Hur man skaffar Microsoft Word gratis

Skaffa sig Microsoft Word gratis låter som en dröm. Det är ett fantastiskt program och en stapelvara i de flesta kontors-, hem- och skolmiljöer, men det kostar vanligtvis varje år du vill använda det (kostar varje år du vill använda det). Men egentligen behöver du inte betala för Microsoft Word när det finns flera sätt att använda det gratis.

Vill du öppna word-dokument(Word-dokument), redigera den(redigera en) eller bara se dokumentet, dessa gratisverktyg Microsoft Word – precis vad du behöver.

Även om du inte behöver dessa strategier gratis användning av Microsoft Word(Microsoft Word gratis användning), det finns andra sätt att använda Microsoft Word-dokument(Microsoft Word-dokument) utan installation eller köp krävs Microsoft Word . Se längst ner på denna sida för mer information.

Microsoft Word Online: Gratis webbläsarversion(Microsoft Word Online: gratis webbläsarversion)

Det absolut bästa sättet att använda Microsoft Word gratis(Microsoft Word gratis) är onlineversionen (med onlineversionen). Logga bara in(Logga bara in) i din Microsoft konto,(Microsoft-konto) för att komma igång, eller skapa ett här.

Du kan redigera dokument gratis Ord som lagras i ditt OneDrive-konto, ladda upp nya dokument från din dator och skapa helt nya dokument Ord utan att ens behöva en fristående version MS Word .

Word Online sparar automatiskt allt ditt arbete så att du inte behöver klicka på knappen Spara. Du kan enkelt dela din online-dokument(dokument online) med en dedikerad länk, låt andra samarbeta med dig, bädda in dokumentet på din webbplats och ladda upp ditt arbete när du är klar Word-format(Word-format), PDF-fil(PDF-fil) eller ODT-fil(ODT-fil) .

Word Mobile: Gratis Microsoft Word för Windows 10(Word Mobile: Gratis Microsoft Word för Windows 10)

Ett annat sätt att bli fri Microsoft Word(Microsoft Word gratis) – Använd Word Mobile, en mobilapp från Microsoft som fungerar på följande enheter med Windows 10 :

  • Windows 10 Mobil v15063.0 eller högre.
  • Windows 10 v15063.0 eller senare.

Det finns dock en viktig varning – full användning (visa, redigera och skapa dokument) stöds endast på telefoner, särskilt enheter med en skärmstorlek på 10,1 tum eller mindre. Du kan fortfarande använda Word Mobile på stora bärbara datorer, stationära datorer och surfplattor, men gratis kan du bara se dokument.

Gratis Microsoft Word-app: Android och iOS(Microsoft Word gratis app: Android & iOS)

Att använda gratis Microsoft Word på enheten Android eller iOS kan du installera den officiella Microsoft Word-applikation(Microsoft Word-appen) . Ladda ner Android-versionen här och Word för iOS här. Fullständig redigering stöds(Fullständig redigering) så att du kan använda den realistiska versionen Ord direkt från din mobila enhet.

Du kan bifoga dokument till hemskärm(startskärm) för snabb åtkomst, dela filer som länkar eller e-postbilagor, söka igenom dokument och öppna filer från olika platser som t.ex. OneDrive , Google Drive , låda och Dropbox .

Microsoft Word gratis testversion: alla kan ansöka(Gratis testversion av Microsoft Word: alla kan ansöka)

Ett annat sätt att få Microsoft Word gratis är en testversion av Office 365 (Office 365 testversion). Microsoft tillåter vem som helst att använda Office 365(alla som använder Office 365) är helt gratis i en hel månad så du kan testa alla funktioner innan du bestämmer dig för om du vill betala för det.

Provversionen kan användas med full kapacitet för försöksperiod(provperiod) , vilket innebär att du kan läsa och redigera dokument Ord och skapa din egen från grunden eller en mall.

Microsoft Word gratis testversion kommer även med andra
applikationer (Microsoft Word)kontor : excel ,
PowerPoint , Tillgång , Syn och Utgivare .

Råd(Typ) . Se vår lista med de mest användbara tipsen och tricken för att arbeta med Microsoft Word.

Gratis Microsoft Word för studenter: EDU-e-post krävs(Gratis Microsoft Word för studenter: EDU-e-post krävs)

Om en
testversion(prov är inte) inte tillräckligt eftersom du är en student som behöver Microsoft Word hela året, vet det Microsoft erbjudanden Kontor 365 gratis för elever och lärare.

Besök deras Office 365 (Office 365 Education) utbildningssida för all information. Du måste gå in skolans e-postadress(skolans mailadress) för att bekräfta att du arbetar inom fältet utbildning(utbildningsområde) . Du måste öppna email skickat(e-post skickat) till denna adress från Microsoft och ange sedan koden från meddelandet i formuläret för att skapa ett gratis konto.

Om din skolan är det inte(skolan är inte) kommer att kännas igen, du kommer att ha möjlighet att begära åtkomst, men det kommer inte att vara en omedelbar process som för skolor som redan finns på listan.

Andra sätt att använda Word-dokument(Andra sätt att använda Word-dokument)

Om du letar efter gratis sätt att använda Microsoft Word , du behöver inte använda ett Microsoft-godkänt program. Med andra ord filer Ord som .docx och .doc, kan öppnas, redigeras och delas med andra program.

Google Dokument är ett av de bästa onlinealternativen Microsoft Word . Du kan använda den som gratis MS Word eftersom det tillåter visa och redigera(visa och redigera Word) Word-filer direkt från webbläsaren eller via en mobilapplikation. Lär dig hur Google Docs jämförs med MS Word (hur Google Docs jämförs med MS Word) för att se till att du tar hänsyn till alla skillnader.

Ett annat sätt att använda dokument Microsoft Word utan användning Ord – installera OpenOffice Writer. Lär dig hur du får det att se ut och fungera som Word (hur du får det att se ut och fungera som Word) för att göra övergången enklare.

Vissa människor som vill använda Microsoft Word gratis, behöver egentligen bara gratis ordbehandlare(ordbehandlare) ; det vill säga något som gör att de kan skriva dokument och spara dem tillbaka till sin dator eller annan enhet. Det finns många applikationer för detta utöver de två ovan nämnda, inklusive LibreOffice, WPS Office, AbiWord och FreeOffice.

Att få Microsoft Word gratis låter som en dröm. Det är ett fantastiskt program och är en stapelvara i de flesta kontors-, hem- och skolmiljöer, men det kostar normalt varje år du vill använda det. Men du behöver faktiskt inte betala för Microsoft Word när det finns flera sätt att använda det gratis.

Oavsett om du vill öppna ett Word-dokument, redigera ett eller helt enkelt visa ett dokument, är dessa kostnadsfria Microsoft Word-verktyg precis vad du behöver.

Även om dessa Microsoft Word-strategier för gratis användning inte är vad du är ute efter, finns det andra sätt att använda ett Microsoft Word-dokument utan att någonsin behöva installera eller köpa Microsoft Word. Se längst ner på denna sida för mer om det.

Microsoft Word Online: Gratis webbläsarversion

Det absolut bästa sättet att använda Microsoft Word gratis är med onlineversionen. Logga bara in med ditt Microsoft-konto för att komma igång, eller skapa ett här.

Du kan redigera Word-dokument gratis som lagras i ditt OneDrive-konto, ladda upp nya dokument från din dator och skapa helt nya Word-dokument utan att någonsin behöva offlineversionen av MS Word.

Word Online sparar allt ditt arbete automatiskt, så att du aldrig behöver trycka på knappen Spara. Du kan enkelt dela ditt dokument online via en speciell länk, låta andra samarbeta med dig, bädda in dokumentet på din webbplats och ladda ner ditt arbete när du är klar, i Word-format, en PDF-fil eller ODT-fil.

Word Mobile: Gratis Microsoft Word för Windows 10

Ett annat sätt att få Microsoft Word gratis är genom Word Mobile, som är en mobilapp från Microsoft som fungerar på dessa Windows 10-enheter:

  • Windows 10 Mobile v15063.0 eller senare.
  • Windows 10 v15063.0 eller senare.

Det finns dock en viktig varning – full användning (visa, redigera och skapa dokument) stöds endast på telefoner, särskilt enheter med en skärmstorlek på 10,1 tum eller mindre. Du kan fortfarande använda Word Mobile på större bärbara datorer, stationära datorer och surfplattor, men du kommer bara att kunna se dokument gratis.

Microsoft Word gratis app: Android & iOS

För att använda Microsoft Word gratis på din Android- eller iOS-enhet kan du installera den officiella Microsoft Word-appen. Hämta Android-versionen här och Word för iOS här. Full stöds, så att du kan använda en realistisk version av Word direkt från din mobila enhet.

Du kan fästa dokument på din startskärm för snabb åtkomst, dela filer som en länk eller e-postbilaga, söka igenom dokument och öppna filer från olika platser som OneDrive, Google Drive, Box och Dropbox.

Gratis testversion av Microsoft Word: alla kan ansöka

Ytterligare ett sätt att få Microsoft Word gratis är med en provversion av Office 365. Microsoft låter vem som helst använda Office 365 helt gratis under en hel månad så att du kan testa alla funktioner innan du bestämmer dig för om du vill betala för det.

Testversionen kan användas till fullo under provperioden, vilket innebär att du kan läsa och redigera Word-dokument och göra egna från grunden eller en mall.

Den kostnadsfria testversionen av Microsoft Word kommer till och med med andra Office-program: Excel, PowerPoint, Access, Outlook och Publisher.

dricks: Se vår lista med de mest användbara Microsoft Word-tipsen och tricken.

Gratis Microsoft Word för studenter: EDU-e-post krävs

Om en testversion inte räcker eftersom du är en student som behöver Microsoft Word året runt, tänk på att Microsoft erbjuder Office 365 utan kostnad för studenter och lärare.

Besök deras Office 365 Education-sida för all information. Du måste ange din skola-e-postadress för att verifiera att du är någon inom utbildningsområdet. Du måste öppna ett e-postmeddelande som skickats till den adressen från Microsoft och sedan ange koden från meddelandet i formuläret för att skapa ditt kostnadsfria konto.

Om din skola inte känns igen har du en möjlighet att begära åtkomst, men det kommer inte att vara en omedelbar process som det är för skolor som redan finns på listan.

Andra sätt att använda Word-dokument

Om du letar efter gratis sätt att använda Microsoft Word, behöver du faktiskt inte använda ett Microsoft-godkänt program. Med andra ord kan Word-filer som .docx och .doc också öppnas, redigeras och delas i andra program.

Google Docs är ett av de bästa onlinealternativen till Microsoft Word. Du kan använda det som ett gratis MS Word eftersom det låter dig visa och redigera Word-filer direkt från din webbläsare eller via mobilappen. Lär dig hur Google Docs kan jämföras med MS Word för alla skillnader att notera.

Ett annat sätt att använda Microsoft Word-dokument utan att behöva Word är att installera OpenOffice Writer. Se hur du får det att se ut och fungera som Word för att underlätta övergången.

Vissa människor som vill använda Microsoft Word gratis vill egentligen bara ha en gratis ordbehandlare; det vill säga något som låter dem skriva dokument och spara dem tillbaka till sin dator eller annan enhet. Det finns massor av applikationer för det utöver de två som nämns ovan, inklusive LibreOffice, WPS Office, AbiWord och FreeOffice.

Relaterade Artiklar

Back to top button