Hur man skapar anpassade ikoner för Flash-enheter eller USB-enheter

Du vet förmodligen redan hur du skapar anpassade ikoner för din lokala hårddisk eller diskettenhet CD skivor(CD-enhet), men visste du att det också finns ett enkelt sätt att skapa anpassade ikoner för USB(USB flash)-enheter? du kan anpassa USB sticka(USB-enhet) så att när du ansluter den till en PC, den visas(kommer att visa) med anpassad ikon och anpassad etikett(anpassad ikon och anpassad etikett) istället för flyttbar ikon disk(diskikon) är standard som Windows använder.

I den här artikeln visar jag dig stegen du behöver följa för att skapa din egen ikon. USB sticka . (USB-enhet) Observera att denna procedur fungerar för allt som används autorun funktion(Autorun-funktion) Windows till exempel för CD skivor(CD skivor), dvd(DVD-skivor) -enheter, externa hårddiskar, etc.

Steg 1(Steg 1) : Det första du behöver göra är att antingen hitta .ICO-fil(.ICO-fil) på din dator eller på Internet (online) som du vill använda, eller skapa din egen ICO-fil(ICO-fil) från bilden. Om du behöver något riktigt snabbt kan du öppna dirigent(Utforskaren) och sök bara *.ICO .

sökikonfönster

Det är också värt att notera det Google Sök(Google-sökning) har några bra sökfunktioner för att söka efter ikoner. Gå till sök Google bilder(Google-bild) och ange sedan ett nyckelord filtyp:ico(filetype:ico nyckelord) , där nyckelord är den typ av ikon du letar efter.

google-ikonsökning

Du kommer att få massor av resultat för ikoner av alla storlekar och typer, men det fina är att du kan filtrera dina sökresultat efter storlek, typ, tid, färg etc. I vårt fall måste du välja Exakt från storlek och skriv sedan in 64 för bredd och höjd(bredd och höjd) . Jag försökte använda en storlek mindre än 64×64 men det fungerade inte Windows 7 . Det ser ut som minimistorleken ikonfil(ikonfil) ska vara 64×64 pixlar.

hitta Google-ikoner

Steg 2(Steg 2) : När du har ikon fil,(ikonfil) som du kan använda för din USB-enhet(USB-enhet), måste vi skapa en så kallad fil Autorun.inf . I huvudsak detta Konfigurationsfilen,(konfigurationsfil) som automatiskt känns igen av alla versioner Windows och kommer att användas för att konfigurera den anslutna enheten. För att skapa en fil, öppna först Anteckningsbok(Anteckningsblock).

Steg 3(Steg 3) : Kopiera nu texten nedan och klistra in den anteckningsblock-fil(Anteckningsblock-fil) .

[autorun]
label=AseemDrive
icon=autorun.ico

Om du bara är intresserad anpassad ikon(anpassad ikon), kan du helt enkelt ta bort den andra raden som börjar med etikett. Annars kan du bara skriva vad du vill där. Det verkar som att du också kan lägga till en etikett med mellanslag eller till och med apostrof och det fungerar fortfarande. Om du stöter på ett problem när du använder en komplex etikett, försök att bifoga etikettens namn(etikettnamn) inom citattecken .

Som du kan se från den tredje raden berättar filen helt enkelt Windows namnet ikonfil, som(ikonfil) han vill använda som diskikon(enhetsikon) . Du kan faktiskt ändra namnet ikonfil,(ikonfil) om du vill, om du sätter samma namn på den tredje raden autorun.inf filen(autorun.inf-fil) .

Steg 4(Steg 4) : Nu när du har filen klar måste vi spara den ordentligt som INF-fil(INF-fil) . För att göra detta, klicka på ” Fil” – “Spara”(Arkiv – Spara) . PÅ Dialogrutan Spara(Spara dialogrutan) måste du ändra två saker. Klicka först på rullgardinsmenyn bredvid ” Spara som typ”(Spara som typ) och välj ” Alla filer”(Alla filer) . Skriv sedan autorun.inf i fältet” Filnamn(Filnamn)”.

autorun information

Se nu till att spara den här filen i roten på din enhet. När du har gjort det, kopiera ICO-fil(ICO-fil) till roten flash-enheter(USB-minne) . Det är allt du behöver göra för att ställa in det. Varsågod, extrahera Flash-kort,(flash-enhet) och anslut den sedan igen. Om allt fungerar korrekt bör du nu ha en ny anpassad ikon och anpassad etikett(anpassad ikon och anpassad etikett) i utforskaren:

anpassad etikett

Dessutom, om du inte gillar båda dessa filer som automatiskt visas varje gång du öppnar USB-minne(flash-enhet), du kan bara högerklicka på dem, välj ” Egenskaper(Egenskaper)” och markera ” Dold(Dold)” längst ned.

dölja filer

Det är allt! Nu när du ansluter USB sticka(USB-enhet) till en dator eller någon annan dator kommer du att se din egen ikon och etikett(anpassad ikon och etikett) ! Du kan också prova den här tekniken för andra autoplay-enheter som kameror, MP3 – spelare, CD/DVD och mycket mer! Om du har några frågor vänligen lämna en kommentar. Njut av!

Du vet förmodligen redan hur man skapar anpassade ikoner för din lokala hårddisk eller för din CD-enhet, men visste du att det också finns ett enkelt sätt att skapa anpassade ikoner för USB-minnen? Du kan konfigurera USB-enheten så att när du ansluter den till en PC, kommer den att visas med en anpassad ikon och anpassad etikett istället för standardikonen för flyttbar disk som Windows använder.

usb-ikon

I den här artikeln visar jag dig stegen du behöver utföra för att skapa din egen anpassade USB-enhetsikon. Observera att den här proceduren fungerar för allt som använder Autorun-funktionen i Windows som CD-skivor, DVD-skivor, externa hårddiskar, etc.

Steg 1: Det första du behöver göra är att antingen hitta en .ICO-fil på din dator eller online som du vill använda eller skapa din egen ICO-fil från en bild. Om du vill ha något riktigt snabbt kan du öppna Explorer och helt enkelt göra en sökning efter *.ICO.

sök ikoner windows

Det är också värt att notera att Google Search har några fantastiska sökfunktioner för att hitta ikoner. Gå till Google bildsökning och skriv sedan in filtyp:ico nyckelord där nyckelord är den typ av ikoner du letar efter.

sök google ikoner

Du kommer att få ett gäng resultat för ikoner av alla storlekar och typer, men det fantastiska är att du kan filtrera sökresultaten baserat på storlek, typ, tid, färg, etc. I vårt fall kommer du att vilja välja Exakt från storlek och skriv sedan in 64 för bredd och höjd. Jag försökte använda en storlek mindre än 64×64, men det skulle inte fungera i Windows 7. Det verkar som om minimistorleken för ikonfilen måste vara 64×64 pixlar.

hitta ikoner på Google

Steg 2: När du har en ikonfil som du kan använda för din USB-enhet måste vi skapa det som kallas en Autorun.inf fil. Detta är i grunden en konfigurationsfil som alla versioner av Windows automatiskt känner igen och kommer att använda för att ställa in den anslutna enheten. För att skapa filen, gå först vidare och öppna Anteckningar.

Steg 3: Kopiera nu texten nedan och klistra in den i Notepad-filen.

[autorun]
label=AseemDrive
icon=autorun.ico

Om du bara bryr dig om den anpassade ikonen kan du bara ta bort den andra raden som börjar med etikett helt. Annars kan du bara skriva vad du vill där. Det verkar som att du också kan lägga till en etikett med mellanslag eller till och med apostrof och det fungerar fortfarande. Om du råkar stöta på ett problem med en komplicerad etikett, försök sedan sätta citattecken runt etikettens namn.

Som du kan se från den tredje raden berättar filen bara för Windows namnet på ikonfilen som den vill använda som enhetsikon. Du kan faktiskt ändra namnet på ikonfilen om du vill till något du vill så länge du lägger samma namn på den tredje raden i filen autorun.inf.

Steg 4: Nu när du har filen klar måste vi spara den ordentligt som en INF-fil. För att göra det, klicka på Arkiv – Spara. I dialogrutan Spara måste du ändra två saker. Klicka först på rullgardinsmenyn bredvid Spara som typ och välj Alla filer. Gå sedan vidare och skriv in autorun.inf in i filnamn låda.

autorun info

Se nu till att spara den här filen i roten på din enhet. När du har gjort det, kopiera även ICO-filen till roten på flashenheten. Det är allt du behöver göra för att ställa in den. Gå vidare och mata ut din flash-enhet och anslut den sedan igen. Om allt fungerar som det ska bör du nu ha din nya anpassade ikon och anpassade etikett som visas i Utforskaren:

anpassad etikett

Dessutom, om du inte gillar att båda dessa filer visas automatiskt när du öppnar flash-enheten, kan du helt enkelt högerklicka på dem, välj Egenskaper och kolla Dold på botten.

dölja filer

Det är allt! Nu när du ansluter din USB-enhet till din dator eller någon annan dator för den delen, kommer du att se din anpassade ikon och etikett! Du kan också prova den här tekniken för andra enheter för automatisk uppspelning, såsom kameror, MP3-spelare, CD-/DVD-skivor och mer! Om du har några frågor, skriv en kommentar. Njut av!