Hur man skapar en dumpfil för ett Windows-program, bakgrund eller process

Du kanske inte vet vad som är dump filen(dumpfil) , men du kanske har märkt det Windows 10 nämner dump fil,(dumpfil) när den kraschar in blåskärm(Blue Screen) död ( BSOD (död))(BSOD). Fil dumpa(dumpfil) är en ögonblicksbild ansökan eller process(app eller process) när filen skapades. Fil dumpa(dumpfil) visar vad som har körts och laddats in i minnet ansökan eller process(app eller process) för vilken filen skapades, vad som orsakade kraschen, vilka fel som uppstod etc. Data från dump filen(dumpfil) är alltid användbara för felsökning av program, drivrutiner och operativsystem. Så här skapar du snabbtdump filen(dumpfil) till Windows för ansökan eller process(app eller process) som du vill felsöka:

Hur man skapar dump filen(dumpfil) för applikationen, Windows bakgrund eller process(bakgrund eller Windows-process)

Först öppet Aktivitetshanteraren(Aktivitetshanteraren). Ett snabbt sätt att göra detta är att trycka samtidigt CTRL + SHIFT + Esc på tangentbordet. Om du ser en kompakt vy med flera applikationer listade, klicka eller tryck (klicka eller tryck) Mer(Fler detaljer) .

När kommer den fullständiga versionen att släppas? Aktivitetshanteraren, klicka eller tryck på ” (Aktivitetshanteraren)Processer(Processer)”. Här ser du en lista med applikationer som körs, bakgrundsprocesser och processer Windows .

Gå till fliken Processer i Aktivitetshanteraren.

Hitta appen eller processen du vill skapa för dump filen(dumpfil) och högerklicka (eller tryck och håll) den. I menyn som öppnas klicka eller tryck (klicka eller tryck) Skapa dumpfil(Skapa dumpfil) .

Skapa en dumpfil med Task Manager

Sedan Aktivitetshanteraren(Task Manager) skapar dump filen(dumpfil) för vald ansökan eller process(app eller process) och informerar dig om framstegen. När du är klar kommer du att se det “Filen skapades framgångsrikt.”(“Filen har skapats framgångsrikt.”)

Sökvägen där du hittar filen är också allmän. Kom ihåg Filnamn(filnamn) som används för dump filen(dumpfil) och kopiera den visade sökvägen eller skriv ner den och klicka sedan OK . du kan klistra in plats(filplats) fil i dirigent(Filutforskaren) för att komma åt den.

Du får ett meddelande när en dumpfil genereras

Om du högerklickar eller håller ned ansökan eller process(app eller process) och parametern ” Skapa dumpfil”(Skapa dumpfil”) är nedtonad och otillgänglig, detta betyder att det valda objektet har flera delprocesser. Först måste du expandera det genom att klicka eller trycka på pilen bredvid dess namn, och sedan högerklicka eller lång- genom att trycka på den specifika delprocessen som du vill skapa dump filen(dumpfil) .

Expandera en applikation eller process i Task Manager

NOTERA.(OBS:) För att lära dig mer om att arbeta med ” Processer » in (Processer)avsändare(Manager) uppgifter, läs: 11 sätt att hantera pågående processer med Aktivitetshanteraren(Task Manager) i Windows 10.

Var man kan hitta dump fil,(dumpfil) som du just skapade

Visar alltid en direkt väg till dump fil,(dumpfil) skapad Aktivitetshanteraren. (Task Manager) Men om du klickade OK utan att kopiera adressen, öppna dirigent(Filutforskaren) och navigera till denna plats: C:UsersYourUserNameAppDataLocalTemp . Byta ut Ditt användarnamn i ditt namn användarkonto(användarkonto) . Fil dumpa(dumpfil) har alltid ett tillägg DMP-fil(DMP-fil) , och dess namn beror på namnet ansökan eller process(app eller process) som den skapades för. I skärmdumpen nedan har vi skapat dump filen(dumpfil) för OneDrive och filen heter OneDrive.DMP .

Plats för dumpfilen

VIKTIG:(VIKTIGT:) Om du inte hittar mappen Applikationsdata för att öppna den måste du konfigurera Utforskaren för att visa dolda filer och mappar.

För vilka ansökan eller process(app eller process) som du skapade dump filen(dumpfil) ?

De flesta behöver inte använda dump filen(dumpfil) s. Men om du upplever problem med program som slutar svara, eller fel och kraschar orsakade av vissa processer, skapar du dump filen(dumpfil) är användbar för att felsöka och åtgärda problemet. Innan du stänger den här guiden, låt oss veta för vilken Windows applikation eller process(Windows-app eller -process) som du skapade dump filen(dumpfil) och vilka problem, om några, du stött på. Kommentar(Kommentera) nedan och låt oss diskutera.

Du kanske inte vet vad en dumpfil är, men du kanske har märkt att Windows 10 nämner en dumpfil när den kraschar in i en Blue Screen of Death (BSOD). En dumpfil är en ögonblicksbild av en app eller process, vid den tidpunkt då filen skapas. Dumpfilen visar vad som exekverades och laddades i minnet av appen eller processen som filen skapas för, vad som kraschade, vilket/vilka fel som ägde rum och så vidare. Data från en dumpfil är alltid användbar för att felsöka problem med appar, drivrutiner och operativsystem. Så här skapar du snabbt en dumpfil i Windows för en app eller process som du vill felsöka:

Hur man skapar en dumpfil för en app, bakgrund eller Windows-process

Öppna först Aktivitetshanteraren. Ett snabbt sätt att göra det är att trycka på tangenterna samtidigt på ditt tangentbord. Om du ser den kompakta vyn, med bara några få appar listade, klicka eller tryck på .

Aktivitetshanteraren - tryck på Mer information

När den fullständiga versionen av den öppnas, klicka eller tryck på fliken. Här ser du en lista med appar som körs, bakgrundsprocesser och Windows-processer.

Gå till fliken Processer i Aktivitetshanteraren

Hitta appen eller processen som du vill skapa en dumpfil för och högerklicka (eller tryck och håll) på den. Klicka eller tryck på i menyn som öppnas.

Skapa en dumpfil med Task Manager

Den skapar sedan en dumpfil för den valda appen eller processen, och den informerar dig om framstegen. När du är klar visas det

Sökvägen där du hittar filen delas också. Kom ihåg filnamnet som används för dumpfilen och kopiera sökvägen som visas, eller skriv ner den och tryck sedan på . Du kan klistra in filplatsen i , för att komma åt den.

Du får ett meddelande när dumpfilen skapas

Om du högerklickar eller trycker-och-håller på en app eller process, och alternativet ” är nedtonat och inte tillgängligt, betyder det att det valda objektet har flera underprocesser. Du måste först expandera det genom att klicka eller trycka på pilen nära dess namn och högerklicka eller tryck och håll ner den specifika delprocessen som du vill skapa dumpfilen för.

Expandera en app eller en process i Aktivitetshanteraren

NOTERA: För att ta reda på mer om att arbeta med fliken Task , läs: 11 sätt att hantera pågående processer med Task Manager i Windows 10

Var du hittar dumpfilen som du just skapade

Den direkta sökvägen till dumpfilen som skapats av visas alltid. Men om du klickade utan att kopiera adressen, öppna Filutforskaren och gå till denna plats: . Ersätt med namnet på ditt användarkonto. Dumpfilen har alltid filtillägget DMP och dess namn varierar beroende på namnet på appen eller processen som den skapades för. I skärmdumpen nedan skapade vi en dumpfil för OneDrive, och filen fick namnet OneDrive.DMP.

Platsen för dumpfilen

VIKTIG: Om du inte kan hitta mappen för att öppna den, måste du ställa in File Explorer för att visa dolda filer och mappar.

För vilken app eller process har du skapat dumpfilen?

De flesta behöver inte använda dumpfiler. Men om du stöter på problem med appar som slutar svara, eller fel och krascher som genereras av specifika processer, är det användbart att skapa en dumpfil för att felsöka och åtgärda problemet. Innan du stänger den här guiden, berätta för oss för vilken Windows-app eller -process du skapade en dumpfil och vilka problem, om några, du stötte på. Kommentera nedan och låt oss diskutera.

Relaterade Artiklar

Back to top button