Hur man skapar en enkät på Facebook med flera helt gratis alternativ

Att veta hur man skapar en Facebook-undersökning är ett bra verktyg för att öka din räckvidd på Facebook. Det finns många sätt att göra det och idag ska vi visa dig hur man skapar en enkät på Facebook med flera helt gratis alternativ. Det finns flera typer av undersökningar du kan göra med Facebook.

Bland dem kan vi klassificera dem som:

 • Extern som uppnås genom verktyg utanför plattformen.
 • Inre som är de som utvecklats av samma plattform. Och det kan delas upp i:
 1. Kronologiska undersökningar : snabbt och enkelt att göra. Starta en öppen fråga från din vägg, dela bilder för att ge de olika alternativen eller skapa hashtaggar för att skilja de möjliga svaren åt.
 2. Omröstningar i historien s: när det skapar en berättelse och från klistermärkena välj » E URVEY “, skriv in en fråga och två möjliga svar och dela.
 3. Enkäter av enkättyp : detta är den mest kompletta av de 3. Du har flera alternativ för att fråga och svara.

Hur man skapar en undersökning med två alternativ

Många rekommenderar denna typ av undersökning eftersom de bara har två alternativ att svara på saken är förenklad. Det här är ett bra alternativ för att öka din räckvidd till potentiella kunder eller fans av ditt innehåll.

För att komma igång, gå till din Facebook-sida och välj » Skapa ett inlägg i din nyhetssektion högst upp på skärmen. Du kommer att ha en alternativmeny där du måste välja alternativet » Undersökning och ett nytt fönster öppnas för dig. Skapa din undersökning genom att lägga till:

 • En slående fråga eller beskrivning
 • Två svar i rutor 1 och 2. Där kan du lägga till en bild eller en GIF
 • Lägg till en bild så att dina följare inte vidarebefordrar den
 • Bestäm hur länge du vill att undersökningen ska pågå
 • Välj integritet från knappen du har längst ner till höger i rutan: Offentlig eller Vänner
 • För att slutföra, publicera eller schemalägga din undersökning genom att klicka på ” Publicera finns längst ner till höger i rutan.

Hur man gör omröstningar med fler än två alternativ

Det är ett bra alternativ om du vill vara närmare dina följare. Sedan detta sätt de kommer att kunna interagera och delta aktivt . Det finns olika sätt:

 • Posta interaktioner som svar

Du kan dra fördel av att Facebook nu har olika reaktioner på inlägg som: Jag gillar det, det överraskar mig, jag älskar det, det gör mig ledsen och det gör mig arg.

Jag rekommenderar att du inte använder ” Jag gillar” för dem att svara eftersom de flesta av dem rör det här alternativet nästan av instinkt och ignorerar det, vilket skulle leda till att du inte har korrekta uppgifter. Det är inte heller tillrådligt att säga “Det gör mig arg” eftersom det är ett negativt svar och ett inlägg som har många av dessa reaktioner ser vanligtvis dåligt ut och kan till och med skada dig.

 • Möjlighet att kommentera

Personer som ser din undersökning kommer att kunna kommentera sitt svar. Om du vill hjälpa dem så att i slutet av dataräkning kan du ge dem svarsalternativ . Det rekommenderas alltid att de är fler än två om du vill ha korrekta uppgifter.

Fördelen med detta är att du kan få mer exakt och exakt information. Din räckvidd blir större eftersom ditt inlägg rankas först med fler interaktioner. Nackdelen med den här typen av undersökningar är att det är svårare att göra det på ett sätt som väcker uppmärksamhet på ett positivt sätt, så du måste kunna lite design för att skapa den.

Slutligen kommer vi att ge dig några ämnen som du kan ta upp för att göra dina undersökningar framgångsrika:

 • Produkter eller tjänster som har störst avkastning i ditt företag.
 • Lägg till priserna du drar bland personer som svara på enkäten.
 • Marknadsför rabatter för vissa produkter som inte är lika populära.
 • Be dina prenumeranter att välja nya produkter eller innehåll de vill se för ditt företag.

Nu när du vet hur du skapar en undersökning om facebook sätt helt gratis, använd det här verktyget för att mäta och maximera din räckvidd.

Relaterade Artiklar

Back to top button