Hur man skapar flikar i Microsoft Teams

Microsoft Teams är ett kraftfullt verktyg för att samarbeta med kollegor och alla andra. Vi kan med säkerhet säga att det här verktyget har många funktioner, varav många aldrig kommer att användas. En sådan funktion är möjligheten att skapa flikar. I det här inlägget kommer vi att visa dig hur du skapar och lägger till anpassade flikar(Flikar) in Microsoft Teams skrivbord och webb.

Hur man skapar en anpassad flik i MS Team ?

Förmåga att skapa anpassade flikar(anpassade flikar) gör det enkelt för användare att komma åt filer, applikationer och andra verktyg inifrån Microsoft Teams . Inte bara det, teammedlemmar kan också komma åt filer och applikationer som finns på dessa anpassningsbara flikar.

Hur man skapar flikar(Flikar) in Microsoft Teams

Följande information hjälper dig att skapa anpassade flikar i kommandon relativt enkelt. Microsoft:

  1. Starta Microsoft Teams-appen
  2. Öppna din kanal eller chatt
  3. Skapa applikationsfliken
  4. Byt namn på eller ta bort en app från en flik
  5. Skapa en filflik.

1]Starta Microsoft Teams-appen

Det första du bör göra är att starta skrivbordsapplikationen Microsoft Teams in (Microsoft Teams)Windows 11/10 eller webbversion via Microsoft Edge . Du kan använda en annan webbläsare om du vill, så oroa dig inte.

2]Öppna din kanal eller chatt

Efter att ha startat applikationen Lag du kommer med största sannolikhet att visas personligt utrymme(Personligt utrymme). För att byta till din föredragna kanal, klicka profilikon(profilikon) som finns i det övre högra hörnet av programmet, välj sedan en kanal från listan från rullgardinsmenyn.

3]Skapa programfliken

Hur man skapar flikar i Microsoft Teams

När det gäller att skapa en appflik, klicka bara plusikon(plusikon) och därifrån välj eller sök efter appen du vill lägga till i kanalen. Om applikationen ännu inte har lagts till, klicka på ” Lägg till(Lägg till)” och klicka på alla uppmaningar som kräver att du går vidare.

När applikationen har skapats visas den som en flik överst och du kan välja den när som helst.

fyra] Döp om(Byt namn) eller ta bort programmet från fliken.

Om du vill byta namn på en applikation klickar du helt enkelt på pilen på namnet som ska visas rullgardinsmenyn(rullgardinsmenyn) . Därifrån klicka på ” Döp om(Byt namn) » för att ändra programmets namn. Dessutom kan du välja ” Radera(Ta bort)” för att bli av med det för gott.

5]Skapa en filflik

Filflikar(File) är cool. Människor kan använda dem för länkar, instruktioner, guider och mer. Allt du behöver för att vara snabb åtkomst för anställda, du kan skapa en filflik för alla.

Till att börja med måste du lägga till filen du vill konvertera till en flik. Gör detta genom att klicka på ” Ladda ner(Ladda upp)”, välj sedan vilken fil du vill ladda upp.

Klicka slutligen på knappen med tre punkter bredvid filen och välj sedan “Do(Gör) att detta är en flik” och den kommer omedelbart att visas i flikområdet ovan.

Hur man redigerar flikar i Microsoft Teams ?

Ovan förklarade vi hur man byter namn på en flik. När det gäller redigering kan du ändra innehållet på en flik genom att klicka på den och sedan använda redigeraren för att göra ändringar om det finns en.

Vilka applikationer kan läggas till som en flik i Microsoft Teams ?

Användare kan välja mellan flera applikationer att lägga till på fliken. Dessa inkluderar applikationer Microsoft hur Ord , excel , planerare , SharePoint , GitHub , Blanketter eller En anteckning . Du kan lägga till Trello , Wikipedia , asana , Evernote och mer när det gäller appar från tredje part.

Läs nu(Läs nu) : Hur låser jag möten i Microsoft Teams?

Microsoft Teams är ett kraftfullt verktyg för att samarbeta med medarbetare och vem som helst. Vi kan med säkerhet säga att det här verktyget är packat med massor av funktioner, av vilka många kanske aldrig kommer att använda. En av dessa funktioner är möjligheten att skapa flikar. I det här inlägget visar vi dig hur du skapar och lägger till anpassade konfigurerbara flikar i Microsoft Teams för skrivbordet och webben.

Hur skapar jag en anpassad flik i MS Teams?

Förmågan att skapa anpassade flikar gör det enklare för användare att komma åt filer, appar och andra verktyg från Microsoft Teams. Inte bara det, utan teammedlemmar kan också komma åt filerna och applikationerna som finns på dessa anpassade flikar.

Hur man skapar flikar i Microsoft Teams

Följande information hjälper dig att skapa anpassade flikar i Microsoft-team relativt enkelt:

  1. Starta Microsoft Teams-appen
  2. Öppna din kanal eller chatt
  3. Skapa en appflik
  4. Byt namn på eller ta bort appen från fliken
  5. Skapa en filflik.

1]Starta Microsoft Teams-appen

Det första du bör göra här är att starta Microsoft Teams skrivbordsapp på Windows 11/10 eller webbversionen genom Microsoft Edge. Du kan använda en annan webbläsare om du vill, så svettas inte.

2]Öppna din kanal eller chatt

Efter att ha startat Teams-appen kommer du sannolikt att visas personligt utrymme. För att växla över till önskad kanal, klicka på profilikon finns längst upp till höger i appen, välj sedan kanalen från listan från rullgardinsmenyn.

3]Skapa en appflik

Hur man skapar flikar i Microsoft Teams

När det kommer till att skapa en appflik, klicka bara på plusikon, och därifrån väljer du eller söker efter appen du vill lägga till i kanalen. Om appen ännu inte har lagts till, tryck Lägg till och klicka på alla uppmaningar som kräver att du går vidare.

När appen har skapats visas den som en flik överst, och du kan välja den när som helst.

4]Byt namn på eller ta bort appen från fliken

Om du vill byta namn på appens namn klickar du bara på pilen på namnet för att visa en rullgardinsmenyn. Därifrån klickar du vidare Döp om för att ändra namnet på appen. alternativt kan du välja Ta bort att bli av med det för gott.

5]Skapa en filflik

Filflikar är coola att ha. Folk kan använda dem för referenser, instruktioner, riktlinjer, bland annat. Allt du behöver för att ha snabb åtkomst för anställda kan du skapa en filflik för varje.

Till att börja med måste du lägga till filen du vill ska omvandlas till en flik. Gör detta genom att klicka på Ladda upp och välj sedan vilken fil som ska läggas till.

Klicka slutligen på den tre-prickade knappen bredvid filen och välj sedan Göra detta är en flik och direkt kommer den att visas i flikområdet ovan.

Hur redigerar jag flikar i Microsoft Teams?

Ovan har vi förklarat hur man byter namn på en flik. När det gäller redigering kan du ändra innehållet på en flik genom att klicka på den och sedan använda redigeraren för att göra ändringar om det finns en.

Vilka appar kan du lägga till som en flik i Microsoft Teams?

Användare har möjlighet att välja mellan flera appar att lägga till på en flik. Dessa inkluderar sådana som Microsoft-appar som Word, Excel, Planner, SharePoint, GitHub, Forms eller OneNote. Du kan lägga till Trello, Wikipedia, Asana, Evernote och mycket mer när det gäller appar från tredje part.

Läs nu: Hur låser jag möten i Microsoft Teams?

Relaterade Artiklar

Back to top button