Hur man skapar en Twitter Retweet Bot

retweets(Twitter) är en av de saker som driver Twitter. Det är när Twitter-användare(Twitteranvändare) kopierar någon annans tweet till hans sida, antingen med eller utan hans egen kommentar. Det här är deras sätt att rösta upp den här tweeten, marknadsföra den, eller om han personligen nämner retweetern, visa andra att de pratar om honom.

Om du retweetar omnämnanden av dig själv för att marknadsföra dig själv eller ditt företag kommer du att veta värdet av sådana retweets. Detta är det så kallade “sociala beviset”. Om många lovsjunger dig visar det andra att du är värd uppmärksamhet. Hur författare och författare(författare och författare), detta är en ovärderlig reklam för mitt varumärke.

Men om du inte har så mycket fritid till Twitter måste du automatisera helheten retweetingprocess(retweetingprocess). Det är därför du bör överväga att skapa retweet bot(retweet bot) .

Vad är en bot?(Vad är en bot?)

En bot är ett skriptprogram som körs på ett nätverk (i det här fallet Twitter ) och interagerar med andra människor som om hon vore människa. Under de senaste åren har antalet bots på nätverket ökat tack vare facebook messenger . Men i Twitter(Twitter) är inget nytt och har funnits i flera år.

Du kan säga åt den att utföra vissa uppgifter när vissa kriterier är uppfyllda. Så om en retweet kommer in och den matchar alla kriterier du angett, kommer den att göra vad du säger åt den att göra – i det här fallet, posta den på din sida igen.

Men du måste vara mycket försiktig eftersom vissa människor (inklusive Twitter ) kan ta det som spam. Om så är fallet kan ditt konto stängas. Så under de första dagarna eller en vecka, håll ett öga på ditt konto in Twitter(Twitterkonto). Om saker och ting börjar se för spam ut, inaktivera boten.

En annan sak att tänka på är att nämner i Twitter(Twitter) kan vara ett klagomål, inte en komplimang. Om din bot retweetar detta, ger du klagomålet ett par ben!

Låt oss få boten född!

Förutsatt att jag inte stötte bort dig från idén retweeting bot(retweet bot) låt oss göra dig till stolt förälder till en av dem.

Gå först till avsnittet Twitter-utvecklare och klicka på ” Skapa applikation(Skapa en app).

Du måste ansöka om utvecklarkonto(utvecklarkonto) (förutsatt att du inte redan har ett). Detta godkännande kan ta en eller två dagar. Du måste ha tålamod tills du hör svaret. Du kan inte skynda på processen.

När du har behörighet, klicka igen ” Skapa applikation(Skapa en app)” och fyll i uppgifterna. Det finns bara fyra “obligatoriska” frågor. Du måste ge din ansökan ett namn, förklara dess syfte (två gånger) och ange en webbadress. Du kan fylla i resten om du vill, men det är inget krav.

Klick ” Skapa(Skapa)” längst ner och ” Villkor för utvecklare.(Utvecklarvillkor)

Skanna dem snabbt och tryck på ” Skapa(Skapa)” för att avsluta processen.

På nästa sida, högst upp, klicka på ” Nycklar och polletter.(Nycklar och polletter)

Scrolla sedan ner till ” Åtkomsttoken och hemlig åtkomsttoken(Åtkomsttoken och åtkomsttokenhemlighet)”. Klick ” Skapa(Skapa) » för Twitter för att göra dessa nycklar åt dig.

Dessa nycklar måste hållas hemliga. Avslöja dem inte för någon.(Dessa nycklar måste hållas hemliga. Avslöja dem inte för någon.)

Nu ska vi använda ett verktyg skapat av den fantastiska Amit Argawal(Amit Argawal) från Digital inspiration . Han gjorde google script(Google-skript) med titeln Twitter-bots . Klicka på den här länken (Klicka på den här länken) och auktorisera Twitter bots(Twitter Bots) med hjälp av din Google-konto(Google-konto).

När du har gjort detta kommer du att se den här skärmen.

Twitter utvecklarsida(Twitter-utvecklarsida) lägg till din API-nycklar(API-nycklar) till fälten på Amit-sidan som visas ovan.

Sen Lägg till sök på twitter(Twitter-sökning) som boten kommer att göra åt dig. Så om du vill spåra alla omnämnanden av ditt användarnamn måste du lägga till ditt användarnamn på den här raden (med ett @ i början).

Välj önskad åtgärd från rullgardinsmenyn. I det här fallet är det ” Retweet tweet(Retweet Tweet)”.

Testa det nu genom att klicka på ” Kontrollera(Kolla upp)”. Detta kommer att skicka boten till Twitter för att få resultat baserat på dina kriterier sök på Twitter.(Twitter-sökning)

Det var det han kom tillbaka med för mig.

Detta visar att det fungerar. Om allt ser ok ut, klick ” (klick “)Spara(Spara)”, och boten föddes. Grattis. Det är det”!

Glöm inte(Kom ihåg) lägg till i bokmärken Twitter Bots-sida, på(Twitter Bots-sida) som du angav information om API-nycklar(API-nycklar) . Om du behöver ändra något eller stänga av boten, kom tillbaka till den här sidan.

Titta nu på din twitter sida,(Twitter-sida) och med tiden kommer retweets att börja dyka upp.

Andra söktermer(Andra söktermer)

Som jag sa i början av artikeln måste du övervaka ditt konto i Twitter(Twitter-konto) i botens tidiga dagar. Du vill inte ha spam retweets till ditt konto annars kommer du att tappa följare och i värsta fall fall(fallsscenario) ditt konto kommer att förbjudas
Twitter .

Om allt annat misslyckas måste du inaktivera boten, men innan du kommer så långt kan du lägga till andra söktermer för att begränsa resultaten. Här är till exempel tre bra.

#hashtag

Byt ut så klart hashtag(hashtag) med den faktiska hashtaggen du vill slå upp. Det är bra för att marknadsföra tävlingar i Twitter(Twitter) som du kan svepa.

dinwebbplats.com

Byt ut din webbplats(din webbplats) till namnet på webbplatsen du vill spåra.

min_retweets: 5(min_retweets:5)

Detta kan vara till stor hjälp spam problem(spam problem). Om du lägger till detta kommer något bara att retweetas om det redan har minst 5 retweets från andra personer. Du kan ändra 5 till vilket nummer du vill.

En av de saker som driver Twitter är retweets. Det är här en Twitter-användare kopierar någon annans tweet till sin egen sida, antingen med sin egen kommentar eller utan. Det är deras sätt att stödja den tweeten, marknadsföra den, eller om den personligen nämner retweetaren, visa andra vad som sägs om dem.

Om du retweetar omnämnanden av dig själv för att marknadsföra dig själv eller ditt företag, kommer du att veta värdet av sådana retweets. De är vad som kallas “sociala bevis”. Om många lovsjunger dig visar det andra att du är någon värd att titta på. Som författare och författare är detta ovärderlig reklam för mitt varumärke.

Men om du inte har mycket tid över för Twitter, kommer du att behöva automatisera hela retweetingprocessen. Det är därför du bör överväga att skapa en retweet-bot.

Vad är en bot?

En bot är ett skriptprogram som körs på ett nätverk (i det här fallet Twitter) och det interagerar med andra som om det vore mänskligt. Bots har ökat i daglig onlineanvändning under de senaste åren tack vare Facebook Messenger. Men på Twitter är det inget nytt och har funnits i många år till.

Du kan säga åt den att utföra vissa uppgifter förutsatt att vissa kriterier är uppfyllda. Så om en retweet kommer in och den uppfyller alla kriterier du har angett, kommer den att göra vad du säger åt den att göra – i det här fallet, posta den på din sida igen.

Men du måste vara mycket försiktig eftersom vissa personer (inklusive Twitter) kan se detta som spam. Om så är fallet kan ditt konto stängas av. Så under de första dagarna eller veckan, håll ett öga på ditt Twitter-konto. Om saker och ting börjar se lite för skräppost ut, inaktivera boten.

En annan sak att tänka på är att omnämnanden på Twitter kan vara ett klagomål istället för en komplimang. Om din bot retweetar det, så ger du klagomålet ett par ben!

Låt oss få boten född!

Förutsatt att jag inte har avskräckt dig tanken på en retweet-bot, låt oss göra dig till en stolt förälder till en.

Gå först till avsnittet Twitter-utvecklare och klicka på “Skapa en app“.

Du måste ansöka om ett utvecklarkonto (förutsatt att du inte redan har ett). Detta godkännande kan ta en dag eller två. Du måste ha tålamod tills du hör tillbaka. Det finns inget sätt att skynda på processen.

När du har tillstånd, klicka påSkapa en app” igen och fyll i detaljerna. Det finns bara fyra “obligatoriska” frågor. Du måste ge din app ett namn, förklara dess syfte (två gånger) och ge en webbadress. Du kan slutföra resten om du vill men det är inte nödvändigt.

klick”Skapa” längst ner och “Utvecklarvillkor” kommer upp.

Skanna dem snabbt och klicka på “” igen för att slutföra processen.

På nästa sida klickar du på “” överst.

Scrolla sedan ner till “”. Klicka på “” för Twitter för att skapa nycklarna åt dig.

Dessa nycklar måste hållas hemliga. Avslöja dem inte för någon.

Nu drar vi nytta av ett verktyg gjort av den fantastiska Amit Argawal från Digital Inspiration. Han gjorde ett Google-manus som heter Twitter Bots. Klicka på den här länken och auktorisera Twitter Bots med ditt Google-konto.

När du har gjort det kommer du att se den här skärmen.

Från Twitter-utvecklarsidan lägger du till dina API-nycklar i utrymmena som finns på Amits sida ovan.

Lägg sedan till den Twitter-sökning du vill att boten ska utföra åt dig. Så om du vill övervaka alla omnämnanden av ditt användarnamn, skulle du lägga till ditt användarnamn på den här raden (med @ i början).

Välj den åtgärd du vill ha från rullgardinsmenyn. I det här fallet är det “”.

Testa det nu genom att klicka på “Kolla upp“knapp. Detta skickar boten till Twitter för att få tillbaka resultat baserat på dina Twitter-sökkriterier.

Detta är vad det kom tillbaka med för mig.

Detta visar att det fungerar. Om allt ser OK ut, klicka på “Spara” och boten har fötts. Grattis. Det är ett “det”!

Kom ihåg att bokmärka Twitter Bots-sidan där du har angett information om dina API-nycklar. Om du behöver ändra något eller stänga av boten är det här sidan du ska komma tillbaka till.

Titta nu på din Twitter-sida och så småningom kommer retweets att börja dyka upp.

Andra söktermer

Som jag sa i början av artikeln måste du hålla ett öga på ditt Twitter-konto i botens tidiga dagar. Du vill inte att spam retweetas till ditt konto, annars kommer du att förlora följare, och i värsta fall kommer du att få ditt konto avstängt av Twitter.

Om allt annat misslyckas måste du inaktivera boten men innan du går så långt kan du lägga till andra söktermer för att begränsa resultaten. Här är till exempel tre bra.

#hashtag

Uppenbarligen byter ut hashtagmed den faktiska hashtaggen du vill titta på. Detta är bra för att marknadsföra Twitter-tävlingar som du kanske kör.

dinwebbplats.com

Byter ut din hemsidamed namnet på webbplatsen du vill övervaka.

min_retweets:5

Den här kan hjälpa enormt med spamproblemet. Att lägga till detta kommer bara att retweeta något om det redan har minst 5 retweets av andra personer. Du kan ändra 5 till vilket nummer du vill.