Hur man skapar en beständig USB i Ubuntu med mkusb – snabbt och enkelt

Ubuntu är ett ganska mångsidigt operativsystem med öppen källkod som ger dig massor av verktyg som du kan dra full nytta av. Verktygen du kan lita på sträcker sig från kunskap om väderprognoser till alla typer av tillbyggnader och kontors- eller planeringsprogram.

Tack vare det faktum att detta system är ett av de säkraste och mest anpassningsbara, behöver du inte oroa dig för virusinfektion. Eftersom virus normalt är programmerade att attackera andra mer sårbara operativsystem. Ändå kan du installera Comodo för Linux för mer skydd. Men det är inte allt, du kan också skapa en beständig usb-nyckel med Ubuntu, i den här artikeln guidar vi dig.

Vad gör ett permanent USB-installationsprogram?

Dessa Unix USB-nycklar, liksom Universal USB Installer, låter dig skapa de filer som behövs för att starta upp till en partition. Samma partition är formaterad med FAT32 och på grund av begränsningarna för samma FAT32, har filstorleken en maximal storlek på 4G.

Nu, om du vill ha mer beständig lagring, kan du ersätta den med en partition vars lagringsgräns kommer att vara densamma som USB-minnet du använder vid den tidpunkten.

Du kan använda GParted partitionshanterare där du kan ändra FAT32 partitionsstorlek och därmed få mer utrymme för nya större EXT4-partition för att dra nytta av mer lagring.

Den beständiga filen du har kan raderas och när du sätter på datorn igen kommer operativsystemet Ubuntu automatiskt att välja den beständiga partitionen med mest utrymme.

Men även om allt låter bra än så länge finns det en liten nackdel, Ubuntu själv kan inte modifiera sin egen aktiva startpartition, så det kommer att behöva ett annat Ubuntu-system för att uppnå detta. Du kan använda en andra USB-enhet som innehåller Ubuntu Live. Vi kommer att visa dig nedan vilka steg du ska följa.

Hur skapar man en beständig USB i Ubuntu?

Den här gången kommer vi att använda 32-bitarsversionen av Ubuntu 13.10, om du inte vet vad är versionen av ditt Ubuntu-system, du kan göra det enkelt, men för att skapa en beständig USB måste du följa dessa steg:

 • Det första steget att följa är att installera Ubuntu på två USB-enheter och göra lite konfiguration på dem så att båda har en bestående lagring på minst 100MB.
 • Du måste öppna eller köra Ubuntu från en av enheterna och hålla den andra frånkopplad.
 • Du måste leta efter alternativet GParted Partition Editor i Ubuntu Dash och öppna den. Den är installerad som standard i 13.10
 • Det är då du behöver sätta i den andra USB-enheten och efter några sekunder uppdatera den i GParted, som du kan öppna med kommandot Ctrl+R. När du gör detta bör du se en ny enhet tillagd i listan. Du måste kontrollera att storleken på densamma matchar den på din USB-enhet och välja den.
 • Nu måste du kontrollera monteringspunkten (/media/ubuntu/UUI)
 • Nu måste du öppna terminalfönstret med kommandot Ctrl+Alt+T och ta bort beständiga filer med följande kommando: rm -v /media/ubuntu/UUI/casper-rw
 • Uppdatera GParted och verifiera ändringarna som har gjorts i Used
 • Placera nu markören på partitionen och högerklicka och välj avmonteringsalternativet. Om du följde stegen exakt kommer du att märka att monteringspunkt reflekteras inte längre på skärmen.
 • Högerklicka på partitionen igen, men den här gången väljer du alternativet Ändra storlek/flytta så ser du den tilldelade partitionen.
 • Det är dags för dig att skapa en ny partition för beständig lagring och välja den partition som du inte har tilldelat och klicka med höger musknapp och välj Nytt alternativ.
 • Välj nu ext4 filsystem där du ska märka casper-rw och klicka på lägg till.
 • Kontrollera att alla inställningar är korrekta och när du har gjort det, tryck på den gröna knappen för att kontrollera och tillämpa alla väntande operationer.
 • Nu är det näst sista steget att stänga av din Ubuntu och ta bort den första USB-enheten och starta om från den andra USB-enheten
 • Öppna slutligen en terminal med kommandot Ctrl + Alt + T och skriv följande kommando: df. –H och kontrollera att den tillgängliga storleken matchar den beständiga partitionen du skapade.

Relaterade Artiklar

Back to top button