Hur man skapar en rullgardinslista i Word

Om du letar efter en lösning, hur infogar du en rullgardinsmeny i Microsoft Word , här är ditt stopp. Den här guiden kommer att diskutera den detaljerade steg för steg proceduren för att skapa en rullgardinslista i dina dokument Ord .

Rullgardinslista(Rullgardinslista) är en typ av innehållskontroll som låter användare välja från en mängd olika alternativ. Den visar en lista med alternativ för läsarna i en rullgardinsmeny från vilken de kan välja önskat alternativ. Om du behöver skapa ett dokument Ord med en rullgardinsmeny måste du ställa in några konfigurationer.

Hur man skapar en rullgardinslista Ord

Du kan följa följande steg för att infoga en rullgardinsmeny i ett dokument Ord :

Steg 1: Öppna Microsoft Word gå till menyn Fil”(Arkiv) och klicka på ” alternativ(Alternativ) ” .

Steg 2: Klicka på alternativet ” Anpassa band(Customize Ribbon)” och sedan i panelen ” Anpassa band » Markera rutan « (Anpassa bandet)Utvecklaren(Utvecklare)” och klicka på “OK”-knappen som visas i skärmdumpen nedan.

Steg 3. Nu kommer du att se fliken ” Developer” i huvudgränssnittet (Utvecklaren)Ord . Skapa ett nytt dokument eller importera ett befintligt dokument där du vill lägga till rullgardinsmenyn.

Steg 4: Nu i ” Kontroller(Kontroller) » välj alternativ « Innehållskontroll i rullgardinsmenyn(Rullgardinslista Innehållskontroll)”.

Steg 5: Att dokumentera Ord rullgardinsmenyn kommer att läggas till. Du kan nu anpassa rullgardinsmenyn genom att klicka på ” Egenskaper(Egenskaper) ” .

Steg 6. I dialogrutan ” Innehållskontrollegenskaper(Content Control Properties )” ange en titel, tagg, färg och ställ in andra rullgardinsegenskaper som ” Kan inte ta bort innehållskontroll”(Innehållskontroll kan inte raderas, innehåll kan inte redigeras) “Kan inte ändra innehållet” osv.

Steg 7: Efter det klickar du på ” Lägg till(Lägg till) “och ange alternativet med dess visningsnamn(visningsnamn) och värde,(värde) och klicka sedan på OK.

Steg 8: Upprepa steg ( 7 ) för att ange flera alternativ i rullgardinsmenyn ett efter ett.

Du kan också ändra valet, ta bort alternativet eller ändra ordning på dem.

Steg 9: När du är klar med att lägga till de nödvändiga urvalselementen, klicka på ” OK(OK) “i fönstret” Innehållskontrollegenskaper(Content Control Properties)” och en anpassad rullgardinsmeny kommer att läggas till ditt dokument.

Hur man skapar en rullgardinslista i Word

På samma sätt kan du också lägga till en kryssruta, kombinationsruta, datumväljare, etc. till Ord .

Jag hoppas att den här artikeln hjälper dig att skapa en rullgardinslista i Microsoft Word . Du behöver bara justera några inställningar och sedan kan du börja infoga rullgardinsmenylistor i dina dokument.

Relaterad läsning: (Relaterad läsning: )Hur man skapar en rullgardinslista i Excel och Google Sheets.)

Om du letar efter en lösning på hur man infogar en rullgardinslista i Microsoft Word, här är ditt stopp. Denna handledning kommer att diskutera en detaljerad steg-för-steg-procedur för att skapa en rullgardinslista i dina Word-dokument.

Rullgardinslista är en typ av innehållskontrollelement som tillåter användare att välja ett av de flera alternativen. Den visar en lista med val för läsarna i en rullgardinsmeny där de kan välja sitt föredragna alternativ. Om du behöver skapa ett Word-dokument med en rullgardinsmeny, måste du ställa in några konfigurationer.

Hur man skapar en rullgardinslista i Word

Du kan följa stegen nedan för att infoga en rullgardinsmeny i ett Word-dokument:

Steg 1: Öppna Microsoft Word och gå till menyn och klicka på.

Steg 2: Klicka på Anpassa band alternativet och sedan från panelen, markera på utvecklaren kryssrutan och tryck på OK-knappen, som visas i skärmdumpen nedan.

Steg 3: Du kommer nu att se en utvecklaren fliken i huvudgränssnittet i Word. Skapa ett nytt dokument eller importera ett befintligt dokument där du vill lägga till en rullgardinsmeny.

Steg 4: Nu, från avsnittet, klicka på Rullgardinslista Innehållskontroll alternativ.

Steg 5: En rullgardinsmeny kommer att läggas till i ditt Word-dokument. Du kan nu anpassa rullgardinsmenyn genom att klicka på Egenskaper knapp.

Steg 6: I Innehållskontrollegenskaper dialogrutan, ange titel, tagg, färg och ställ in andra rullgardinsegenskaper som etc.

Steg 7: Efter det klickar du på Lägg till och ange ett val med dess och och tryck sedan på OK-knappen.

Steg 8: Upprepa steg (7) för att ange flera val till din rullgardinslista en efter en.

Du kan också ändra val, ta bort ett val eller omorganisera deras ordning.

Steg 9: När du har lagt till önskade alternativ klickar du på OK knappen i fönstret och en anpassad rullgardinslista kommer att läggas till ditt dokument.

Hur man skapar en rullgardinslista i Word

På samma sätt kan du också lägga till en kryssruta, kombinationsruta, datumväljare, etc., i Word.

Förhoppningsvis hjälper den här artikeln dig att skapa en rullgardinslista i Microsoft Word. Du behöver bara justera några inställningar och sedan kan du börja infoga rullgardinsmenylistor i dina dokument.

relaterad läsning: Hur man skapar en rullgardinslista i Excel och Google Sheets.

Relaterade Artiklar

Back to top button