Hur man skapar en lösenordslös inloggning i Windows 10

Om ditt lösenord är dåligt är ditt system i fara. Istället för att förlita sig på föråldrade säkerhetssystem, Microsoft leder med uppdateringen Windows 10 maj 2019(maj 2019) som lade till stöd för helt lösenordslös inloggning.

Vi har redan pratat om hur man använder Windows utan lösenord (hur man använder Windows utan lösenord), men att logga in utan lösenord är inte poängen. Logga in utan lösenord i Windows(Windows) tillåter dig att inte använda ett lösenord, utan att använda alternativa säkerhetsmetoder. För att använda den här funktionen måste du se till att du har Windows 10 version 1903.

Skapa lösenordslös inloggning i Windows 10(Skapa en lösenordslös inloggning på Windows 10)

Om du har installerat Windows 10 version 1903 kan du skapa ett användarkonto utan lösenord med ditt mobiltelefonnummer. Tyvärr kan du inte konvertera ett befintligt användarkonto till denna lösenordslösa inloggningstyp, även om andra lösenordslösa inloggningstyper är tillgängliga för Windows 10 .

Att skapa ett helt lösenordslöst användarkonto verkar bara fungera i Windows 10 Hem men inte i andra versioner Windows 10 för närvarande. Du kan fortfarande skapa ett konto Microsoft använder bara ditt mobiltelefonnummer, men du kan behöva lägga till ett lösenord till ditt konto först.

Genom att göra detta kommer du att kunna använda ett annat inloggningsformulär utan lösenord. För att göra detta, gå till ” Tillgängliga lösenordslösa inloggningsmetoder för befintliga användarkonton(Tillgängliga lösenordslösa inloggningsmetoder för befintliga användarkonton)”.

 • Först måste du gå till området för kontoinställningar Windows 10. Högerklicka på menyknappen ” Starta» Windows(Windows Start) och välj ” inställningar(Inställningar) ” .

 • På menyn ” Windows-inställningar(Windows-inställningar) » klicka på « Konton(Konto) » .

 • På vänster sida menyraden Konton(Konton) » klicka “Familj och andra användare”.(Familj och andra användare.)

 • Klicka på under Familj & andra användare Lägg till någon annan till den här datorn.”(Lägg till någon annan till den här datorn.)

 • Eftersom du vill skapa en inloggning utan lösenord, i inloggningsmenyn som visas i Microsoft ange ditt telefonnummer och klicka på ” Ytterligare(Nästa) ” . Om ditt nummer inte är kopplat till ett konto måste du klicka “Registrera” för att skapa en ny(Registrera dig för en ny) .

 • Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ett konto.

När ditt konto har kopplats till din Windows 10-installation kommer du att kunna logga in utan lösenord med SMS applikationer Microsoft Authenticator eller med någon av metoderna som nämns nedan.

Tillgängliga lösenordslösa Windows-inloggningsmetoder för befintliga användarkonton(Tillgängliga lösenordslösa Windows-inloggningsmetoder för befintliga användarkonton)

Om du redan är inloggad på ditt användarkonto Windows kan du ändra inloggningsmetoden för att helt kringgå lösenordet.

Windows 10 låter dig logga in med STIFT – kod, säkerhetsnyckel USB “lösenordsbild” när du väljer din favoritinloggningsbild eller använder ditt ansikte (liknande Apple ansikts-ID ).

Du kommer fortfarande att behöva ange ditt lösenord då och då om du behöver ändra din inloggningsmetod eller komma åt dina kontoinställningar. Om du har tvåfaktorsautentisering aktiverad behöver du också en telefon (med SMS eller ansökan Microsoft Authenticator ).

Några(Vissa) metoder, som fingeravtrycks- eller ansiktsinloggningsmetoder, kräver också att din dator har en fingeravtrycksläsare eller en lämplig webbkamera.

Så här börjar du ändra din inloggningsmetod istället för att använda ett lösenord:

 • Som ovan, gå till området för Windows 10-kontoinställningar.
 • Högerklicka på Windows Startmeny-knappen, välj ” inställningar(Inställningar)” och tryck på ” Konton(Konto) » . Härifrån klicka på ” Inloggningsalternativ(Inloggningsalternativ)” i sidofältet.
 • Välj önskat inloggningsalternativ. Till exempel om du vill använda STIFT(PIN) -kod istället för lösenord, tryck på Windows Hello PIN(Windows Hello PIN) och klicka sedan på ” Lägg till”. (Lägg till.) Om din enhet har en fingeravtrycksläsare kan du välja Windows Hello Fingerprint .

 • Följ instruktionerna för varje alternativ. tryck tangent Windows-tangent + L för att låsa skärmen och testa nya inloggningsmetoder.

Lås och lås upp utan lösenord(Låsning och upplåsning utan lösenord)

Du kan också ställa in din dator så att den automatiskt låser och låser upp din dator utan att använda ett lösenord eller någon av inloggningsmetoderna som anges ovan. Detta är användbart om du flyttar fram och tillbaka från din dator på en offentlig plats, eller om du inte vill fortsätta använda datorns säkerhetssystem när du låser din dator.

Du måste ansluta din dator till lämplig enhet med hjälp av Blåtand .

 • I menyn Alternativ ingång(Inloggningsalternativ )” under de olika inloggningsalternativen ser du alternativet ” Dynamisk blockering(Dynamiskt lås) » . Kryssruta Låt Windows låsa din enhet automatiskt när du är borta.(Tillåt Windows att låsa din enhet automatiskt när du är borta)

 • För att göra detta måste du aktivera Blåtand. Klick “Skanna enhet(Skanna efter enhet)” om den redan är ihopparad med din “upplåsningsenhet”, till exempel en smartphone. Om din dator inte är ihopkopplad med “enhet att låsa upp”, klicka på ” Bluetooth och andra enheter.(Bluetooth och andra enheter.)
 • Se till(Se till) att din “upplåsningsenhet” är aktiverad Bluetooth och att båda enheterna är upptäckbara. (Bluetooth) Klicka Lägg till Bluetooth eller annan enhet,(Lägg till Bluetooth eller annan enhet) för att starta ihopparningen.

 • Klick Blåtand på listan Lägg till enhet .(Lägg till en enhet)

När du har parat ihop din enhet med “enhet att låsa upp” kommer din dator automatiskt att låsas upp när den är inom räckhåll Blåtand eller upplåst när den är utanför räckvidd Blåtand vilket ökar säkerheten för din dator i allmänhet.

Använda lösenordslös inloggning i Windows 10(Använda lösenordslösa inloggningar i fönster 10)

Du kan också kringgå ditt Windows 10-lösenord (förbigå ditt Windows 10-lösenord) om du slutar glömma ditt lösenord, men detta är inte den bästa metoden eftersom det lämnar din dator utan något skydd.

Om du byter till någon av dessa lösenordslösa metoder behöver du inte oroa dig för att glömma ditt lösenord i framtiden. Istället kan du använda din biometri, SMS – meddelande eller separat USB -Säkerhetsnyckel för att logga in på Windows 10 PC.

Om ditt lösenord är dåligt är ditt system i fara. I stället för att förlita sig på föråldrad säkerhet leder Microsoft vägen med uppdateringen för Windows 10 maj 2019, som lade till stöd för helt lösenordslösa inloggningar.

Vi har pratat tidigare om hur man använder Windows utan lösenord, men det är inte vad lösenordslösa inloggningar handlar om. Istället för att använda ett lösenord låter Windows lösenordslösa inloggningar dig logga in med alternativa säkerhetsmetoder. För att använda funktionen måste du se till att du har Windows 10 version 1903 installerat.

Skapa en lösenordslös inloggning på Windows 10

Om du har Windows 10 version 1903 installerat kan du skapa ett lösenordslöst användarkonto med ditt mobiltelefonnummer. Tyvärr kan du inte konvertera ett befintligt användarkonto till denna typ av lösenordslös inloggning, även om andra typer av lösenordslösa inloggningar för Windows 10 är tillgängliga.

Att skapa ett helt lösenordslöst användarkonto verkar bara fungera på Windows 10 Home, och inte andra versioner av Windows 10 för närvarande. Du kan fortfarande skapa ett Microsoft-konto med bara ditt mobiltelefonnummer, men du kan behöva lägga till ett lösenord till ditt första konto.

När du har gjort detta kan du använda en annan form av lösenordslös inloggning. För att göra det, gå till Tillgängliga lösenordslösa inloggningsmetoder för befintliga användarkonton sektion.

 • För att börja måste du gå till ditt Windows 10-kontoinställningsområde. Högerklicka på din Windows Start-menyknapp och klicka inställningar.

 • Klicka på i menyn Inställningar i Windows Konton.

 • Klicka på i det vänstra sidofältet på menyn Konton familj och andra användare.

 • Klicka på under Familj och andra användare Lägg till någon annan till den här datorn.

 • När du vill skapa en lösenordslös inloggning skriver du ditt telefonnummer i Microsofts inloggningsmeny som visas och klickar sedan på Nästa. Om ditt nummer inte är kopplat till ett konto måste du klicka Registrera dig för en ny.

 • Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ditt konto.

När ditt konto har matchats med din Windows 10-installation kommer du att kunna logga in utan lösenord med SMS, Microsoft Authenticator-appen eller genom att använda någon av metoderna som nämns nedan.

Tillgängliga lösenordslösa Windows-inloggningsmetoder för befintliga användarkonton

Om du redan är inloggad på ett användarkonto på Windows kan du ändra ditt inloggningsalternativ för att kringgå ditt lösenord helt.

Windows 10 låter dig logga in med en PIN-kod, en USB-säkerhetsnyckel, ett “bildlösenord” där du väljer din favoritbild att logga in med, eller genom att använda ditt ansikte (liknande Apples Face ID).

Du måste fortfarande använda ditt lösenord då och då om du behöver ändra din inloggningsmetod eller komma åt dina kontoinställningar. Om du har tvåfaktorsautentisering aktiverad måste du också ha din telefon (med SMS eller Microsoft Authenticator-appen) tillgänglig för dig.

Vissa metoder, som fingeravtrycks- eller ansiktsinloggningsmetoder, kräver också att din dator har en fingeravtrycksläsare eller lämplig webbkamera.

Så här börjar du ändra din inloggningsmetod från att använda ett lösenord:

 • Som ovan, gå till ditt Windows 10-kontoinställningar.
 • Högerklicka på din Windows Start-menyknapp, klicka inställningarKlicka sedan Konton. Härifrån klickar du Inloggningsalternativ i sidomenyn.
 • Välj ditt valda inloggningsalternativ. Om du till exempel vill använda en PIN-kod istället för ett lösenord, tryck på Windows Hello PIN och klicka sedan Lägg till. Om du har en fingeravtrycksläsare på din enhet kan du välja Windows Hello Fingerprint.

 • Följ instruktionerna för varje alternativ. Tryck Windows-tangent + L för att låsa skärmen och testa dina nya inloggningsmetoder.

Lösenordslös låsning och upplåsning

Du kan också ställa in din dator så att den automatiskt låser och låser upp din dator utan att använda ditt lösenord eller någon av inloggningsmetoderna som anges ovan. Detta är användbart om du flyttar fram och tillbaka från din dator på en offentlig plats, eller om du inte vill fortsätta använda din dators säkerhet när du låser datorn.

Du måste para ihop din dator med en lämplig enhet med hjälp av Bluetooth.

 • I den Inloggningsalternativ menyn, under de olika inloggningsalternativen, ser du ett alternativ för dynamiskt lås. Klicka på Tillåt Windows att låsa din enhet automatiskt när du är borta kryssruta.

 • Du behöver Bluetooth för att vara aktiverat för att detta ska fungera. Klick Sök efter enhet om den redan är ihopparad med din “upplåsningsenhet”, till exempel din smartphone. Om din dator inte är ihopparad med din “upplåsningsenhet”, klicka på Bluetooth och andra enheter.
 • Se till att Bluetooth är aktiverat på din “upplåsningsenhet” och att båda enheterna är upptäckbara. Klick Lägg till Bluetooth eller annan enhet för att börja para dem.

 • Klick Blåtand i Lägg till en enhet lista.

När din enhet har parats med din “upplåsningsenhet”, kommer din dator automatiskt att låsas upp när den är inom Bluetooth-räckvidden eller låsas upp när den är utanför Bluetooth-räckvidden, vilket förbättrar säkerheten för din dator överlag.

Använda lösenordslösa inloggningar i fönster 10

Du kan också kringgå ditt Windows 10-lösenord om du glömmer ditt lösenord, men detta är inte den bästa metoden, eftersom det lämnar din dator utan någon form av säkerhet.

Om du byter till någon av dessa lösenordslösa metoder behöver du inte oroa dig för att glömma ditt lösenord i framtiden. Du kan använda din biometri, ett SMS-meddelande eller en separat USB-säkerhetsnyckel för att logga in på din Windows 10-dator istället.