Hur man skapar en FTP-server på olika operativsystem

Hur man skapar en FTP-server på Windows

Windows är det mest använda operativsystemet för stationära datorer i världen. Om vi ​​använder Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1, antingen 32 eller 64 bitar, är det bästa alternativet vi kan välja för att skapa vår server FTP på Windows är FileZilla Server . Denna server utvecklades direkt av utvecklarna av FileZilla-klient populär . Huvudfunktionen hos denna server är att den är väldigt lätt att administrera, så praktiskt taget alla användare kan göra det.

Vi kan ladda ner FileZilla Server gratis från dess officiella webbplats .

Som ett alternativ till FileZilla Server kan vi också citera Typsoft FTP-server, en annan server också gratis och lätt att använda.

Hur man skapar en FTP-server i Linux

Under Linux förändras saker och ting. Vi har en hel del FTP-servrar som, även om de kan installeras mycket enkelt från en terminal, vanligtvis är mycket mer komplicerat att installera dem. Ett av de bästa alternativen för detta operativsystem är att använda SSHD, en SSH-klient och server för Windows som stöder SFTP, och därigenom upprätta säkra anslutningar till en FTP-server.

Men vi har också specifika FTP-servrar med fler funktioner än SSHD, till exempel:

  • vsftpd – Installations- och konfigurationshandledning i RedesZone.
  • profpdHandledning installation och konfiguration i RedesZone.

Även om dessa servrar är mer komplicerade att konfigurera och använda, är de också de mest kompletta, kraftfulla och säkra.

Hur man skapar en FTP-server på Android

Android låter oss också skapa en FTP-server på vår smartphone eller surfplatta, perfekt för att till exempel fjärråtkomst till den data vi har lagrat där via ett lokalt trådlöst nätverk.

För att skapa en FTP-server i det här operativsystemet kan vi använda en av applikationerna som finns tillgängliga i Play Butik. Till exempel kan vi gratis välja att:

Av de 2 tidigare servrarna är den första den enklaste att använda, även om den också är den med minst avancerade alternativ. Den andra är mycket mer komplett och erbjuder mer avancerade alternativ för alla som letar efter en så komplett server som möjligt.

Använder du andra FTP-servrar i dina operativsystem?

Relaterade Artiklar

Back to top button