Hur man skapar ett dubbelsidigt häfte med Microsoft Publisher – snabbt och enkelt

I den här artikeln kommer du att upptäcka ytterligare ett av verktygen som utgör kontorspaketet. Detta är Microsoft Publisher . En mycket lättanvänd och användbar applikation för multitasking.

Det har noterats att det är perfekt för nybörjare inom området kontorsarbete. Det är ett Microsoft desktop publishing-program som släpptes 1991 och som har sett flera uppdateringar och förbättringar under åren.

Men vad är Microsoft Publisher, hur fungerar det och vad är det till för? Dessutom, hur kan du skapa en dubbelsidig broschyr använder du den här appen? Fortsätt läsa så får du svaren.

Vad är Microsoft Publisher och vad används det till?

Microsoft Publisher är ett Microsoft-program, designat främst för att skapa broschyrer, broschyrer, kalendrar, diplom, nyhetsbrev, inbjudningar, informationsblad, brevhuvuden, kuvert, kataloger, flygblad, bland annat. Det här verktyget är mycket användbart om du ens vill skapa en logotyp gratis.

Det är en app enkel , så nästan vem som helst kan använda den. Även om han har en viss benägenhet för grafisk design, är det inte specifikt för honom.

Även om det finns flera applikationer med liknande syfte har Microsoft Publisher segrat genom åren och fortsätter att vara favoriten för de som behöver göra den här typen av designarbete utan att vara professionell.

Det som gör den så populär är dess verktyg och vad du kan göra med dem. Till exempel har detta program fördefinierade mallar som underlättar arbetet när man skapar en broschyr, en inbjudan, ett program, bland annat.

Utöver det kan du ändra eller skapa en anpassad mall i Microsoft Publisher när det passar dig, skicka typ och form av bokstaven längst ner på dessa och platsen för varje element.

Du kan också skapa en katalog med produkter eller tjänster dela dina dokument via e-post och skapa enkla webbsidor. Du kan välja färger och stil på designen du försöker skapa. Använd dina egna fotografier och skriv ut det slutliga resultatet. Om du inte har Microsoft Publisher ännu kan du ladda ner det från officiella webbplats .

Hur skapar man en dubbelsidig broschyr med Microsoft Publisher?

Den stora fördelen med Publisher är att den, som vi redan har nämnt, har många mallar som du kan använda för att underlätta ditt arbete. Det är ganska enkelt och bekvämt att använda. Du behöver bara välja en och börja arbeta. Följ dessa enkla steg för att hjälpa dig göra det.

Steg 1

Öppna Microsoft Publisher och navigera till avsnittet “Ny” . Ett sökfält visas där du plats “Broschyr” .

2:a steget

Bland de tillgängliga mallarna, klicka på den du gillar mest så kan du förhandsgranska mallen. För att välja det behöver du bara trycka på knappen “Skapa” och nedladdningen startar.

Om mallen inte övertygar dig när du väl har öppnat dokumentet eller inte är den rätta för din typ av arbete, behöver du bara trycka på alternativet “Layout” sedan “Ändra modell” .

Och om du istället vill ersätta texten eller grafiken i mallen, högerklicka bara på texten eller bilden och klicka på “Ta bort text” eller “Ändra bild” enligt fallet.

Steg 3

För att anpassa mallen, göra den original och anpassa den efter eget tycke, tryck bara på fliken “siddesign” och prova olika bakgrunder, typsnitt och färgteman.

Om du inte är övertygad av teman eller cliparts som du kan hitta där, har du också möjlighet att använda dina egna bilder och på så sätt göra din design ännu mer original.

När det äntligen uppfyller dina förväntningar och du är nöjd med resultatet återstår bara att gå till “Fil” tryck sedan på alternativet “Skriv ut”.

Du kan klicka på “Exportera” för att välja om du vill spara ditt arbete som PDF, publicera HTML om du använde det, eller ändra filtyp eller format som det ska sparas i. Eller så kan du också helt enkelt spara ditt dokument för att skriva ut det vid ett annat tillfälle, genom att klicka på alternativet “Att registrera” .

Som rubriken antyder är det snabbt och enkelt.

Relaterade Artiklar

Back to top button