Hur man skapar en webbknapp med Paint.net

paint.net är ett mycket kraftfullt verktyg för att redigera och skapa bilder. Den kommer med en uppsättning funktioner. Med denna gratis programvara kan du göra många saker som att göra bilder genomskinliga, skapa vattenstämplar mm I den här artikeln går vi igenom stegen för att skapa en webbknapp i Paint.net.

Skapa en webbknapp med Paint.net

Det kan finnas flera situationer där en användare behöver en anpassad webbknapp för att implementera på sin webbplats. Om du till exempel bygger en e-handelsbutik kan du få dina bloggar att se attraktiva ut genom att lägga till webbknappar med olika snygg design som får användarna att klicka på dem.

Låt oss börja handledningen.

ett] Starta Paint.net(Starta Paint.net) på din PC och gå till ” Arkiv > Ny ” för att skapa en ny sida (om programmet inte öppnar en ny sida som standard).

Skapa-knapp i Paint.net 1

Läsa(Läs) : Hur man beskär och roterar en bild i Paint.NET (Hur man beskär och roterar en bild i Paint.NET) .

2]Följande verktyg bör vara tillgängliga på skärmen:

  1. Verktygslåda
  2. Historiklåda
  3. Lagerfönster
  4. blomlåda

Om inte, aktivera dem genom att klicka på motsvarande ikoner i det övre högra hörnet. Se skärmdump nedan.

Skapa-knapp i Paint.net 2

3]Nu måste vi lägga till olika lager för att skapa knappen. Lägg till ett lager genom att klicka på ” Lägg till nytt lager(Lägg till nytt lager) “i fältet” Skikten(Skikten)”.

Skapa-knapp i Paint.net 3

Läsa(Läs) : Hur man gör en YouTube-miniatyrbild i Paint.net(Hur man gör en YouTube-miniatyrbild i Paint.net) .

4]Eftersom vi kommer att skapa många lager är det bäst att byta namn på varje lager för att undvika förvirring. Dubbelt(Dubbelklicka på lagret du just lade till och ändra dess namn till ” Grundläggande(bas)”. Du kan ange valfritt namn.

Skapa-knapp i Paint.net 4

5]Vi skapar en rundad rektangulär knapp. För att göra detta, välj alternativet ” siffror(Former)” i fältet ” Verktyg(Verktyg)” och välj din favoritfärg i ” Färg(Färg)”. Ytterligare färger finns tillgängliga i ” Dessutom(Mer) » färgpalett.

Skapa-knapp i Paint.net 5

6]Vi måste välja ” Rektangel(Rundad rektangel) med rundade hörn » med « fyllningsläge(Fyllt läge)”.

Skapa-knappen i Paint.net_6

Läsa(Läs) : Hur man skapar och lägger till Drop Shadow-effekt till en bild i Paint.NET (Hur man skapar och lägger till Drop Shadow-effekt till en bild i Paint.NET) .

7] Klick(Tryck) och håll nere vänster musknapp och dra för att skapa en rundad rektangulär form. När du har ritat den kan du också ändra storlek på den.

Skapa-knapp i Paint.net 7

8]Nu kommer vi att lägga till en gradienteffekt till knappen. För att göra detta, lägg till ett nytt lager och ändra dess namn till ” Lutning(lutning)”.

Skapa-knapp i Paint.net 8

9]Klicka på lagret ” bas” och välj ” (bas)Trollspö(Magic Wand)” i verktygsfältet. Klick(Klicka) på den rundade rektangelformen efter markering trollspö(Trollstav).

Skapa-knapp i Paint.net 9

tio] Välj(Välj) en ljusare färg och välj ” Lutning(Gradient)” i verktygsfältet.

Skapa-knapp i Paint.net 10

11]När du väljer Lutning , kommer du att se de olika typerna av texturer som finns tillgängliga i verktygsfältet. Du måste välja ” Linjär(Linjär) » textur. Placera musen enligt skärmdumpen nedan. Klicka och håll ner vänster musknapp och dra den till den nedre kanten av den rundade rektangulära formen samtidigt som du håller ned ” Flytta “.

Skapa-knapp i Paint.net 11

12]Nu måste vi skriva vår egen text på knappen. För att göra detta, lägg till ytterligare ett lager och ändra dess namn till ” Text(text)”. Välj nu ” Text(Text)” i verktygsfönstret och välj önskad färg. Klick(Klicka) inuti den rundade rektangulära formen och skriv din text där. Du kan också ändra teckensnittsstil och textstorlek.

Skapa-knapp i Paint.net 12

13]Nu måste vi ge formen lite glans. För att göra detta, lägg till ytterligare ett lager och ändra dess namn till ” Glansig(glansig)”. Detta lager ska ligga över alla lager. Om inte, dra den för att få den till toppen.

Skapa-knapp i Paint.net 13

14]Välj nu basskiktet. Välj sedan trollspö(Magic Wand) och klicka på den rundade rektangulära formen. Gå sedan tillbaka till lagret Glansig och välj vitt från färgväljaren.

Välj nu verktyget ” siffror(Former)” från verktygsfältet och klicka på ” Sorts(Formtyp) former” i verktygsfältet för att välja ” Ellips(Ellips)”. Du måste välja ellips(Ellips) i fyllt läge (se steg 6 i denna artikel).

Därefter måste du rita ellipsen på ett sådant sätt att några av dess delar ligger på toppen av den rundade rektangeln. När du är klar klickar du på ” Stiga på “.

Skapa-knapp i Paint.net 14

femton] Dubbelt(Dubbel) klicklager Glansig för att öppna dess egenskaper och minska dess opacitet.

Skapa-knapp i Paint.net 15

16]Nu måste vi lägga till en kant till formen. För att göra detta, välj basskiktet och gå till ” Effekter > Stilisera > Kontur “.

Skapa-knapp i Paint.net 16

17] Variera(Variera) konturens tjocklek och intensitet för att få formen att se ut som en knapp.

Skapa-knapp i Paint.net 17

18]I det sista steget måste vi spara knappen. För att göra detta, klicka på ” ctrl+s ” och välj ett bildformat från rullgardinsmenyn. Du kan spara bilden till JPG , PNG , BMP och många andra format. Den kommer att be dig att platta till bilden eller inte. Välj(Välj) Jämna ut(Platta)”.

Skapa-knapp i Paint.net 18

Läsa(Läs) : Gratis programvara för borttagning av vattenmärken och onlineverktyg.

Webbknappen är klar. Genom att följa stegen ovan kan du skapa webbknappar i olika färger. Du kan också välja en annan gradientstruktur för att ge knapparna ett annat utseende.

Skapa en knapp i Paint.net

Det är allt. Hoppas(Hoppas) du gillade artikeln. Glöm inte(Don) dela din åsikt i kommentarsfältet.

Läsa(Läs) : Hur man lägger till en genomskinlig bild över en skärmdump med Paint) .

paint.net är ett mycket kraftfullt verktyg för att redigera och skapa bilder. Den kommer med en pool av funktioner. Du kan göra många saker med denna gratis programvara som att göra bilderna transparenta, skapa vattenstämplar, etc. I den här artikeln kommer vi att se stegen för att skapa en webbknapp i paint.net.

Skapa-knapp i Paint.net Utvald bild

Skapa en webbknapp med Paint.net

Det kan finnas flera situationer där användaren behöver en anpassad webbknapp för att implementera på sin webbplats. Om du till exempel skapar en e-handelsbutik kan du göra dina bloggar attraktiva genom att introducera webbknappar i olika attraktiva design som tvingar användare att klicka.

Låt oss börja handledningen.

1]Starta Paint.net på din PC och gå till “Arkiv > Ny” för att skapa en ny sida (om programvaran inte öppnar en ny sida som standard).

Skapa-knapp i Paint.net 1

läsa: Hur man beskär och roterar en bild i Paint.NET.

2]Du bör ha följande verktyg tillgängliga på skärmen:

  1. Verktygslåda
  2. historiklåda
  3. Lagerlåda
  4. färglåda

Om inte, aktivera dem genom att klicka på respektive ikoner i det övre högra hörnet. Se skärmdump nedan.

Skapa-knapp i Paint.net 2

3]Nu måste vi lägga till olika lager för att skapa en knapp. Lägg till ett lager genom att klicka på “Lägg till nytt lager” i “Skikten“låda.

Skapa-knapp i Paint.net 3

läsa: Hur man gör en YouTube-miniatyrbild i Paint.net.

4]Eftersom vi kommer att skapa många lager är det bättre att byta namn på varje lager för att undvika förvirring. Dubbelklicka på det nyligen tillagda lagret och ändra dess namn till “Bas.” Du kan ge vilket namn som helst enligt ditt val.

Skapa-knapp i Paint.net 4

5]Vi skapar en rundad rektangulär knapp. För detta, välj”Former“alternativ från”Verktyg” och välj din favoritfärg från “Färg“låda. Fler färger finns tillgängliga iMer” alternativet i färgrutan.

Skapa-knapp i Paint.net 5

6]Vi måste välja”Rundad rektangel“med”Fyllt läge.”

Skapa-knapp i Paint.net_6

läsa: Hur man skapar och lägger till Drop Shadow-effekt till en bild i Paint.NET.

7]Tryck och håll nere vänster musknapp och dra för att skapa den rundade rektangulära formen. Efter att ha ritat den kan du också ändra dess dimensioner.

Skapa-knapp i Paint.net 7

8]Nu kommer vi att lägga till gradienteffekten till knappen. För detta, lägg till ett nytt lager och ändra dess namn till “Lutning.”

Skapa-knapp i Paint.net 8

9]Klicka på “Bas“lager och välj”trollspö” från verktygslådan. Klicka på den rundade rektangelformen efter att ha valt Magic Wand.

Skapa-knapp i Paint.net 9

10]Välj en ljusare färg och välj”Lutning” från verktygslådan.

Skapa-knapp i Paint.net 10

11]När du väljer Gradient kommer du att se olika typer av texturer tillgängliga i verktygsfältet. Du måste väljaLinjär“textur. Placera musen enligt anvisningarna i skärmdumpen nedan. Nu, tryck och håll nere vänsterklicka på musen och dra den till den nedre kanten av den rundade rektangulära formen samtidigt som du trycker på “Flytta“nyckel.

Skapa-knapp i Paint.net 11

12]Nu måste vi skriva en anpassad text på knappen. För detta, lägg till ytterligare ett lager och ändra dess namn till “Text.” Välj nu”Text” från verktygslådan och välj önskad färg. Klicka inuti den rundade rektangulära formen och skriv din text där. Du kan också ändra teckensnittet och storleken på texten.

Skapa-knapp i Paint.net 12

13]Nu måste vi ge en glansig touch till formen. För detta, lägg till ytterligare ett lager och ändra dess namn till “Glansig.” Detta lager ska ligga överst på alla lager. Om inte, dra den för att ta upp den.

Skapa-knapp i Paint.net 13

14]Välj nu basskiktet. Välj sedan Magic Wand och klicka på den rundade rektangulära formen. Efter det, gå tillbaka till det glansiga lagret och välj den vita färgen från färgrutan.

Välj nu”Former” från verktygsrutan och klicka på “formtyp” i verktygsfältet för att välja “Ellips.” Du måste välja Ellipsen i fyllt läge (se steg 6 i denna artikel).

Därefter måste du rita ellipsen på ett sådant sätt att några av dess delar ligger på den översta delen av den rundade rektangeln. När du är klar trycker du på”Stiga på.”

Skapa-knapp i Paint.net 14

15]Dubbelklicka på det glansiga lagret för att öppna dess egenskaper och minska dess opacitet.

Skapa-knapp i Paint.net 15

16]Nu måste vi lägga till en ram till formen. För detta, välj basskiktet och gå till “Effekter > Stilisera > Kontur.”

Skapa-knapp i Paint.net 16

17]Variera tjockleken och intensiteten på konturen för att ge formen utseendet av en knapp.

Skapa-knapp i Paint.net 17

18]I det sista steget måste vi spara knappen. För detta, tryck”ctrl+s” och välj bildformat från rullgardinsmenyn. Du kan spara bilden i JPG, PNG, BMP och många andra format. Den kommer att be dig att platta till bilden eller inte. Välj”plattar till.”

Skapa-knapp i Paint.net 18

läsa: Gratis programvara för borttagning av vattenmärken och onlineverktyg.

Webbknappen är klar. Genom att följa stegen ovan kan du skapa webbknappar i olika färger. Du kan också välja en annan gradientstruktur för att ge dina knappar ett annat utseende.

Skapa-knapp i Paint.net

Det är allt. Hoppas du gillade artikeln. Glöm inte att dela dina åsikter i kommentarsfältet.

läsa: Hur man lägger till en genomskinlig bild över en skärmdump med Paint.

Relaterade Artiklar

Back to top button