Hur man sidladdar appar på Windows 10

Hur man laddar ner appar i Windows 10:(Hur man sidoladdar appar på Windows 10: ) Vanligtvis vet vi alla att för att ladda ner en applikation för Windows 10 vi måste besöka den officiella Windows Store. Men i vissa fall vill du ladda ner applikationer som ännu inte är inne Windows Store(Windows Store). Vad skulle du göra? Ja, inte alla applikationer utvecklade av utvecklare faller in i Windows Store(Windows Store). Så vad händer om någon vill prova dessa appar eller vad händer om du är en utvecklare och vill testa din app? Vad händer om du vill komma åt läckta marknadsappar för Windows 10 ?

I ett sådant fall kan du Tillåt Windows 10 att ladda ner opublicerade appar. (aktivera Windows 10 för att sidladda appar.) Men den här funktionen är inaktiverad som standard så att du inte kan sidladda appar från andra källor än Windows Store(Windows Store). Anledningen till detta är att skydda din enhet från eventuella kryphål i säkerheten och skadlig programvara. Windows Store(Windows Store) låter dig bara ladda ner och köra appar som har klarat certifieringsprocessen och har verifierats som säkra appar.

Hur man laddar ner appar i Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt om något går fel.

Så idag ska vi diskutera hur man laddar ner och kör applikationer från tredjepartskällor istället för Lagra (Lagra)Windows 10 . Men ett varningens ord: om din enhet ägs av ditt företag är det troligt att din administratör redan har låst inställningarna för att aktivera den här funktionen. Ladda också bara ner appar från pålitliga källor, eftersom de flesta appar du laddar ner från tredjepartskällor har en stor chans att bli infekterad med virus eller skadlig programvara.

I alla fall, utan att slösa mer tid, låt oss se hur man aktiverar sidladdningsappar i Windows 10(hur man aktiverar sidladdningsappar på Windows 10) och börja ladda in appar från andra källor istället Windows Store(Windows Store):

1. Klicka Windows-tangent + I för att öppna Inställningar och tryck sedan på “Uppdatering och säkerhet”. (Uppdatering och säkerhet.)

Tryck på Windows-tangent + I för att öppna Inställningar och klicka sedan på ikonen Uppdatering och säkerhet.

2. I menyn till vänster klickar du på ” För utvecklare”.(För utvecklare.)

3. Välj ” Ladda ner opublicerade appar(Sidladda appar)” under ” Använda sig av(Använd) utvecklarfunktioner”.

Välj opublicerade appar under

4. När du uppmanas måste du klicka på ” Ja(Ja)” för att tillåta ditt system att ladda ner appar utifrån Windows Store(Windows Store).

Klicka på Ja för att tillåta ditt system att ladda ner appar utanför Windows Store.

5. Starta om systemet för att spara ändringarna.

Du kanske har märkt att det finns ett annat läge tillgängligt som heter utvecklarläge. Om du vänder dig utvecklarläge(Utvecklarläge) i Windows 10 , kan du också ladda ner och installera program från andra källor. Så om ditt huvudmål är att ladda ner appar från tredjepartskällor kan du aktivera opublicerad(Sidload) applikationer eller utvecklarläge(Utvecklarläge) . Den enda skillnaden mellan dem är att i utvecklarläge(Utvecklarläge) eller Testläge (Testläge) kan du testa, felsöka, installera applikationer, och detta aktiverar även vissa funktioner som är specifika för utvecklare.

Du kan alltid välja säkerhetsnivå för din enhet med dessa inställningar:


  • Windows Store-appar:(Windows Store-appar:) är standardinställningen som endast låter dig installera appar från Windows Store.(fönsterbutik)

  • opublicerade ansökningar.(Sidladdade appar:) Detta innebär att du installerar en applikation som inte är certifierad av butiken Windows(Windows Store) , till exempel en app som endast är intern för ditt företag.

  • Utvecklarläge:(Utvecklarläge:) låter dig testa, felsöka, installera applikationer på enheten, samt ladda ner applikationer från opublicerad(Sidload) applikationer.

Du måste dock komma ihåg att det finns ett säkerhetsproblem när du aktiverar dessa funktioner, eftersom nedladdning av program från opålitliga källor kan skada din dator. Därför rekommenderas det starkt att du inte laddar ner eller installerar någon av dessa applikationer förrän du är säker på att de är säkra att ladda ner och använda.

Notera.(Obs!) Du behöver bara aktivera appnedladdningar om du vill ladda ner universella appar och inte stationära appar.

Utvalda:(Rekommenderad:)

Jag hoppas att stegen ovan var till hjälp och att du nu kan enkelt ladda ner appar i Windows 10,(Sidoladda appar på Windows 10,) men om du fortfarande har några frågor angående den här guiden, fråga gärna i kommentarsfältet.

Så här sidladdar du appar på Windows 10: Vanligtvis vet vi alla att för att ladda ner en app för Windows 10 måste vi besöka den officiella Windows Store. Det finns dock vissa fall när du vill ladda ner appar som ännu inte är tillgängliga på Windows Store. Vad skulle du göra? Ja, inte alla appar utvecklade av utvecklare når Windows Store. Så vad händer om någon vill prova dessa appar eller vad händer om du är en utvecklare och vill testa din app? Vad händer om du vill komma åt läckta appar på marknaden för Windows 10?

I ett sådant fall kan du aktivera Windows 10 för att sidladda appar. Men som standard är den här funktionen inaktiverad för att hindra dig från att ladda ner appar från andra källor förutom Windows Store. Skälen bakom detta är att säkra din enhet från eventuella kryphål i säkerheten och skadlig programvara. Windows Store tillåter bara appar som har gått igenom sin certifieringsprocess och testats som säkra appar att ladda ner och köra.

Hur man sidladdar appar på Windows 10

Hur man sidladdar appar på Windows 10

Se till att skapa en återställningspunkt ifall något går fel.

Så idag ska vi diskutera hur man laddar ner och kör appar från tredjepartskällor istället för Windows 10 Store. Men ett varningens ord, om din enhet ägs av ditt företag skulle administratören troligen redan ha blockerat inställningarna för att aktivera den här funktionen. Ladda också bara ner appar från pålitliga källor, eftersom de flesta appar du laddar ner från tredjepartskällor har stora chanser att bli infekterade med virus eller skadlig kod.

Hur som helst, utan att slösa mer tid, låt oss se hur man aktiverar sidoladdningsappar på Windows 10 och börja ladda ner appar från andra källor istället för Windows Store:

1.Tryck Windows-tangent + I för att öppna Inställningar klicka sedan på Uppdatering och säkerhet.

Tryck på Windows-tangent + I för att öppna Inställningar och klicka sedan på ikonen Uppdatera och säkerhet

2. Klicka på i menyn till vänster För utvecklare.

3. Väljsidladda appar” under avsnittet Använd utvecklarfunktioner.

Välj Sideload-appar under Använd utvecklarfunktioner

4. När du tillfrågas måste du klicka på Ja för att göra det möjligt för ditt system att ladda ner apparna utanför Windows Store.

Klicka på Ja för att göra det möjligt för ditt system att ladda ner apparna utanför Windows Store

5. Starta om ditt system för att spara ändringarna.

Du kanske har märkt att det finns ett annat läge tillgängligt som heter utvecklarläge. Om du aktiverar utvecklarläge på Windows 10 skulle du också kunna ladda ner och installera appar från andra källor. Så om ditt huvudmål är att ladda ner appar från tredjepartskällor kan du antingen aktivera Sideload-appar eller utvecklarläge. Den enda skillnaden mellan dem är att med utvecklarläge eller testläge kan du testa, felsöka, installera appar och detta kommer också att aktivera vissa utvecklarspecifika funktioner.

Du kan alltid välja säkerhetsnivån för din enhet med dessa inställningar:


  • Windows Store-appar: Detta är standardinställningarna som bara låter dig installera appar från Window Store

  • sidladdningsappar: Det innebär att du installerar en app som inte har certifierats av Windows Store, till exempel en app som endast är intern för ditt företag.

  • utvecklarläge: Låter dig testa, felsöka, installera dina appar på din enhet och du kan även sidladda appar.

Du måste dock komma ihåg att det finns ett säkerhetsproblem när du aktiverar dessa funktioner eftersom nedladdning av appar från icke-testade källor potentiellt kan skada din dator. Därför rekommenderas det starkt att du inte laddar ner och installerar någon av dessa appar förrän du har bekräftat att det är säkert att ladda ner och använda.

Notera: Du behöver bara aktivera funktionen för nedladdning av appar när du vill ladda ner universella appar och inte skrivbordsapparna.

Rekommenderad:

Jag hoppas att stegen ovan var till hjälp och nu kan du enkelt Sideload-appar på Windows 10, men om du fortfarande har några frågor angående denna handledning, ställ dem gärna i kommentarsavsnittet.

Relaterade Artiklar

Back to top button