Hur man skapar eller redigerar undertexter på Youtube

Om du är skaparen Youtube , då bör lägga till undertexter vara en av dina högsta prioriteringar när du laddar upp videor. Du förstår, det finns människor med hörselnedsättningar, så att kunna läsa konversationer på video är av yttersta vikt för dem.

Skapande(Skapa) och redigera YouTube-undertexter

Och så finns det de av oss som bara älskar att titta på videor med undertexter. Detta är en preferens som förbättrar tittarupplevelsen.

Nu, tidigare, var du tvungen att använda speciell programvara för att lägga till bildtexter till videor, men detta är inte längre fallet eftersom Youtube bevisar denna funktion gratis för skaparen.

 1. Öppna och logga in på YouTube Studio.
 2. Välj på vänster sida undertexter(Undertexter) .
 3. Välj sedan videon du vill lägga till undertexter till.
 4. Välj sedan ett språk
 5. Nu i kolumnen undertexter(Undertexter) » välj « Förändra(Redigera)”.
 6. Lägg till eller redigera undertexter
 7. När du är klar klickar du på Publicera.

Låt oss diskutera detta mer i detalj.

Öppna YouTube Studio

Det första du behöver göra är att öppna så snart som möjligt. youtube studio. När detta är gjort kommer du att tas till en instrumentpanel som visar den grundläggande statistiken för din kanal(Kanal) . Skapare kan utföra flera åtgärder via verktygsfältet, så titta runt för att hitta något som kan intressera dig.

Ladda upp nya videor

(Via) verktygsfältet klicka på knappen ladda upp video för att lägga till en video om du inte redan har gjort det. När nedladdningsuppgiften är klar är det dags att börja processen med att lägga till undertexter till videon.

Välj ett undertextalternativ

Så på vänster sida bör du se en meny. Snälla du(Vänligen välj undertexter(Undertexter) därifrån och du kommer omedelbart att se en lista med videor från sidan kanal undertexter. (Kanalundertext) Du kommer att vilja klicka på videon du behöver för att lägga till undertexter.

Björn(Tänk på att efter att videon laddades upp till plattformen hade YouTube redan skapat automatiska undertexter. Se till att klicka på ” Videospråk»(Videospråk) för att lägga till dina egna undertexter till den nedladdade videon.

Du kommer att kunna lägga till signaturer manuellt genom att ange dem, lägga till signaturer via en fil på din dator osv.

Om du är ny på att lägga till undertexter till videor kommer det att kräva lite övning, så bli inte avskräckt. Fortsätt pressa dig själv och du kommer säkert att komma ut i toppen.

Anpassa(Anpassa) automatiskt genererade undertexter

Eftersom att manuellt ange undertexter från början kan vara ett tråkigt jobb, är det vettigt att kunna redigera automatiskt genererade undertexter.

För att göra detta, gå tillbaka till avsnittet Kanalens undertexter(Channel Subtitle)”, välj sedan videon du vill lägga till undertexter till. Ändra språket till ” Automatiskt(Automatisk)” och välj slutligen ” Duplicera(Duplicera) och redigera”. Du bör nu se en hel del automatiskt genererad text.

Du kan redigera dem så att de passar din video mer. Men läs följande noggrant eftersom de innehåller många grammatiska fel. All text är också ett stycke, så du kan konvertera det till flera stycken.

Om du är en YouTube-skapare bör lägga till undertexter vara en av dina första prioriteringar när du laddar upp videor. Du förstår, det finns människor där ute med hörselnedsättning, därför är möjligheten att läsa konversationerna i videon en stor del för dem.

Skapa och redigera undertexter på YouTube

Och så finns det de av oss som bara tycker om att titta på en video med bildtexter. Det är en preferens som förbättrar tittarupplevelsen.

Nu, tidigare, var du tvungen att använda speciell programvara för att lägga till bildtexter till videor, men detta är inte längre fallet eftersom YouTube bevisar denna funktion utan kostnad för skaparen.

 1. Öppna och logga in på YouTube Studio.
 2. Välj Undertexter från vänster sida.
 3. Välj sedan videon du vill lägga till undertext till
 4. Välj språk nästa
 5. Välj nu Redigera i kolumnen Undertexter.
 6. Lägg till eller redigera undertexterna
 7. När du är klar klickar du på Publicera.

Låt oss diskutera detta mer i detalj.

Öppna Youtube Studio

Skapa och redigera undertexter på YouTube

Det första du vill göra här är att öppna YouTube Studio Så snart som möjligt. När det är gjort bör du föras till instrumentpanelen som visar den grundläggande statistiken för din kanal. Kreatörer kan utföra flera åtgärder via instrumentpanelen, så titta runt för att hitta något du kan tycka är spännande.

Ladda upp nya videor

Via instrumentpanelen klickar du på knappen ladda upp videor för att lägga till en video om du inte redan har gjort det. När uppladdningsuppgiften är klar är det nu dags att börja processen med att lägga till undertexter till videon.

Välj alternativet Undertext

OK, så från vänster sida bör du se en meny. Vänligen välj Undertexter därifrån, och genast bör du se en lista med videor från Kanalens undertext sida. Du kommer att vilja klicka på videon som behövs för att lägga till undertexter.

Tänk på att efter att en video har laddats upp till plattformen skulle YouTube redan ha skapat automatiska undertexter. Se till att klicka på videospråk för att lägga till din egen undertext till den uppladdade videon.

Du kommer att ha möjlighet att lägga till bildtexter manuellt genom att skriva in dem, lägga till bildtexter via en fil på din dator och mer.

Det kommer att ta lite övning om du är ny på att lägga till undertexter till en video, så var inte bestört. Fortsätt pressa dig själv och du kommer utan tvekan att hamna på topp.

Anpassa automatiskt genererade undertexter

Eftersom det kan vara ett tröttsamt jobb att manuellt skriva undertexter från början, så det är väldigt vettigt att ha möjligheten att redigera automatiskt genererade undertexter.

För att göra detta, gå tillbaka till Kanalens undertext och välj sedan videon du vill lägga till undertexter till. Ändra språket till Automatiskoch slutligen, välj Duplicera och redigera. Du bör nu se en uppsjö av automatiskt genererad text.

Du kan redigera dem så att de passar din video. Men läs nästa ordentligt eftersom de innehåller massor av grammatiska fel. Dessutom är hela texten ett enda stycke, så du kanske vill omvandla dem till flera stycken.

Relaterade Artiklar

Back to top button