Hur man skapar en GIF från en video med Photoshop CC

Har du någonsin undrat hur länge GIF-filer(GIF) du ser på sajter som Imgur ? Ofta tar skapare en video, konverterar den till animerad gif och överlägg sedan text för att göra det intressant.

Nu detta inlägg inte(inlägget är det inte) kommer att lära dig hur du skapar de snygga gif(GIF) – filer från början till slut, men kommer att lära dig hur du spelar in en video och åtminstone konverterar den till animerad gif . Jag kommer att skriva ett till inlägg om hur man lägger till text och grafik till min gif .

Jag ska använda Photoshop CC för denna handledning eftersom det ger dig mer kontroll över slutprodukten när det gäller storlek, kvalitet, ramar, etc.

Konvertera video före import

Innan du börjar kan du behöva konvertera din video till filformat(filformat) som stöder Adobe Photoshop. Till exempel tog jag en video från min iPhone och laddade ner den till min dator. Sedan försökte jag importera videon photoshop men fick följande fel:

Could not complete the Video Frames to Layers command because the file has no video frames.

Videon var i formatet MOV(MOV-fil), men den codec som använder Apple stöds inte i (Äpple)photoshop . För att lösa detta problem måste du ladda ner ett program som HandBrake för att konvertera videor.

Använd handbroms(HandBrake) är väldigt enkelt. Klicka bara på “(Klicka bara) Arkiv »(Fil)-” Välj källa(Välj källa)” och välj din videofil(videofil) . Vid det här laget behöver du bara klicka på ” Börja koda(Starta kodning) » . Förinställningen kommer att användas som standard. Snabb 1080p30 , som du ser i listan till höger. De har många förinställningar, så välj den som passar dig. Observera att du kan minska upplösningen gif i photoshop senare så att du inte behöver göra det handbroms .

Efter konvertering till MP4-fil(MP4-fil) med hjälp av H.264 video codec(H.264-video) kan vi importera den till photoshop .

Importera videor och skapa GIF-filer(Importera video och skapa GIF) in photoshop

Öppna Photoshop CC och klicka “Fil(Fil)”, sedan “Importera(Importera)” och sedan “Videoramar till lager”(Videoramar till lager).

Välj en videofil och klicka “Öppna”(Öppna) . Detta kommer att få upp en dialogruta med en liten förhandsvisning av videon och några alternativ.

Nu om du vill att all video ska vara animerad gif gå vidare och gå växla(alternativknapp) på Från början till slut . Om du bara behöver en del, välj ” Endast valt område(Endast valt intervall)” och använd sedan trimkontrollerna under videon för att välja intervall.

Dessutom för att minimera storleken på finalen GIF , du kan också begränsa antalet bildrutor. (GIF) Till exempel, om du markerar rutan och lämnar 2 ramar, betyder det att photoshop tar bort varannan bildruta från videon.

Slutligen måste du se till att ” Skapa ramanimering”. (Gör ramanimering)Klicka på OK(Klicka på OK) och din video ska importeras som en ramuppsättning till photoshop . Om programmet kraschar kan du behöva sänka videokvaliteten ytterligare innan du försöker importera.

Nu behöver vi bara spara ramarna som en animerad gif . För detta i Photoshop CC behöver trycka Fil(fil)- Exportera(exportera) – Spara för webben (Spara för webben) (föråldrad)((arv)) . Observera att innan du sparar som gif du kan redigera och ta bort ramar som du vill.

Den här dialogrutan har många alternativ som du måste spela med. De flesta av dem kommer att påverka kvaliteten gif som du kan se i området förhandsvisning(förhandsgranskningsområdet) till vänster. På den högra panelen kommer du att göra de flesta inställningarna.

Överst ser du en rullgardinslista förinställa . Du kan klicka på den och välja ett av de förinställda alternativen eller anpassa värdena själv. Att välja en av förinställningarna minskar kvaliteten gif , men kommer också att minska dess storlek. Se till att rullgardinsmenyn under förinställa vald gif .

Längst ner på ” Bildstorlek( Bildstorlek) » du kan justera finalen utgångsupplösning(utgångsupplösning) för din gif . Så om din video var 1920×1080 eller 4K, vill du förmodligen skala ner den mycket här. I kapitlet ” Animation(Animation) “du kan välja” För alltid”(Evigt), ” En gång(en gång)” eller ” Beställnings(Anpassad) » för looping parametrar(Looping Options). Standard gif kommer att upprepas kontinuerligt. Du kan använda kontrollerna längst ner för att spela gif och se hur det ser ut.

Klicka på “Spara”(Klicka på Spara) och välj en plats för att spara gif -fil. Det är ungefär det. photoshop gör det mycket enkelt att skapa animerade gif(GIF) filer från videor och låter dig justera inställningar för att få allt rätt. Läs även mina inlägg om hur man skapar animerade gif(GIF) -filer från bilder med hjälp av photoshop . Njut av!

Har du någonsin undrat hur de långa GIF-filer du ser på sajter som Imgur skapas? Många gånger tar skaparna en video, konverterar det hela till en animerad GIF och lägger sedan över text för att göra det underhållande.

Nu kommer det här inlägget inte att lära dig hur du skapar dessa snygga GIF-filer från början till slut, men det kommer att lära dig hur du tar en video och åtminstone konverterar den till en animerad GIF. Jag ska skriva ett annat inlägg om hur du kan lägga till text och grafik till din GIF.

Jag kommer att använda Photoshop CC för denna handledning eftersom det låter dig ha mer kontroll över slutprodukten när det gäller storlek, kvalitet, ramar, etc.

Konvertera video innan du importerar

Innan du börjar kan du behöva konvertera din video till ett filformat som Adobe Photoshop stöder. Till exempel tog jag en video från min iPhone och laddade ner den till min dator. Jag försökte sedan importera videon till Photoshop, men fick följande fel:

Could not complete the Video Frames to Layers command because the file has no video frames.

Videon var en MOV-fil, men den codec som Apple använder stöds inte i Photoshop. För att åtgärda den här typen av problem måste du ladda ner ett program som HandBrake för att konvertera videon.

Det är väldigt lätt att använda HandBrake. Klicka bara på filVälj Källa och välj din videofil. Vid det här laget behöver du bara klicka på Starta kodning knapp. Som standard kommer den att använda Snabb 1080p30 förinställning som du ser listad till höger. De har många förinställningar, så välj den som fungerar för dig. Observera att du kan minska upplösningen på GIF i Photoshop senare, så att du inte behöver göra det i HandBrake.

När den väl har konverterats till en MP4-fil med H.264-videocodec kan vi nu importera den till Photoshop.

Importera video och skapa GIF i Photoshop

Öppna Photoshop CC och klicka på filImportera och då Videoramar till lager.

Välj din videofil och klicka öppna. Detta kommer att ta upp en dialogruta med en liten förhandsvisning av videon och ett par alternativ.

Om du nu vill ha hela videon som en animerad GIF, gå vidare och lämna radioknappen Från början till slut. Om du bara behöver en portion, välj Endast valt område och använd sedan trimkontrollerna under videon för att välja intervall.

Dessutom, för att minska storleken på den slutliga GIF så mycket som möjligt, kan du också begränsa antalet bildrutor. Om du till exempel markerar rutan och lämnar den vid 2 bildrutor betyder det att Photoshop tar bort varannan bildruta från videon.

Till sist måste du se till att Gör ramanimering rutan är markerad. Klicka på OK och din video ska importeras som ett gäng ramar i Photoshop. Om programmet kraschar kan du behöva minska kvaliteten på videon ytterligare innan du försöker importera.

Nu behöver vi bara spara ramarna som en animerad GIF. För att göra detta i Photoshop CC måste du klicka på filExporteraSpara för webben (arv). Observera att innan du sparar det som en GIF kan du redigera och ta bort ramar efter önskemål.

I den här dialogrutan finns det ett gäng alternativ som du måste leka med. De flesta av dem kommer att påverka kvaliteten på GIF, som du kommer att kunna se i förhandsgranskningen till vänster. Den högra rutan är där du kommer att göra de flesta justeringarna.

Uppe längst upp ser du en rullgardinsmeny som heter förinställa. Du kan klicka på det och välja en av förinställningarna eller så kan du justera värdena själv. Att välja en av förinställningarna kommer att minska kvaliteten på GIF, men kommer också att göra den mindre. Se till att gif väljs i rullgardinsmenyn nedan förinställa.

Längst ner under Bildstorlek, kan du justera den slutliga upplösningen för din GIF. Så om din video var 1920×1080 eller 4K, kommer du förmodligen att vilja minska den avsevärt här. Under Animation kan du välja evigt, en gång eller Beställnings för Slingalternativ. Som standard kommer GIF:en att loopa kontinuerligt. Du kan använda kontrollerna längst ned för att spela GIF för att se hur det ser ut.

Klicka på Spara och välj en plats för att spara din GIF. Det är ungefär det. Photoshop gör det väldigt enkelt att skapa animerade GIF-filer från videor och låter dig justera inställningarna för att få det precis rätt. Läs också mina inlägg om hur du skapar animerade GIF-filer från bilder med hjälp av Photoshop. Njut av!