Hur man skapar en anpassad karta i Google Maps med landmärken och vägbeskrivningar

Du kan skapa en anpassad karta i Google Maps(skapa en anpassad karta i Google Maps) enligt proceduren som beskrivs i det här inlägget. På den här kartan kan du skapa personliga landmärken, rutter etc. Ingen betald prenumeration krävs, du kan göra det på den officiella webbplatsen Google kartor är gratis!

Vad är en anpassad karta i Google Maps

Som standard kan alla Google Maps-användare lägga till ett landmärke, butik, företag, hotell etc. på kartan. När en annan användare söker efter en vägbeskrivning, Google kartor(Google Maps) visar rutten som vanligt. Ibland kan du behöva en genväg, eller så är inte alla dina landmärken tillgängliga på Google kartor(Google kartor). I ett sådant ögonblick kan du skapa din egen karta, som bara kommer att vara synlig för dig, och endast på denna karta kan du få vägbeskrivningar till önskade landmärken.

En anpassad karta är användbar när du inte vill titta igenom alla befintliga namn och vill skapa något enligt dina krav. Det är också praktiskt när du ska ut på en vandring och behöver skriva ut en karta med några anpassade landmärken så att du kan hitta rutten rätt.

Skapa en karta gratis i Google Maps

För att skapa en anpassad karta i Google kartor(Google Maps), gör följande:

 1. Öppna den officiella webbplatsen Google kartor i webbläsaren.
 2. Klick(Klicka) på de tre horisontella linjerna till vänster.
 3. Välj alternativet ” dina platser.”(dina platser)
 4. Ange användarnamn och lösenord Gmail för inloggning.(gmail)
 5. Gå till fliken KORT och klicka (KARTOR)SKAPA EN KARTA(SKAPA KARTA) .
 6. Klicka på Text namnlösa kort(Untitled map) och skriv ner namnet.
 7. Lägg till kartlager genom att klicka på knappen grundkarta(Grundkarta) .
 8. Klick ” Lägg till lager(Lägg till lager)” och börja lägga till landmärken och rutter.
 9. Klicka på knappen Förhandsvisning(Förhandsgranska) för att kontrollera förhandsgranskningen.
 10. Klicka på knappen med tre punkter.
 11. Välj Bädda in på min sida(Bädda in på min sida) eller Skriv ut karta(Skriv ut karta) .

För att lära dig mer om dessa steg, läs vidare.

Besök www.google.com/maps och ange användarnamn och lösenord gmail till Google kartor(Google Maps) kan ha sparat eventuella ändringar i ditt konto.

Om du gör detta framgångsrikt hittar du flera flikar på skärmen. Du måste gå till tab KORT(MAPS ) och tryck på knappen SKAPA KARTA .(SKAPA KARTA)

Nu kan du namnge ditt kort. För att göra detta, klicka på texten namnlösa kort(Untitled map ) och skriv ner titel och beskrivning.

Efter det kan du börja lägga till lager. Lager hjälper till att skilja mellan alla element som du ska lägga till på kartan.

För att lägga till ett lager, klicka på knappen Lägg till lager(Lägg till lager) .

Efter det är det dags att välja utseende på kartan. För att göra detta, klicka på knappen grundkarta(Baskarta ) och välj det utseende eller det tema du vill använda.

Nu är det dags att börja lägga till dina egna landmärken, rutter, etc. För att lägga till ett anpassat landmärke, klicka på ” Lägg till markör(Lägg till markör ) ”, välj en plats på kartan och klicka på den.

Skapa en karta gratis i Google Maps

Efter det kan du skriva namnet på denna attraktion. Om du vill lägga till din egen rutt från en plats till en annan, klicka på ” dra ett streck(Rita en linje) ”, välj typ av väg och klicka på den.

Du kan sedan välja din router på kartan.

Påminnelse:(Påminnelse: ) Glöm inte att skapa ett nytt lager för varje rutt och landmärke så att du enkelt kan fixa dina misstag.

Om du är klar med all redigering är det dags att kolla in förhandsgranskningen.

För att göra detta, klicka på knappen Förhandsvisning(förhandsvisning). En ny webbläsarflik bör öppnas där du kan hitta kartan du skapade. Om det passar dig kan du klicka på knappen med tre prickar synliga bredvid kartnamnet.

Här kan du hitta några alternativ som “Öppna kartan(Öppna en karta) “”, ” Bädda in på min hemsida(Bädda in på min webbplats)”, ” Skriv ut karta(Skriv ut karta)”, osv.

Om du vill öppna en anpassad karta, klicka på det första alternativet. Om du ska bädda in kartan på din webbplats, välj Bädda in på min hemsida(Bädda in på min sida), kopiera koden och klistra in den på din sida. Det är bäst att använda alternativet ” Kartutskrift(Skriv ut karta ) ”, som låter användare skriva ut en karta och bära den med sig. Det enda problemet med den här anpassade kartan är att du inte kan ladda ner kartor för offlineanvändning.

Läsa: (Läs: )Bästa Google Maps-alternativen för dagligt bruk

Om du i framtiden vill öppna din anpassade karta:

 1. Öppna webbplats Google kartor och logga in på ditt konto.
 2. Klick(Klicka) på de tre horisontella linjerna och välj Dina platser(dina platser).
 3. Gå till fliken KORT(MAPS) och klicka på önskad karta.

Det är allt! Jag hoppas att denna enkla handledning hjälper dig mycket.

Du kan skapa en anpassad karta i Google Maps genom att följa proceduren som anges i detta inlägg. På den här kartan kan du skapa personliga landmärken, rutter osv. Det krävs ingen betald prenumeration eftersom du kan göra det på den officiella webbplatsen för Google Maps gratis!

Vad är en anpassad karta i Google Maps

Som standard kan alla Google Maps-användare lägga till ett landmärke, butik, företag, hotell osv. på kartan. När en annan användare söker efter en vägbeskrivning visar Google Maps rutten som vanligt. Ibland kan du behöva en genväg, eller så är alla dina landmärken inte tillgängliga på Google Maps. I ett sådant ögonblick kan du skapa en anpassad karta, som bara kommer att vara synlig för dig, och du kan få riktning till dina önskade landmärken endast på den kartan.

En anpassad karta är användbar när du inte vill gå igenom alla befintliga namn och du vill skapa något enligt dina krav. Det är också praktiskt när du ska ut på en vandring och du måste skriva ut kartan med några anpassade landmärken så att du kan förstå rutten korrekt.

Skapa en gratis karta i Google Maps

För att skapa en anpassad karta i Google Maps, följ dessa steg-

 1. Öppna den officiella webbplatsen för Google Maps i din webbläsare.
 2. Klicka på de tre horisontella linjerna på vänster sida.
 3. Välj alternativ.
 4. Ange ditt Gmail-användarnamn och lösenord för att logga in.
 5. Växla till fliken och klicka på knappen.
 6. Klicka på texten och skriv ner ett namn.
 7. Lägg till kartlager genom att klicka på knappen.
 8. Klicka på alternativet och börja lägga till landmärken och rutter.
 9. Klicka på knappen för att kontrollera en förhandsvisning.
 10. Klicka på den tre-prickade knappen.
 11. Välj eller .

För att veta mer om dessa steg, läs vidare.

Besök och ange ditt Gmail-användarnamn och lösenord så att Google Maps kan spara alla ändringar i ditt konto.

Om du gör det framgångsrikt hittar du några flikar på skärmen. Du måste byta till KARTOR fliken och välj SKAPA KARTA knapp.

Hur man skapar en anpassad karta i Google Maps

Nu kan du namnge din karta. För det, klicka på Namnlös karta text och skriv ner ett namn och en beskrivning.

Efter det kan du börja lägga till lager. Lager hjälper dig att skilja mellan alla element du ska lägga till i din karta.

För att lägga till ett lager, klicka på lägg till lager knapp.

Efter det är det dags att välja utseende på kartan. För det, klicka på grundkarta och välj ett utseende eller ett tema som du vill använda.

Nu är det dags att börja lägga till dina landmärken, rutter, etc. För att lägga till ett anpassat landmärke, klicka på Lägg till markör knappen, välj en plats på kartan och klicka på den.

Skapa en gratis karta i Google Maps

Efter det kommer du att kunna skriva ner ett namn för det landmärket. Om du vill lägga till en anpassad rutt från en plats till en annan, klicka på Dra ett streck knappen, välj typ av väg och klicka på den.

Sedan kan du välja din router på kartan.

påminnelse: Glöm inte att skapa ett nytt lager för varje router och landmärke så att du enkelt kan ta bort dina misstag.

Om du är klar med all redigering är det dags att kontrollera förhandsgranskningen.

För det, klicka på förhandsvisning knapp. Det bör öppna en ny webbläsarflik där du kan hitta kartan som du skapade. Om du är okej med det kan du klicka på den treprickade knappen som är synlig bredvid kartnamnet.

Här kan du hitta några alternativ som Öppna en karta, Bädda in på min sida, skriva ut kartaetc.

Om du vill öppna den anpassade kartan, klicka på det första alternativet. Om du ska bädda in kartan på din webbplats bör du välja , kopiera koden och klistra in den på din webbplats. Det bästa är alternativet, som låter användare skriva ut kartan och bära den med sig. Det enda problemet med den här anpassade kartan är att du inte kan ladda ner kartor för offlineanvändning.

Läsa: Bästa Google Maps-alternativen för dagligt bruk

Om du i framtiden vill öppna din anpassade karta:

 1. Öppna webbplatsen Google Maps och logga in på ditt konto.
 2. Klicka på de tre horisontella linjerna och välj .
 3. Besök fliken och klicka på önskad karta.

Det är allt! Hoppas denna enkla handledning kommer att hjälpa dig mycket.

Relaterade Artiklar

Back to top button