granska först alla videor du har spelat in och bestäm vad du vill behålla och vad du vill klippa. Se också till att ditt ljud matchar spelet där du vill ha det.

Du kan också lägga till effekter som musik eller text om du vill. Se bara till att du inte går överbord med dina effekter, eftersom detta kommer att förringa själva spelandet och kan distrahera tittarna.

Skapa en YouTube-videominiatyr(Skapa en YouTube-videominiatyr)

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att få fler visningar av din video är att skapa en attraktiv videominiatyr. Du kan göra detta i de flesta fotoredigeringsprogram ganska enkelt. Här är ett exempel på en av våra egna från vår YouTube-kanal.

För att göra en bra miniatyr, inkludera några ljusa och färgglada bilder relaterade till spelet du spelar, eller en bra bild av ditt ansikte om du inkluderar dig själv i dina videor. Att lägga till text i miniatyrbilderna kan också hjälpa, och det bör också vara ljust och framträdande.

En viktig del av att skapa en miniatyrbild är att få dina tittare att vilja klicka på videon, som om de går miste om något viktigt om de inte ser det. Att göra miniatyrerna färgglada kan hjälpa till att visa att videon kommer att vara intressant och rolig att titta på.

Länk till din kanal och andra videor(Länk till din kanal och andra videor)

När du laddar upp en video, lägg till länkar till din kanal och andra videor så att tittarna enkelt kan hitta dem. Du kan också placera klickbara länkar direkt på dina videor med hjälp av kommentarer i YouTubes videoinställningar.

Klicka bara på videon du vill lägga till dem i och välj ” Redigera anteckningar(Redigera kommentarer) » . Du bör kunna hoppa när som helst i videon för att lägga till en kommentar. De flesta YouTubers gillar dock att lägga till dem i slutet av videon så att de inte distraherar tittarna under huvudinnehållet.

Genom att länka till din kanal och video kommer du med största sannolikhet att öka antalet visningar och antalet prenumeranter.

En av de mest populära typerna av videor som folk tittar på på YouTube är spelvideor. Om du är ett fan av den här typen av innehåll kanske du funderar på vad som krävs för att skapa dina egna YouTube-spelvideor.

Du kommer att upptäcka att om du verkligen har ett intresse för spel så krävs det inte mycket för att lägga ut den här typen av innehåll. Att ha en dator och dina favoritspel är allt du egentligen behöver för att göra en grundläggande spelvideo.

Men om du vill höja kvaliteten på dina videor finns det många sätt du kan göra detta på. För de flesta av dessa tips också, kan du implementera dem gratis eller mycket överkomligt. Om du vill ha en spelkanal som skapar dragkraft på ditt antal prenumeranter är det viktigt att vara uppmärksam på hur du tar och redigerar dina videor.

Skärm Spela in dina spel

Om du vill att dina videor ska ha den skarpaste och tydligaste bilden är skärminspelning av ditt spel ett måste. Beroende på om du använder en konsol eller dator kan detta vara extremt enkelt eller svårt att hitta.

Om du spelar dina spel på en PC, finns det en hel del gratis skärminspelare där ute. En populär sådan är OBS, som många streamers använder för sitt spel, men den har också skärminspelningsmöjligheter. Du kan läsa vår guide om hur du installerar och använder OBS på Windows och Mac.

Om du använder Windows 10 kan du även skärminspelning med Game Bar. För att öppna detta, allt du behöver göra är att trycka på Fönstertangenten + G.

Om du använder en konsol kommer din skärminspelningsmetod att variera beroende på vilken konsol det är.

PS4

PS4 gör det extremt enkelt att spela in videor. Allt du behöver göra är att dubbeltrycka på Dela-knappen så startar inspelningen. Du kan ändra längden på inspelningssessioner genom att trycka på knappen Dela en gång och sedan gå till Inställningar för delning och sändning > Videoklippinställningar > Längd på videoklipp.

Xbox ett

När du spelar spelet du vill spela in trycker du på Xbox-knappen. När menyn är öppen trycker du på knappen Visa. Välj sedan Spela in från och med nu. Du kan spela in videor upp till 10 minuter långa, men om du vill ha längre videor kan du använda en extern hårddisk för att spela in videor i upp till en timme.

Använd en mikrofon och kamera

Förutom själva speldelen av din video vill du också bestämma om du vill lägga till kommentarer eller inte. De mest populära spelvideorna inkluderar vanligtvis detta, men det är upp till dig.

Om du planerar att prata om ditt spelande kanske du vill överväga att köpa en snygg mikrofon. Du kan använda din dators inbyggda mikrofon, men du kommer definitivt att sakna ljudkvalitet. Ett bra, relativt billigt alternativ är Blue Snowball-mikrofonerna.

Om du inte vill köpa en mikrofon ännu, är ett annat alternativ att använda mikrofonen på din smartphone. Apple iPhones har en app som heter Voice Memo, som kan spela in hur lång ljud som helst. För Android-användare har de flesta enheter en app som heter Voice Recorder. Dessa appar gör jobbet ganska bra om du inte har en mikrofon att använda.

Om du också vill spela in ditt ansikte medan du spelar spelet, bör din datorkamera fungera bra om du inte planerar att detta ska vara mer fokus i dina videor. Om så är fallet kan en investering i en kamera av högre kvalitet vara vägen att gå.

Ladda ner programvara för videoredigering

När du har spelat in allt ditt spelande och ljud kommer du att behöva lite mjukvara för att få ihop allt. Det finns många gratis eller lågprisvideoredigerare där ute som du kan använda. För gratisalternativ finns Movie Maker för Windows eller iMovie för Mac-användare. Om du vill ha något med fler funktioner är Davinci Resolve gratis och ger användarna en avancerad redigeringsprogramvara.

När du har hittat programvaran du vill använda importerar du alla dina video- och ljudinspelningar. För att effektivisera den här processen, titta på alla dina inspelade videor först och bestäm vad du vill behålla och klippa ut. Se också till att ditt ljud matchar spelet där du vill ha det.

Du kan också lägga till effekter som musik eller text om du vill. Se bara till att du inte överdriver dina effekter, eftersom detta tar bort fokus från själva spelandet och kan få tittarna att klicka iväg.

Skapa en YouTube-videominiatyr

En av de viktigaste sakerna du kan göra för att få fler visningar av din video är att skapa en iögonfallande videominiatyr. Du kan göra detta i de flesta fotoredigeringsprogram ganska enkelt. Här är ett exempel på en av våra egna från vår YouTube-kanal.

För att göra en bra miniatyr, inkludera några ljusa och färgglada bilder relaterade till spelet du spelar, eller en bra reaktionsbild av ditt ansikte om du inkluderar dig själv i dina videor. Att lägga till text till dina miniatyrer kan också hjälpa, och detta bör också vara ljust och märkbart.

Den viktiga delen med att göra en miniatyrbild är att få dina tittare att vilja klicka på en video, som om de kommer att missa något viktigt om de inte ser det. Att göra miniatyrerna färgglada överlag kan hjälpa till att indikera att videon kommer att bli en rolig och intressant visning.

Länk till din kanal och andra videor

När du laddar upp din video, lägg till länkar till din kanal och andra videor så att tittarna enkelt kan hitta dem. Du kan också placera klickbara länkar direkt i dina videor med hjälp av kommentarer i YouTubes videoinställningar.

Klicka bara på videon du vill lägga till dessa och välj Redigera anteckningar. Du bör kunna gå till vilken punkt som helst i din video för att lägga till en kommentar. De flesta YouTubers gillar dock att lägga till dessa i slutet av videon så att de inte distraherar tittarna under huvudinnehållet.

Genom att länka till din kanal och dina videor är det mycket mer sannolikt att du ökar dina visningar och antalet prenumeranter totalt sett.

Relaterade Artiklar

Back to top button