Hur man skapar ett gratis WordPress-kontaktformulär – handledning

Om du driver en blogg eller skapar din personliga hemsida bör du skapa ett kontaktformulär för WordPress som låter läsarna kontakta dig.

Det är lika viktigt som lägga till reklam i WordPress-inlägg. Dessutom kan du göra den ännu mer mångsidig, särskilt om du har skapat en webbplats på flera språk.

Att upprätthålla en kommunikationskanal med webbplatsbesökare är ett mycket viktigt område idag, eftersom det är ett av de bästa sätten att få recensioner och förslag om ditt arbete.

Plattformen WordPress tillåter oss att installera alla typer av plugins och komponenter som hjälper till att förbättra synligheten och utvecklingen av vår växande webbplats.

Du har med andra ord tillgång till en hel lista med bästa plugins för att redigera och layouta sidor i WordPress . Denna server kommer inte att lämna någon bakom sig alls.

Så det är ingen överraskning att det är så enkelt att skapa ett kontaktformulär. Om du fortfarande inte tror på det, inga problem, med det här inlägget kommer du att bli helt övertygad.

Vid detta tillfälle vill vi att du ska lära dig hur du skapar denna kommunikationslänk mellan dig och din publik. För detta kommer vi att använda WordPress plugin för att skapa formulär som ger bäst resultat.

Vi hänvisar till kontaktformulär 7 en utmärkt formhanterare, den är enkel att installera och gratis. Dessutom låter den dig anpassa den efter dina önskemål enkelt och snabbt.

Hur installerar man plugin?

Vi kommer att leta efter panelen som finns till vänster på skärmen, där vi kommer att trycka på fliken “Plugin”, där väljer vi alternativet “Lägg till ny”.

Sedan letar vi efter plugin-programmet vi vill installera, vi skriver namnet i sökmotorn” Kontaktformulär 7 “.

Pluginet vi behöver kommer att dyka upp framför oss, i dess tillhörande bild kan vi se ett berg med en tom topp. Vi trycker på “Installera nu” och väntar på att processen ska slutföras, det tar inte lång tid, eftersom det är väldigt lätt.

Sedan klickar vi på “Aktivera” för att automatiskt omdirigera oss till administrationssidan för våra aktiverade plugins.

Tack vare Kontaktformulär 7 kommer vi nu att ha en flik i sidomenyn som heter “Kontakt”. Det är därifrån det vi kan konfigurera plugin.

Som du kan se är det extremt enkelt att aktivera denna komponent, bara några klick och vi kommer att ha möjlighet att skapa ett kontaktformulär för WordPress.

Placera kontaktformuläret i WordPress

Detta steg är också ganska enkelt. För detta kommer vi att använda fliken “Kontakt” som kontaktformuläret 7 skapade.

Om du klickar på det här alternativet kommer vi till en sida där vi får en kod som vi kommer att kopiera. Dessa karaktärer är själva basformen. Nu går vi till fliken “Sida” och skapar en post genom att trycka på “Lägg till ny”.

På den här sidan vi skapat måste du placera en rubrik (t.ex. “Formulär” eller “Kontakta oss”) och klistra in koden vi kopierade tidigare.

På så sätt skulle vi redan ha en post på vår hemsida där besökare kommer att hitta ett sätt att komma i kontakt.

Anpassa ditt kontaktformulär

När formulärhanteringsfragmentet är aktiverat och vår kontaktsida har skapats kommer det bästa, vi kan anpassa kontakta oss från vår hemsida som vi vill.

Kontaktformulär 7 kommer som standard med några grundläggande fält, som namn, e-post, ämne och meddelande. Om du vill kan du fortsätta så här. Men om du vill lägga till eller redigera ditt formulär, följ nästa steg.

Vi går till fliken “Kontakt”. Vi kommer att se namnet på vårt formulär och under det väljer vi “Redigera”.

Du där hitta alla alternativ för att ändra formuläret . Den första låter dig anpassa skärmen.

Det vill säga, du kan ändra eller ta bort visade fält, lägga till en meny, inkludera kryssrutor och allt annat din fantasi kan komma på.

Å andra sidan har vi också fliken “E-post”. Du måste fylla i fältet där det står “Till:”.

Det är mycket viktigt att länka e-postmeddelandet efter att ha skapat ett kontaktformulär för WordPress, där du kommer att få meddelandena. Kom ihåg att det är lämpligt att använda e-postmeddelandet där webbdomänen finns.

Relaterade Artiklar

Back to top button